Glömd sommarbild lagom till nyår

Den här hittade jag i en mapp bland fårskockar och katter. Älskar färgerna på våra stockrosor! I år klarade de sig dessutom från att bli uppätna av vaddetnuärsomäterpådem.

Får lust att ligga i en hammock i skuggan och läsa med solen på fötterna, trädsus, fågelkvitter, Sommar i P1, Pommac och mormors kakor.Med denna tvärtombild önskar jag er en riktigt god nyårsafton från ett soligt och snöigt Skåne!

(mer info om öppettider i januari hittar du här)

God jul!

Bästa bloggläsare!

Nu tar jag julledigt för att pusta ut efter ett händelserikt 2009. Det blir långsammare tempo för mig nu några veckor, men jag har i alla fall förberett lite grann så att ni inte ska bli helt utan bloggen över helgerna.
Studion är helt stängd tom 17 januari. Under tiden går det bra att maila, och så svarar jag när jag är tillbaka på jobbet igen från 18 januari och framåt (möjligen med undantag för någon enstaka maildag innan dess). 

Är du ny här och nyfiken på vad jag gör mest, kan du bara klicka på kategorierna i menyn till vänster, tex bröllop, barnporträtt eller vad du är intresserad av.

Ha det riktigt bra så ses vi snart igen!


Sista luckan-Solveig

Random hjälpte mig som vanligt att välja en vinnare, och i sista luckan sitter söta Solveig och fotobubblar med en flaska vin! :-)
Det ser jag VERKLIGEN fram emot.
Stor kram till er alla som tävlat i adventskalendern, så roligt det varit!

Dagens Josh Rouse

Glad, glad låt: Josh Rouse's Hollywood Bass Player!

Här på Spotify.

Här på You Tube.

Panasonic Lumix

Har jag sagt hur nöjda vi är med vår lilla Lumix? Jag orkar nästan aldrig släpa omkring på stora kamerorna när vi ska nånstans, så i somras investerade vi i en Panasonic. Den är superduktig och kan varmt rekommenderas! Bländare 2.0 är guld värt på en sådan lite putte, och så skönt när man ska på släktkalas, strandpicknick, har fest...

Snygga färger, bra skärpa, kan fota i RAW, och det enda jag saknar är lite mer tele och mindre brus... Minns inte modellbeteckningen just nu och kameran är på vintervift med Tim men kan återkomma om det.

Exempelbild:

Du kommer väl ihåg att ÖNSKA i sista adventkalenderluckan? Senast kl 17.00 idag!
Lycka till :-)


Krig

Sänder en tanke i juletid till alla i krigsdrabbade regioner och de som riskerar livet för freden. En särskild hälsning till sötaste Anna & Pierre (som är i eller är på väg hem från Afghanistan):Musikhjälpen & Michael Jackson

Ni har väl inte missat Musikhjälpen i P3 och SVT?

Idag ser jag fram emot Ametists Michael Jackson-hyllning kl 16 (och hoppas den blir som dansgruppen Bounce's coola flashmob från i somras!)

Jag utmanar Solveig och alla andra göteborgare att vara med :-)

God kväll och god morgongåva

Nu tar jag fredag. På söndag publicerar jag vinnaren i sista luckan - kom nu ihåg att skicka in din önskan! Du får önska precis vad du vill - läs mer här.

Fredagsbilden blir en till Världens Tålmodigaste Evelina från morgongåvafotograferingen:
Supersci

Olle och jag gick på NESOP i Boston samtidigt, och han har alltid femtio roliga järn i elden. Förutom att vara en riktigt duktig fotograf är han även sjujädrans skicklig på bas och spelar bland annat med Supersci, därav dagens kanonbra tipslåt All Year Next Year som du hittar här på Spotify. Kolla här på Facebook för att höra fler låtar och bli ett fan!

Donkeyboy!

Bästa tipsaren Tim har gjort det igen; idag är jag beroende av norska Donkeyboy och deras fantastiska låt Ambitions. Wihoo! Blir på så gott humör!

Du hittar den här på Spotify och här på You Tube.

Höj volymen folks ;-)

Mettes julkalender 17-20 december: vinn din önskan!

Detta är sista delen av Mettes julkalender för i år. I morgon fredag är nämligen allra sista arbetsdagen innan jag stänger för jullov: vila, läsa, äta julmat, renovera och inspirationsåterhämta. Lite sporadiskt bloggande kan det nog bli, men tillbaka i full fart är jag först den 18 januari.

Självklart ska det vara något extra i sista luckan. Det blir därför en tävling där du kan vinna din önskan! Du kan behålla vinsten själv, eller ge bort den.

***

TÄVLA:


1. Skriv vad du önskar dig av mig i Kommentarer.
2. Motivera varför just du (eller den du vill ge vinsten) ska vinna!
3. Kom ihåg att fylla i din e-postadress.

Tävla kan du göra fram tom söndag (20 december 2009) kl 17.00.
Därefter väljer jag ut fem bidrag mellan vilka jag lottar ut vinsten. Alltså: dels lite tur & dels lite god-motiveringsskicklighet kommer att krävas.

***

Du kan förstås önska dig vad som helst, men ett hett tips är att det bör vara realistiskt och på något sätt foto- eller Mette-relaterat :-) Titta gärna i tävlingskategorin eller julkalendern för inspiration, men roligt är också helt egna idéer!

Lycka till mina goa bloggvänner!


Hur fotografen förfryser fingrarna

Aka Salomonhög på morgonen den 17 december 2009, eller Varför det var ganska trevligt att ha en 4WD:

Sadelmakaregården 16 december 2009


Filmtips för oss halvdanskar

Om du är så lyckligt lottad att du har DR2 kan du ikväll se filmen Big Fish kl 20.30. Mycket bra! Fem fiskar!

Mettes julkalender 16 dec: rea på förstoringar!

I dagens lucka: förstorings-rea! För förstoringar du beställer IDAG (16 dec 2009) senast kl 23:59 får du en storlek större än vad du betalar för.

Välj en bild från en fotografering vi redan gjort, eller en bild du hittar tex här på bloggen alt. hemsidan!

Gäller endast nybeställningar och ej förstoringar som redan ingår i ett bokat/betalt paket. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Ev. frakt tillkommer enligt postens portotabell. Faktura 10 dagar tillämpas. Bilderna levereras under januari månad.


Gäller storlekar från 24x30 cm och upp:

  • Köp en 24x30 cm (550 kr), men få den i storlek 30x45 cm (värde 750 kr) istället - spara 200 kr!
  • Köp en 30x45 cm (750 kr), men få den i storlek 50x75 cm (värde 1050 kr) istället - spara 300 kr!
  • Köp en 50x75 cm (1050 kr), men få den i storlek 70x100 cm (värde 1650 kr) istället - spara 600 kr!

Beställa
:

Maila mig på [email protected] med bildnummer från fotograferingen alt. länk till sidan/inlägget där du hittat bilden (viktigt vid bloggbild, annars får jag leta i evighet!) samt postadress dit bilden ska skickas.


KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE ETT URVAL UR METTES BILDBANK!


Bildbank december 2009

Här är ett urval ur Mettes saliga bildbanks-blandning. Alla bilder går att köpa som förstoringar, maila mig på [email protected] för aktuell prislista.

Endast IDAG (16 dec -09) julerbjudande (värde 200-600 kr), läs mer här!


Välkommen med din beställning!

Mette
Dagens auktionsvinnare lucka 15

Grattis Nina Katarina till vinnande budet :-)

Albumet blev ditt för 200 kr!
Trekvartsrush?

Bara 45 min kvar av auktionen - passa på!

Mettes julkalender 15 dec: auktion fotoalbum!

Julkalendern börjar närma sig sitt slut och det är bara tre dagar kvar innan jag stänger för jullov på fredag. Åter är jag först den 18 januari, möjligen med någon liten timme på jobbet efter nyår för att skicka ev pennbeställningar. Ledighet behövd!


Nu till dagens lucka som innehåller en auktion på ett chokladbrunt Noci-album (värde 350 kr).

Albumet har plats för 24 st bilder (10x15 cm) samt en frontbild. Du kan själv välja att stoppa bilderna i de löstagbara plastfickorna, eller klistra in dem.

Utgångspris 100 kr. Frakt 40 kr tillkommer om du inte är inom hämtavstånd. Auktionen stänger redan ikväll (15 dec 2009) kl 19.00!


LÄGG ETT BUD:

Skriv ditt bud i Kommentarer. Kom ihåg att skriva din mailadress i rätt ruta. Högsta budet lagt kl 19.00 vinner auktionen. Jag kontaktar vinnaren via mail. Faktura 10 dagar tillämpas.

Lycka till!


***

Noci kan även köpas separat till ordinarie pris 350 kr, se mer info och fler färger här!

Alla album hittar du här.***

Stora feta...

...fluffiga snöflingor dalar ner i maklig takt utanför fönstret. Julstämning! Undrar vad lilla italienska Fiaten tänker om att få snö på rumpan. Omväxling förnöjer?

Vinnaren i lucka 14: Malena!

Ett stooort grattis till Malena som just kommit hem från BB med nye sonen Dante! Och så blir det ett lite mindre grattis också; du vann guldpennan i gårdagens lucka :-)

Hurra!


Tack alla ni som tävlade, jätteskoj!

Om du inte vann men ändå har oemotståndligt begär efter pennan kan du köpa den hos mig, klicka här för mer info (bläddra längst ner) - just nu till specialpris!

Ray LaMontagne - Trouble

Idag lyssnar jag på Ray LaMontagne's alla suveräna album och särskilt ofta låten Trouble som du hittar här på Spotify och här på MySpace (finns på You Tube men med usel bildkvalité...).

Till det får ni en rakt motsatt sommarbild från när jag fotograferade åt Trädgårdsrundan 2006 (vilket roligt uppdrag det var! Löööved it. Oj då, hehe).

Inga troubles här inte:

Nuförtiden blir det visst ett musiktips om dagen. You like? Or no?

Uniball Paint Marker Extra Fine Gold

Detta är den överlägset bästa guldpennan jag provat när det gäller att signera bilder: Uniball Paint Marker Extra Fine Gold.

Förr fick man använda de där lömska pump-guldpennorna som plötsligt kunde plumpa ut en hel sjö guldfärg... men den här är så nätt och fin och fäster kanonbra! Jag har testat på blanka material, från fotografier till plast och stenar och den fäster på allt blankt jag provat - dock inte så bra på matta/grova material (tex papper), då kör den lite fast. Pennan är också arkivbeständig, dvs den bleknar inte med åren.

***PASSAR ÄVEN UTMÄRKT TILL JULKLAPPSETIKETTER!***

Spetsen på pennan ser ut så här (oanvänd):


HANDLA?


Maila mig för aktuell prislista, [email protected]

Välkommen!

Fotograf: Robert Henriksson

MÅSTE tipsa om den här killen, vars blogg jag nyligen hittat (på tips av Solveig): Robert Henriksson. Kul, träffsäkert, kvickt skrivet - och jädrans bra bilder.


Bröllop: Linda & Johan, 13 juni i Amiralitetskyrkan Karlskrona

Den 13 juni hade jag två bröllopsfotograferingar, först Marie & Johan i Margretetorp och sedan Linda & Johan - i Karlskrona. 25 mil emellan, och från avslutad plåtning kl 13 här, till kyrkan kl 16 i Karlskrona... I normala fall hade jag aldrig tagit en sådan nervpirrande bokning, men eftersom Linda och jag känner varandra väl och hon var helt införstådd med att det var snävt med tid, så var det ok. Och så ville vi ju så gärna gå på deras fest!

Jag lärde känna Linda (som också kallas Brallan eller ibland Byxan) sommaren 1994. Då gjorde vi inte mycket annat än solade, gick på nattklubb, och jagade killar. Hon hälsade också på mig en hel månad i Boston, vilket var HUR kul som helst! På tal om ungdomens glada dagar... så hittade vi på en hel del hyss och fuffens, särskilt eftersom hon bara var 19 och inte kom in på ett enda ställe i Boston med sitt eget leg... Ja, ja. Jag letade fram en gammal förstoring från den tiden, som jag tog med storformatskameran i studion på NESOP när Linda snällt agerade vacker modell:

Som tur är har vi båda blivit lite vuxnare, hittat varsin riktigt bra kille att hålla fast vid :-) och i somras fick vi se Linda och Johan bli herr & fru Braxenholm i Amiralitetskyrkan:

Söta, söta, Linda och Johan!Det är aldrig en tråkig stund med de här två...... och tärnorna kusin Anna och svägerska Emelie bidrog med syndafloden...
Sabelhäck på kyrktrappan, alltid så effektfullt:

Gästerna hade varit duktiga och laddat med massor av ris:

Hela goa tjocka släkterna:

Vid muren intill marinbasen hittade vi finfint ljus för några snabba brudfölje-bilder. Som sagt, inte en allvarlig stund i sikte :-)

(Lindas lillebror Per (nedan till höger) var bara en liten tolle (hehe) när vi träffades första gången. Nu lät jag som en gammal tant, men det är otroligt vad tiden går snabbt! Nuförtiden är han hockeyspelare i Angers, och han och Emelie väntar barn. Grattis! :-)
)

Linda hade också ordnat dit sin favorithäst, Friesern Wouter fan de Slachtedyk eller "Valpen" som han också kallas. Han är ståtlig som få, och dessutom svensk friesermästare i dressyr. Hans ägare och kusk Christina hade putsat upp honom till stjärnglans:

Kolla in fotomodellen, han till och med ler mot fotografen:

Jo det är sant, klicka på bilden för att se större!
Kungsbron:Christina och Valpen var toppenproffsiga!

Till sist var det porträttdags i fina gamla Bastion Aurora:


Mitt i alltihop dök det upp en spindel. Linda är känd för din spindelfobi. Förstår ni varför?

Hahahaha! Älskar denna! Världens bästa Brallan!


Tack för en härlig dag och en rolig fest! Gulliga ni, flytta nu hit till Framsidan, eller kom i alla fall snart och hälsa på! Kram ;-)


Wawaa

Kolla, kolla: 119 744 !
Detta = totala antalet besökare sedan bloggstarten. Tänkte fira när vi når 125'. Det borde faktiskt inträffa ungefär samtidigt som jag & företaget firar femårsjubileum i Sverige om en dryg månad! Dubbelt upp, minsann.

Jag är så glad idag! Fick ett väldigt spännande mail i natt och bara blotta tanken på att det skulle kunna bli av gör mig helt uppskruvad :-)

En solig kanariebild får ni på lördagen:


Nu tar jag fredag

Dags att gå hem och laga middag och sen får man väl kolla lite final på tv kanske. Bra och rolig vecka! Jag avslutar dagen med sötaste Pluto som jag åkte och fotograferade i Skånes Fagerhult i oktober:

Ha en bra kväll, vi hörs i morrn!

/Mette

Solskenshistorier av Linn & Petter

Två av mina fotoelever från gymnasiet för ett par år sen, Petter & Linn, är numera pojkvän och flickvän. De är inte bara talangfulla fotografer, de har startat en blogg tillsammans och är så skitduktiga på att skriva att man bara vill VARA i deras värld. Som om inte det vore nog, har de gett sig av på surfresa till Sydafrika.

Bättre blogg skriven av två 19-20-åringar kan jag inte föreställa mig. Den är som en romantisk film man inte vill sluta titta på - där man blir glad, sprallig, äventyrslysten, och kär i livet! Jag blir verkligen lycklig, och inte så lite stolt över dem när jag läser deras Sunshinestories.

Plus att jag saknar min ungdom lite grann. Eller kanske att få göra samma sak som dem, dra iväg med Tim, låååångt bort till solen :-)

Läs läs läs!

Bästa låten just nu: Pete Yorn & Scarlett Johansson

Lyssnar om och om och om igen! Inte bara Zooey Deschanel är singer/actress...

Pete Yorn & Scarlett Johanssons låt Wear and Tear från albumet Break Up är beroendeframkallande. Promise.

Hör den här på Spotify. Hittar den inte någon annanstans, förlåt ni som inte har Spotify ;-)

Mettes julkalender 11-13 december: albumerbjudande!

I julkalenderns lucka 11-13 finns följande erbjudande:

***Köp ett Newbury-album (1400 kr) och få ett Noci-album för halva priset (ord pris 350 kr, nu 175 kr)***


Gäller albumen jag har i lager (med reservation för slutförsäljning) vid beställning senast söndag 13 dec 2009 kl 23:59! Därefter till ordinarie pris. Ev. frakt tillkommer enligt postens portotabell.

Newbury-album i lager just nu:

3 st svarta
1 st elfenbensvitt
1 st chokladbrunt
1 st platina

Newbury har plats för 40 st 13x18-bilder. Det finns refiller med 10 blad (plats för ytterligare 20 st bilder) i varje (200kr/st). De ser ut så här (färgen sage på bilden):
Noci-album i lager just nu:


1 st svart
2 st sage (grönt)
5 st chokladbruna
2 st elfenbensvitt

Noci har plats för 24 st 10x15-bilder. De ser ut så här (färgen elfenbensvitt på bilden):

SE FLER BILDER OCH LÄS MER OM ALBUMEN & HUR DU BESTÄLLER HÄR!

Vinnaren i Mettes julkalender lucka 9: Mia!

Gårdagens lucka i julkalendern öppnades av Mia - grattis! Hon vann min favoritguldpenna Uniball Signo Sparkling Gold:(klicka för att förstora)

Om du inte vann den här gången men ändå vill ha pennan, finns den att köpa hos mig.

***LUCIAERBJUDANDE tom söndag 13 dec: 4 st Signo Sparkling Gold för 150 kr inkl frakt!***

Därefter till ordinarie pris 40 kr/st + frakt (max 6 kr/penna).

Läs mer hur du beställer här!

Disco: Jackpot "Brief Encounter"

Den här låten hittar jag bara på You Tube; varsågoda: Jackpots Brief Encounter. Handclaps! Wohoo! På med discobrallorna!

Snurr snurr

Det är minst sagt mycket som pågår i ateljén och på Mettes hjärnkontor just nu- ha tålamod med mig! Jag ska göra ett samlingsinlägg om alla pennor jag säljer snart, ska bara göra klart alla bilder som ska beställas först så att de hinner både hit och till söta kunderna före jul.

Den här goa lilla familjens bilder gjorde jag klara igår:
I & C i Lund

Hörs senare!

/Mette

 

Uniball Signo Sparkling Gold

Detta är min absoluta favoritpenna som faktiskt är anledningen till att jag blev återförsäljare från början. Det är nämligen inte lätt att hitta en guldpenna där färgen verkligen ser ut som guld (och inte någon urkig grön variant). Den är också lite glittrig vilket jag gillar.

Pennan heter Uniball Signo Sparkling Gold. Den är mindre bra för längre texter ("tappar" lite färg om man skriver snabbt), däremot heeelt perfekt för mindre detaljer, utsmyckningar, kanter etc. Jag kan inte leva utan den.
HANDLA?

Maila mig för aktuell prislista, [email protected]

Välkommen!


PS. Finns även i silver! Klicka på bilden för att se större:


Grattis, bokvinnaren i lucka 9!

Med hjälp av Random.org drog jag ett lottnummer för gårdagens lucka och vinnaren blev... tadaaa! Linda i Ludvika! Grattis! Hoppas du blir stärkt, styrkt och får lite extra boost nu under mörkertiden.

Vinsten igår var boken "Armlös, benlös men inte hopplös" av Mikael Andersson. Hoppa direkt till hans hemsida här, där du också kan beställa boken själv.

Dagens Ètienne Daho & Charlotte Gainsbourg

Idag lyssnar jag på Ètienne Daho's helsköna låt "If" feat. Charlotte Gainsbourg, som du kan höra här på Spotify och här på You Tube.

God kväll!

Nu bojkottar jag Lokaldelen

I höstas ringde en säljare med det eminenta förslaget att jag skulle få ha min bild på framsidan på Lokaldelen, bara jag köpte en annons för fem papp. Nej tack, sa jag, det är ni som ska betala en fotograf för att få använda fotografens bild på er framsida. De framhärdade med det osedvanligt trista argumentet att "det är ju så många som ser den" och "det är bra marknadsföring för dig". Och det stämmer, men det här är en principsak.

Nu ringde de igen och frågade om nästa års katalog och internetannons - där man inte kan få uppgifter på träffar utan det får man själv kolla i sin statisktik. Och det har jag ju gjort förut - noll komma noll noll träffar från just Lokaldelen. I min undersökning när jag frågade er läsare hur ni letade, svarade noll personer att de använde Lokaldelen. Så nej, de pengarna kan jag ha roligare för :-) Och skulle telefonen sluta ringa, inboxen eka och brevlådan sugas ihop inåt av tomhet, får jag väl ringa upp dem igen. Oh. Vågat. Känner mig modig idag.


Vinn en bok?

Lucka 9.

Vill du veta först?

För att vara säker på att inte missa någon utlottning eller tävling kan du följa bloggen via Bloglovin'. Bara klicka på ikonen längst ner till höger i inlägget och följ instruktionerna. Äh förresten, jag gör en extra stor idag så att du inte missar den.

Du kan sedan välja att få ett samlingsmail varje dag, eller ett mail varje gång jag publicerat ett nytt inlägg. Du kan förstås också samla dina favoritbloggar på Bloglovin' och själv välja när du vill läsa dem (utan att få mail).

Klick klick:


bloglovin

Mettes julkalender 9 dec: vinn en kämpaglödsbok!

Mikael Andersson är arm- och benlös men det hindrar honom inte från att fullfölja sina drömmar! I Mettes julkalender lucka 9 lottar jag ut hans bok "Armlös, benlös men inte hopplös".


TÄVLA:

Skriv namn och e-postadress i Kommentarer senast ikväll (9 dec 2009) kl 23:59 för att vara med i utlottningen! Frakt tillkommer om du inte är inom hämt-avstånd (48 kr inom Sverige).

Extra lott:

Har du en blogg? Länka från din blogg och få en extra vinstchans!

Ingen blogg? För att få en extra vinstchans, maila minst fem vänner (med kopia till mig, [email protected]) och tipsa om utlottningen.


PS. Fotografen Niklas Larsson har precis fått Scanpix' stora pris 2009 för sitt bildreportage om Mikael Andersson. Läs mer här och se bildspelet här.


På tal om mörker - Canon EOS 1D MK IV

Det är ju ingen tillfällighet att vi fotografer maler på om ljus hit och mörker dit och gråvä'r och annat elände. Nu finns räddningen snart i en butik nära dig. Fotografen Jeff Ascough har fått testa nya EOS 1D Mark IV:an, och jag som trodde att de skämtade när de påstod att den vid tre stegs pressning har ISO 102 400 (jo du läste rätt, etthundratvåtusenfyrahundra) får nu bita mig i tungan och istället gapa av förundran (kan man göra det samtidigt?).
Kolla in det makalösa undret här:
Jeff Ascough testar Mark IV på bröllop
Priset kommer att ligga strax under 50 000 kr.

Baj thö wej

Precis som de flesta tidigare år så kommer helghälsningarna på posten nog inte förrän runt nyår. Eller snarare efter. Bara så ni vet. Jag har inte glömt er och väntar inte heller för att se vilka som skickar till mig först, hehe. Ni som känner till dem vid det här laget, skulle ni vilja att jag lade upp de gamla här på bloggen eller sparar ni dem?

Funderar nu på utformning, bild och vad jag tror att ni vill göra för gott i år :-)PS. Bästa kunder: om du flyttat och jag inte fått din nya adress ännu får du gärna maila den. Tack!

Trudelutt

Jag ska ta och sjunga en liten trudelutt här i ateljén tror jag (huka er, ni som vet hur illa det låter, hehe) för att komma i stämning för dagens arbetspass nr 3!

Som jag skrivit tidigare är detta Årets Galnaste Veckor, allt måste bli klart före jul och tiden går ju så snabbt när man har roligt!

Idag har jag redigerat & beställt bilder, skrivit offerter, avtal & fakturor, fixat presentkort, skickat pennbeställningar och luckvinster, skickat 36 (!) mail, bloggat tre (snart fyra) inlägg. Kvar denna veckan är 190 st bilder att redigera & beställa, tre jobb att sortera och så bokföring. Inte undra på att de lagt in julen just här, hehe. Den behövs.

En extra trudelutt kan jag kvittra för att det bara är två veckor till ljuset vänder och kommer tillbaka!

Bäst ni får en bild också.

God kväll!Bröllop: Marie & Johan, 13 juni i Margretetorp

Den 13 juni hade jag två bröllopsfotograferingar bokade, en här i Skåne kl 12 och en i Karlskrona (25 mil härifrån) med start i kyrkan kl 16. Regnet hängde i luften och lite extra laddad var man. Snälla brudparet Marie & Johan som var först, ville gärna börja lite tidigare, vi klarade oss undan regnet, och det blev en toppendag!

Vi fotograferade deras porträtt vid Margretetorps Gästgifveri, där det finns både en fin liten bit trädgård och så sagoskogen med en å, mossa, höga träd och träbroar (som är hala som attan om det har regnat, så akta er om ni ska dit och kolla :-))

Både Marie och Johan är ganska lugna personer, men spännande.  De hade en skir, graciös, eterisk aura runt sig, som en florstunn lyckoslöja. Jag tycker det var så fint återgivet i allt de valt: deras klädsel, i Maries frisyr för dagen och så förstås deras självklara sätt mot varandra.

Here we go:

Tack Marie & Johan! Ni är ljuvliga!Bon Iver

Idag blir det ingen lucka eftersom jag lade upp den redan igår, kolla in den här, den varar ända till fredag.

Istället vill jag tipsa om gruppen Bon Iver - inte bara en låt den här gången utan alla jag hört hittills är hur bra som helst. Tim hörde den på radion och det är vi glada för eftersom vi bara häromdagen sa till varandra att vi längtade efter lite ny musik, där hela albumet är bra och inte bara en enda låt.

Min Bon Iver-playlist hittar du här på Spotify, och du kan läsa mer om dem här på MySpace.

Ha en härlig musikstund,

önskar Mette

Vinnaren i Mettes julkalender lucka 7

Lucka 7 öppnades av Veronica som vann den fina vita Uniball Signo Broad-pennan! Grattis - både till dig och dina 22 elever :-)

Veronica har en jättefin blogg som ni kan kolla in här!

PS. Pennorna finns förstås att köpa, om du inte var den som vann. Maila mig på [email protected] för att handla!

Tjuvstart lucka 8: bloggen firar två år - julklappstips!

HURRA! Det har gått två år sedan bloggens första inlägg i december 2007. Detta ska naturligtvis firas med ett erbjudande:

Beställ en 30x45 cm-förstoring (750 kr) och få samma bild även som en 18x24 cm (värde 450 kr).

Frakt tillkommer (24 kr inom Sverige). Erbjudandet gäller vid beställning senast fredag 11 dec 2009 kl 23:59, kan ej kombineras med andra erbjudanden och gäller endast nybeställningar.

***Du kan välja en bild från en fotografering vi gjort, eller här ifrån bloggen, eller från hemsidan.***
Uniball Signo Broad (vit)

Den här pennan blir mångas vita favorit, en Uniball Signo Broad. Pennan fäster inte på blanka material men är perfekt för färgat papper, tex scrapbooking/kuvert/etiketter - är du pennälskare har du säkert en hel massa idéer själv!HANDLA?

Maila mig för aktuell prislista! [email protected]

Välkommen!

Sade - By Your Side

Dagens musiktips blir en lite sorglig låt men fin.

Sade's By Your Side, här på Spotify och här på You Tube.

Mettes julkalender 4-6 december: julklappstips för pennälskare!

Jag säljer numera finfina pennor, bland annat guldpennor (där jag väntar på leverans för tillfället, så det kommer i en senare lucka) men också ett härligt 5-pack pastellfärgade roller-ballpennor från Uni-ball!

Är man pennälskare som jag är detta en mycket bra julklapp-till-sig-själv, eller till någon annan (liten som stor) som blir lika glad!


De heter Uni-ball Signo Angelic Colour och ser ut så här:
Jag använder dem själv hela tiden, bland annat till kuvert, hemmagjorda julklappsetiketter, och när jag skriver brev. De fäster inte på fotografier utan är istället perfekta för "vanligt" papper. Färgerna är rosa, gul, grön, blå och vit.


***

För att beställa, maila mig på [email protected] och kom ihåg att inkludera antal 5-pack du önskar, samt din postadress för fakturan (10 dagars betalningsvillkor).

Pris 150 kr/st + frakt (enligt postens portotabell).***

GO PEN-CRAZY!

Nu tar adventskalendern helgledigt och återkommer på måndag den 7 dec. Ha en fin helg önskar luck-tomten!


Tävlingen Hjärtat mitt: Johan Karlsson med familj

I tävlingen Hjärtat Mitt förra vintern knep Johan Karlsson andraplatsen för sin hjälteinsats med en skrotbil. I somras fotograferade jag honom tillsammans med två av tre övriga familjemedlemmar (dottern Hanna var på vift). De bor i Mjövik där jag är uppvuxen, ett par minuter från havet, så det var ett självklart val att traska ner till vattnet först.

Fotografen torterade först familjen genom att be dem titta rakt mot solen (för bryggan var så himla fin och miljön så härlig)...

...och hittade sedan Det Perfekta Sommarljuset vid sjöboden strax bredvid - den här bilden gillar jag jättemycket! Visst är de fina?

Vi känner inte varandra så väl men det gick fort, de här lurifaxarna har ett par rävar bakom varje öra tror jag - vi skrattade från början till slut under fotograferingen! Jag kommer verkligen att minnas den roliga kvällen med glädje. Familjen utstrålar också en sådan värme, gemenskap, och godhet att det gläder mig extra mycket att vinsten hamnade hos dem.


Vinnaren Johan i egen hög person:

Hans fru Mona:

Och son Dennis...

...som också är en riktig hejare på cykel! Han och Tim borde kanske träffas och cykla ihop nån gång :-)

Sen sommarkväll i Mjövik:

Som sagt, det fnittrades massor (här ligger fnisset på lur):

...och gapskrattades också friskt och hejdlöst - underbart!

Till sist: får jag lov att presentera Johan och Johans Stolthet (som också fotografen föll för och där den här bilden är en superfavorit) - även detta ett mycket kärleksfullt förhållande :-)

Tack hela härliga familjen, jag är jätteglad att jag fick fotografera er. Vi ses igen!

Vilken bild gillar du bäst? Skriv gärna i Kommentarer!Bröllop: Kristina & Micke i Torekovs kyrka 6 juni

Kristina och Micke "has a thing" för sexor. Egentligen var bröllopsdatum bokat till september men de bytte till 6 juni. Så här skrev Kristina i ett av våra (säkert femtio, hehe) mail:

"...att det blev ändrat till den 6/6 är för att vi är så otroligt 6:iga och jag menar då att jag är född -66, min blivande är född -63 i månad 6, barnen är födda 6 september och 6 december, och vi bor på nr 66. Mycket 6:or är det."

Och glad blev fotografen, för 6 juni var hon fortfarande ledig och vi bokade Mellanpaketet för dem: vigsel i Torekovs kyrka och porträtt efteråt ute vid Dagshög (Skånes största gravhög från bronsåldern).

22 st bilder beställde Kristina och Micke i förväg... och valde 100 st efteråt! Det fanns en del att titta på nu när jag skulle blogga, med andra ord :-)

Litet, mysigt bröllop var det:


Ring-lirk...det händer nästan jämt på sommarbröllopen när det är varmt ute. Och leder ofta till mycket fniss...

Det var här jag återfann Victoria som sjöng solo...

...så att gästerna grät...
Den här situationen gillar jag:

Och denna! (en extra tacksam tanke ägnar jag åt kyrkoarkitekten som valt så fint glas till porten)

Alla gästerna samlade:

Dags för Dagshög, och återigen makalöst väder för kvällsporträtt en svensk nationaldag som den här... Det lös förälskelse om tjusigaste brudparet:

Det gamla fortet gav utmärkt skugga för närbilder:

Och stenbrottet en galet snygg miljö med speglingar i vattnet! Har varit där många gånger men det här var exceptionellt:
Hon är snygg hon, Kristina...

Och passar väldigt bra ihop med sin stilige make - det här är nog den bild jag gillar mest från hela fotograferingen, de är heeelt superglada och nöjda och kära:

Den här soliga valde de som tackkortsbild:

På slutet knallade vi upp till skogen och fick grön bakgrund och lugnt ljus, för att locka fram reflexerna i ögonen hos hela söta familjen.

Emma:

Kristina:

Albin:

Micke:

Till sist en familjekram!

Superhärlig dag - tack hela familjen Lundin Jansson!

Skriv gärna något till familjen i Kommentarer.
Mormor

Förresten vill jag tillägna förra inlägget min goaste mormor, som gick bort för fem år sedan idag. Hon kunde verkligen bära en människa!

De flesta bilder på mormor har jag på negativ (och nerpackad scanner), men en har jag fått (tror det var min bästa morbror Bengt som tog den) och den kommer här - även om mormor är sjuk och har slangen och allt, så betyder den jättemycket för mig, för det är den sista bilden som togs på oss tillsammans.
Saknar dig massor, mormor! Puss & kram, var du än är.

Mamma påpekade att morfar faktiskt också är med på ett hörn (inramade bilden) och det är så sant. Honom tänker jag på varje dag när jag dricker kaffe! Puss & kram till morfar också :-)Dagens bästa Laleh: Bjurö klubb

Den här texten fick mig att börja gråta första gången jag hörde den (i bilen, vad är det som gör att man blir så påverkad just när man lyssnar där?). Tycker den är en tröst för vem som helst, var som helst.

Har glömt låten ett tag men Tim påminde mig igår.

Här är Lalehs Bjurö klubb på Spotify och här på You Tube (helskön version från Sommarkväll i somras).

HÖJ VOLYMEN!


Textklipp att följa med i (eller bara lyssna och njut!):

Åh, jag lovar, gissa vad jag hittade längs vattnet
En blåval som härjade runt stränder, han sa han kände mig
Han sa: Jag har sett dig när du vandrar
Varje kväll du tänker högt och viftar armar

Den sa: Jag är en blåval, jag kan ta dig härifrån
Från din öde ö, från dina papper och pennor
Du är en förlorare, men du kan gömmas I min mun
En människa är inte tung att bära på
---
Jag sa: Om du äter upp mig ska jag hämta mina bröder
Och jag ska tjalla-lla, tjalla ifrån döden
Och jag ska skriva brev till dina närmaste och bästa
Och säga att du lurar folk som emellanåt är ledsna
Att du lurar folk som emellanåt är ledsna
Och de lurar folk som e-, som e-, som e-, som e-
Jag är redan vinnare


Förresten vill jag tillägna detta inlägg åt min goaste mormor, som gick bort för fem år sedan idag. Hon kunde verkligen bära en människa! Saknar henne massor.

Mettes julkalender 3 dec: rabatt på presentkort!

Lucka 3: Ge bort en porträttfotografering i julklapp! Barn/familj/gravid/par/singelporträtt? Passa på innan prisjusteringen 1 januari:

Presentkort porträttfotografering


Fotografering 1 tim
4 st bilder (13x18 cm)

Ordinarie pris 1280 kr

Lucka 3-pris endast idag: 900 kr

(Gäller endast nybokningar, inte vid bröllop och kan ej kombineras med andra erbjudanden. Reseersättning utöver 2 mil tillkommer med 65 kr/mil. Presentkortet giltigt i ett år från idag.)Beställ senast ikväll 3 dec 2009 kl 23:59
genom att skicka ett mail mig på [email protected]. Kom ihåg att inkludera din postadress!


Mettes julkalender, vinnare lucka 2!

Nu har klockan passerat midnatt och auktionen är avslutad. Grattis sista-minuten-Angelica till auktionsvinsten i lucka två! Jag önskar dig eller den som får den, mycket nöje med en av mina favoritbilder i många år framöver.

Vinsten kommer på posten nästa vecka!

Barnporträtt: Isak från Salomonhög

I kyligaste april fotograferade jag våra grannars minsta pojk Isak, och oj, vilka färger vi fick till. Isak är en unge av gladaste sort - lätt att lära känna och enkel att locka till skratt. Särskilt med hjälp av mellanbrorsan Aron, som var en fena på att få Isak att fnissa. Då går det snabbare att fotografera så vi hann med en god fika också!

Vi börjar med några närbilder där jag faktiskt inte gjort mer med ögonen än med resten av bilden, de blev helt enkelt knallblå i ljuset som kom in genom deras stora glasdörrar.

Isak har så många sköna ansiktsuttryck och får jag tolka tror jag att han tänker... Nämen hej fotografen, är du här! Ska vi hitta på nåt kul?

Jag är nämligen sugen på lite bus...

Pfff! Fegis - vågar du inte?

Söta tassar har han också:

För att inte tala om hur bra han passar i jeans...
Ni ser - glad som en speleman!

På slutet tog vi några bilder utan kläder. Familjens vardagsrum hade (de har tapetserat om nu, säger mamma Helene) varmgula väggar som verkligen funkade till just det här. De har också en öppen spis/kakelugn med en lucka jag aldrig sett maken till - putsfritt och med den vackraste mässingsfärg! Perfekt bakgrund. Isak som i vanliga fall förstås inte får vara där för att inte bränna sig när brasan är tänd, kunde inte hittat något mer häpnadsväckande:
Och nu kommer min absoluta favorit, tycker den är dörolig och blir full i skratt varje gång jag tittar på den. Ni ser hur intresserad Isak är av bollen, va? Jämfört med spisluckan två bilder upp? Och vart han egentligen är på väg? Fniss ;-D

Avslutningsvis en bild på de familjemedlemmar som var hemma den här dagen - tack söta ni för en rolig fotografering och gott fika.

PS. Jag har nu luskat ut Arons trick för att få Isak på gott humör - godbitar-i-näven-tricket!

Faller du för någon av bilderna? Skriv gärna i Kommentarer!

Snart kommer det fler bilder på just den här familjen...men med lite annat tema.
Daglig tävling pågår

Uff, uff, knuff för lucka 2 i Mettes julkalender!

Dagens Zooey Deschanel

Coola skådespelerskan Zooey Deschanel sjunger också, och idag får ni hennes och Leon RedBones sköna version av Baby it's cold outside här på YouTube eller här på Spotify. Julstämning, äntligen!


Mettes julkalender 2 dec: bildauktion Suffolk Downs

I lucka 2 finns en auktion! Det är den här signerade förstoringen i storlek 30x40 cm (värde 750 kr) som ligger i potten:

(titel "Good Job", fotograferad av mig på Suffolk Downs galoppbana i Boston)

Utgångspris 50 kr.

Bjud på förstoringen senast kl 23:59 ikväll (2 dec 2009) genom att skriva ditt namn, mailadress & förstås bud i Kommentarer! Högsta budet vid midnatt vinner.

Jag ska försöka godkänna alla kommentarer så fort jag kan under dagen/kvällen.

(frakt 24 kr tillkommer om den ska skickas inom Sverige, övriga länder 36 kr)

Heja, heja!


Mettes julkalender: vinnare lucka 1, Allt om Bröllop

Vinnaren av tidningen Allt om bröllop i gårdagens lucka 1-utlottning är dragen och det blev Ullis i Uppsala - himla passande eftersom, jag vet att hon ska fotografera sitt första bröllop till sommaren. Ett litet extra grattis & lycka till alltså!

Håll utkik, lucka två på ingång.

Förresten - om Bloglovin'

Ni som prenumererar på blogginlägg och inte kollar Bloglovin' så ofta - de har gjort om sajten och man kan behöva uppdatera hur man vill ha sina inställningar!

För dig som inte är prenumerant
(men gärna vill bli det nu när det vankas julkalenderluckor) är det bara att klicka på ikonen "Följ bloggen" här nedanför, eller här.


Härligt, True Blood & Outer Space

Nu känner jag mig inte så sopig & tråkig längre, eftersom det trillat in lite tävlingssugna till första julkalenderinlägget. Yeehah. Kolla in i morgon igen för lucka 2.

Idag har jag fått massor gjort, så nu tänkte jag gå hem tidigt, slänga mig i soffan framför brasan och kolla True Blood.

Och på det får ni en bild på planeten Fågelätet Äpple som envist hänger kvar i köksträdgården:

Ha en fin kväll, vi hörs i morrn!

/Mette

Haha, vilken sopig början...

...måste ni tänka. Hon den tråkiga Mette startar sin tråkiga julkalender med världens tråkigaste utlottning...

Ingen som vill ha en gratis bröllopstidning?
Funkar även som inspiration för bröllopsfotografer (hint hint).

Kan ju även vara så att ni har fullt upp med julrush, ni också. Jag håller på det argumentet :-D

Mettes julkalender 1 dec: vinn senaste Allt om Bröllop!

Vi börjar Mettes julkalender lite lugnt med en utlottning av Allt om Bröllops senaste nummer!(klicka på bilden för att se den större)


Så här tävlar du:


Skriv namn & mailadress i Kommentarer samt en liten rad om varför du vill vinna tidningen. Har du en egen blogg kan du länka och därmed få en extra lottchans.

Senast ikväll (1 dec 2009) kl 23:59 vill jag ha din kommentar!

Lycka till!

RSS 2.0