Sommarlov!

Nu tar jag äntligen sommarlov! Jag ska som vanligt njuta av sol (hoppas den tänker skina i flera veckor nu), havsbad och goda böcker, renovera huset en smula, och träna mycket på att göra ingenting. Det är svårare än man kan tro :-)
 
Om du behöver bröllopsfotograf, kan du börja med att klicka på följande länkar för att se om ditt datum är ledigt och få mer information:
 
Bröllopsfoto 2015
 
Bröllopsfoto 2016
 
Jag är tillbaka 12 augusti, vi ses då!
 
♥ GLAD SOMMAR ♥ 
 
 
 
Hemma
 
 
 
 

Bildspel företag: Jenny Kåberg Metalldesign (smycken)

Även företag beställer bildspel - och Jennys smycken blev ju ÄNNU mer fantastiska när man ser dem allihop så här! Du är så himla duktig Jenny!
 
Ha volymen på, välj gärna bästa upplösning och fullskärmsläge, och klicka på Play!
 
 
 
 
 
 
 
Smycken / silversmed / företagsfoto / fotograf / Båstad

Bildspel: familjefoto med Brodins i Kattvik

Häromveckan bloggade jag ju några bilder från den här fotograferingen, och här kommer bildspelet med alla familjens valda bilder! It was a good day :-)
 
Ha volymen på, välj gärna bästa upplösning och fullskärmsläge, och klicka på Play!
 
 
 
 
 
 

Företagsfotografering: sommarbete/vinterbete för islandshästar på Hallandsåsen

Min gamla favoritveterinär från hästtiden, Katarina, har skaffat sig en rejäl bit mark i Tvehöga uppe på Hallandsåsen. Där kan man hyra in sin islandshäst, för sommar- och/eller vinterbete. Otroligt vackert, kuperat och högt beläget, med vatten från naturliga källor. Och tänk, daglig tillsyn av veterinär! :-)
 
Jag var där i maj och fotograferade till hemsidan. Vi travade runt (på egna apostlahästarna) i ett par timmar och då var det precis att vi hann med allt, så det är stort och häftigt! Och mysigt för mig som inte träffar hästar så ofta nuförtiden, att få gosa lite lurvig islänning. Det vet alla som håller på med hästar, att de doftar extra gudomligt i sommarhagen.
 
Om du är intresserad av betet eller av att anlita en mycket duktig hästveterinär, når du Katarina på tel. 0706-080 683, eller www.tegholm.se (upptäckte just att hemsidan är tillfälligt nere, men försök igen i morgon).
 
 
 
 
 

Bildspel: familjen Karlsson i Hässleholm

Nu är det snart sju år sedan Linda och Mathias' bröllop i Torekovs kyrka. Sedan dess har vi fotograferat deras dotter Tilda och hennes farfar (vinnare i Hjärtat mitt-tävlingen, den fantastiska farfarn som donerat sin ena njure till Tilda), när de fått lillebror Vilgot, och nu i maj när de fått lillasyster Sigrid. Full rulle och helt underbart som vanligt!
 
 
I paketet de valde i år ingår ett bildspel. Jag är superglad att bildspelen blivit så populära, det är jätteroligt att göra dem! 
 
 
Ha volymen på, välj fullskärm och klicka på Play!
 
 
 
 
 
 
Barnfotografering / familjefotografering / fotograf Mette Ottosson / Hässleholm 
 
 

Ellie, Kristin & Daniel (familjefotografering)

Detta skrev Kristin på sin Facebook den 12 mars i år, och det säger precis allt om den här fina, fina familjen:
 
"Ett år. I exakt ett år har vi vetat att du finns. 12 mars 2014 kl 16.10. Samtalet, datumet, tiden vi aldrig glömmer. "Det finns en flicka som behöver föräldrar". Känslan av att väntan äntligen är över - kanske, förhoppningsvis, troligtvis... Men kanske ändå inte. Först skulle vi godkännas. Fick ett foto och du blev verklig, vågade berätta för de närmsta. Skickade ansökan till landet. Sedan väntan, en lång och jobbig väntan. I juni kom äntligen samtalet, vi var godkända och skulle få åka och hämta dig. Det finaste vi har. Cool och rolig, smart och busig. Den allra bästa har vi fått. ♥"
 
 
Goa ni! Jag är så himla glad för er skull! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ellie, Kristin & Daniel, juni 2015
 
 
 
 
 

Sommarmat i Magasin Båstad (juni 2015)

Vid midsommar kom nya numret av Magasin Båstad, och denna gången har Eva och jag karibiskt tema på maten! Superkul! 
 
Alla recepten kan du läsa i nättidningen här: Magasin Båstad sommar 2015.
 
 
 
 
Modell: Agnes, Magda & dotter
Miljö: Kattvik (tack Ingela!)
 
 
 

Bröllopsfoto Hovs hallar: Frida & Oskar

Det har varit mer regel än undantag med iskalla och dyngblöta lördagar i år - och 30 maj var precis en sådan. En entimmes porträttfotografering var bokad av ännu ett par riktiga hjältar, Frida och Oskar. De höll ut så länge de kunde i skogen i blåst och regn, medan fotografen skyndade sig järnet för att få så mycket bilder som möjligt utan att det syns att de skakar av köld, innan vi helt enkelt for till hotellet och tog resten i värmen inomhus :-)
 
Så, ett par härliga och väldigt söta göteborgare kommer här! Tack Frida och Oskar, ni var superduktiga!
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildspel: Emelie & Joakim (bröllopsfotografering Grebbestad)

Som ni kanske minns var väderförutsättningarna kanske inte helt optimala den 16 maj. Platsen var Tjurpannans naturreservat, ett klippigt och otroligt vackert reservat vid havet i Bohuslän. Det blåste minst kuling och regnet stod som spön i backen, både vid porträtt och vigsel. Uppehållet vi hade turen att få vid porträtten varade väl... sisådär en kvart? Vi fick lite skydd av en talldunge men det var alltså väldigt-effektiv-fotografering som gällde, och att Emelie och Joakim inte frös ihjäl eller typ drunknade i ösregnet är ett rent under :-) Jag frågade flera gånger om de verkligen ville ut på klipporna på slutet och de bara "Det är ju så nära, vi kan inte ge upp nu!". Jag vet inte om det syns men de var verkligen dyngsura till sist - och märks det inte hur svinkallt det var så kan ni se på bilden där Tim är med, hur det faktiskt var.
 
Kära Emelie och Joakim, mina hjältar. TACK för en helt fantastisk helg i Bohuslän, den kommer vi alltid att minnas! Tack för att ni är så underbara människor som aldrig ger upp, för att vi fick bilderna ute vid havet, och för allt fint ni fixat på er bröllopsdag. Ni är världens gulligaste! ♥
 
 
 
 
 
 
Bröllopsfotografering / fotograf / Tjurpannans naturreservat / Grebbestad / Bohuslän
 
 

Kaklet & örhänget

Idag var dagen jag skulle påbörja semestern, men min vana trogen kör jag ett par dagar till för säkerhets skull - det är ju så himla roligt att jag får in massor med beställningar och jag tog lite extra höjd för det denna gången just in case, dvs inget bröllop i morgon utan sista fotograferingen före semestern var förra helgen. Och det var bra! Alla jobb är gallrade och ivägskickade, så nu är det redigera-redigera-redigera beställningarna, plus bildspel och böcker som ska göras klart, så nu kör vi heeela vägen in i kaklet fram till söndag midnatt eller så :-)
 
Ett av uppdragen är Jennys smycken, så här kommer ett galet fint örhänge. Fotograferat med modellen Emma, i en fantastisk björkskog:
 

 
 
 
 
Fotograf / fotografering / smycken / örhänge / björkskog / silversmed / Jenny Kåberg / Skåne / Mette Ottosson
 

Bildspel: familjen Westphal i Göteborg

Min fina vän Anna från Osby, som varje år på 70- och 80-talet spenderade sitt sommarlov nästan-granne med oss i Mjövik, bor numera i Göteborg med man och två söner. När vi sågs förra året för första gången på ett par - tre decennier (!), kändes det exakt som förr. Inte alls längesen vi petade in små pinnar i sprickan på den stora stenen så att den såg ut som en gubbe med cigarr, sjöng Oh Mickey Mickey Hey med hopprepen som mikrofoner, badade på Tallan och sprang hem barfota på kalla fötter i badrockarna för att sen slänga oss i soffan och läsa serietidningar. Det är redig vänskap det. Tack för att du är min vän Anna, och så glad jag är att vi hittade varann igen efter alla dessa år!
 
(höj volymen, klicka upp i fullskärm, tryck på Play)
 
 
 
Fredrik, Erik, Isak, Anna och hunden Aska, maj 2015
 
 
 
 
Familjefoto / familjeporträtt / hundfoto / fotograf / Göteborg / slideshow
 

En till på Veronica & Daniel...

THE L♥VE, färgerna och julisolen - en bröllopsfotografs dröm! 
 
 
Veronica & Daniel, Sandön 4 juli 2015
 
 
 
 
 
Bröllop / bröllopsfoto / bröllopsfotograf / fotograf / Sandön / Utvälinge / Rebbelberga kyrka / Ängelholm / Skåne 

Veronica & Daniel (bröllopsfotografering Ängelholm)

"Hot, hot, hot!" sammanfattar lördagens bröllop: vädret, platsen och framförallt brudparet var glödheta - som i blixtersnygga då alltså, för att det var över 30 grader varmt märktes inte ett dugg på dem under fotograferingen. Imponerande! Det var en superhärlig dag och ett väldigt fint bröllop, tack snälla Veronica och Daniel!
 
Ett par första bilder från den fantastiska platsen de valt för porträttfotograferingen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hanna, Robin & glädjen

Provbilderna nyss ivägmejlade till midsommaraftons lyckligaste:
 
 
Hanna & Robin, Jonstorps kyrka, midsommarafton 2015
 
 
 
 
Bröllop / bröllopsfoto / bröllopsfotograf / fotograf / Jonstorps kyrka / Kullahalvön / Höganäs / Mette Ottosson
 

Bildspel // slideshow: Sixten, 10 veckor

I februari föddes han, mitt andra kusinbarn Sixten Otto. En redigt go och efterlängtad liten påg. När han var tio veckor gammal fotograferade vi i Karlskrona igen, och här kommer hans bildspel!
 
(höj volymen, klicka upp i fullskärm, tryck på Play)
 
 
 
 
Bildspel från gravidfotograferingen kan ni se här.
 
 
 
 
Familjefoto // barnfoto // barnporträtt // bildspel // fotograf // Karlskrona
 
 

RSS 2.0