Tror ni mig nu då...?

Tänkte inte det... jag skriver att jag ska ha semester men med tanke på hur fullbokade augusti/september är var jag nästan tvungen att blogga undan en del. Fortfarande vet jag inte riktigt hur tiden ska räcka till när jag kommer tillbaka, men det är nog bara att som vanligt ta en sak i sänder och beta av i tur och ordning.

För er som tänkt boka fotografering under hösten kan jag tipsa om att det börjar bli ont om tider, så hör gärna av er så snart ni kan. Som vanligt är sista fotograferingsveckan för porträtt före jul redan i början av november (med något undantag) och där är vi fortare än kvickt :-)

Maila mig på [email protected] för prislista och info om lediga tider!

Nu blir det i alla fall ett nytt försök till semester. Som tidigare, åter senast 4 augusti...Familjen Rubin

I oktober 2006 fick jag äran att fotografera ett gudomligt gulligt brudpar med de fantastiska namnen Wioletta Kruslund och Jimmy Rubin! Det här är min absoluta favorit från deras bröllop i Bosebo kyrka på Kulturen i Lund:

Lite nöjd, va? Hehe.

Ännu nöjdare tror jag faktiskt de blev när de blev föräldrar till Lotta. Hon är lika supergullig hon (fattas bara annat), och har de blåaste ögon jag skådat på länge:
Lotta både lekte och läste gärna på bild:...och poserade:

De här ögonblicken är så härliga tycker jag:


Avslutar med hela familjen, och kolla särskilt in busungen Lottas nöjda min när hon tar ett rejäl grabbatag i mammas hals - oh aj!
Tusen tack hela familjen, så roligt det var tträffa er igen!

Matilda, 2 månader

Den där flyingedagen hann jag med mycket! På väg tillbaka från södern fotograferade jag den här lilla sötloppan, bara två månader gammal men rena rama önskemodellen:

Vilken pärla, eller hur?

Vinstbröllop i Sydsvenskan

Ni minns väl gulliga Linda & Stephen?

Nu är de kändisar även i Sydsvenskan. Läs artikeln här.


Efter semestern återkommer tävlingen  "Vinn en bröllopsfotografering" för andra gången. Håll utkik om du ska gifta dig det närmaste året!

Robin Z & familjen

I oktober förra året åkte jag till Flyinge för ett porträttuppdrag. Katarina och Peters 6-årige son Edward och hingsten Robin Z skulle förevigas tillsammans. Bara några veckor senare fick jag ett mail från Katarina:

"Nu har bilderna kommit fram, de är underbara! Det måste vara ödet på något vis, för idag togs Robin bort av hälsoskäl. Han har haft problem med en hov i flera år och den blev bara sämre. Så vi är väldigt glada att de här bilderna togs. Det har varit en hemsk dag här på Flyinge idag. Hälsningar Katarina och resten av familjen."

Det känns så bra att man som fotograf kan hjälpa till att bevara minnen, och just hästkärleken är faktiskt det främsta skälet till att jag en gång i tiden började fotografera. Det var i mitten av 80-talet, ridskolan Grönadal där jag red skulle läggas ner och höll auktion där alla lektionshästar gick under klubban. Jag undrar om jag någonsin gråtit så mycket! Mellan alla tårar fotograferade vi konstant och någonstans hemma hos mamma har jag nog högvis med egenframkallade svartvita bilder på alla dessa ponnyer.

Det gläder mig mycket att jag fick fotografera Robin. Att han var en äldre herre märktes inte det minsta den här höstdagen. Snarare var det full fart! Alltså, en hyllning till denna vackra häst:

Edward tyckte Robin var lite väl pigg och pappa fick vara med som trygghet:

En av mina favoritbilder, ett par riktigt goda vänner sedan många år:

(om man får stå lite grann upphöjt och med en husvägg att hålla sig i, är Robin inte lika stor...)
Underbar ålder när man kan le så här härligt:

Hela familjen:

Jag avslutar med en annan favorit. Visst är de söta?

Citerat från Flyinges hemsida:


"Robin Z 723 är den hingst som kanske har betytt mest för svensk hopphästavel i modern tid. Han är född i Belgien 1983 och importerades 1985 av dåvarande Flyingechefen Ingvar Fredricson.

Robin Z har tillsammans med Peter Eriksson haft en sagolik tävlingskarriär och även utsetts till en av världens bästa hoppförärvare med ca 60 avkommor i svår klass. Robin Z har i hög grad bidragit till att svensk hoppsport idag hör till en av världens ledande hoppnationer."
Snörvel och utomhusbio

Nu har jag nyss bloggat två vinterbröllop, nästa gång blir det vår- och snaaart sommarbröllopen! (och så de övriga uppdragen förstås)

Semestern har jag hittills spenderat med att... vara förkyld. Och glott på regnet. Tur det inte blev värmebölja mitt i febern i alla fall.

Lite annat har vi också hunnit med: haft fest, gäster, målat hus och varit på utomhusbio på First Camp i Torekov. Det var mysigt och en finfin avslutning på vår förlovningsjubileumsdag. Kolla, härligt:


Filmen var Allt flyter och den får... tre st Popcorn av mig. Jag skrattade riktigt mycket på flera ställen men den var lite tunn i karaktärerna tyckte jag. Det uppvägdes förstås av den härliga sommarhimlen, goa filtar och mysigt sällskap :-)

Det gör vi gärna om!


Nu är det dags för lite mer semester, återkommer senast 4 augusti. Hej hej!


/Mette

Bröllop: Katta & Glenn 14 feb 2009

Katta och jag träffades första gången på bröllopsmässan i Helsingborg för flera år sedan. Vi var montergrannar, hon säljer underkläder. Det blev en mycket trevlig mässa, till stor del tack vare henne. Katta är en helt underbar person! Varmare, öppnare och mer livsbejakande får man leta efter. Jag minns att hon skojade med mig om att ifall hon någon gång skulle gifta sig (fnissfnissade hon) så skulle jag få fotografera. Till saken hör att Katta sagt att 1) hon ska aldrig gifta sig 2) gifter hon sig ändå ska det inte vara i kyrkan utan 3) utomhus och 4) i svart och barfota.

Sedan träffade hon Glenn. Vad kan man gissa annat än att passionen nog tog dem båda med överraskning, och ett halvår senare stod de faktiskt vid altaret (!) i Höganäs, om än i den mindre avdelningen av kyrkan. Och...Katta var som hon önskat klädd i svart klänning och barfota! (ni läste att det var i februari, va?)

Deras barn med respektive var gäster, en härlig skara ungar lika fantastiska som sina föräldrar. Resten av släkt och vänner fick veta nyheten först vid det hejdundrande kalaset de ordnat samma kväll, fast jag förstod att en och annan anat...


Här är de, goaste goa Katta och Glenn:


Jag är så glad att jag fick vara med! Tack bästa Katta och Glenn! Jag avrundar med en av favoriterna...


Vilken bild är din favorit? Skriv gärna i kommentarsfältet!Bloggen proudly presents: bröllopsfilmare Sam Hansson

Såg ni Sam i förra inlägget? Förmodligen inte :-) Han är nämligen verkligt duktig på att vara bröllopsfilmare! Här kommer en ledtråd:

Inte nog med att man ska få med allt och vara i händelsernas centrum, man ska helst vara flugan på väggen, inte synas, inte höras och heller inte vara i vägen för stillbildsfotografen... Att vara duktig, diskret och trevlig på samma gång ligger faktiskt inte för alla människor (jag lovar!) men Sam har den ultimata bröllopsfilmar-personligheten och gjorde ett fantastiskt första bröllopsjobb med mig!

Vi har därför beslutat att samarbeta även i fortsättningen, och erbjuder följande rabatt om ni bokar Sam via mig:

Boka hans...

...lilla paket och få 100 kr rabatt
...mellanpaket 200 kr rabatt

eller

...stora paket 300 kr rabatt

(länk till hans prislista hittar du längst ner i inlägget)


Så här gör du:


1. Ange "bokningskod Mette" när du kontaktar honom för att kunna nyttja rabatten

2. När bokningen är genomförd skickar du också ett mail till mig på [email protected]


Sam sköter all fakturering etc från sitt håll, men vill du boka både honom och mig kollar jag gärna om han är ledig samt (vid bokning) ordnar så att även han kommer på vår bröllopskonsultation för att gå igenom fotografering/filmning.

Bokar du endast Sam sköter du all kommunikation med honom själv, men kan fortfarande utnyttja rabatten ovan! Gör bara som i punkt 1+2.Sams hemsida hittar du här, och för att komma direkt till hans bröllopssida med filmer och prislista klickar du här.
Bröllopsfotograf Helsingborg: Victoria & David,13 dec 2008

Ett vinterbröllop ytterligare mitt i sommaren så att ni inte glömmer njuta av den, även om den är lite regnig här och där...


Victoria och David är världens gulligaste människor. De är dessutom ett av de mest välorganiserade par jag hittills fotograferat. De började boka allt för sitt bröllop bara några få veckor i förväg och ändå satt varenda grej perfekt. Imponerande!

På Luciadagen var det dags. Porträtten tog vi i Frimurarnas loge i Helsingborg, där festen också var senare på kvällen. Lokalen är väldigt spännade, med en fantastisk sal som verkligen förstärkte vintertemat. Vilka härliga omgivningar, frisyrer, brudklänningen (wow!), make-upen, kärleken... oh, så tjusiga de var!


(Bröllopet filmades också av min nya samarbetspartner Sam Hansson, se filmprov på hans hemsida här. Du får rabatt om du bokar honom genom mig, mer om det i ett eget inlägg om honom snart!)
Tärna Aleksandra och bestman Ola var också med, höll stämningen uppe åt Victoria och David när bröllopsnervositeten kröp fram och var störtsköna att ha till hjälp:

(Aleksandra, du minns väl att du lovade mig brudbilder liggande på pianot när du gifter dig? Hehe. Det ser jag fram emot!)

En sista bild ute i minusgrader på Kärnantrappan innan vi for till kyrkan...

Vigsel i Fleninge kyrka utanför Helsingborg. Prästen Kent är från min uppväxtstad Karlskrona, det var roligt att höra lite hemmadialekt vid ceremonin!
Efter vigseln hade det hunnit bli mörkt, jag fick använda blixt ibland utanför kyrkan. Bland annat för att fånga de röda bären som agerade ris!
Kallt som attan!
Desto skönare att komma tillbaka till logen. Nu var det fest och ståhej resten av kvällen, och glädjen stod högt i tak!Tack bästa Victoria och David för ett roligt uppdrag!


Visst lyckades de med ett fantastiskt vinterbröllop? Skriv gärna något till brudparet i kommentarsfältet!


Full speed ahead + KT Tunstall

Nu är det äntligen dags för SEMESTER! Inte hann jag allt jag tänkt... så kanske sticker jag in näsan här en regnig dag och sorterar/redigerar lite. Nästa vecka ska alla kopior skickas också, som jag beställt denna veckan.

Ledigheten får representeras av en mycket charmig och glad student från Söndrum (hoppas han vill vara med lite mer sen) samt en riktigt bra låt med KT Tunstall, Suddenly I See.Ha en bra julimånad allihop! Jag är tillbaka i ateljén första veckan i augusti. Vi ses senast då!

(om jag kan hålla mig härifrån, är enormt sugen och otålig på att blogga alla uppdrag! )

Bästa varmaste sommarhälsningar,

Mette

Nittio!

Heja, heja bästa läsare, nu är vi på väg mot hundra!

Sedan bloggen startade:

91 545 besök(snart firar vi så det står härliga till, eller vad säger ni? Ska fundera ut nåt kul)

Näst sista! Och lite planer.

Jahapp, då var det näst sista dagen före semestern. KAN (ja, det är faktiskt högst sannolikt) bli så att jag jobbar en dag nästa vecka - måste ju skicka alla bilder jag beställer denna veckan. Kan också hända att det blir lite bloggande under ledigheten :-)

I höst planerar jag att lägga upp mina arbetsveckor lite annorlunda. Vi får se om jag lyckas. Det går inte för sig att bli ostrukurerad, så nu höjer jag målet ett snäpp för en lugnare arbetssituation.

*** I augusti blir det dessutom STOR tävling. Det blir en favorit i repris - Vinn en bröllopsfotografering! ***

Se förra årets gulliga vinnare Linda & Stephen här
och håll alltså ögonen öppna om du ska gifta dig det närmaste året!


Som ni redan vet, har jag en väldigt lång lista obloggade uppdrag att lägga upp. Jag kan faktiskt inte förmå mig att ta dem i oordning, så därför kommer bröllopen efter hand de är fotograferade och så blandar jag med barnporträtt, familjebilder, företagsuppdrag... Det ska bli roligt och jag ser fram emot det. NÄR det blir vet jag ännu inte men som alltid så snart jag kan.

Jag kommer också att presentera en väldigt duktig filmare jag börjat jobba med, räkna ut hur många bröllop jag egentligen fotograferat och - nästan det mest spännande - snart få min nya logga från WonderBrand!

Vad har ni för planer själva för hösten? Har ni några egna önskemål om vad jag ska blogga om, förutom alla uppdragen förstås?

Dags att ta itu med dagens redigeringar! Ha en fin dag kompisar!


Tennis-onsdag och Empire of the sun

Hela förmiddagen försvann åt att försöka ta sig igenom Båstad med bokföringspärmen. Tog en snabbvisit på Systemet också, det gick fortare. Särskilt eftersom jag prackade på en annan alokoholsugen gubbe min vagn vid bilen på postparkeringen efteråt. Moahaha. Han behövde nog fem spänn. Näää...


Här får ni dagens SKÖNASTE låt - vilken sommarkänsla!

Empire of the Sun - "We are the people". Och glöm nu inte höja volymen! Välj den som är fem minuter ;-)


(deras andra låtar är inte heller fy skam, nu fastnade jag igen! Tur man har ett jobb där man får lyssna på musik gratis)

Jaha, då var man kriminell.

Att ha septiktank går inte för sig, sa kommunfröken som var här idag. Trekammarbrunn ska det vara. Till den nätta lilla summan av mellan 40 000 och 70 000 kr blir lanthushållet lagligt och inte längre klassat som miljöfarlig verksamhet. Vänta nu... få se... undrar om jag kan komma på något roligare man skulle kunna göra för de pengarna än att anlägga nytt avlopp...?

Den här passar väl bra (stavningen lämnar en del övrigt att önska men man kan inte få allt).

Bäst man jobbar på, då.

Regn? Nä... vadå?

Tur det inte var bröllop den här eftermiddagen minsann. Läste för något år sedan en undersökning som visade att det regnar mest på tisdagar (ja!) och minst på lördagar. Lysande resultat, om jag får säga det själv ;-)Bu! Försvinn!

Stora mörka, väldigt mörka, moln och åskmuller rullar in över Salomonhög. Passar inte så bra när man ska redigera, har åskskydd till datorn men vågar verkligen inte chansa. Hoppas det far över snabbt - nu blir det ajöken elektroniken på en stund!

SED & Pølsa

Super Efficient Day #2 out of 5 has just started. Yeah yeah!

Till det får ni en smygarbild av Världens Skyggaste Katt, vår sötis Pølsa:


Min egen snygging

Inte alla som har en så här välklädd assistent, väl?

(ja, ok då, vi skulle faktiskt vara gäster också på det bröllopet) (fast han är alltid snygg)


Sista veckorejset

Detta är sista veckan före semestern och nu viner det minsann runt knutarna. Tio jobb att sortera och mellan åtta och arton att redigera, beroende på vad som kommer in idag och i morgon. Laddar med kaffe, extremt gott humör och bra musik. Leeeet's go!

Manu Chao

Här kan du lyssna på Rainin' in paradise från alltid lika textmässigt tänkvärda Manu Chao. Finns även här på MySpace.

Har förresten läst på en hel massa viktigpetterställen senaste veckan att det är helt omodernt med mycket mättnad nuförtiden. Oj, då. Det får jag nog högaktningsfullt ta och strunta i, faktiskt. Jag älskar färg!Era 10:3 på Norrviken och så "lite" sommarfest

Ulrica och Tobias Millqvist är två otroligt duktiga människor som nu tagit över restaurangen på Norrvikens trädgårdar. Deras firma heter Era 10:3 och på hemsidan har de nu några av mina bilder, klicka här för att titta!

Ulrica träffade jag första gången 2005 när hon var cateringansvarig och jag fotograferade i tre dagar på en fest med folkparkstema. Det var kalas vill jag lova. Trots att regnet i omgångar vräkte ner har jag aldrig sett så många människor på topp från första till sista stund, både vid middagen och på dansgolvet! Ni kommer kanske ihåg den här bilden jag visade i höstas (Rebel Rose, ett av banden som spelade):

Det bjöds också på potatisvodka, spräcktes byxor i spagat, tappades kjolar, gjordes vurpor, lektes folkpark (mekanisk tjur, lassotävling, armbrytning mm) och åts massor av god mat! Mycket av detta finns det förstås bildbevis på... men jag har lovat att inte visa vilka som var där så därför blir det en lite snällare version, hehe - men jag tror ni fattar galoppen...?

Det började med flera dagars förberedelser:Sen var det dags. Här kommer lite klipp:

(de här ville gärna vara med på bild) (det är vodka i potatisarna)Så här var det konstant! Fullt ös på dansgolvet från första sekunden! Otroligt:...och en sammanfattning...
Kort sagt ett hejdundrande kalas, minnesvärt i årtionden! Jag blir fortfarande glad och fnissar för mig själv när jag tänker på allt kul som hände där. Och då var jag ändå bara fotografen - tänk så roligt gästerna måste haft!

2009 års broschyr från First Camp

Nu är årets broschyr här från First Camp Torekov - fin är den! Väldigt roligt att ha så många bilder med från förra sommarens fotografering och även från 2007.

Ni som modellade då och är med i foldern men ännu inte fått någon (Rebecka, Samuel, Oskar, Tindra och så har vi benen på Tilde i en bild) är välkomna att hämta ett ex antingen här hos mig, på campingen i Torekov (finns nog på andra First Camps i Sverige också, kolla närmaste) eller ring mig så skickar jag!

Så här ser den ut med Matilda på omslaget:

Dessutom genomförde vi igår årets fotografering på campingen med fem superduktiga ungdomar! Jag är väldigt stolt över dem, vilken kämpaglöd och så fantastiska trots att det var deras första modelluppdrag. Tack allihop! Bilder kommer här på bloggen när de är klara.Jag säger Boom Boom Boom & Lisa Miskovsky

...för idag är det Stora Effektivitetsdagen! Första dagen på länge som är helt "obruten", det vill säga Mette ska sitta vid datorn och vara oootroligt effektiv precis hela dagen. Det ska sorteras, redigeras och så bloggas lite. Pang, pang, pang, liksom. Gött!

En bild får ni redan nu, på de söta små krulliga blommorna här utanför - jag vet som vanligt inte vilken sort det är men det lovar jag att någon av er vet:

Ni får en låt också. Om någon av er mot förmodan skulle sitta inomhus i det här goa vädret, vill säga. Hehe.

Sweet Misery - Lisa Miskovsky. Hon är duktig, hon. Och snygg!

(från Hanna B:s goa låtlistaSpotify - där finns också många pärlor!)
RSS 2.0