Storm-armar!

Ja, jisskes som det har blåst i veckan! Jag har träningsvärk i armarna, först från att släpa in alla trädgårdsmöbler och annat, och sen från igår när jag lite väl krampaktigt höll i ratten på den blåsiga sträckan Båstad - Öresundsbron tur och retur. Ha! Vem ska väl annars få träningsvärk av att köra bil, om inte jag...? Jag som till och med ger mig själv "avtryckarfinger" ibland, när jag jobbat lite för flitigt och pekfingret säger stopp och belägg. Håhåjaja, fotografens krämpor.
 
I alla fall, uppdraget igår var första fotograferingen av Tullverkets narkotikahundar! Superkul. Jag berättar mer sedan när jag visar bilderna. Denna omgången var det porträtt på hundarna, till deras årliga kalender. Och sen hoppas jag att detta blir ett återkommande uppdrag för OH, så skoj alltså. Härliga hundar!
 
Idag blev jag intervjuad av Lokaltidningen, i serien "Röda tråden". Den som blir intervjuad får skicka en fråga vidare till en annan person veckan efter. Jag fick frågan "Har du något spännande fotoprojekt på gång?" av Ingela på JellyBean, och vad jag svarade kan ni läsa i Lokaltidningen Båstad nästa onsdag.
 
Innan reportern Cecilia kom tränade jag på fotominen, så att jag skulle vara redo:
 
 
 
Ser väl hyfsat ut, va?
 
Nu ska jag återgå till sortering/backuper. Detta är förhoppningsvis sista veckan av lite-för-lite-andrum-bara-fotografera-göra-backuper-fotografera-göra-backuper och ingen tid för resten! Kvar att fotografera före jul har jag ett gäng härliga familjer, ett bostadsföretag, ett nystartat QiGong-företag och lite annat smått och gott. Och så ser jag fram emot lite fler sitta-osminkad-i-träningsbrallor-och-dricka-stora-koppar-kaffe-och-lyssna-på-bra-musik-och-dokumentärer-jobbardagar i ateljén, så att jag får iväg alla beställningar i god tid före jul.
 
God kväll!
 
/M
 
 

...och Astrid!

Iris lillasyster. Gredebys prinsessor, vill jag påstå, och döttrar till världens roligaste Brallor.
 
 
 
Astrid, oktober 2013
 
 
 

Iris (barnfotografering Karlskrona // Nättraby)

 
Iris, oktober 2013
 
 

Julius (barnfotografering Hasslöv // Skottorp // Laholm // Båstad)

Den här försiktige killen var SÅ duktig på sin första fotografering! Höstbilder var beställda, och det fick vi - massor av vackra träd och nedfallna löv i Hasslöv när vi sågs.
 
Rörande söt är han, med det lilla leendet:
 
 
 
Julius, oktober 2013
 
 
PS. Det finns bara TVÅ tider kvar nu på hösterbjudandet, en nu på torsdag (31 okt) och en nästa torsdag (7 nov)! Mejla mig för mer info! [email protected]
 
 
 
 

Ni kommer väl ihåg Alice?

Så många av er pratar fortfarande om bilderna på Alice, den där höstdagen för några år sedan när hon hade kappa och virkad mössa och bara var helt bedårande. Det är hon fortfarande - häromveckan sågs vi igen. Nu har hon fått ett par bröder, men i rättvisans namn får hon vara först här på bloggen, hon är ju ändå stammis nu :-)
 
 
 
Alice the Adorable, anno 2013
 
 
 
 
 

Är man lantbrukare så är man...

... och vad passar väl bättre då, än några extra modeller som dyker upp i bakgrunden? Och en fotograf som hyssjar åt kossorna så att de inte ska nysa grönt på brudklänningen...
 
 
 
Malin & John Somajo, 21 september 2013
 
 
 
 

Hålltider inför julsäsongen

Idag skiner solen i höstlöven och det är riktigt varmt där det är lä... men den närmar sig med stormsteg, den där bjällerklangen! Här kommer hålltider inför jul:
 
 
 
 
* I år kommer jag att hålla julstängt 15 december - 8 januari.
 
* För beställningar av fotografier/förstoringar med säker leverans innan dess, gäller senaste beställningsdatum 25 november.
 
* Digitala bilder: senast 30 november.
 
* Canvas har längre leveranstid och bör för säkerhets beställas senast 20 november.
 
* Fotograferingar med säker leverans före jul bör vara utförda senast 15 november för att det ska hinnas alla vändor i sortering, urval, redigering och beställning. Undantag för bröllopen och andra eventuella akuta nödfall!
 
* Album: allt jag har hemma har leveranstid på någon vecka, först till kvarn där. Övriga är beställningsvara som vanligt (2-10 veckor).
 
 
 
 
Om allt ovanstående kan jag också säga att det kan gå senare också, men då vågar jag inte lova säkert :-)
 
Vi hörs!
 
Mette ([email protected])
 
PS. Nu finns det bara någon enstaka tid kvar på torsdagserbjudandet! Passa på att fixa julklapparna!
 
 
 
 
 
 
 
 

En redig måndag

Ni vet en sån där där man vaknar med halsont, förkyld och har glömt mobilladdaren i Blekinge... Hehe. Hoppas ni själva har det bättre, jag återkommer när jag piggnat till!
 
Här några instagrambilder från den fullspäckade karlskronahelgen, som innehöll jobb x 2, lunch med vänner x 2, fika, spela Kinaschack och bo hos ♥ mamma ♥ som bakade mitt favoritbröd åt oss, kolla show med Babben, möbelhämtning på Hasslö och så lite mer fika med vänner på vägen hem. Och ja just det, kebabtallrik på Michel's för första gången på säkert tio år! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Krax, krax från fotografen,
 
/M
 
 

Olivia och Madeleine (familjefotografering i Rydebäck)

Kolla den här goa lilla donnan och hennes snygga mamma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olivia & Madeleine, oktober 2013
 
(Tack sötisar! Nästa gång kanske vi får med pappa också!)
 
 
 
 

Barnfotografering på Norrviken: Alinea

Här kommer Alinea, dotter till duktiga matkreatörerna Ulrica & Tobias (Norrvikens trädgårdar + Era 10:3 Gastronomistudio & catering).
 
Vilken söt tjej med härlig fart under galoscherna, det gäller för fotografen att hänga med! Och vackert namn ♥.
 
 
Alinea
 
 

Vy över Skälderviken på canvas

Nyss beställde jag en stor canvastavla åt familjen H, som ska ha den här vyn över soffan hemma. De brukar bada här på sommaren, och ville behålla den känslan även under vintern. Härligt!
 
 
Skälderviken,1 oktober 2013
 
 

Fram för flugan!

Jag älskar färger och tycker det är superkul med lite annorlunda val på bröllopsdagen. Fluga till exempel, det borde fler ha tycker jag! Här sitter den på irländaren Derek när han gifte sig med sin Filippa. Blå kostym till den – så snyggt!
 
 
Derek
 
 
 

Min fina vän Kathy och hennes "Loppan"

Darlings! Hoppas vi ses en kortis på söndag eller vilken kväll det nu blir! KRAM!
 
 
 
 
 

Snyggsyrrorna

Det här är döttrarna till guldbröllopsfirarna. Precis lika söta och goa som sina föräldrar!
 
 
Cecilia & Marlene, oktober 2013
 
 
 
 

Mattelimattmatt

Jösses, vilka veckor, säger jag bara. Nu är jag helt slutkörd efter en heldag i södra Skåne, där jag fotograferat inredning. Även nästa vecka är fullspäckad, så nu är det dags att ta helg. Lite (mycket) schyssta räkor från världens bästa HemDeli och Idol, det blir en bra fredag. Och finbesök ska vi få i morgon, ♥♥♥ jippi!
 
Infarten till Thuleslund, i Vollsjö utanför Sjöbo:
 
(instagrambilder)
 
 
 
Och en av de (fem? sex?) enorma hallarna med massor av möbler, prylar, café, godis, tyger, mattor - you name it! Jag tror inte man behöver någon mer butik än den här för att inreda ett par tjog hem, hehe. Fantastiskt!
 
 
 
Trevlig helg mina vänner!
 
/M

Guldbröllop : Ingrid och Leif

Förra veckan fotograferade jag en familj som verkligen gjorde mig både glad och rörd. Så fina, och så gulliga mot varandra. Fotograferingen var en present från de vuxna döttrarna till föräldrarna inför deras 50-åriga bröllopsdag i november.
 
Ni ser själva så söta de är, Ingrid och Leif:
 
 
(och grattis på namnsdagen, (alla) Ingrid!)
 
Fler bilder kommer!
 
 
 

Vendela from Switzerland // child portrait photographer //

 
Vendela, augusti 2013
 
 

Olivia from Switzerland // child portrait photographer //

 
Olivia, augusti 2013
 
 
 

The week. Och Fanta.

Tisdagshej!
 
En hel vecka utan bloggande! Nej, det var inte roligt förra veckan, så hemskt ledsna vi blev för Dia. Vi tappade helt glädjen och det var det nödvändiga som fick ta plats. Vi har tre katter till, men de är inte alls lika intresserade av att bli kramade som hon var även om de gärna ligger tryckta mot ens fötter i soffan och sängen. Dia och hennes bror Indie (som bara levde tre år, han fick en blodsjukdom) var helst fastklistrade vid oss dygnet runt. Och Dia gjorde massor av roliga och knäppa grejer, och jamade jämtjämt frågor och svar :-). Nu känns det lite bättre, men vilken saknad efter så kär liten vän! Puh.
 
Ja, så jag tog några dagars bloggpaus. Dessutom är oktober mer fullspäckad än vanligt - bara några enstaka tider kvar på torsdagserbjudandet och full rulle även alla andra veckodagar. Förra veckan fotograferade jag bland annat världens gulligaste par som är mitt uppe i den spännande processen att adoptera två gudomligt söta barn från Montenegro (där ska det gå blixtsnabbt med bildleverans), och så har jag flera företagsuppdrag (som också alltid brukar vara snabba ryck) och mängder med härliga familjefotograferingar. Nu när USA verkar barka åt pipsvängen, världsekonomin ska svaja och räntorna galoppera är det bäst att hålla i hatten och tacka ja till alla uppdrag som dyker upp. Och riktigt kul är det ju. Jag säger det jag sagt så många gånger: det är så roligt att gå till jobbet!
 
Här är Fanta, de blivande adoptivföräldrarnas urgoa hund. Jag hoppas att jag inom något år eller så, även kan visa bilder på hela familjen. LYCKA TILL, K & G!
 
 
 
 
 
 

Jag Ä.L.S.K.A.R. att ni valde denna bilden, Katta!

 
Hela sköna klanen F/G/W, Göteborg.
 
 
 

RSS 2.0