Helsida med Depend minilack i Hänt Extra!

Häromdagen fick jag ett sommarnummer av Hänt Extra i brevlådan (tack Carina!) där en av bilderna från mitt jobb för Depend Cosmetic fanns på en helsida! Härligt!




Upptäcker ni dem på fler ställen får ni gärna skicka, bara skoj :-)



Utlottning: nyaste Allt om bröllop + Romantic Escape

Då var det dags för utlottning av nyaste numret av Allt om bröllop och Romantic Escape - vinnaren får båda tidningarna. Dessutom en rabattkupong på inträdet till någon av Allt om bröllops mässor i vinter.

För att tävla skriver du ett ord som beskriver mina bilder, i kommentarsfältet senast på måndag 4 okt. Var gärna originell :-) för det är roligt och lärorikt för mig även om vinsten lottas ut! Kom också ihåg att skriva din mailadress. Alla kan delta.

Och...

*** Planerar du utlandsbröllop/destination wedding
har jag just nu specialerbjudanden på sådana paket!  ***

Det vore verkligen roligt att få göra ännu fler resor förutom de två redan bokade till Karibien (som finns med som resmål i Romantic Escape-tidningen) och Paris (som är listad som nr 1 på Världens mest romantiska resmål i samma tidning) för att fotografera bröllop! Hör gärna av er till mig på [email protected] för mer info.







Allt detta jag får uppleva

De senaste månaderna (eller åren för den delen) har jag fått göra roliga uppdrag och träffat goa människor. Först nu på höstkanten hinner jag reflektera över allt kul detta halvåret som gått, och jag gläds verkligen åt att visa er bilderna. Ni vet - världens bästa jobb... det kan inte sägas ofta nog.

I förmiddags var jag hos familjen Bolin i deras sköna, färgglada hus i Viken och träffade Alfred & Victoria. Så mysigt att ses igen!



Nu ska jag se Halv åtta och Idol. God kväll!

/en tacksam Mette

Donna Corleone

Fest med Gudfadern-tema på Norrviken i lördags:




Family story: tre fjärdedelar familjen Westling 2010

Med Emma, Hugo & Hedda har man aldrig tråkigt!


































Kom snart tillbaka! Åre är väl inget ställe att bo på ;-)




Family story: Julia i juli

Sommarens upplaga av yngsta medlemmen i familjen Schilbach:









Bara en ölandstjej kan vara så söt i vårt, med nymålad fasad & verktyg överbelamrade garage!



Hemkört à la Kåberg Carlsson

Vilken god vän! Ända sedan jag lade upp den här bilden, har Jenny längtat efter sushi, ringde hon idag och berättade. Och eftersom vi inte har någon sådan restaurang att bli stammisar på här i Båstad, ska hon köpa med sig det till mig från Nihon i Helsingborg idag. Nu är det jag som längtar, kan jag säga. Och sådana vänner kan man då verkligen inte ha för många av. Tack, Jenny!

(fniss fniss)




Företagsuppdrag: Påsk & Potta Långhaka, från Tussas Kulturskafferi

Tussa var den som hjälpte mig med min första separatutställning när jag flyttade hem från Boston. Det var på biblioteket i Förslöv 2001, och den sålde slut dubbelt upp. Jag, som precis innan dess tyckte det var ganska klurigt att som fotograf ha flyttat från USA till Båstad, fick en rejäl skjuts framåt i verksamheten (och självförtroendet).

Tussa var också den som "gav bort mig i stipendium från Kultur & Fritid" till Alex, dvs jag i min tur hjälpte honom med en utställning på Musteriet några år senare. Han blev så småningom min assistent.

Tussa är en pärla, med andra ord. Förutom att vara bibliotekarie och kultursamordnare, har hon också ett eget företag, Tussas kulturskafferi - hon kommer dit man vill och för barn eller vuxna berättar hon spännande gamla sägner och berättelser, sjunger och spelar. Jag blir helt fascinerad av historierna!

I våras fotograferade jag henne in action, och bilderna finns nu på hemsidan.

De olika programmen har förstås titlar... såsom Påsk & Potta Långhaka, Från Lussenatta till Staffansritten, Vällingplättar och grötpannkakor. Visst blir ni nyfikna?

Härliga Tussa!





















Morgongåva: Caroline G, del ett

Utanför Halmstad i maj:



Boka morgongåva? Maila mig på [email protected] för prislista och information. Välkommen!



Photographers Giving Back - världens bästa bilder samlade i två böcker

Jag har tidigare valt att hålla bloggen reklamfri, men nu finns här en annons i vänstermarginalen. Det är ett kombinerat välgörenhetsprojekt och en fototävling, som både proffs och amatörer kan delta i.

The PGB Photo Award öronmärker varje år $5000 av sponsorpengarna som ska gå till de människor som något av de vinnande bidragen berör. De delar dessutom ut alla donationer som kommer in.

Bok 1 och bok 2 kan du alltså nu köpa till specialpris, bara klicka på annonsen nedan eller vänstermarginalen. Perfekt present för den fotointresserade!

The PGB Photo Book I & II

PGB grundades här i Sverige 2008 av fotografen Jonas Lemberg, som under 19 år frilansade på Expressen (fram till 2008) och är tidigare tävlingsgeneral för Årets Bild.

Du kan tävla i ett flertal kategorier med olika teman: features, porträtt, natur, nyheter, sport mm. Läs mer om tävlingen här. Nästa tillfälle tävlingen öppnas är i december.


Porträtt: Sandra (eller "så här snygg kan man vara på en måndagmorgon")




Som filmstjärnor

Herr & fru Uhlmann, som passar ruskigt bra ihop och skulle platsa i en filmklassiker från den gamla goda tiden:







Fotomaran uppskjuten

Hej alla godingar,

fotomaran som var planerad till 3 oktober är uppskjuten. Tiden var knapp redan innan och eftersom jag varit sjuk en vecka nu, hinner jag helt enkelt inte med. Bättre en tävling med kvalitet, än att det blir halvdant, tycker jag.

Bli nu inte ledsna. Ladda kamerorna, träna vidare, och så blir det desto roligare nästa gång.


Fam Kron Forsling, Rivierastranden juni 2010



Men dryyygt.

Jag är sjuk igen. Avskyr det, kryper i kroppen på mig. Dagens två fotograferingar som var kära återseenden (med de här och de här godingarna) jag glatts åt så mycket, är flyttade. Nu är det jag som bäddar ner mig för att hinna bli pigg och kry inför lördagens två bröllop. Hoppas ni har en bättre vecka!

*Lägger in en brasklapp om fotomaran, det är så kort tid kvar så om jag är sjuk länge kanske den får skjutas upp, och då blir det i så fall till våren istället. Bättre det blir ordentligt än halvdant.


Kram på er från behörigt avstånd,
Mette


PS. Eftersom jag inte har några bilder här på Macen tipsar jag om det här från Jonas Peterson. Så himla bra gjort!


Back on track

Jag är tillbaks på jobbet och nu blir det jobbrace resten av veckan! Två porträttfotograferingar & två bröllop står på schemat förutom en synnerligen stor del vid datorn här i ateljén. Dessutom en lunch med Jenny i morgon som vi sett fram emot i minst en evighet. Hurra!



Anthony, Zack's storebror


Bröllop: Caroline & Magnus, Sofiero & Vikens kyrka

Onsdagen den 2 juni blev en av de där speciella dagarna, där det glödde lite extra, sken lite mer, glänste lite utöver det vanliga. Kanske för att vardagsbröllop alltid känns sällsamt originella, eller helt enkelt för att Caroline & Magnus är så fantastiska tillsammans.

(Plats för porträtten: Sofiero, Europas vackraste park 2010)








Shine, shine, shine...











Carolines frisyr var otroligt snygg (av Sara på Salong T.I.D.H., Tågaborg):





Hugo var en gullunge:











... och här har vi familjemedlem nr 4, som faktiskt väntas nästa vecka:





Det var det första bröllopet jag fotograferade i Vikens kyrka, och jag blev omedelbart förtrollad - allt var fint, både interiör, exteriör och omgivning. Den där upprymda lyckokänslan man brukade få på skolavslutningen, ni vet? Den bodde där i kyrkan.
























En dag att spara i minnet, och som värmer länge än. Tack familjen Hallström!

(till höger på bilden nedan kan ni skymta de gamla bloggbekantingarna familjen Losvall som också bör tackas lite extra för att jag var där :-))







Vinnande Linda nr 3, Linda Roth!

Alla som heter Linda verkar ha tur här på bloggen, för nu är det minst tredje gången en Linda vinner i en tävling! Grattis Linda Roth, som vann en förstoring i den här utlottningen :-)
(over and out från fortfarande krassliga fotografen, hörs nästa vecka)

Kär stuga har många namn

Fast... just nu är det varken röd stuga eller nymålad stuga utan bara sjukstuga - första helgen Tim och jag skulle vara lediga tillsammans på flera månader passar vi på att åka på varsin rejäl förkylning/feber. Ska försöka dra en vinnare i utlottningen i morgon (tävla här!), och så får bloggen nog återkomma nästa vecka! Soffan , Panodilen, filten!

Dags att boka höst/vinter-porträtten!

Nu är det väldigt mycket bokat ända fram till början av februari (!), dels för att jag kommer att resa på flera uppdrag men också för att det börjar fyllas på ordentligt i kalendern.

Om du tänkt dig en fotografering mellan oktober och februari, är det därför en lysande idé att kontakta mig så snart som möjligt för att boka in den - endast några få lediga datum kvar.

(för bröllopsinfo klicka här)

Nytt för detta året är att jag kortat ner min vanliga ledighet runt jul (vi ska ju ändå till Västindien under vintern) så det finns fler lediga tider än förut i december och januari.

Varmt välkommen att maila mig på [email protected] eller ringa på 0431-36 20 80!






You might wonder...

...varför det är så många enbildsinlägg nuförtiden. It's because I like it! Bilden får tala för sig själv på ett annat sätt då, tycker jag. Men... och jag viskar: *en pytteliten anledning är också att det varit en sån himla massa uppdrag hela sommaren så jag har haft lite mycket annat att göra*

Det där hörde ni inte. Mitt heliga löfte att inte tjata sönder er med tråkiga ord som hinna, måste, tid, mycket, blablabla tänker jag stå fast vid.

På tal om Wonder:


Zack's 1-årskalas, svensk sommar, goda vänner. Bättre kan det inte bli.



Wedding: Sunday Aug 8th, Bosjökloster slottskyrka


Crystal and Dan




Leksugen, anyone?

Den här kompisen hittade mig i Örtagården på Ängavallen utanför Vellinge. Eller, han var redan där när jag kom. Självsysselsatt med att kuta från ena lilla dammen till den andra, och jaga ett vasstrå. Men när det kom besök, då blev han ännu gladare. Ni ser ju! Lekmedmig, lekmedmig, lekmedmig!

(Lite hann jag i alla fall prata med honom innan det var dags att möta Sofia & Jacob, lätt det snyggaste paret i Vellinge den där lördagen. Hold that thought...)



Tur att de kom, annars hade nog den här herrn (eller kanske damen) råkat hamna i min bil och följt med hem. Mette, the Dog-napper.


1452...

... bilder från helgens bröllop (Karlskrona skärgård, Senoren & Kungsholms fort) att ladda in på hårddiskarna!





Ha en bra helg kompisar! Tävlatävla!

I morgon är det bröllop, på söndag kurs och innan ni vet ordet av är det måndag igen och jag är tillbaka på bloggen. Glöm nu inte tävla i utlottningen riktigt mycket!

Under helgen kan ni njuta av de här två som var söta som socker mot varandra, Mr and Mrs Bartsch:




September på Salomonhög

2 september 2010, kl 20:17, under vår stora fina lönn på gården:




Nämen fy skämmes på mi! 200,000 besökare! Och tävling!

Jag har ju missat! Kolla:

  • 202,454 pageviews

Det betyder att ni har varit här på bloggen över 200,000 gånger (!!!) sedan jag startade den - ett herre min je är faktiskt på sin plats. Det trodde jag väl aldrig när jag började.


 

Det måste firas.


Korka upp champagnen om du har en hemma, och skriv en kommentar om varför du vill vinna en 30x45-förstoring (värde 800 kr) med motiv härifrån bloggen (tala gärna om vilken), eller från en fotografering vi gjort tillsammans! Kom ihåg att ange din mailadress.

Alla kan tävla! Vinnaren lottar jag fram på fredag om en vecka, den 10 september. Heja, heja!

Torsdagskram från Mette

PS. Om du tipsar om utlottningen på din egen blogg får du en extra vinstchans (kom ihåg att ange i Kommentarer), och så går det ännu snabbare till 300'!

 




Morgongåva: C

Kitty, en av favoriterna från C's morgongåvafotografering:







Bröllop: Linda & Magnus, Mellbystrand

Den 22 maj hade jag först det här bröllopet, och sedan ett till, i Mellbystrand. Linda & Magnus hade gift sig tidigare på dagen, men ville ha strandporträtt i skymningen. De bor bara 150 m från havet (och driver där hotellet Hallandsgården) - vilken dröm. Brudparet - ja, de passar som handen i handsken, och har ett lite hemligt samförstånd mellan sig som man fascinerat förundras över.

Dimman som rullade in från havet var ovanligt spännande, och det blev riktigt annorlunda ljus:






Försommarens grönaste buskage hittade vi på vägen tillbaka:






Sedan var det fest på Strandhotellet (gissar på ytterligare 150 m från havet...), som genomgick full fasadrenovering just då men som du kan skymta i bakgrunden:



Riktigt häftig lokal! Det ska bli intressant att se när det är färdigt sedan. Ett par interiörbilder med alla Linda & Magnus' härliga gäster:






Det åts, hölls tal och skrattades, precis som det ska vara. En och annan skön sångfågel hade också kvittrat dit:



Till sist den vackraste miljön på hela Strandhotellet, verandan - som gjord för bröllopsfotografering:



En härlig majkväll, med härliga människor! Tack :-)


Tips: Erik Johansson

Om du vill bli inspirerad till stordåd i Photoshop kan du ta en titt på Erik Johanssons hemsida. Uppochnervändavärlden, skulle man kunna säga. Coolt!

Tack, farbror Leif för tipset!

Första onsdagen i september

Packad! Ja, inte jag då alltså. Och inte väskan heller. Utan dagen.

Jag har skickat iväg provbilder från ett bröllop och tre porträttfotograferingar, halverat inboxen med 100 mail på ett ungefär, snabb och kort bokföring samt tagit emot ett nytt vitt paraply för regniga bröllopsdagar. Har inte packat upp det ännu men det ser snyggt ut ihoprullat!

Knaust i Sundsvall är bokat för bröllopet i oktober, avtal skickat för Fuengirola-jobbet, gedigna internetundersökningar av Paris' miljöer... härligt ska det bli, det närmaste året.

Nu väntar en kort period där jag lagt in något färre fotograferingar för att jag ska komma ikapp och sedan förhoppningsvis också få lite tid för hemsidan igen.


Miss Judith and miss Malin, old farm cowboystyle.



RSS 2.0