Skrämde skiten ur mig!

Igår såg vi Milla Jovovich i Närkontakt - The fourth kind. Eftersom jag är helt sjukt lättskrämd skötte den sig precis som den skulle och blåste vettet ur mig flera gånger, trots att Tim satt så nära att jag kunde knipa i honom när det var som värst, hehe.

Dagens arbetstid i ateljén ägnar jag åt att klättra neråt en bit på antal mail i inboxen, redigering och en hel massa pappersjobb - inte lika adrenalinkickande som ovanstående, men rätt mysigt.

Nästa gång det är skräckis på gång, ringer jag Julia och frågar om jag får låna hennes kompisar också:

11+6

Elva uppdrag att sortera + skicka provbilder till goa kunderna & sex st uppdrag att redigera står på att-göra-listan just nu! Jag putsar det sista på de här snyggingarna, som dessutom hade sin bröllopsannons i HD idag:

Porträtt: Evelina in the greenhouse

En till från hemliga äventyret i onsdags:
Kurser!

Nu trillar det in en hel massa förfrågningar om kurser, jättekul! Jag håller ganska mycket privatkurser för nybörjare som jag brukar anpassa efter varje person, beroende på nivå och tidigare kunskaper.


PRIVAT INTENSIVKURS


Priset för privat intensivkurs (2010) med en person är 750 kr/tim, två personer 1000 kr/tim, 3-4 personer 1500 kr/tim.

Minimum två timmar och gärna tre-fyra timmar för att verkligen hinna med en rejäl genomgång. Detta kan man utöka med extra uppgifter/uppföljning efteråt på distans, pris beroende på antal uppgifter/nivå.

 

Det finns fem grundområden:

* kameran (teknik) – bländare, slutare, ISO och hur man använder sig av dessa för att styra bildens utseende (nybörjare)

* fotografering (leta ljus etc) – vi fotograferar utomhus, letar ”rätt” ljus och lite tips om detta (nybörjare)

* bildbehandling (Photoshop) – tillgång till egen bärbar dator och Photoshop behövs (nybörjare)

* bildvisning – vi tittar på ett urval av era bilder, ni kan fråga allt ni vill och jag ger er tips och råd om hur ni kan komma vidare i er utveckling

* Learning by doing - uppgifter/uppföljning efter intensivkurs där ni får "läxor" att utföra som ni skickar in till mig för feedback, på distans


Skulle det vara något speciellt ni vill gå igenom också/istället kan vi göra det, tex porträtt. Då ordnar jag en modell eller så får ni öva på varandra om ni är två. Ni får dessutom 1-2 kortare uppgifter att göra som förberedelse.


Man kan sätta ihop sin egen kurs genom att välja från ovanstående, men minst en timme per område rekommenderas. Det går också självklart bra att ta tex två timmar bildvisning och två timmar fotografering eller liknande.


Mitt förberedelsearbete för just er kurs ingår i priset, och du får ett eget kompendium med det vi går igenom (nybörjare).

Kurserna hålls vanligtvis här hos mig i ateljén utanför Båstad. Jag kommer även till andra städer mot reseersättning som givetvis kan delas om du har fler vänner som vill vara med.DISTANSKURS PÅ NÄTET

Jag planerar att starta upp distanskurser via internet till hösten/vintern, anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till mig på [email protected] (skriv "Intresseanmälan fotokurs på distans" i ämnesfältet). Pris fastställs senare.

 


GRUPPKURSER

Ibland finns det också möjlighet till en lite mer allmän kurs/workshop i större grupp. Det svåraste där att få ihop en bra dag eftersom jag ofta är bokad på helgerna 1-2 år i förväg.

Om ni är ett gäng som är intresserade eller om du själv vill göra en intresseanmälan för framtida gruppkurser/workshops, skicka ett mail till [email protected] (skriv "Intresseanmälan workshop i grupp" i ämnesfältet). Pris fastställs senare.

 


TIPS: PRESENTKORT!

Man kan även köpa fotokurs som presentkort (delvis eller en hel kurs). Kontakta mig för mer info!

 

 

 

 

 


Sannas inlägg på Moderskeppet om porträttkursen!

HärModerskeppet skriver Sanna om kursen de hade hos mig i onsdags. Vi hade jätteroligt, jag tycker verkligen om att hålla kurser och få visa andra den underbara fotografiska världen. Samtidigt lär jag mig själv på kursdeltagarnas frågor, och med deras tankesätt - så det är ett gemensamt nöje!

Vi skuffade och puffade runt dagens hjältemodell Evelina i små tunna kläder i skuggan, sittande i skogen, liggande på marken - och hur kallt det än blev så klagade hon inte en endaste gång.

Som belöning stack hon och jag ut på ytterligare ett fotoäventyr på kvällen efter kursen. En liten tjuvkik får ni från när vi var ute på hyss. Här tycker jag hon ser ut som en vuxen Ronja Rövardotter, vilket kanske inte var helt opassande för vad vi gjorde (= aktade oss för allt möjligt).Grattis Mallan!

Tack för din hjälp om önskeläsning här på bloggen. Maila mig din hemadress så kommer guldpennan på posten :-)
Tack också ni andra som skrev, jag ska hålla era önskningar i minnet. Själv är jag nyss hemkommen från en morgongåvafotografering på ett otroligt häftigt ställe, få se om fröken ifråga kan tänka sig att visa någon bild så småningom men det blir ju inte förrän efter bröllopet i så fall.
Nu är det helg!
/M
(skriver på Macen och den vill inte göra radbrytningar i vanliga bloggredigeraren så ni får allt i ett stycke idag :-D)

Bilder från porträttkursen igår

Vilken härlig dag det blev igår! Vi startade porträttkursen med ett par timmar teori här i ateljén, och efter en god lunch på golfklubben var vi ute och fotograferade ett par timmar för att praktisera det vi pratat om.

Eva och Sanna är helmysiga och snabblärda tjejer som verkligen ville veta allt. Precis som jag själv trivs de bäst bakom kameran, så här kommer bara två minifotografer:De jobbar båda på Moderskeppet, en fantastisk Photoshopsajt. Besök genast om du aldrig varit där!

Evelina modellade och var lika mycket happy camper som alltid!Eftersom befintligt ljus är min favorit ville jag visa Eva och Sanna hur man letar upp det bra ljuset och placerar modellen så att man får glittret i ögonen. Dessutom hur pytteliten skillnad det är mellan det perfekta, jämna ljuset, och det mindre bra ljuset där det lätt blir skuggor på fel ställen i ansiktet och påsar under ögonen (för det vill man ju inte ha, eller hur :-))

Här tränar Sanna på att fotografera Evelina med hjälp av befintligt ljus i "open shade" - dvs inte i sol och inte i djup skugga utan precis mittemellan:De ville också lära sig att använda reflexskärm - det använder jag själv kanske ett par ggr om året och bara i nödfall, men just i de nödfallen (när ingen bra "open shade" finns att tillgå) är det toppen!

Först kollade vi hur det inte blir så bra med reflexskärm när solen är jättestark och man står för nära:Och sedan hur bra det blir med reflexskärmen när man står lagom nära:Jätterolig dag, tack alla tre!

Många har frågat om kurserna:
Jag sätter ihop grundkurser efter kursdeltagarnas nivå, pris från 750 kr/tim. Maila mig för mer information på [email protected]. Just nu lediga tider från september och framåt.Idag blir det kurs!

Just nu sitter jag och inväntar dagens porträttkursdeltagare, Eva och Sanna från Moderskeppet. Vädret är med oss (peppar, peppar) än så länge, och Evelina ska vara porträttmodell. Det blir en bra dag :-)Good job back to America & Torekovs hamn till Ludvika

Den här favoritbilden kom mina grannar Elisabeth och Pelle in och beställde förra veckan. Den ska flytta till USA, där Elisabeths hästälskande dotter bor. Jag hoppas den kommer att göra henne glad. Hästapållen blir nog också lycklig, för han är ju från Suffolk Downs utanför Boston.Kanske får han hänga med till nya hemsidan också, sen.

Idag fick jag hem honom från labbet tillsammans med ett hamnmotiv som ska flytta till Ludvika. Det blir bra det, de stackarna bor så långt från havet här på framsidan :-) (skojar bara, Linda!)

Det är härligt att se sina bilder som stora förstoringar. Signed, sealed, ready to be delivered!

Bröllopsfotograf i Båstad

Jag är jätteglad att jag fick med bilderna på Båstad kommuns nya webbportal. Tänk så många som tittar på dem. Allra roligast är bröllopssidan eftersom bilden i headern blir så stor, Linda & Nigels filmkyss!
Och här nere sitter ju snyggingen fru von Essen!
Sådär, nu rök sista tiden före semestern

Jag har faktiskt aldrig varit så här fullbokad i så god tid, det är galet! Och jätteroligt. Men - nu är det helt proppfullt ända fram till 29 augusti. Holy smokes.

Du är förstås välkommen att fråga (det kan alltid komma något återbud eller en datumflytt), men i övrigt är det alltså från och med september som gäller.

***Lediga bröllopslördagar under året hittar du här.

***Semesterstängt har jag 11 juli - 6 augusti.Herr & fru Weiberg vid vår Klänning På Vift-fotografering


Utlottning: vad vill du läsa mer om? Vinn en guldpenna!

Dags för en undersökning!

1. Vad vill du läsa mer om här på bloggen (textmässigt)?
2. Vilken sorts bilder tycker du är roligast/mest intressant här?
3. Vill du ha mer/mindre av något annat?


Skriv dina svar i Kommentarer, och kom ihåg att fylla i din epostadress. Tack :-)


Vinstchans för dig som svarar: på fredag lottar jag ut en guldpenna (Uniball Paint Marker Extra Fine, se bilder från i julas här) som är perfekt att signera fotografier med!


Musik: Ornella Vanoni - L'Appuntamento (1970)

Jag förstod att ni kanske inte lyssnar så ofta på mina musiktips men jag fortsätter oförtrutet att ge er mina favoriter - plötsligt händer det!

Idag lyssnar jag på Ornella Vanonis L'Appuntamento som är från Ocean's Twelve-soundtracket. Du hittar den här på Spotify, och här på You Tube.

Låten är från 1970, när jag föddes. Det ni.


Arnö, maj 2010
Äntligen!

Mina weirda arbetstider beror på att det är vaaansinnigt (jag håller mig för pannan och ser lite 20-talsaktig ut) mycket att göra nu, men nyss blev jag klar med prislistorna för 2011 och det var gött. Ska bara kolla igenom dem lite tidigare på dagen också, så att jag inte haft tröttmössan på när jag har räknat.

Nu ska jag gå hem, trevlig helg igen!


Lund, 19 september 2009
Fotograf Mette Ottosson + Eniro (=osant)

Om ni letar efter mig på Eniro det närmaste året så finns jag bara med på Privatpersonsök. Men jag är ju jag ändå, och bor på samma adress som jobbet... Jag har bara ingen lust att ge Eniro tusentals balubas i år, för jag tycker det är för dyrt!

Jag hoppas ni hittar mig ändå, därute.

I morse var jag i skogen och vid möllan och fotograferade godingar som gillar såna här:Jag glömmer nästan att det är pingst eftersom den är så kort nuförtiden, men dubbla bröllop blir det i morgon. Härligt.

Trevlig helg!


Hundporträtt: taxen Pluto

Vi saknar Arnold och Miranda. Det är fortfarande tyst här hemma, inga tassar som klickar på golvet, inga "Moff!" i trädgården från vovven som vill in, inga suckar vid läggdags. Tur att jag får träffa hundar på jobbet, nu när vi inte har någon själva!

Pluto är en goding från Skånes Fagerhult, tillika Johannas bästa vän:
Family story: flickorna Altvik

Mitt allra första bröllop fotograferade jag 2004, det var en spännande nära-döden-upplevelse du kan läsa mer om här. Ebba & Henke har blivit våra goda vänner, bor så mysigt så man blir tårögd, och är numera föräldrar till tre fantastiska tjejer med de sköna namnen Clara, Vera och Majken:Skriv gärna något till familjen i Kommentarer!


Hoofs and Wellingtons

En förhandstitt från dagens fotografering med Josefine och Galsi! Jag har inte hunnit fråga om de vill vara med på bloggen så det blir den här vinkeln, men oh, jag gillar att de tar samma steg:

Fajt

Jag håller på att slutföra arbetet med 2011 års prislistor. De som bokat bröllop nästa år har hittills fått specialpaket, men nu är det hög tid att få de ordinarie listorna färdiga.

Jag har jobbat lite mer med dem än jag brukar, eftersom det blir helt ny design. Nya loggan ska in, och så vill jag att de ska hänga ihop med bloggens/nya hemsidans utseende. Men det tar sin tid att pussla, klippa & klistra i Illustrator för att allt ska bli som man vill! Roligt är det, som alltid.

Den här bilden på Lillis bukett ska få vara med:


Årets premiär

Idag var det barbentpremiär på Bjäre. Alla som såg det vita ljuset sprida sig över södra Sverige; vet nu, det var jag! Jag ska förskona er från bilder, men det var en exakt repris av det här.

Istället en segerbild för lilla pippifågeln (jag vet inte vilken fågel som lägger så här vackra ägg) på Ekbladsvägen i Sönnerborg som lämnat detta:

Bloggtips: 500 photographers

Via Fotosidan hittade jag den här bloggen som är superintressant: 500 photographers. Holländska fotografen Pieter Wisse kommer under 100 veckor att presentera fem fotografer per vecka. Vilken grej!


Kristi Himmelsnitton

Fem porträttuppdrag och 19 GB senare är fotografen nu hemma igen efter en rolig helg på Baksidan! En hel dag tar det att stoppa in bilderna i datorn, kolla igenom, sortera & göra backup.

I Gränum hittade vi en nyfiken fölunge:
På Tallet en vacker kvällsblomma:

På Hästö tre busiga syskon:

På Arnö en tjej som firar ettårskalas med att kolla in gräsmattan:

I Nättraby en godissugen Nisse:
Och på Öland en tjej som verkligen gillar sin Katt och sin Tiger:
Mer om alla de här godingarna kommer framöver. Hoppas ni också haft en toppenhelg!Musik: Röyksopp - Happy up here

Tralleri trallera, bra låt:

Röyksopp - Happy up here, här på Spotify och här på You Tube.


PS. Lyssnar du på låtarna jag lägger upp här på bloggen? Nyfiken!Skateboard i Barcelona

I julas var vi hos lillebror med familj i Barcelona. Det regnade nästan hela tiden men ett par dagar njöt vi av klarblå himmel!


Tim skejtar på väggen

Inget för en pollenallergiker

Jag älskar björkar. Det måste vara det vackraste trädet om finns.
Trevlig helg!

Hoppas att ni allihop får en lååång helg med sol (eh) & värme (eh igen) & skön ledighet. För min del blir det lite av varje; tre fotograferingar, ett släktkalas och besök hos vänner. Härligt.


Vår enda tulpan.


Tidningsvinnaren - Just Another Crazy Blonde!

Grattis Caroline, du vann tidningen! Maila din adress till mig ([email protected]) så kommer den på posten.

Tack till alla er andra också, vilka härliga ord ni skrev :-)Lovely flower

Sofie på Sollidens blomsterhandel i Båstad är en hyvens duktig florist!Sofia & Thomas' bröllop, 10 april 2010Musik: Saint Etienne - Action

När det regnar blir jag alltid på ett speciellt musikhumör. Lite internationellt humör, sådär. Och så längtar jag till USA, närmare bestämt New York eller Boston.

Den här låten är ett bra exempel på stämningen jag gillar, när det slår regndroppar mot plåttaket och jag får sitta inne i värmen och jobba med världens bästa brudpar och barnfamiljer - mina :-)


Saint Etienne - Action, här på Spotify och här på You Tube.Boston, på väg hem till mig, Mass Ave utanför Berklee, 1996 (crossprocessed, och ingick i mitt projekt Rain)


Family story/bröllop: Petra, Pelle & Viggo Kron Forsling

För ett år sedan fotograferade jag familjen Kron Forsling första gången. Viggo var en liten knatte med ögon så blå!Den 29 augusti var det bröllop, så då sågs vi igen! Några detaljer från förberedelserna, på salong Prana (som tyvärr har stängt för gott) och Hotel Skansen... (kolla in de lockarna - otroliga!)


Efter en god lunch fortsatte vi mot en av mina favoritplatser för porträtten. Man kan tro att Petra och Pelle är lite allvarsamma av sig när man ser den här...

Men nähädu! Mycket oftare är det så här! De är så helsköna att vara med, massa skratt och härlig galenskap :-)

Smycken, slöja och klänningsdetaljer, valda med stor och noggrann omsorg.Petras syster var tärna, Pelles tvillingbror best man...I like the Kron Forsling family!
Ni som är uppmärksamma kanske noterar att detta är fjärde lördagen i rad jag befann mig i Mariakyrkan i augusti... och det var lika gött som vanligt!

Ni ser ju... :-)
Petra och Pelle hade en sak annorlunda dock. Eller var det kanske... fjorton stycken i den stora superduktiga kören? Fantastiska!

Sen åkte de snyggbil med min gamle "assistent"-chaufför Michael (en pärla att ha med sig vid porträttfotografering, ser allt och har koll på allt!)...

...till festen på Hovs hallar. Vilken dag, vilken kväll, och så roligt att jag får träffa de här godingarna två gånger i sommar (årlig familjefotografering och en privat fotokurs, wohoo kul)!
See you soon!One flying kid comin' up!

Flygande Jakob kan slänga sig i väggen - detta är Flying Oscar i högform!

Dags för utlottning igen - Allt om bröllop

Vi fortsätter lite till...

Beskriv bloggen med ett ord och delta i utlottningen av senaste numret av Allt om bröllop! Skriv ditt namn, din mailadress & Ordet i kommentarsfältet nedan. Tidningen kan du behålla själv eller kanske ge bort till en kompis som ska gifta sig?

Vinnaren drar jag genom lottning på torsdag (13 maj) runt lunch. Hej å hå!

Mettes lavendel i Allt om bröllop

Di smau blommorna kom med i senaste numret av Allt om bröllop. Vill man se dem live står de så fint här utanför ateljén (om några veckor...):Porträtt: familjen Kant & Co.

I somras fotograferade jag familjen Kant för andra gången och det var så roligt att träffa dem igen. De gillar att spendera sommardagarna på stranden nere i Ängelsbäck, så dit for vi för att ta porträtt. Ljuvlig dag i september, var det - barfotavä'r!
Den här bilden tyckte Båstad kommun om när de valde bilder hos mig, och den finns numera på deras nya hemsida:

Egon, Filip & Ebba...Sedan kom ett släktgäng till, och vi avslutade kalaset med en gruppbild i full fart!


Mette i skolbänken del 2

Näääää... Alex har fått halsfluss. Eller pest eller möjligen kolera. Kanske till och med en släng av spetälska. Fotograf som han är har han dessutom tagit en bild med mobilen rakt ner i halsen - men den tänker jag inte sno och lägga upp här för då undrar även ni inte bara om utan när han kommer att kvävas...Huuuu, aj, åk genast till läkaren Alex!

(fast halsastackarn finns på min Facebook, om nyfikenheten skulle råka tar överhand)


Nåväl, tur att han inte kom så att jag blev likadan! Istället hinner jag redigera - inte dumt det heller.

Mette i skolbänken

Hela denna veckan är Alex här och lär mig nya saker - ombytta roller eftersom jag varit hans lärare lite då och då sedan... 1999. Vi ska koncentrera oss på att klippa film, och det kommer att bli spännande. Få se om jag har nån talang.

Kursen varvas med det övriga här på jobbet, sex fotograferingar denna veckan! Bland annat den här familjen och deras senaste medlem som ännu inte fanns när dessa bilderna togs:
Muisk: Titiyo - Lovin' Out of Nothing

Höj volymen: en annan favorit jag aldrig kommer att glömma eller tröttna på. Refrängen är (jag får använda ett tonårskraftuttryck här) sjukt bra.

Titiyo, Lovin' out of nothing
Brudparets extrafina stolar, Norrviken 8 aug 2009


Löööördagsmusik: David Guetta feat. Kid Cudi - Memories

Jag kanske har tipsat om den här förut, men just nu går den på full volym här i ateljén:

David Guetta feat. Kid Cudi - Memories

Dessutom har jag tjuvstartat med en folköl som Tim kom in med (Jenny, vi har lärt oss av den bästa!) - ikväll är det fest med Cicci som både fyllt år och flyttat till ny våååning. Grattis!

En ganska gammal bild på min goa vän, 2004:

Bröllop: Magdalena & Gustav (Oslo), Båstad/Hovs hallar

Magdalena och Gustav har en brokig geografisk bakgrund, med Polen, Trondheim, Stoby och Linköping i en härlig mix. Sedan de blev klara med sina utbildningar bor de i Oslo, och gifte sig i Båstad.

När de bokade mig skickade de in svaren på checklistan, som jag ber varje brudpar göra för att lära känna dem lite bättre. Det här tyckte jag var en riktigt skön beskrivning: "Vi är nyblivna friluftsmänniskor och använder helgdagarna och sommarsemestern till fjällen i Norge. Vi är aktiva och reser runt omkring och hälsar på folk. Men vi uppskattar också att ligga i vår stora soffa som vi köpte för första lönen och titta på tv:n som vi köpte för den andra:) hehe"

Goa människor, det förstod man ju direkt :-) och inte blev jag besviken - de är underbara!

Vigseln utfördes av en katolsk präst (som jag faktiskt träffat förut, se här) i Mariakyrkan i Båstad. Gustav väntar på Magdalena, och bestman lägger ringarna på ett litet fat där de väntar på ringväxlingen:


Alla grät:
Men det var glädje, lycka och bröllopsrus!Stolen moment (snacka om förälskade) :-)

Åket var inte vilket-som-helst...Med den tjusiga transporten for vi till min hemliga (eller, ja, inte så hemlig längre) perfekt-utomhus-ljus-plats i Hov:
Tärnan var läppstiftsassistent:

Och gjorde ett utmärkt jobb! Fast Magdalena behöver nog ingen makeup för att vara vacker...Dessutom hade tärnan de längsta naturliga ögonfransar jag sett någonsin... så hon får stå för lite-ovanifrån-bilden idag:

Se ut som en filmstjärna, Gustav!
sa fotografen. Och det gjorde han:
Vi avrundade ute på Hovs hallar, med en perfekt blå himmel. Tack sötisar för den roliga dagen!Musik: Tribalistas - Já sei namorar

En favoritlåt från 2002 jag aldrig tröttnar på, känns som en gammal god vän här i högtalarna:

Tribalistas Já sei namorar, här på Spotify eller här på You Tube. Brasilien nästa, kanske? Då tar jag med mig den här snyggingen (till vänster):Kronborgs slott, Helsingör på vår 10-årsdag

Bild: Marie Walther, redigering: jag.


Idag missar jag tyvärr för femtioelfte gången fotografträffen vi planerat, men kolla gärna in på de andras hemsidor: Marie (som tagit bilden ovan), Jenny, Lisa och Lina, och så tror jag de fick med sig norrlandstjejen idag också :-)
Wedding: Maria & Rasmus (Switzerland), Båstad & Margretetorp

(this post will be in English for all their foreign friends)

Maria and Rasmus are both Swedish, but since 2008 they live in Switzerland. They are absolutely gorgeous people, so warm and generous from the first minute I met them, and it was all joy and fun to spend a day with them last August.

We started out at Mariakyrkan in Båstad. I think Maria started crying already outside church... she was so cute and all of the guests just Aaaah'd when she passed by:
And there were loads of those moments during the whole ceremony - even the photographer shed a tear here and there (kinda hard to focus when doing that... so I desperately try not to, but sometimes it's just so moving!)It rained, but just a little bit during this:

So when we arrived to Margretetorp, it was all good for shooting the portraits outdoors.
Handsome Mr. Nanhed:

And his faboulous wife, Mrs. Nanhed:

They are so much in love. It surrounds them like an aura. I think those two images are my favourites:
After the portraits; party!
Quite often I attend the dinner at weddings, and all so often I sort of get stuck there - with no wish to go home. Instead I want to hear all the fun stories, jokes and speeches. Maria and Rasmus' wedding was no exception. On the contrary, I doubt I ever laughed so much!
Thank you so much for this fun day, M & R - it was great! Hope to see you again!
Janna & Marwin har blivit föräldrar!

Min käraste Janna har blivit mamma! Dessutom faller det sig så himla bra att vi passerar nästa vecka så då får vi träffa dem! Egna bilder lär det bli då. Tills dess en mobilbild från "barnmorskan", på stofölet som föddes i hagen vid halvfem i morse:


(foto: barnmorskan)

Hon är så lik Janna när hon föddes! Kolla:


(foto: jag)

Älgaben och åsneöron och så den stora fina vita pannan.

Grattis hela Janna-familjen!Musik: Cary Brothers - Ride

Tack vare coola Karin hittade jag Cary Brothers mjuka, sköna låt Ride som passade mig fint just idag.

Lyssna här på Spotify.

I övrigt ägnar jag mig idag åt att förbereda kursmaterial för kommande fotokurser samt justera prislistorna, som jag dessutom tänkt ska matcha nya blogg- och hemsidesdesignen. Pussel, pussel, räknaräkna, stånk, tänkatänka, pust, pussel.


Alice, konfirmand april 2010Musik: Ellie Goulding - Starry Eyed

När jag redigerar bilder brukar jag lyssna på P3 Dokumentär. Mycket bra program. Det enda tråkiga med det är när man lyssnat igenom alla program genom åren och måste tåla sig till söndagens nya är sänt.

Bra musik spelar de också: häromveckan Ellie Gouldings Starry Eyed.

Lyssna på den här på Spotify eller här på You Tube. Är man into remixes finns den i en mängd sådana också.

God lyssning!

Sajtläget

Jaha. Tur att man är van vid berg-och-dalbanor och att kreativa processer ofta betyder gör om - gör rätt. Vem är det som säger det nu igen? Är inte säker på att jag gillar den personen, hehe.

Ja, i alla fall, förra veckans hemsidesbyggande startades i full fart med att välja bilder. Nästan tre hela dagar gick åt. När det så var dags att utveckla designen och prova att peta in några av de där bilderna... ja då upptäcker jag att jag valt helt åt helskotta. Hur gick det till? Bilderna jag plockat ut passade inte alls, de såg bara bleka, fula och tråkiga ut i sammanhanget. Som skånsk vinter när jag ville ha sommar.

Lite tvärstopp, tog det då. Tröttmössan åkte på och sirapen stelnade helt och hållet där inne i skallen. I två dagar blev det nästan bara fram och tillbaka, fram och tillbaka. Som sagt, tur att jag vet att det händer ibland. I mål kommer jag, det tar lite extra tid bara.

Nu har jag inte fler speciella dagar avsatta för projektet framöver (säsongen i full gång) så det blir till att peta in det här och där. Jag är själv "rätt" sugen på att få det färdigt.

En switch on - switch off, hade suttit fint ibland.
(den här sitter på en schysst gammal lampa på Förslövs bibliotek)


RSS 2.0