Triss i båstadbrudar

I helgen råkade helt oplanerat jag ha inte mindre än tre av "mina" brudar (och en brudgum) på samma brygga samtidigt.

Först och främst lördagens Andrea & Ken (till höger i bild), och så kom Annika (2006) och Anneli (2008) fnissandes med goda drinkar och en möhippa i släptåg. Kul att ses flickor & pojkar!PS. 27 minuter innan jag tog denna bilden var det hällregn. HÄLLREGN. Puh. Sedan fick Väderguden syn på Andrea & Ken och tänkte att sådana snyggingar ska få sol på sin bröllopsdag :-)
Barkåkra kyrka, 3 juli 2010


Nyblivna & överlyckliga, herr & fru Truija (Schweiz)

Trevlig helg allihop!

/MLycka är Paulins brygga


Helena & Andreas, 7 aug 2010


Destination hotel photographer: Hostal Marbella, Fuengirola/Spain

Well... it just gets better and better. The Caribbean, Paris and now this:

This fall we will be travelling to Spain to photograph a small hostal in Fuengirola, at Costa del Sol in the south of Spain. They recently switched owners and will now remake the website and put some new images in there - a lot of fun for me!

Here's a few images from Fuengirola last time we were there, 3 years ago:(quite a crappy weather day in March 2007, but still - don't you just love the Mediterranean?)

Trevligt, minst sagt

Jag började dagen med att ha långt mysigt fikamöte med min vän Cia och hennes Mattias som gifter sig i Sundsvall i oktober - det var roligt att se Cia igen, och Mattias för första gången (vilket par - perfekt!).

Sedan har jag ägnat en stor del av dagen åt resegöromål, fixa hotell i Sundsvall, det sista på bokningen av hemliga bröllopet i Paris, gratulerat Nina som gärna ville ha en fotokurs på Öland av mig i 40-årspresent, och så nyss pratat med min andra vän Hanna (som fått en liten Ebba) om deras vigsel som också kommer att bli fantastisk i Nättrabys junigrönska nästa år. Jag kommer att resa massor det närmaste året!

Eftersom det regnar på tvären och blåser kuling flyttade vi dagens strandporträtt, och nu ska jag ägna mig åt lite redigering på kvällskvisten.

Några av mina trevliga arbetsuppgifter från idag:

Min topplista #1: Jonas Peterson

På min topplista av bröllopsfotografer ligger Jonas Peterson som ensam etta, långt, långt före alla andra. En svensk, bosatt i Australien, med hela världen som arbetsplats.

Bröllopen han får göra är otroliga, för att inte tala om bilderna (och lika ofta hans texter).

Kolla in hans senaste bloggpost här
. Wow.Speedy Antonzales

Anton har blivit 2,5 år, har en raket i varje häl och kolla så bra han passar i väst:


Ha en trevlig resa, familjen E!Goddagens i färg

Efter några matta inlägg där fotografen blivit nyförälskad i vintagetemat, kommer här ett i fullfärg! Jag blir överlycklig när bröllopsgästerna sprakar av knalliga färger.

Regnet smattrar härligt mot plåttaket här i ateljén, och som de flesta andra undrar vi vart sommaren tog vägen? Kom snart tillbaka! Vi vill måla färdigt huset!


Mölle kapell, 19 juni 2010


Swoosh säger det, och Julie.

Jo, det är sant. Så fort går dagarna just nu. Det vore förstår urtrevligt att kunna hänga lite mer här på bloggen, men just nu är det prioritet på redigering, sortering och att få ut alla tusentals provbilder från augusti. Idag redigerar jag Julie & Andreas:

Redigerar Henrietta & Samuel, 179 st bilder
Lördag 16 oktober i Göteborgstrakten?

Den 15 oktober jobbar jag i Kungälv och vad kan väl passa bättre än att fotografera bröllop i Göteborg med omnejd på lördagen? Maila mig genast på [email protected] om du är intresserad (endast bröllop)!

Välkommen!


Destination wedding photographer: Paris, France!

Oui! Mon Dieu! My new titles are so flattering and fun! Next year I will be flying to Paris to shoot another secret wedding (read more about the first one here) and I just can't wait to spend five days of spring in such a beautiful place.

We'll be staying at Grand des Gobelins, in the Latin Quarter. I am so looking forward to it.


Uppdatering, årets lediga lördagar

Mer info om vilka lördagar som finns kvar här.

Bröllop: tjuvkik 2 x 14 aug

Porträtt vid Lagaholm:Minituösa förberedelser för fest på Norrviken:
Some things you just don't want

Som till exempel en matförgiftning på veckans enda lediga dag. Näe. Sov till klockan sju på kvällen igår efter att jag hade (*%&¤#?=) (fula ord för vad som händer när man får matförgiftning) när jag vaknade på morgonen.

Note to self:
köp aldrig mer en kycklingmacka på en mack. I alla fall inte en regnig augustieftermiddag när chansen för att någon hanterat den fel är stor. Urk.

Nu håller jag tummarna för att jag vaknar pigg och hungrig i morgon istället för lealös och illamående. Ett roligare ämne är bröllopen från i lördags men jag tror jag gör ett eget inlägg för tjuvkikarna, de stackarna ska ju inte behöva samsas med det här eländiga ämnet.

Hej å hå!

(ingen bild här vilket ni nog ska vara glada för)

Ris på skrivbordet

Det är spännande att vara bröllopsfotograf. Det händer oväntade saker stup i kvarten. Bland annat kan man hitta riskorn på de mest förvånande ställen (skrivbordet). Idag undrar jag vart veckan blev av - det var väl nyss måndag? I morgon två bröllop igen, först i Laholm och sedan i Båstad/Norrviken. Ullis (*bästa Ullis!*) följer med som assistent/andrefotograf, och det är nog tur det för vi är iväg i 13 timmar.

Bokningarna har duggat tätt sedan jag kom tillbaka, och jag håller på att planera för inte mindre än två ovanligt extraspännande uppdrag. Mer om det så snart det spikat. Men jag kan lova er att jag får nypa mig i armen ibland just nu.

På fredagen försöker jag ta mig neråt i mail-inboxen, och så håller jag på med provbilderna från förra helgen:


Helena & Andreas, Paulins brygga 7 aug 2010


American rock

Crystal and Dan's wedding rings, Bosjökloster Aug 8th 2010:

Månadens albumbeställning

Idag beställer jag månadens Noci och Newbury, så har du planer på att handla - maila mig genast!
Bröllop: Ingrid & Gunnar, 11 augusti 1940

För 70 år sedan, den 11 augusti 1940, gifte sig min mormor och morfar hemma hos pastor Hahne på Bergåsa. Mormor var 28 och morfar 24. De hann fira sin 60:e bröllopsdag tillsammans men finns inte i livet längre, och oj som jag saknar dem.

Tänk att mormor och morfar på den tiden cyklade från Karlskrona till Sölvesborg och gick på dansbana!

Bilderna tagna av min mammas farbror Wille. Mormor är nog sötast i världen på den här bilden:Gulliga, fina, jag saknar er!

Yr i bollen

Sortera-redigera-maila-bokföra-blogga-byta dator-skicka beställningar-fakturera-fotografera-backupa-bränna-planera-boka-skicka offerter-lista jobben i rätt ordning-svara i telefon-ochsåbörjarviomfrånbörjan.

Att göra lite här och lite där, eller allt av samma på en gång, det är frågan?

Tills jag klurat ut kvällens stora huvudbry kliar jag mig lite på myggbettsskrällena på benet och fnissar för mig själv, det är allt skoj att vara tillbaks på jobbet igen :-)


Dagens guldlock Malin


Bröllop: Helena & Björn, Torekov

Helena & Björn är hur sköna som helst. Fnissiga, kära, avslappnade, goa som karameller. 22 maj gifte de sig i Torekovs kyrka, och Helena sjöng för Björn i kyrkan så tårarna rann både här och där. Porträtten tog vi på platsen där frieriet skett. Dimman rullade in över kusten mitt på blanka eftermiddagen och det blev mycket speciellt ljus. Dessutom fick vi låna en trädgård - Narnia nästa, säger jag bara. Enjoy!


Tro mig när jag säger att nästa bild inte var min idé...hehe. Däremot händer det oftare än man kanske kan tro på bröllopsfotograferingar, att det kläms lite både hit och dit :-)
Kolla stället, jag blir lyrisk:Tack herr & fru Nilsson! Vi ses igen, säger jag, och avslutar med er roligaste:

Heeeej!

Vilken berg-och dalbana det är att ha semester. Först allt man VILL klämma in (ha mysiga gäster, äta goda middagar, måla huset, resa bort), sen allt man INTE vill göra (utan bara slappa i en solstol med en bra bok), och så allt man ABSOLUT inte vill klämma in (bli sjuk, få myggbettsblaffor, köpa jordgubbar som är mögliga i botten), och till sist känsloblandningen av att sommaren är härlig och borde fortgå i evighet, men också att nu är det dags att längta tillbaka till jobbet och bloggen...

Jag satte i alla fall full fart direkt efter ledigheten och har fotograferat bröllop både lördag i Båstad/Torekov och söndag på Bosjökloster, fantastiskt roligt att vara igång! Augusti är en fullspäckad månad vad gäller fotograferingar, jag har redan klämt in alldeles för många i kalendern

Först på schemat denna veckan står tre saker: sortera helgens bilder, redigera beställningarna som kommit in under juli (420 st bröllopsbilder) och svara på alla mail (196 st obesvarade, so bear with me, det kan ta några dagar att tröska igenom).


Kameran har legat i väskan nästan fyra veckor, men ett par semestergäster fick jag med. Här några nyvakna sommarmorgonsbilder med världens bästa vänner, godingarna från Öland. Kom snart igen!
Hur har ni själva haft det därute? Hoppas bra! Roligt att vara tillbaka :-)


RSS 2.0