Tjenix!

Dagen gick toppen, trevligt möte med Anna-Karin och Kristoffer som är ett av två brudpar på lördag, och sedan morgongåva-fotograferingen.

Nu är det strax dags att gå hem från jobbet och vidare till kvällens begivenhet, grillning hos kompisen Maria på Nötte backar. Det brukar alltid (jo, alltid!) vara svinkallt, snålblåst och lite spikregn här på valborg - men idag: SOL! 25 grader varmt! Hääärligt :-D säger den glada fotografen.

Varsågoda, kvällen till ära får ni er en rumpetuss till livs! (och nej, det är inte den jag fotograferat idag, hehe)



I morgon morgongåva

Torsdagen börjar med ett brudparsmöte inför lördag och sedan är det dags för fotografering, en mycket speciell morgongåva. Det är som oftast inte så troligt att jag kommer att visa några av just de bilderna på bloggen, men för er som undrar om jag GÖR sådana fotograferingar, så ja! Faktum är att om du funderar på det och kan tänka dig att vara med på bloggen är du varmt välkommen att höra av dig så ska du få en extra bra deal :-)

Morgongåva är en underklädesfotografering med bilder man kan ge sin nyblivne man, eller kanske sin redan existerande man, eller fästman... Namnet på denna sortens fotograferingar är många. Förr kallades det oftast Boudoir-bilder, och många kallar det numera för Secret Box-bilder (som egentligen är ett varumärke registrerat av Årets Bröllopsfotograf Brigitte Grenfeldt) eller som sagt Morgongåva.

Ett par exempel har jag i alla fall så att ni förstår tanken...








Ha en fin kväll allihop!

Nu är det godnatt...





Morr

Fy så trött jag är på alla telefonkataloger och internetkataloger (eller deras säljmetoder)! Dyrt, och jobbigt att hålla reda på vem som ringt och vad man har haft tidigare och både hur mycket och när det ska komma faktura.

Hur gör ni när ni ska leta upp företag i olika sammanhang, tex en fotograf? Kollar ni i katalogen, på nätet och hos vilken leverantör? Jag kör en undersökning på direkten. Vore jätteroligt om du vill svara!



Family story: Dyrvolds

Familjen Dyrvold bor för det mesta i Korea men har världens sötaste lilla sommarhus i Glimminge här på Bjäre. De är inte så lite söta själva heller! Varje sommar träffar jag dem och fotograferar, och i kommande augusti blir det fjärde gången. Det började alltså redan 2006, när Jenny och Martin ringde mig för att fotografera deras då tvååriga dotter Judith.

Hon var lite blyg i början, och ville gärna vara nära någon förälder.








Men det släppte rätt fort när hon fick komma på hemmativoli:








Sommaren därpå (2007) träffades vi faktiskt två gånger. Denna är en av mina favoriter på Judith:











Lugnt barn...





...heltolkigt barn!





Bara galen på skoj - mest för att både modell och fotograf tycker det är kul att tänja på gränserna lite ibland ;-D





Anledningen till dubbelträffen bodde lite dold fortfarande:





Men ungefär tre veckor senare kunde familjen presentera den helt nya fjärde medlemmen Malin:














I augusti 2008 var det dags igen, och både Judith och Malin hade blivit så stora! Jag tycker det är lika roligt varje gång vi ses - som jag skrivit tidigare och inte kan säga nog, är det verkligen kul att få följa familjerna genom livet (ni kan se fler Family Stories här)

Kolla vilka fina tjejer:





























Äkta syskonkärlek:





...eller?





Malin har ärvt en del egenskaper av sin syster. Lugn Malin:





Tok-Malin!





Fast jag har på känn att det där kan komma ännu lite längre djupare inifrån släktträdet...

Lugn familj:





Nästan lika lugn familj (kolla Blicken):





Heltokiga familjen!






Jag ser verkligen fram emot augusti. Tack härliga familjen Dyrvold!


Vilken bild är din favorit? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Längesen!

Fasen. Det är ju längesen ni fick se ett helt jobb bildbloggas! Snälla och omtänksamma ni är som inte säger nåt :-)

I morgon måndag är det akutredigering inför deadline på ett av företagsjobben men på tisdag är jag tillbaka "på riktigt" och ska försöka hinna blogga en del i veckan (finns en del att välja på från senaste halvåret, hrm hrm). Vi hörs snart igen!

Mette, en "äkta" skåning tillbaka i gröna soliga försommarsödern

Malmen

Förmiddagshälsningar från hotell Scandic Malmen i Stockholm! Väldigt fint hotell nuförtiden. Kändisspottingfungerande dessutom, Ola Salo var nyss här och åt frukost. Det ni ;-)

Strax bär det av hemåt Skåne igen. "Rapport" om fotografernas årsstämma och trevliga nya bekantskaper kommer i veckan. Ha en fin söndag!


Tripp

Så, nu far jag och Cicci till huvudstaden några dagar, tillbaka i början av nästa vecka. På programmet står seminarier och årsstämma med Svenska Fotografers Förbund. Marie ska också dit. Kul ska det bli även om jag är en riktig hemlängtanstjej när Tim inte är med :-D




Sista dagen på Gran Canaria-resan, poolvila före avfärd...

Tjuvkik - adresserad

Petra & Co!

Här kommer en liten förhandstitt på Hjärtat :-)

Resten av provbilderna är på väg till servern och kommer på länk till mailen senare idag!







Kan inte hjälpa det - Lake Heartbeat

Jag  bara måste tipsa om en låt till, för denna får mig helt galet fast! Ni som minns Brainpool på 90-talet (de var i alla fall kungar i Lund när vi pluggade där, hehe) kanske också minns sångaren Janne Kask. Han har (efter många år som låtskrivare åt andra) nu ett nytt projekt, Lake Heartbeat. Låter inte som Brainpool, alls. Bara så jäkla bra!

Höj volymen.

Välj låten Mystery.





Repeat

Jag har nämnt det i förbifarten tidigare och jag upprepar för att ni inte ska vara oroliga; jag svarar på alla mail i tur och ordning! Om det dröjer lite beror det på att det kommer flera hundra mail i veckan, och är jag då på annat några dagar så blir  det kö. Jag skyndar mig, det lovar jag.

Ha en bra kväll kompisar!

R*H*C*P*

Höj volymen. Lyssna på texten.

Hard to Concentrate






Oj! När blev det såhär?

De senaste dagarna har det rasslat rejält i inboxen och jag insåg igår att det är makalöst fullbokat, nästan ända fram till semestern. Hej och hå!

Har du en förfrågan är det alltså dags att kontakta mig omedelbums om det önskas fotografering innan juli månad. Några tider finns kvar.






Med M/S Magdelone på tur mellan Båstad och Torekov, sommaren 2008, havet var som sammet!




Talang-Johannas butik!

Ni minns väl Johanna-bilderna från förra året? Nu har hon en webbshop! Förutom barnkläder kan du även handla brickor, kort, skrivböcker, brevpapper, pennor och en massa annat... allt i hennes egen design.

Klicka här för att komma till butiken.









Lycka till, bästa Johanna!





Mysterious Outlook

Någon som vet hur man får Outlook att säga till när den man fått mail ifrån INTE finns i adressbok/kontakter? Funkade automatiskt i min förra version men nu är det stört omöjligt att hitta...

Hoppas hoppas! Tack tack!

Dagens Moneybrother

Tyckte ni jag var lite gnisslig igår? Jo, kanske... men ibland måste man väl ha en dålig dag också. Idag är det full fart igen!

Moneybrothers nya singel Born Under a Bad Sign är så jäkla catchy och får mig att vilja dansa hela dagen i vårsolen! Har satt den på repeat nu!

(Jossan - fastnar den? :-D)



Undrar om detta är skylten han menar...?





Gran Canaria, mars 2009

(och vet du vad skylten betyder så tala gärna om, tack, hehe, vi har undrat mycket! "Spöregn förekommer"?)



The weekly hangover aka Disco-Mette?

Lördagsfesten: bröllopsfotografering

6 tim med kameran om halsen, konstant fotograferande (=1300 bilder)
Två ostmackor, kaffe och en solsmält Daim
1,5 liter vatten

Söndagsmorgonen:
förskräckligt påtaglig baksmälla

Eh... Var det jordens party igår?  Halsade jag två flaskor bubbel och tre Long Island Icetea? Minst! Så känns det i alla fall...

Slutsatsen måste alltså bli att...
jag älskar mitt jobb!

Med tanke på att jag upplever detta kroppsliga elände varje söndagförmiddag som är veckans enda lediga... Hm. Hehe. Lite knäpp är man nog va? Men OH så härligt och fint det blev igår.

PS. Om det inte var kristallklart bör jag tillägga att jag alltså inte drack en droppe alkohol igår och inte heller kommer att göra det på något av de andra bröllopen jag fotograferar. "Jobb-smällan" kommer sig av att jag koncentrerar mig "genom kameralinsen" många timmar i sträck. Bara så ni vet.





Aldrig ska jag sluta älska dig (Jonas Gardell)




Eleverna, Emma-magen och bröllopen

Första lektionen med fotoeleverna på gymnasiet i förmiddags - jätteroligt att träffa dem och som alltid kul att undervisa! De var väldigt duktiga och snabblärda, så det blir bra det.

Nu på kvällen slutredigerar jag det sista på den här lille knatterumpans bilder (söt va?) - han kommer säkert på bloggen sen men har inte hunnit fråga mamman ännu:





I morgon ska jag fotografera Hedda som kom ut ur den här magen för snart ett år sedan:








(vill ni se fler bilder på Emma och hennes familj hittar du massor i det här inlägget!)


Sedan är det brudparsmöte och på lördag bröllop förstås.

Bortsett från nästa vecka när jag ska till Stockholm fyra dagar (Svenska Fotografernas Förbunds årsstämma), har jag nu bröllop i stort sett varenda lördag ända fram i höst. Tre av dem är i min gamla hemstad Karlskrona, resten spridda över södra Sverige och Köpenhamn. Känns toppen och ska bli hur roligt som helst!





14 feb 2009, kommer nog också snart på en blogg nära dej
...


Just idag...

...och alla andra dagar älskar jag mitt jobb! Det är så himla roligt.

Var bara tvungen att säga det.

Hej på er, igen ;-)





(rumpan på en grancanarisk mås vid en av öns västra utsiktsplatser: "mirador El Balcón" - himlen och havet går ihop!)




Snittpassion

Jag har en passion (förutom guldpennor, vackert papper och i stort sett allt annat man kan hitta i en bok- eller pappershandel): typsnitt. Jag skojar inte. När jag får ett nytt nyhetsbrev från Linotype blir jag så exalterad att jag knappt kan sluta bläddra igenom deras oändliga bank av vackra bokstäver och kombinationer av olika stilar som bara blir såååå snyggt... Puh. Knäsvag. (Fast ännu har jag inte hittat det perfekta M:et! Verkar vara den fulaste bokstäven i varje font, utan undantag!)

Trist att jag är så okunnig att jag inte vet hur man ändrar typsnitt för en text mitt i ett blogginlägg... annars kunde ni fått se några fina jag gillar. Kanske lika bra förresten, med tanke på ovanstående - förmodligen skulle jag sitta här i flera timmar och inlägget skulle bli evighetslångt!

Några andra som gillar typsnitt är folket på Lomography - vilka tokstollar och härliga människor! I deras nyhetsbrev hittar du det mesta i experimentell fotoväg.

Ha en bra kväll!

PS. Har du en dold passion du också så tell me, tell me pleeease ;-) vill höra alla sorters knasigheter!


Prenumerera?

Nu har jag haft 144 st prenumeranter på bloggen jäääättelänge. Toppen! Det är ett bra tal tycker jag, 12x12 och så. Fast ännu roligare är tex 145. För att inte tala om 146!

Ett bra sätt att få veta direkt när ett nytt inlägg är skrivet, särskilt när jag inte precis hunnit blogga varje dag på det senaste, är att prenumerera. Om du inte tidigare sett hur det funkar får du veta det här:



 



Klicka här för att lägga till bloggen via Bloglovin'!

Jahaja: skolan, tiden och herrarna Bila, Gräv & Lyft

Så var man lärare igen. Akutintagen på gymnasiet, en förmiddag i veckan, fotolektioner med ettor och tvåor fram till sommaren. Mitt gamla jobb från förra läsåret. Ska bli roligt!

I övrigt - vilken tråkmåns jag är! Hinner ingenting tycker jag. Får flera hundra mail och kamerafrågor här på bloggen varje vecka som jag inte hinner svara på tillräckligt snabbt. Hoppas ni förstår. Jag skulle vilja anställa en klon som skötte enbart mailkorrespondensen! Tills vidare hamnar de i en snygg "liten" rad i inboxen. Försöker svara i tur och ordning.

Mina stackars vänner blir också lidande - en del har jag inte ens hunnit ringa sedan jag kom från Kanarisarna för två veckor sedan. Förlåt Pillan och Brallan! Facebook som annars är ett snabbt sätt att meddela sig till alla samtidigt har jag varit inne på en endaste gång fastän jag sett att där är TRE goa gamla vänner som hört av sig som jag inte sett på tio-femton år! Förlåt Annelie, Frida, Alex... Längtar!

Fast lite hann vi i helgen som inte var "vanligt" jobb. Mer än väntat till och med. Detta var våra inhyrda vänner, mr Bob och Mr Bosch:








Jobbet vi ville att de skulle göra var att få en gammal husgrund att försvinna, helst med ett poff på ett par minuter max. Ack så vi bedrog oss. De ville inte alls jobba utan oss! Nåväl, vi hjälpte dem efter bästa förmåga.

Före:





Mitt i:





Ännu lite senare mitt i:





Nästa eftermiddag:





Skönt att vara av med den! Nu ska det bli fiiin gräsmatta där. Påminn mig i sommar om ni vill se den :-) Folk brukar undra vad stolparna i bakgrunden är för något. Det är ett fd maskinskjul för traktorer och annat. Vi har tänkt oss en pergola där, ett uterum med grill (och så förstås en lyxig pool i fint turkost kakel, trädäck, fräsiga solstolar, olivträd, palmer, vindruvor...va? Vakna? Jag?)

PS. Eftersom vi vet att ALLA längtar efter ett Mount Everest-berg av upphackad betong har vi lagt ut en annons på Blocket att det är alldeles gratis att hämta den hos oss! Bra att ha som fyllnadsmassa till nya husgrunder, tex. Inte illa va?

100% härligt





Ägg på dej!

Hoppas du får äta hemrullade köttbullar och godis tills du storknar, träffa mysiga familjemedlemmar och vänner, och få lite gött vårväder på det!







Kan inte säga det nog... och Koop Island Blues

...så TACK återigen för alla goa och omtänksamma kommentarer ni skickar. Guld värt, minst. Diamant värt?

Här får ni en goding som jag brukar lyssna på när jag längtar efter solen, värmen, en sval drink i ett vackert hus vid havet...

Klicka här för att beamas dit.

Hörs senare i veckan kompisar ;-)

Helskotta!

Vart tar tiden vägen? Hjäääälp så mycket jag har att göra!

Andas: uff, uff, uff. Nä, lite djupare va? Uuuuuuuuf.

Såja. Bättre :-)





Bröllopsfotograf Båstad // Västra Karup: Camilla & Arnold

I vinande blåst i mitten av oktober fotograferade jag härliga paret Camilla och Arnolds bröllopsbilder. Gården de bor på är Arnolds släktgård och han berättade stolt att brukar vara bland de första som får upp nypotatisen (som ni kanske vet är det en mycket ärofull prestation här på Bjäre). Det ser vi fram emot!

Finfina var de:








Det här min favorit! Visst ser det inte ut som 11 oktober? Mer som sen augusti eller så... De hade så grönt och fint där hemma på gården.





Kallt och blåsigt var det, brrr, men de följde glatt med ut på fältet:








Hela familjen Ebbesson - tack för ett roligt uppdrag!





Även jag blev faktiskt förevigad den här dagen! Maria H (flitig läsare av bloggen och som också varit till stor hjälp när jag började fundera på att hålla kurser - tack!) fotograferade oss mitt i positionering och koncentration:








(Är ni förresten i krokarna av Västra Karup den närmaste tiden berättade Maria nyss i telefon att hon ska hänga bilder på Sparbanken Gripen där efter påsk)


Snart kommer fler höstbröllop och höstbarnporträtt här på bloggen!

Vinnaren...

...i utlottningen om förstoringen är Nina Katarina, grattis! Vi hörs via mail om leverans!

Bara 30 min kvar av utlottningen!

Du har väl inte missat att tävla om förstoringen idag? Läs mer här.

The reasons

Jo, såhär är det. Jag har lovat länge att berätta varför jag bloggat mindre sedan i julas och nu har jag faktiskt kommit till punkten där jag SKA skriva inlägget! Ska försöka fatta mig ganska kort, ändå, av ett par olika anledningar som ni säkert förstår när ni läser.

Förutom det uppenbara att jag haft jobb upp över öronen och att det knappt orkas blogga nåt när man är sjuk precis hela tiden så har det hänt ett par andra saker.

Vår älskade goa världens bästa vän Miranda gick bort före jul, nästan 11 år gammal. Hon har varit hos oss sedan hon var två, sommaren 2001. Hon har varit med mig i stort sett dygnet runt utom när jag varit iväg på uppdrag - annars även här i ateljen med mig varje dag. Tomt visste vi att det skulle bli, men det är verkligen fasligt tomt och tyst.




Sista bilden av oss tillsammans, tagen av mig med mobilkamera på väg till stranden i december


Och inte känns det mindre tomt av att jag sålde min andra ögonsten, Janna, i januari. Hon har flyttat till Gränum utanför Olofström och jag är säker på att hon har det toppen, men tiden efter hon åkt var... ja, som hjärtesorg av grövsta slag. Jag kunde knappt uträtta något för jag bara grät hela tiden och jag ångrade mig minst tvåhundra gånger. Henne har jag själv dragit fram när hennes mamma hade svårt vid förlossningen, och hon var min drömhäst. Ni vet ju varför jag sålde henne, men det gjorde inte mindre ont för det.




Bild från sommarhagen -08


Gissningsvis kan ju jobbstress + femtioelva influensor + hundhimmel + hästflytt tillsammans vara ganska mycket kaka på kaka, eller vad tror ni?

I alla fall tog vi ett väldigt bra beslut, Tim och jag, att göra något riktigt härligt för pengarna vi fick för Janna. Inte köpa brädor, inte målarfärg, inte sommardäck till bilen osv, utan något som verkligen varade och som vi kan tänka tillbaka på när vi blir ledsna. Jag ägnade mig åt internet ganska många timmar innan vi till slut bokade en tvåveckors resa till Gran Canaria. Två saker var extra bra med just den ön: det finns en betongskatepark till Tim, och det finns (nu måste jag kanske vara lite hemlig igen) en eventuell möjlighet för mig att kunna jobba där lite grann. Mer om det får det bli ifall det blir av, inget är planerat men it's an opportunity. Man kan ju inte åka bort i två veckor och BARA skämma bort sig själv, eller hur? Lite jobbmöten och annat får man ta och klämma in :-D




Får nog erkänna att vi längtar tillbaks en del...


Sådär. Det var det. Lite ledsamheter och lite roligheter, alltså. Just nu hoppas jag bara på att bli av med denna sjukan så att jag kan göra som jag vill: jobba järnet!  Säsongen är strax igång på full speed och att ligga efter känns som "been there, done that" och inte precis något jag har lust att göra om.

Längre inlägg om Gran Canaria kommer längre fram! Eller kanske lite då och då.

Ha en fin kväll,

kram M

PS. Ullis! Här får du din fräkenbild som du frågat och längtat efter :-D Pöss!



Utlottning eftersom man får lov...

...att säga att det är minsann häpnadsväckande så lojala ni är, bästa läsare. Trots min bortavaro är ni så många här varje dag och dessutom har ni lyckats uppnå det alldeles fenomenala

totalta antalet besök hos denna blogg:
       75,731

Hurra!

Som jag lovat lottar jag ut en förstoring (18x24 cm, värde 450 kr) för att fira 75,000-talet. Den här bilden blir det, så att ni kan drömma er bort lite till tiden som väntar alldeles runt hörnet :-D





Skulle du som vinner hellre vilja ha en annan bild från bloggen (eller från en fotografering vi redan gjort tillsammans) går det såklart bra, och/eller uppgradera till större storlek.

För att tävla skriver du ditt namn, din mailadress (den ser bara jag) och din kommentar i kommentarsfältet. Du har ett dygn på dig, dvs i morgon tisdag 7 april kl 14.33 avslutas tävlingen och någon gång under eftermiddagen/kvällen publiceras vinnaren.
   *** Utlottningen är avslutad! ***

Lycka till kompisar!

(PS. Jag tänkte döpa inlägget till "Jag är tillbaka!" men vis av erfarenheten att Peppar, peppar inte fungerar struntar jag i det så länge, hehe)





PS

Alla ni som väntar på mail; don't worry, det kommer! Lovar! Tur och ordning!

Godingarnas goding

Kompisen Pillan i Göteborg har världens gulligaste dotter. I alla fall när vi träffar henne. Pillan brukar berätta hur Vilma hänger på tvären i dörrhandtaget i sitt rum och vrålar som besatt, men det tror jag inte ett dugg på, hehe. Se själva vilket ljuvligt barn. Söt som få och nästan alltid med en hemlig blick som inte går att sätta fingret på vad den betyder.














Morsan får också vara med. Undrar om hon tänker hänga på tvären i mitt dörrhandtag nu, haha!






Kram på er PillanochVilma-gullisar, hoppas att vi ses i Göteborg i maj! Då ska jag upp på seminarium med Jessica Claire.

Jo, kanske är jag nästan död ändå... & Daniel Merriweather

Nääädå. Men för att hålla er alla på halster (oj då nu blev det en ordvits) lite till har min hals bestämt sig för att anamma ytterligare en (riktigt ful svordomsramsa här) infektion och jag har nu ont överallt (mest i halsen men lite i knoppen), är lika energisk som en vissen kaktus (blir andfådd och helt kallsvettig av att borsta ut håret efter duschen) och försöker låta bli att prata (vilket jag har rätt svårt för, hehe). Någon annan som tycker det börjar bli tjatigt...?

Passande låt kan ni lyssna på här (fast den är rätt bra också).

Det var parentesernas inlägg numero Uno.

När halsen piggnat till ska jag berätta vad jag gjort inte bara de senaste veckorna utan också lite utförligare varför det varit en aning tunnsått med inlägg här sedan före jul.

Tur jag har ett inlägg arkiverat till er sedan tidigare. Kommer strax!

RSS 2.0