Thanndör!

Stäng av datorn! Dra ur sladdarna! (modemet också, jodå)

Ta fram en bra bok och läs tills åskan passerat ;-)

Boktips:

Dirt Music av Tim Winton

Ha en fin dag!

/M

Flämt

Katterna ligger under borden och flämtar, hunden ligger i skuggan och flämtar, hästarna travar envetet runt hagen bort från blinningarna och sedan flämtar de också, och vi flämtar med målarpenslarna i handen - ljuvliga svenska sommar! Hett som i öknen, it is!

Vad händer på gården?

Det målas för fullt! (ja, jag sträckte på sanningen lite i förra inlägget eftersom färgen faktiskt redan är köpt) Tims lillebror Filip har kommit för att hjälpa oss och det går undan må jag säga. Kan det bero på hans snabba solglasögon...?

Eller kanske på att storebrorsan drillar honom...? (fast färgen har han fått dit själv)Eller kanske på den utomordentliga musikanläggningen? (Nu ska ni inte skapa er några förutfattade meningar, den är MIN och inte DJ-Tims, haha, jag fick ärva den 1989 och redan då var den gammal - det är kvalitet må jag säga!) Med tanke på hur vi har behandlat den, som stallradio de senaste åren, är det rena undret att den fortfarande fungerar. Med mp3-spelare inkopplad dessutom, det var faktiskt inte ens high-tech när den tillverkades utan fanns inte överhuvudtaget (ja, så gammal är den). Det ni!
Snyggt resultat av målningen blir det i alla fall - vilken skillnad!


Thö littel things inn lajf

Till exempel att glömma (ja, fråga mig inte hur det gick till men jag kan inte riktigt hålla reda på dagarna just nu) att man faktiskt får sjukpeng när man är sjuk, och bli glad över att upptäcka en liten inbetalning från Försäkringskassan (i tid! Helt otroligt!) på det som alla andra vet är lönedagen... Så nu är jag nästan som en vanlig person ;-) i alla fall för en månad! Oh, vad ska ska jag spendera pengarna på under en lönehelg som den här... hmm... Målarfärg får det bli!

Vad ska ni andra löntagare göra i helgen? Något kul?

Hävv samm kållår!

Lite färg också, från en andningspaus utomhus mellan uppdragen här inne i ateljén.

Bondens fält på andra sidan vägen, bilden från förra inlägget fast i färg:

Kan inte sluta tänka på hur mycket jag älskar sommaren! Kaprifolen bredvid hästhagen:


Skulle du köpa denna?

En liten undersökning inför nya funderingar i ateljén på Salomonhög:

A. Om den här bilden fanns som akvarelltryck (arkivbeständigt fotopapper med akvarelltextur, mycket snyggt...), skulle du kunna tänka dig att köpa den för att ha som tavla på väggen?

B. Eller om den fanns som ett dubbelt kort med kuvert?

C. Det vore också roligt att höra om du har några andra idéer på vad du skulle vilja se för produkter i Fotografens Webshop...


Här kommer i alla fall bilden, tänk att få ha den här miljön utanför sin arbetsplats, jag är lyckligt lottad jag ;-)

Is it a bird? Is it a plane?

Or is it bara Världens Främsta Solnjutare Miranda som solar magen på Öland?


...och jag som trodde jag hittat Bläckfisken...Sökes: tjugofyra-armad bläckfisk

Punktlig, spänstig, koordinerad, tjugofyra-armad, Adobe-certifierad, gratis, dygnetruntarbetande bläckfisk med glatt humör, flerårig fotografisk utbildning och vana, gärna utan olater eller familj men gärna med förstklassig expertis inom bokföring, marknadsföring och företagsprofilering sökes... någon...?

Annars kan jag nöja mig med vem som helst som kan berätta hur man blir stenrik fort som sjutton. Då kan jag köpa bläckfisken och alla hans/hennes kompisar ;-)

Puh!

Nu känns det bättre, jag fick ordning på Photoshop och har beställt mer minne och ser fram emot en DN-galakväll (alltså kan ni i rockar i den vita skåpbilen här utanför åka hem igen). Musik är en himla bra medicin!

Puss på er och tack för att ni står ut med allt mitt gnäll jämt ;-D

Kan någon spärra in mig?

Dagens agenda:

1. Försöka skicka kameran på reparation till USA (nä, den har fortfarande inte kommit iväg eftersom Posten vägrar försäkra trasiga saker till mer än 400 kr, UPS hemsida är så oerhört krånglig och ber en skapa nya användare stup i kvarten så att man till slut ger upp och Schenker skickar en som en jojo mellan Halmstad och Helsingborg tills man till slut får veta att de a) inte kan plocka upp samtidigt som de ska lämna något annat, b) ändå inte kan tala om när de tänker komma och lämna det andra, och c) att inte ens de vet hur man gör för att slippa tulla när man skickar en trasig kamera fram och tillbaka till USA utan måste kolla upp det och återkommer i morgon.

2. Upptäcka att datorn jag köpte specialbyggd för ett år sen bara har 1 GB RAM-minne vilket inte är tillräckligt för CS3. Symptom: röda kryss som säger att det inte går att framkalla från RAW, spara som jpg, eller ens spara till webben. Därför kommer det inga bilder på bloggen idag heller (förlåt). Killen som svarar undrar om jag har DDR eller DDR2-minne - hur i hela fridens namn ska jag kunna veta det? Eller rättare sagt, var f-n hittar jag det?

3. Försöka få Eniro att begripa att jag inte vill ha den anskrämliga annonsen de försöker ge mig (där bland annat mitt namn står TRE (3!!!) gånger - varför?). Att maila den som sålde annonsplatsen till mig är omöjligt eftersom han inte svarar (på flera veckor). Att maila kundtjänst via hemsidan går bra men när de svarar vill de ha bildfilen - som jag inte fått eftersom de bara kan skicka korrektur på PAPPER på posten. Dessutom mailar de från en noreply-adress så jag kan inte svara, utan måste varje gång in på deras hemsida igen och skriva in alla femtioelva uppgifter med namn, annonsnr, organisationsnr etc och dessutom klistra in hela konversationen.

4. Försöka sluta stressa över att mina sjukskrivna dagar är över nästa vecka och jag då måste vara tiptop, fit for fight och dessutom i fas med alla jobb för att inte få ett totalt nervsammanbrott när bröllopen på nytt drar igång varvat med en MÄNGD andra fotograferingar. Och någon semester fick jag inte i år heller...?

Hjälp mig, rädda mig (säg att du är min farfar!)

Hälsningar Skorpan, split personality där det inte finns många mohikaner kvar i kanoten

Life will smile for you

It's true!

Nineteen!

Holy Molony, i skrivande stund plats 19 på fotobloggstoppen! Nu kommer jag och tar dig Elin :-D


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Mia och som omväxling tar jag den gärna för Mia är en go tjej med en blogg jag läser!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

1. redigera nästa bröllop
2. flytta hästarna från grannens sommarhage till vår (klart!)
3. prova att cykla en liten sväng för första gången sen jag ramlade av hästen (klart!)
4. äta en god lunch med Tim (gick inte för han åt frukost sent, får bli middag istället)
5. kolla på DN-galan

Vad gjorde du för 10 år sedan?

I maj 1998 tog jag examen från New England School of Photography i Boston, stannade där hela året för att jobba som frilansfotograf och assistent vilket var fantastiskt roligt! Jag gjorde många uppdrag åt Improper Bostonian, Stuff@Night och åt modellagenturer/frisörer/kläddesigners. Jag letade efter Tim som jag inte hittade förrän 1999, i Båstad ;-D

Vilka platser har du bott på?

Oj. Håll i er nu då, ska försöka få det i rätt ordning:

Karlskrona (född där 1970), Kanarieöarna-Torremolinos/Spanien-Torreby/Bohuslän (min pappa var golftränare), Munkedal, och så Nättraby i Blekinge från 1975 till 1989. Sen blev det Höganäs-Helsingborg (jobb på djursjukhuset), Stockholm (jobb på Säpo och ABAB samt en massa restaurangjobb), Västindien (jobb på segelbåt), Lund (plugga drama-teater-film), Karlskrona (videoproduktionsbolag och ledarskapskurs på marinens skolskepp HMS Falken), Gotland (fotoskola), Boston (fotoskola och frilans) och så Salomonhög utanför Båstad från 1999 tills nu.

(jag tappade orken och slutade länka efter ett tag haha, men några har ni att kolla på iaf!)

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

1. Åka på semester med Tim och under tiden låta hantverkare göra klart huset och bygga till en stor studio
2. Köpa boende i solen för svensk vintertid (det ska FÖRSTÅS vara längst ut på en egen liten halvö med havstomt och egen brygga och inrett med Ralph Lauren-möbler...)
3. Ge mamma en fet plånbok fylld med sedlar
4. Anställa en fotoassistent på heltid (eller fem)
5. Skänka tid eller möjligen pengar till sådana som behöver det mer än jag

Jag bollar utmaningen vidare till följande personer:


1. Eva

2. Lotten

3. Karin

4. Mysmasken

5. Efva

6. Jenny

Jag tar en extra special också: Fixa & dona för det är en fin och inspirerande blogg!


Gör så här:

1. Beskriv reglerna
2. Svara på alla frågorna
3. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar.
4. Be dem läsa din blogg.
5. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.


Lycka till!

Prenumerera!

Du har väl inte glömt att du kan prenumerera på min blogg?

Enkelt som en pannkaka!

Klicka bara på det blå krysset längst ner i inlägget, fyll i några snabba uppgifter och sen är det klart!

Just nu har jag 50 prenumeranter, kan det bli några till tro?

Min nya idol heter Niklas

Han har nämligen (trots en lååång svensexa i Köpenhamn igår och trots att han faktiskt är datakonsult hela dagarna i vanliga fall) tagit sig tid och ork att på vägen hem till Göteborg sätta sig vid min sketna dator hela eftermiddagen och FIXA ALLT! Jag är honom evigt tacksam, det går nästan inte att förklara! Så förrförra inlägget kan ni förhoppningsvis strunta i nu eftersom det faktiskt verkar som som precis allt jag saknade har kommit tillbaka ;-)

Ett hurra är väl på sin plats?

H U R R A !

Hej Emelies läsare!

Kul att ni är här, och så många ni är som trillat in - extra mycket välkomna allihop ;-)

/Mette

VIKTIGT! VIKTIGT!

Nej inte skulle man ha sån tur att det funkade direkt! Datorn som blixten slog ner i förra lördagen har nu plockats ner och hårddisken överflyttad till andra datorn men nähädu ser du lilla Mette, inte ska du få ordning på sakerna inte... Jag var så himla duktig för några veckor sen och FLYTTADE allt från Skrivbordet och in i Mina dokument (för att det inte skulle försvinna vid en eventuell datorkrasch) och vad kan jag få fram ? Jo, allt som finns på SKRIVBORDET. Suck. Inga Favoriter, inget Bank-ID, ingen mailinbox...för att inte tala om alla passwords och sånt som låg automatsparat och nu måste letas upp och sparas om...


VIKTIGT:

Har du mailat mig den senaste tiden och inte får svar får du mycket gärna maila igen eftersom mitt Outlook-arkiv från efter den 12 juni just nu är helt försvunnet. Jag hoppas att jag får tag i en systemdatakille fort som ögat som kan fixa detta men man vet ju aldrig med datorer tyvärr... buhuu... Nu blir det nog Mette som bara använder webmailen i fortsättningen.


Skulle du vara en hejare på datorer själv och vet hur man gör eller har tips vi kan prova (eller tips på ett dataproffs nära mig) så maila mig gärna med en gång genast! Tack gullisar!


Hoppas DU har haft en toppendag! Jag ger upp nu och går in och lägger mig i soffan...

PS. Alla bilder har jag förstås kvar, no worries - de är sparade på många olika ställen ;-DUppdatering 21 juli:

Det verkar vara fixat och allt har kommit tillbaks! Jippi! Skulle du ändå undra går det naturligtvis jättebra att maila och kolla!Bröllopsfotograf Arild // Kullaberg: Heidi & Niclas

I maj gifte sig Heidi och Niclas i Arild på Kullahalvön. De är ett otroligt omtänksamt och kärleksfullt par, inte bara mot varandra utan även mot sonen Mille som är en riktig pärla! Både Heidi och Niclas verkar ha extra mycket till övers för sina medmänniskor och ett stort varmt hjärta.

Vi började i Snogalien (som du kan läsa mer om här) som var något svårtillgängligt med rullstolen men det gick bättre än jag vågat hoppas på! Tim körde som vanligt omkring mig i terrängen och vi hade god hjälp av alla snälla människor som dyker upp överallt när de ser att en extra hand kan behövas. Emelie var med som assistent även den här gången för att fotografera under vigseln, och det var till enorm hjälp eftersom den nykrattade singeln varken var smygtyst eller rullvänlig och jag annars hade tagit alldeles för mycket uppmärksamhet från ceremonin.


Snogalien visade sig från sin bästa sida:

Inte bara brudparet kunde pussas, även Mille och hans söta tjejkompis Emmy vet hur man gör:
Vilket verkar göra Mille "ganska" nöjd:

Heidis klänning var fantastisk:

Innan fotograferingen bad Heidi och Niclas mig att skoja till bilderna lite grann eftersom de själva inte tyckte att de var så roliga, men oj så fel de hade! Det behövdes ingen som helst insats från mig för det var skratt från början till slut! Visst är de underbara tillsammans?
Den här bilden är obetalbar:

Finaste brud och brudgum:
Vigseln skedde i Rusthållargårdens lusthus med utsikt över Skälderviken (den första är assistent Emelies bild):


Inte heller gratulationerna var särskilt "o-skojiga", haha som jag skrattade när jag såg dessa!
Mille myser med mamma:
Ringen har brudparet själva formgivit:När vi skulle lämna bröllopet strax efter brudskålen kunde vi inte annat än le åt det härliga paret som bara hade ögon för varandra, och det här är sista bilden jag tog:

Tusen tack, Heidi och Niclas för att vi fick vara med och lära känna er!Vilken bild är din favorit? Skriv gärna i kommentarsfältet!
Sjöbyggaregården

Nu är härliga Sjöbyggaregårdens Bed & Breakfasts hemsida uppe med mina bilder! Visst ser det somrigt ut? Gött att tänka på idag när det är lite kyligt och regnigt ute.


Bacillen från igår lyckades jag mota bort tror jag, med mormors kur av mängder med vitlök!


PS. Tack till Världens Bästa Prao-elev för hjälp vid den här fotograferingen!Täppt, ajaj och blixtskrälle

Hemma från ölandsresan (som var ljuvligt avkopplande och rolig, gött att komma hemifrån några dagar) blir man täppt i näsan, får ont i bihålorna och måste tampas med en havererad dator pga blixtnedslag! Smet in genom modemsladden gjorde den rackaren, för åskskydd har jag till alla kontakter. Nu börjar väl till och med JAG undra om jag hädat en gång för mycket...? Kvällen ska gå åt till intensivkurering i soffan och i morgon tänker jag vakna kärnfrisk och skutta till jobbet för att möta min datorhjälte Ola och sedan är vi på banan igen, jajamänsan!

Har massor av bilder från veckan som gått, men det tar nog lite tid innan de kommer på bloggen, tur och ordning är det som gäller och först kommer bröllopsredigeringarna. Hoppas ni har det bra och att solen har smitit hem till just DIG (för här är den då rakt inte) - vi hörs snart igen! Nästa bröllop här på bloggen blir supergulliga Heidi & Niclas!

Rapport från Öland

Solens och vindarnas ö har hittills bjudit på sol & vind (hm), goda grillkvällar, somriga barn på bild, årets första dopp, två hundrymningar samt väntan på slutspurt i kampen om Framsidan & Baksidan...

...fortsättning följer...


Bröllopsfotograf Båstad // Östra Karup // Äppelgården: Marita & Jonas

På pingstafton den 10 maj vigdes Marita och Jonas - och sån tur vi hade! Fotograferingen skulle ske på Äppelgårdens golfklubb (där de också skulle hålla bröllopsfesten på kvällen) och gissa om vi hållt tummarna för att fruktträden skulle blomma! Vad kan man säga, mer än att lyckades med våra önskningar? Vackrare plats får man leta efter:

Döttrarna var också förtjusta (och förtjusande!):
Förtjusande var förstås också brudparet:

Extra glad var även fotografen, det här är första bröllopet jag fotograferade från rullstolen. Att då kunna vara på en golfbana där de har den djupt underskattade fordonstypen golfbil var en ynnest som inte går att beskriva, utan den lilla bilen hade jag inte kommit många meter...
Bil, golfbil- och rullstolschaufför var Tim och assistent/andrefotograf Emelie - tusen tack till er båda för enormt stöd och hjälp, utan er hade jag inte klarat det! Tack också till alltid lika trevliga och hjälpsamma Malin & Co på Äppelgården för lånet av golfbilen!

Det här är min favorit av Emelies bilder från detta bröllopet:

Prästen Per Thelander blev också fnissig av småtjejerna som höll hov vid vigselceremonin:

På kyrktrappan efteråt var det svensk sommar av bästa sort, strålande sol och varmt och skönt! Tack Marita och Jonas för ett roligt uppdrag, hoppas att vi snart ses igen!


Johanna Form & Design, nya produkter

Är de inte fantastiska, de här barnen? Iklädda Johannas nya klädkollektion, vilket de verkar trivas i, eller hur ;-D


Pelle:

Amelia:


Johanna gör även en hel mängd produkter som jag (som är pappershandelsTOKIG, kan knappt gå in i en sån butik utan att shoppa ihjäl mig) tycker är underbara:


Detta är bara ett litet urval av allt det nya som redan finns och snart kommer att finnas på hemsidan, i hennes butik och hos hennes återförsäljare. Besök henne gärna på nätet eller på Köpmansgatan i Båstad!

Nä det blev inget idag

Inte en enda bild på bloggen, har bara plåtat och redigerat så ögonen går i kors... läggdags...

Utmanad: välj sju st läsvärda bloggar!

Jag har blivit utmanad/nominerad och det här var roligt ;-), tack Emelie för den fina nomineringen!

Reglerna: Nominera 7 läsvärda bloggar och inte den blogg som nominerat dig. Orsak till detta är att det inte ska bli samma gäng som nominerar varandra.


1. JESSICA CLAIRE

min favoritfotograf från Southern California vars blogginlägg jag läser slaviskt! Hon tar fantastiska bilder och är en djä-l på att redigera :-D

2. HANNA BJÖRKSTEDT

Superduktig ung fotograf som jag oupphörligen tjatar på ska sluta sitt vanliga jobb och bli fotograf på heltid. Vilken talang! Henne skulle jag praoa hos vilken dag som helst.

3. LOTTEN

Nyupptäckt bloggare som är så rolig att man viker sig dubbel och önskar att man hade språkbegåvningen...

4. EMBRYO

Ordsnickrare med det stora hjärtat som ömmar för alla små

5. FLASH FLAVOR

Fotografen Matt Adcock och hans fru Sol Tamargo visar hur man tar suveräna bilder med blixt... a lot to learn there...

6. NEVNARIEN

Elin från Jönköping skriver rättframt, naturligt och varmt om allt möjligt. En tjej med skinn på näsan, talang för illustration, en gullig pojkvän och framförallt UTAN blogg-hybris trots massor av läsare.

7. TJUVLYSSNAT

Jag upphör aldrig att förvånas över hur roliga, knasiga, korkade och fantastiska vi människor är!Sådärja, nu har ni lite att göra va? Det var hyvens svårt att välja sju stycken men jag tog lite av varje. Det är ett gäng till jag läser varje inlägg hos, faktiskt!

PS. Jag kan ju inte utmana alla med tanke på språket så det får räcka såhär helt enkelt ;-)

Hej svejs!

Oh yes he's mine

Ok då, här kommer en bild på Gulligaste Grabben i Världen:Bilden är tagen i Karlskrona när vi bara hade känt varandra nån vecka (1999) och han är så söt, så söt!


Nominerad till utmaning!

Emelie har nominerat mig som en av sju läsvärda bloggare, gulliga du, tack! Inte illa! Jag ska absolut skriva min egen lista, kommer senare, vilken rolig idé!

Bubba Sparxxx

funkar också som väckarklocka såhär dags! Ny favorit tror jag faktiskt, blir du glad då Timman? Tur jag har bästa fästmannen i världen som inte bara är snällast, sötast och tokroligast - han är även gammal DJ och hittar alltid en massa bra musik jag skulle missat annars!

Bubba hittar du här.

Amigo Vulnerable

Vad gör fotografen när hon får eftermiddagskoma? Häller upp den fjärde halvlitern kaffe för dagen och drar på den här
artistens Tired of being sorry... då får hon ny fart och redigerar genast i 190 igen! Trodde ni kanske inte, att jag var svag för den där latinons smörsång...? Jojomänsan!

Strax till Johanna

Dagens uppdrag blir att fotografera duktiga Johanna Lundqvists nya kollektion barnkläder! Jätteroligt! Är ni i Båstad denna veckan (det är ju tennisvecka) kan ni besöka hennes butik på Köpmansgatan 9 c nära torget.

Japp japp, off I go! See ya later!

Skyfall

Hela dagen har det varit sånt där skönt sommarväder i form av fem minuter sol, sen kolsvart, åska och fullkomligt skyfall i tre timmar... och så sol igen, och så...

I alla fall blir jag sugen på att plåta när det regnar, det har jag alltid gillat - eller rättare sagt precis när det slutat regna! Då är ljuset oftast magiskt och det finns mängder av extra stuns och färg ute. I skolan (USA) hade jag som slutprojekt att fotografera när det precis regnat och det har jag fortsatt med även om det inte blir så ofta nuförtiden! Ett utmärkt tillfälle att använda min nya 1.2-lins, som redan blivit min favorit...

Körsbärsträdet i trädgården nyss:
Bröllopsfotograf Margretetorp // Ränneslövs kyrka: Anna Maria & Mikael

Det här härliga paret gifte sig i början av maj när det var sånt där toppenväder! Vi började med porträtten i Margretetorp, visst är de gulliga tillsammans?


Vigseln var sedan i Ränneslöv, en vacker kyrka både exteriört och interiört som jag var i för första gången:
Jag fick också bevittna den frejdigaste bröllopssång någonsin, gäster och brudpar skrattade massor och ni kan ju se att sångaren Marcus Fernholm verkligen gick in för showen, underbart! Den specialskrivna låten heter Pojken & Anna Maria och finns att lyssna på på Facebook.

Sedan blev det känslosamt på annat vis:

Jag avslutar med mina absoluta favoritbilder från bröllopet, farmorn som med liv och lust kastade ris på alla som passerade henne och SÄRSKILT mycket på fotografen ;-D (tack farmorn för underbara bilder, och förstås Anna Maria och Mikael för ett roligt uppdrag!)


De jävlas med mig

Jag skulle bloggat en massa bilder idag men eftersom 1) min ena hårddisk passade på att lägga av just när jag kopierat över en hel massa grejer och 2) min ena dator har svartskärmat sig FYRA gånger under dagen är det "en del" jobb jag har fått göra om... alltså hinner jag inte bildblogga idag heller... Vad är det med apparaterna egentligen? Har de fått solsting?

Några stunder har också gått åt till att slå ihjäl flugor från invasionen, flämta i de 27 graderna här i ateljén samt svära en och annan ramsa över att inget tycks gå som jag vill i min planering "att-hinna-göra-på-jobbet-innan-vi-åker-till-Öland" på lördag. Murphy, vad gör du här? Far åt varmare breddgrader är du snäll!

Stressdoktorn på tv igår morse talade till mig, jag lovar. Fy på mig, jag borde genast ta fem veckors semester eftersom det tar minst tre innan man blivit lugn. De övriga två skulle man ligga i hängmattan med en bok (får man ta en paraplydrink med sig också tro?). Den semestern är ungefär lika trolig som de där 59 miljonerna vi ska vinna på Lotto varje lördag ;-)

Bloggtips: Lotten

Ordsnickrare med humor vet ni sedan tidigare att jag gillar och nu har jag en ny favorit: LOTTEN. Läs och fnissa, skratta så du ramlar av stolen eller bli bara på extremt gott humör av dessa fantastiskt dråpliga inlägg!

F'låt...

Nu har det blivit en massa textinlägg och inte så många bilder igen... håll ut, det kommer! Och vad gör du här förresten, ut i solen med dig!!!

Helgkram till alla goa läsare,

/M

Atmosbjäriska störningar?

Nu tycker även tv:n att den bara vill visa en kanal. Inget hjälper. Tur att det är TV4 i alla fall och inte någon tysk myskokanal. Jag önskar bara att det var SVT1 så jag fick se mina favoritmorgonnyheter där... Nåväl, tv:n kan man kanske vara utan i sånt här väder ;-)

Jag ångrar mig!

Vid tidigare utsago har jag hävdat att Ben & Jerry's godaste glassort är New York Super Fudge Chunk men jag byter härmed officiellt  till Phish Food. Dang, it's good!

Off topic? Hm ;-)

Kanske lite värmeslag. Endast 27 grader här i ateljén nu.

Apparatus Mögus

Trasigt just nu:

  • min mobil vars display plötsligt blev helt vit (inlämnad på OnOff för snart två månader sen - var är den? Hmpf!)
  • Min 50 mm 1.8 (fokuserar helt åt skogen, inskickad till Canon)
  • Min Mark II:a (spegelmekanismen trasig, som tur är garanti annars 7000 kr, på väg till USA och tillbaka om kanske en månad)
  • A/C:n i Volvon (funkar en stund och sedan inte, luktar apa när den lägger av och varmt blir det också (no shit???))
  • ljudkortet i datorn har lagt av helt
  • och ovanpå detta passar min dator på att börja MÖGA UR och totalsläcker sig själv för att strax starta om sig igen. Borta var allt jag gjort i Camera Raw den senaste timmen... bara att börja om alltså. Jag säger som min gamla chef Micke på Expert i Visby vrålade till sin dator en varm sommardag 1997 (bör läsas på bredaste gotländska): "BRRRINNAR DET I HJÄRNJÄEVELN PAU DI ELLAR?"

Det är ju inte bara det att det går sönder, det tar sån evig tid att FIXA allt också! UGH!

Men OH så gulligt av Emelie att komma med Världens Godaste Glass Ben & Jerry's Phish Food till mig här i varma ateljén, den ska jag strax svalka mig med! I höst Emelie, får vi ta och ha en båstadbloggträff eller hur? Med obligatorisk närvaro, fniss, inga återbud accepteras, och bara njuta av en ledig kväll!

Mette fortsätter redigera. Vaaaarmt...

Bölja

24 grader i skuggan, hästarna pustar, hunden ligger uthälld på gräsmattan, katterna jamar av värmeslag, inte en vindpust så långt ögat kan nå... och varför är inte jag på stranden? Hm. För det mesta älskar jag mitt jobb (jodå, även idag, ska bara glömma vädret först) - nog hade det varit gött med en paus.

Ner med en balja kaffe i värmeböljan, det gör nog susen! Och lite mera Duffy på högre volym!


Bästa Britt-Marie och Bästa Jonny

Här satt jag faktiskt på jobbet och kände mig lite ensam på tisdagkvällen och funderade på om jag skulle skriva något om det på bloggen (ifall någon av er därute kände likadant) och vad händer om inte ett kärt överraskningsbesök! Britt-Marie och Jonny kom förbi på sin väg hem till Bräkne-Hoby i Blekinge, jag har inte sett dem på sådär åtta år och jag blev så otroligt glad! Faktiskt så glad att gråten stockar sig lite i halsen nu när de har åkt...

De har betytt väldigt mycket för mig när jag var yngre och att de kom hit och hälsade på för första gången är en sån där sak som jag uppskattar mer än jag kan förklara. Livet ändrades mycket för mig när jag lärde känna deras familj för snart 15 år sen. De tog emot mig med öppna armar och fastän de är föräldrar till en gammal pojkvän har jag hela tiden känt mig lika välkommen hos dem! De har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta - om ni inte visste det, Britt-Marie och Jonny så vet ni det nu: ni hjälpte mig att bli en bättre människa och jag är er oändligt tacksam.

Som jag har skrivit om förut, när jag hamnade i rullstolen kom jag till att fundera en del på livet , familjen och vännerna och det här kommer jag att leva på LÄNGE. Oh, så det värmer!

Tusen tack och miljoner kramar till er båda för att ni tänker på mig och för att ni kom hit, och jag hoppas att vi ses mycket snarare än om åtta år igen ;-)


Mette (som kommer att vara glad i evighet för detta)
Duffy Darling

Dagens musiktips:

har ni inte upptäckt Duffy ännu kan jag varmt rekommendera hennes debutalbum Rockferry.

OBS! Varning för fastning! (hehe)
Själv kan jag inte sluta lyssna.

Vinnaren i "Har du en Mette på väggen?"

Ojojoj, så mycket jag har skrattat och glatt mig åt de roliga, varma och gulliga bidragen som kom in till tävlingen! Det vinnande bidraget kommer från nordliga trakter, från min flitiga bloggkommenterare Linda i Ludvika. Bilden fick både mig och Tim att vika oss dubbla i hejdlöst fnitter !


Motiveringen:


"Jag vill också vara med"

Våra bröllopsfoton hänger i hallen, till glädje för oss och våra gäster. Nu har dock familjen utökats, och i väntan på att favoritfotografen ska bli frisk gör vi så här!

Fotograf: Frida i LudvikaGRATTIS!
Vad vill ni vinna Linda, albumet eller förstoringen?


Tack för era bidrag allihop, så roligt att ni har glädje av era bilder! Håll utkik efter fler tävlingar framöver!

/Mette


RSS 2.0