Holy crap

Förlåt. Menar inte att vara ful i mun. Men detta är det sjukaste jag sett - skarpare än skarpt kan man säga! Kolla in fotografen David Bergmans bild av Obamas installation här. Glöm inte zooma in, riktigt nära. Jösses, vilken skärpa.

Under suspicion

Nu när jag äntligen börjat komma ikapp har Feteförkylningen från Ludvika satt klorna i mig. Det klipulverkliar i ögonen, vrålrinner från kranen och att andas är inte att tänka på, haha!

Jag misstänker att denna lilla godbitsnäsan kan ha något med saken att göra, den nös nämligen i kökslådan här hemma i lördags. Vad tror ni?






(förlåt Linda, en gång till! Blir jag raderad från Favoriterna nu?)




Dags att gå hem, bädda ner sig i soffan och missbruka nässprejet resten av kvällen. Här ska det inte insjuknas mer än nödvändigt förstår ni, i morgon kväll kommer en god gammal vän på besök som jag inte träffat på nästan sex år, hurra! Det ser jag verkligen fram emot, kan knappt vänta. Med sig har hon dessutom Mannen i sitt liv som hon ska gifta sig med i juni. Gissa vem som fotograferar :-)

Ha det fint kompisar!


Jag ser ljuset

Lägesrapport:

Bara 49 mail kvar i inboxen.

Fyra och ett halvt jobb på redigera-listan.

Puh för femtioelfte gången (och att jag fortfarande inte bloggat från septemberuppdragen och framåt tänker jag inte fundera på riiiktigt ännu men det är inte riktigt klokt).

Och ni, hur har ni det? Finns ni kvar därute eller har ni gett upp hoppet om mej...? :-)



Mette

Love is my drug

Dagens musiktips:

John ME: Love Is My Drug





HJÄÄÄLP!

Jag hinner inte med! Alltför mycket har hänt under ledigheten och fortsätter att hända, så jag får helt enkelt komma med rapport så fort jag hinner. Misströsta inte och förlåt mej för att jag sviker er igen bästa läsare, jag ska återgälda er med råge!

Pöss å kramm,

Fotografen

Fakturapiff

Jag har alltid en bild på mina fakturor. Varför inte göra de också fina?

Nu passade jag på att byta bild vid årsskiftet:








Men fasen

Veckans CRAP i korthet (den korta veckan på tre dagar):

1. tangentbordet glappade en hel förmiddag
2. labbets uppladdning strulade en hel em/kväll
3. internet försvann mitt i en megastor zipuppladdning (=bara att börja om)

Så tredagarsveckan har nu reducerats till tvådagars, eller så. Sent blir ännu senare, bara, vilket förstås bidrar till den inte så goda nattsömnen. Men inga sura miner för det inte! Bara att bryta ihop och gå vidare!

Piggar upp med en sommareftermiddag från Landet, mormor och morfars sommarstuga i Blekinge som snart kommer att vara till salu:





Fel hos Crimson igen

Crimsons Pro-tjänst har försvunnit helt och hållet, jag vet inte vad som är fel eller hur länge det varar. Jag har mailat dem men ännu inte fått svar.

Det betyder alltså att ni som har e-album med provbilder inte kan se dessa just nu, och jag kan inte varken ladda upp eller beställa bilder. Ledsen för detta!

Tack för ert tålamod, jag meddelar här så snart jag vet att det är igång igen.

Bästa hälsn Mette

Uppdatering fredag förmiddag: nu ska allt funka igen!

/Mette

Utlottning Allt om bröllop!

Senaste numret (nr 1/2009) av tidningen Allt om bröllop vinner den som först skriver "Ja tack!" i kommentarsfältet! Glöm inte mailadressen så jag kan kontakta dig för att få adressen.

Först till kvarn!

Oj vad ni var snabba idag! Grattis Marie Dahl!

Kämpeinspiration: Armbryterskan från Ensamheten

Kunskapskanalen ikväll 21.05: Armbryterskan från Ensamheten.

En riktigt bra dokumentär om en av mina förebilder Heidi Andersson, armbryterska från den pyttelilla byn Ensamheten i Västerbotten. Den tjejen! Där kan man snacka målmedveten och envis som synden.

Hon säger: I stort sett är ingenting omöjligt, men du måste tro på dig själv och så måste det finnas någon annan som tror på dig – då har du all kraft i världen och kan nå hur långt som helst!

Lägg det på minnet.


Good Lord!

Kollade just hur många email som väntar i inboxen. Kanske var dumt. Tyckte det såg mycket ut men nu blev det nästan överväldigande - 434 st. Puh. Jag skyndar mig så mycket jag kan men hoppas ni har lite extra tålamod, ni som väntar.

Ha en fin dag!



Välkommen till jobbet Mette!

Interview with self:

Har du haft en skön julledighet?

Jajamänsan, det var verkligen nyttigt att stanna borta från jobbet ett par veckor.

Vad längtar du mest efter nu när du är tillbaka?


Att få ordning på grejerna inför det nya året (sortera, städa upp, förbereda), att redigera och såklart alla roliga nya jobb!

Vad har du för plan de närmaste veckorna?

  • Totalröja inboxen från mail, svara på allt som kommit in under ledigheten.
  • Avsluta 2008 (backuper, bokföring, pärmar, beställningar)
  • Nystart med 2009 (samma som ovan)
  • Redigera allt som ska redigeras.
  • Blogga det jag inte hunnit (massor).
  • Bröllopstävling på bloggen!
  • Börja fundera på ny design på hemsida & blogg.

Är det kul att vara tillbaka?


Jaaaaaa!!!


Hard work work :-)





Ergonomiska Tangentbordet Omständig (Från Helvetet)

På mellandagsrean köpte jag ett ergonomiskt tangentbord. Inte nog med att det är delat på mitten, lutar framlänges för att handlederna ska få stöd och tangenterna sitter på fel ställen, det fattas grejer också. Gissa om jag höll på att bli galen på de specialprogrammerade F-knapparna innan jag testade F-lock vilket gav dem de "gamla vanliga" funktionerna, tex Uppdatera som jag använder flera gånger om dagen. Dessutom fick jag nästan frispel i förmiddags eftersom tangenterna glappade, innan jag förstod att det trots "utmärkt signal" berodde på att jag hade satt i ett USB-minne i porten bredvid tangentbordets USB och det satt i vägen för signalen... suck.

Men nu till min fråga: är det någon som vet kortkommandot för Forward när man har ett musikprogram (Mediaplayer eller Spotify) öppet (men inte aktivt)? För visst finns det Play och Paus men inte fasen finns det >> och << ovh DET använder jag minst tio gånger i timmen.

Tips emottages tacksamt!

Bild på EländetSomSäkertBlirJättebraNärJagVantMig hittar du här.



PS. Det är problem att publicera på blogg.se idag, visst hoppas vi det går över tills i morgon?

En dag kvar

I morgon onsdag börjar jag jobba igen! Roligt roligt! Och MASSOR av mail att svara på...






Tills dess en bra låt att fördriva tiden med: The Shins' New Slang.


En vecka kvar och Kanye West

Sex dagar tills jag börjar jobba igen efter ledigheten. Då blir det bildblogga av. Man får ju göra skäl för titeln "fotoblogg"...

Tills dess - ha det fint allihop!

Bästa hälsn Mette

PS. Dagens näst bästa Kanye kan du lyssna på här. Och bästa här.

Håll ögonen öppna

för nu under januari kommer det att bli både specialtävling, extraerbjudanden och kortkorta raketpriser. Det ni.

Katter flämtar?

Roliga Karin Olofsson skrev ett inlägg om sina sökord och jag blev så nyfiken att jag var tvungen att göra detsamma. Och förvånad kan man minsann bli! Jag menar, foto- och kameraord var det förstås gott om. Men vem hamnar på min blogg efter att ha Googlat på "katter flämtar", "vad kostar laserkirurgi på födelsemärken", "Sveriges barnhjältar" eller  "träna bort dubbelhaka"?

Men fnissfavoriten blev nog "idol+Mette", hehe. 

Hmm... hoppas de hittat vad de sökt i alla fall. Kanske inte just här då ;-D


Bilden är från en trevlig fikastund med världens roligaste Solveig i Göteborg i november (gillar den randiga kaffemuggen, så fin!)






Ha en bra helg kompisar!


Vinterlov

Jomen. Jag försöker i alla fall. Fastän det är minst en miljard saker i ateljén som viskar, ropar och vrålar på mig, är jag ledig.

Har bestämt mig för att försöka tillbringa lite mer tid med Janna, fastän det är rätt jobbigt nu när hon är till salu - blir mest ledsen av att träffa henne.

Det här är en gammal bild, tror att det är vårbus från 2004 när hon är 2,5 år. Sötisen!







RSS 2.0