Barnporträtt // family story: A & A

Förra veckan var jag i Lund och fotograferade A & A igen. Deras mamma är Irina (jag längtar tillbaka till Paris minst varje gång hon och jag har kontakt) och det var så härligt att träffa dem igen. Kladdkakebak genomfördes som planerat (så gott!), och vi hann också med både kaffesnack x 3, tv-spel, och gömma-sig-för-fotografen.
 
Stora A fick jag lova att ta max tio stycken bilder. Och då menar han tio klick. Det gick nästan. Jag fick berömma honom för de vackra ögonen för att få några klick extra. Lilla A fick busa fritt mellan fotovarven. Underbara ungar! Det finns ju heller inget bättre än den där hundradels sekunden när de till sist faktiskt tittar in i kameran med förtroende.
 
Så, en helt vanlig tisdageftermiddag i livet hos familjen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och till sist: stort grattis på bröllopsdagen, Irina och Patrik. Tänk att det redan gått två år sedan den härliga resan!
 
 
 
 
 

Fotografica & släkten

Min mammas kusin Nils-Harald var fotohandlare i Olofström i många år, och är innehavare av Kameramuseet i O. Sedan 1995 har han också årligen ordnat Fotografica - en samlarmarknad för enbart äldre (analoga) fotoföremål.
 
Nu har Nils-Harald startat en blogg också! Jag är grymt stolt över honom :-) Den handlar - förstås - om gamla kameror och förmodligen allt som därtill hör. Han är minst sagt expert och har stenkoll på grejer vi vanliga fotografer aldrig ens hört talas om. Mängder med spännande blogginlägg om fotohistoria framöver, gissar jag!
 
Titta in på bloggen här: Fotograficabloggen.
 
När Nils-Harald mejlar mig skickar han alltid med så fina gamla släktbilder. Det här är min morfar och hans föräldrar, på fikatur en sommardag runt 1920:
 
 
 
 
 

Gladmage catering har ny hemsida!

Nu är Evas nya hemsida äntligen helt klar: Gladmage catering.
 
Så himla fin tycker jag! Passar henne perfekt - färgglad och go', precis som hon och hennes mat :-). 
 
 
 
 
PS. Titta gärna in på Gladmages facebooksida och skriv något så blir Eva jätteglad!
 
 
 
 

I nästa Amelia

I nästa Amelia (nr 11) vilken borde finnas i butik om ett par veckor, kommer Karins och mitt reportage från Båstad. Jag har inte sett det själv ännu, så det blir extra spännande!
 
Bilderna kan jag visa först när tidningen är ute, men här kommer en detalj som ledtråd:
 
 
 
 
 
 

Bjäreliv med Carlos Luna ute nu!

I nyaste numret av Bjäreliv kan man minsann beskåda mina bilder av Carlos Luna både på ettan och inuti tidningen. Kul! Bra jobbat, Carlos och reporter Joakim!
 
Läs hela tidningen här.
 
Bor du på Bjäre får du den också i brevlådan denna veckan, eller kan hämta den på lite olika ställen på vår halvö.
 
 
 
 
 
 
 
 

En tur till Lund

Igår var jag i Lund igen. Det är en himla trevlig stad, precis som för 20 år sedan när jag pluggade drama-teater-film på litteraturvetenskapliga institutionen där. Och våren hade verkligen kommit till södra Skåne. Hela Lundagård var blå av scilla!
 
Först var jag och lunchade med min goa vän C.Klostergatans fisk (vansinnigt god fisksoppa, jag är fortfarande mätt!). Och så fick jag säga hej till hennes son nr två, J. Honom ska vi ha en riktig fotografering med någon gång framöver, men igår fick han iaf träffa iPhone-kameran - alltid en början. SÖT eller?
 
 
Efter lunch var det dags för "riktig" fotografering hos en annan mycket god vän, Irina och hennes pojkar. Men inte nog med det, det både bakades och bjöds på kladdkaka (vansinnigt god, jag är fortfarande mätt, haha!) och mysig lång kaffestund. Bilder kommer sen, jag håller på att ladda in dem i datorn nu.
 
Både C. och Irina har jag lärt känna genom att först fotografera dem. Det är en förträfflig bonus att både ha bästa jobbet, och få så fina vänner på köpet. I just love it! Kram på er!
 
 
 

Att ha kastat en klippa från axlarna (aka en fotografs vedermödor)

Ni som följt bloggen länge vet att min nya hemsida borde varit klar för längesen, ja för flera år sedan faktiskt. Men, har man jobb upp över öronen (jättekul) och lite annat som tar tankar ifrån en (pappa, sköldkörtel) är det helt enkelt extremt svårt att hitta tid för att under någon längre period koncentrera sig på vad det faktiskt är man vill visa/förmedla.
 
Ett femton-års bildarkiv icke att förglömma, för oj så mycket längre tid det tog att välja bilder än vad jag först trott. De ska passa själva och med varandra, passa varje sorts kund jag önskar mig och sist men inte minst passa själva designen. Och designen!!! Vet ni hur många färger och kombinationer och designer det finns att hitta på? Miljarder!
 
I alla fall, jag har gjort allt själv med lite hjälp från de fantastiska supportkillarna på ProPhoto Blogs och Space2u. Jag har också fått helt ovärderlig hjälp från släkt och vänner som tyckt till när jag kört fast. TACK alla darlings!
 
Tack också för alla grymt snälla och goa kommentarer jag fått, både här, på mejl, och på Facebook. Ni är guld värda allihop!
 
Till sist kan jag berätta att det "nog" varit en långt större tyngd än jag trott, detta att ständigt ha "HEMSIDAN!" på att-göra-listan i flera år. I torsdags kväll publicerade jag, i fredags morse var jag och tränade - och sen fullkomligt däckade jag. Kom inte iväg till jobbet alls, utan fick ligga och sova på soffan hela fredagen. Inte förrän i går kväll började jag bli som en normal människa igen. Skönt det i alla fall, så det inte var permanent.
 
Nu är jag JÄTTEGLAD att sajten är färdig. Som sagt, lite småfix och vardagsunderhåll såklart - men den är på plats. Klippan är kastad från axlarna, och fotografen känner sig ganska nöjd och ser fram emot högsäsongen som rullar igång nästa vecka.
 
Till detta får ni en bild från senaste fotograferingen med JellyBean och Gladmage:
 
 
 
 
 
 
 

Snabbtips: Canon cash-back-kampanj!

Nu har Canon cash-back-kampanj igen! Bra tillfälle att passa på om ni ändå tänkt handla, kära fellow photographers och elever där ute.
 
Beroende på vilken produkt du köper, kan du få upp till 2500 kr tillbaka. Läs mer på Canons hemsida!
 
/M
 
 
 
 

Tack till mitt fantastiska webbhotell Space2u!

Ni vet hur grymt frustrerande det är när någon pytteliten grej man missar, gör att det stora hela inte funkar? Särskilt när det gäller datorer?
 
Nu när jag har varit på sluttampen med nya hemsidan har jag haft en och annan fråga (säkert stenkorkad fråga för dem som är insatta) och jag vill faktiskt tacka killarna på mitt webbhotell Space2u extra mycket. De har sett till att allt fungerat HELT felfritt med min sajt och mejl sedan jag började använda dem för flera år sedan (mitt tidigare webbhotell var en total katastrof). De är dessutom outstanding grymma på snabb och extremt bra support, med åtminstone alla frågor som jag lyckats ställa. Utan er hade jag aldrig klarat det. TUSEN TACK!
 
Jag kan verkligen rekommendera dem, så om du vill byta till ett kalasbra webbhotell är det bara att klicka här och sätta igång: Space2u.
 
Ha en skön söndag i solen vänner! 
 
 
 
 
 

Nu är den klar.

Nya hemsidan är äntligen klar. Hurra!
 
Kolla in: mettesfoto.se
 
(lite småfix kvar, men annars ska allt funka och vara färdigt).
 
Nu går jag hem och lägger mig :-)
 
 
 
 
 

Salomonhög, den vackraste platsen på jorden

 
Vår kastanj
 
 
 
 
Pastellkväll
 
 
 
 
Utsikten från vårt sovrum igår morse
 
 
 
 
Utsikten från sovrummet, fast mot söder
 
 
Alla bilder tagna med iPhone + Instagram.
 

Boston i mitt hjärta

  
 
 

Företagsporträtt : Teresa & Mattias, Infix Textproduktion

Teresa och Mattias behövde porträtt! De har ett företag tillsammans, med flera olika inriktningar inom textproduktion. Teresa är översättare och webbanalytiker. Mattias' andra bok, diktsamlingen Eldträd tidig morgon ges ut på Celanders förlag i oktober.
 
Båda kommer att ha egna hemsidor så småningom, jag återkommer med länkar då. Exciting times ahead!
 

Här är några av bilderna de valde:
 
 
 
 
 
 
 
 
Goa människor! Heja, heja nu med era projekt!
 
**********************************************************************************************************************************
 
Behöver du eller ditt företag personalporträtt eller andra sorters företagsbilder?
 
Missa inte mitt erbjudande just nu: gratis fotografering och halva priset på bilder. Gäller endast nybokningar, och med fotografering senast 10 maj. Läs allt om erbjudandet här.
 
Välkommen!
 
 
 

Idag: matfotografering med JellyBean & Gladmage!

Idag har vi fotograferat färgglad mat på färgglada fat så det står härliga till. Superkul! Bilderna visar jag när katalogen är tryckt, och här kommer ett par behind-the-scenes med iPhonen så länge:
 
 
 
 
Vi är alla tre faktiskt helt prilliga av lycka när vi får göra sådana här fotograferingar tillsammans, helt överens om att det skulle vara helt ok att göra varendaste dag :-)
 
Produkter & styling: Ingela/JellyBean
Mat & matstyling: Eva/Gladmage
 
 
 
 

Ålrajt

Sex olika kategorier med bildgallerier är nu så gott som färdigförberedda på nya hemsidan. Det blir lite bilder, kan man säga. Kvarstår: texter, länkar och lite sista småfix. Jag längtar efter att få sjösätta! Just nu är det mycket andra jobb att hinna fotografera, sortera och redigera, men jag tar varje liten minut som finns till övers och filar vidare.
 
Några instagrambilder på de makalösa skånska sommarmolnen från min tur till Lund idag (uppdrag: företagsporträtt/författarporträtt) kommer här.
 
Fluff:
 
 
 
Detour:
 
 
 
Smokin':
 
 
 
Layin' low:
 
 
 
 
 

Veterinär Katarina Tegholm har ny hemsida!

Min favoritveterinär har gjort en makeover på sin hemsida. Så snyggt det blev! Massor av mina bilder kan du beskåda där: veterinär Katarina Tegholm.
 
Det här är en av dem, och hästbenen tillhör faktiskt en av Ponnyakutens förstasäsongare, Jacob:
 
 
Jacob och hans syster Tiffany ställde upp som ridmodeller åt Katarina när vi fotograferade till hemsidan för några år sedan. Himla bra!
 
Ponnyakuten missar jag för övrigt inte en enda söndag. I år är en annan tjej med som jag fotograferat, Carmela. Så mysigt att se programmet och minnas tillbaka till när man själv var på ridläger som barn.
 
 
 

Skogshunden

Gissleviks stolthet:
 
 
Nero.
 
 

Lilla hjärtat ♥

Inte är det alltid så lätt att bli fotograferad när man är två år och genomförkyld. Lilla I, hon gjorde sitt allra bästa - ni ska få se snart vilka sköna leenden hon levererade efter att hon var klar med den här lilla snabbförtvivlan. Så himla go och duktig!
 
 
 
 
 

Matfoto: skaldjur & pizza

Redigerar nybeställningar från en matfotografering i juni: skaldjur och pizza. Wow. Nu längtar jag efter sommarkvällsmiddagar!
 
 
 
 
 
 
 
Produktfotograferingen gjorde jag för JellyBean.
Mat: Eva Petersén/ Gladmage.
Styling: Ingela/JellyBean och Eva/Gladmage.
 
 
 
 

Nog för att jag gillar lördagar, men...

... nu börjar de ta slut. Fram för fler vardagsbröllop, tycker jag. Fredagar till exempel, är ju himla trevliga! Eller varför inte liva upp en måndag med en schysst vigsel?
 
Nåja. Önska går ju. I alla fall vill jag bara flagga för att det inte finns så många obokade lördagar kvar i sommar. Se hela listan och mer info här.
 
Och vill du mejla mig genast för att boka din lördag, är adressen [email protected].
 
Välkommen!
 
 
 
 
 
 

Barnbarnsmys

 
H + H = sant.
 
 
 
 

Jag ska bara...

...berätta att planen att publicera nya hemsidan före påsk, smög sig en aning. I fredags gick det som sagt inte att migränjobba, i lördags var vi på kalas, i söndags var vi på kalas, och igår var vi i Danmark för att handla dryck till vårt eget kalas: det årliga byamötet på fredag. Det blev en helmysdag med Timman!
 
Så, nu får jag bolla bildväljande med resten som ska hinnas med den närmaste veckan: familjefotografering, träningsstart igen, leverera fyra jobb, förbereda städning, mat och allt annat tills dryga tjugotalet grannar kommer hit på fredag kväll. Hej å hå!
 
Det bästa av allt är att sköldkörteln känns riktigt bra efter dosjustering förra veckan. Guuuuu så trött jag var på att vara trött. Nu hoppas jag det håller i sig, länge.
 
(ni som följer mig på Instagram/Facebook har redan sett alla bilder nedan, så ni kan hoppa över om ni vill!)
Danmarksturen i instagrambilder (vill ni se dem med bildtexter, klicka här istället):
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

RSS 2.0