Psst

  • 99 404
(det närmar sig)

Detta vädret

(höstregn) får mig alltid att längta till New York, så mycket att jag nästan blir tokig!

Så även denna:

Moby "Porcelain"
(Spotify)

Nu blev jag rörd igen

Ni vet hur jag jämt tjatar om att jag har Världens Bästa Kunder? Det är sant. Allihop. Och ibland är det någon som är lite extra Världsbäst, faktiskt. Som i fredags, när Sofie från Sollidens blommor ringde och sa att jag skulle få leverans... då kunde jag absolut inte räkna ut vem de skulle komma ifrån (för det försöker man ju alltid räkna ut, hehe).

Och OJ så överraskad och glad jag blev - tack GULLIGA Anna & Andreas!

Vilken bukett! (jättefin, vilka färger!):

Och så här stod det på kortet:

Man bockar, bugar och känner sig återigen MYCKET ödmjuk inför konstaterandet att det inte KAN finnas några bättre kunder än mina :-)


Bästa Anna & Andreas bröllopsbilder kan du se om du klickar här.Dream On

I am addicted to Idol. Och i år har de en riktigt bra signaturlåt, som ni ska få lyssna på NU innan de tjatar ihjäl den på fyran :-)

Dream On
- Jerry Williams


(hittar den bara på Spotify)

Porträtt: familjen Berglund Krznaric

Sofia och jag har känt varandra sedan innan vi kommer ihåg det. När vi var små lärde våra familjer känna varandra i Torremolinos i Spanien, där vi bodde. I familjerna fanns det fem barn med bara ett års mellanrum, jag född 1970 och min bror Kristoffer 1973, och i familjen Berglund Gunilla 1971, Sofia 1972 och Susanna 1974. Gissa om det var highlife för våra föräldrar! 

Sofia är den jag umgåtts mest med (mest intensivt en vinter för ungefär femton år sedan då vi spenderade flera månader tillsammans, hade två flätor i håret, blommiga stickade kläder, åkte snow-racer i snöstormarna som var nästan varje kväll, åt Fias hemabakade gudomligt goda kanelbullar och dansade på Ritz i Karlskrona (snow-racern hängde vi in i garderoben). Eftersom hon alltid jobbade på ett av familjens hotell till ungefär midnatt, hände allt detta efter tolv på kvällarna. Visst hann vi med mycket?)

I alla fall, Sofia är gift med Robert och de har tre helt galet underbara barn. Jag hörde att när min brorson Morris träffade dem för ett par veckor sedan, blev han dödligt kär i Sonja. Det förstår  jag! Om Sonja var lika förtjust som Morris vet jag inte riktigt... men det är nog inte hennes siste beundrare. Kolla själva:Hon är dessutom stolt storasyster till Konrad och Bruno:

Brorsorna är tvillingar, syns inte va...? :-)

Konrad:

Och Bruno:

Dessutom gillar de att ligga i kors:

Alla bilderna är fotograferade i Galjonshallen på Marinmuseum i Karlskrona. Bättre ställe får man leta efter när det gäller ljus! Detta är 5 januari, det kan man inte tro, eller hur? Jag kanske får ta och bygga en galjonshall här ute i hagen.

Bara en sån sak som den här väggen blir jag lyrisk över:

Där finns också ett användbart piano...Man förstår att det har blivit söta barn med så tjusiga föräldrar (Sofia har alltid varit en av de snyggaste tjejerna jag vet!)

:-)

De flesta barnfotograferingar innehåller en stor del lirkande, flyttande, tålamodsprövande (mest för föräldrarna) och underhållande av barnen! För det mesta är mamma, pappa och fotografen helt genomsvettiga efteråt, medan barnen - ja, de rumlar runt minst lika energiskt som innan.


Familjen gillar sin livliga tillvaro och de bad om att få extra många bilder där det syns :-) Här ett av försöken att få alla hala små ålar att titta mot mig samtidigt (eller, ja, fem försök då och det är långt ifrån alla bilder jag tog):


...och till sist... nästan!

Jag skulle faktiskt kunna publicera precis varenda bild från den här fotograferingen för jag tycker väldigt mycket om dem, men jag får väl behärska mig, hehe.


Stor kram till hela familjen, tack för en rolig fotografering och så glad jag är att vi hållt kontakten genom åren!

Vilken bild är din favorit? Skriv gärna en rad eller två i Kommentarer!Snart kommer den!

Min gamla favoritregissör Ulf Malmros' film Bröllopsfotografen har premiär 16 oktober. Kan knappt vänta!

(Tack, Solveig för trailern)

Trailer här!

Mer än jag trodde

Rensade just web-inboxen från mail och insåg att jag fått 1123 stycken. Den senaste månaden. Hoodiläddy! Inte illa! :-)

Jaha, nu behövs man inte på festen längre...

Den här lilla gadgeten sköter hela konkarongen. Hör gärna av er om ni provat/provar den, vore kul att veta hur den sköter sig!

Sony Party Shot

Att göra avtryck

Ibland hör eller läser jag intervjuer med personer som säger att de vill lämna något efter sig i världen, finnas kvar längre än sin egen levnadstid, göra avtryck. Det finns nästan inget sorgligare än när man läser om den äldre person som gått bort och ingen upptäcker det, ingen vet om det, ingen saknar. När de försvunnit finns inget kvar, ingen sparar deras ägodelar, minnen eller fotoalbum.

Det har jag tänkt på en del. Jag fastnar obönhörligt framför tv-dokumentärer om gamla människor på gårdar ute på landet, eller ensamma människor i stan, kan inte sluta fascineras.

Det går förstås inte att förutspå hur det kommer att vara när man själv blir gammal, eller om man har familjen, släktingar, vänner kvar. Ofta får jag frågan varför jag blev fotograf och vad som driver mig. Jag tror att min allra främsta drivkraft (förutom att jag liksom inte kan låta bli att fotografera) är att jag bevarar minnen, både åt mig själv (det var så det började, med en ledsam hästauktion) men framförallt åt andra.

Häromkvällen såg jag Spårlöst där otroligt modiga Wioletta letade efter sin familj i Polen, och i de programmen kan man verkligen se hur mycket ett fotografi kan betyda, på barnet genom åren, på någon av föräldrarna, en tummad bild som alltid funnits med.

I DI:s helgbilaga i fredags kunde man läsa ett helt hjärtskärande reportage av Nadia Dyberg om flickorna på Ersta diakonis behandlingshem på Marsta gård, där hästar och ridterapi spelar en avgörande roll. Varje tjej får en häst tilldelad sig att ta hand om. Ett utdrag:
Inger Sjödin (som var med och startade hemmet 2003) berättar om en flicka som kom för att se om hon ville bli placerad på Marsta gård. "Hon hade varit på institution länge och legat bältad. Hon var 14 år, mager som ett streck och hade genomgått alla ätstörningsbehandlingar som går att uppbringa i detta land. Vårt enda krav var att hon skulle plocka bort sonden ur näsan, hon hade sondmatats de senaste månaderna. En period mådde hon så dåligt att hon blev inlagd inom psykiatrin några dagar. När hon hade åkt upptäckte vi att hon hade satt upp ett foto av sig själv inne hos hästen. Som om hon inte ville att han skulle glömma henne.”
Du kan läsa hela reportaget här, och Marsta gård kan du läsa om här.

Jag är glad att jag kan fått möjlighet till ett yrke där jag gör något som verkligen varar länge. Att de jag fotograferar öppnar sig och vi tar bilder som är ett steg längre än bara "ställ upp här så knäpper vi ett kort", att de visar känslor - jag är lyckligt lottad som får den chansen.

Nu blev det en lång halvflummig filosofiskt förvirrad harang men dagen inbjöd till det, småsaker har påmint mig den senaste tiden och i inboxen i morse fanns den här kommentaren på bloggen som kanske utlöste det hela ;-)

Hanna om Family story: Nordstedts i Göteborg:

"jag började gråta till tredje bilden - och jag känner varken brudparet eller dig..."

(och faktum är att det är just vid den bilden jag också alltid fått en klump i halsen när jag tittar på dem)


Tack Hanna! Det värmer!

Och tack till alla Världens Bästa Kunder som anlitar mig, jag är så tacksam för att ni ger mig förtroendet!


Avslutar med en bild som betyder mycket för mig och som definitivt gör att det stockar sig i halsen (tack mamma för albumet, och jisskes så mycket jag saknar mormor och morfar!).

Jag och morfar ♥ på Landet i början av 70-talet:
(Fotograf okänd men någon av släktingarna, mamma kanske vet?)Teaterviskning

(jag viskar så tyst jag kan att ni nu är uppe i 98 300 besök och att ni har väl inte glömt att när ni når 100 000 så ska det firas så det står härliga till? PÖSS bästa läsare!)

Ett tack är på sin plats

Måste bara å det allra ödmjukaste tacka er allihop för era gulliga kommentarer, både för egen skull och å mina Världens Bästa Kunders vägnar! Jag är mycket lyckligt lottad som frå träffa så härliga människor på jobbet, både alla jag fotograferar och alla ni läsare.

*dettaärenJÄTTESTORdunderkramtillerallihop *
(kände ni hur jag tog i och nästan kramade ihjääl er?)

Blogg-O-mania

Nu har ni nog fått lite att läsa, va? Hehe. Måste bara härmed förkunna högt och tydligt att jag nu bloggat ALLA uppdrag från 2008 som jag tidigare inte hunnit med... Känns bra! Nu är det bara "några" kvar från 2009 också, host host, hrm hrm :-) Ja, jag har ju tjuvstartat lite grann där.

Dags för lunch i solen och sedan sortering + redigering resten av dagen.

Ha det gott kompisar,

/M


Företagsuppdrag: PEAB

PEAB:s informationsavdelning kontaktade mig med en förfrågan om personalporträtt inför en kampanj, och önskade sig levande bilder fotograferade utomhus. De skulle inte vara uppställda allihop likadant, utan med lite variation och olika poser.

Två halvdagar ägnade vi åt att porträttera ett stort skönt gäng både här uppe i nordvästra Skåne och nere i Lund - det var jätteroligt! Kompisen Emma var med här och höll reflexskärmen för att få in en varm ton från solen. Här är några av snyggingarna:


Lisa var utsedd till kampanj-modell, det passade hon verkligen bra till! Först en av bilderna "naturell"...

... och sedan i sitt rätta element, som reklamkampanj på stadsbussarna i Landskrona. Det är alltid så himla roligt att se hur bilderna används i den miljö de är tänkta! Blev hur bra som helst :-)

Sådana uppdrag önskar jag mig fler av!

Ha en bra tisdag bästa läsare,

/M
Deltagare i Hjärtat Mitt: systrarna Hagbjärn

Minns ni tävlingen Hjärtat Mitt? En av de deltagande var min fd foto-elev Eva som nominerade sina båda döttrar Anna  och Maria.

Nomineringen handlade om hur de stöttat varandra genom åren och livets prövningar, bland annat efter att Annas tvillingbror omkom i en tragisk trafikolycka 25 april 1992. Jag känner verkligen med er! Kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att förlora sitt barn, sin tvilling, sin bror. Vilken styrka och vilket mod att ta sig igenom en sådan kris, det beundrar jag er för. KRAM!

Eva nappade på specialerbjudandet om en rekordbillig fotografering efteråt, och här är några av bilderna. Vi fotograferade dels hemma hos Anna, och dels på Bäckdalens handelsträdgård där hon jobbar (minns ni bröllopet jag fotograferade där förresten? Kolla in Anneli & Figge här!)

Anna, som är jätteduktig illustratör:
Och Maria, nyutbildad florist (säkert superduktig hon också :-))
Dessa är mina favoriter...
Och så avslutar vi förstås med en bild av goa mamma Eva:

Tack för ett härligt uppdrag, och hoppas att vi ses igen!


Ytterligare en och annan vinnare kommer att dyka upp här på bloggen framöver, håll utkik...Julkort: Maria & Rebecka

Pärlan Maria (som jag hinner träffa alldeles för sällan) hjälpte mig att klä om stolar och sy gardiner till ateljén förra hösten. Skitsnyggt!

Som tack ville jag gärna ge henne en fotografering och Maria önskade sig strandbilder med dottern Rebecka (ni känner kanske igen henne från blogg-headern med shettisen?) att ha som julkort. Vi åkte ner till Ängelsbäcksstrand. Det blåste så in i bänkens!Lite härligt var det...

...fast efteråt var vi tvungna att åka hem till dem och fika. Och ta några bilder till i det fina kvällsljuset :-)
Jag saknar er! Nu får vi allt ta och ses snart! Kram kram,

/MLeah i Göteborg

Leah är kompis med Leo och lika härlig hon! Vi träffades i Göteborg för att fotografera i november -08 och Leah hade med sig en ursöt klänning, ett fantastiskt humör (tack igen Solveig för assistans!) och dessutom på slutet en riktig goding till vovve...O-E-M-O-T-ståndlig:
Mamma Jane:

Pappa Adam:

...och hela familjen...Den fjärde familjemedlemmen hade till stor frustration fått vänta i bilen medan vi fotograferade, men det tog han igen när han väl fick vara med. Jag kommer inte ihåg vad han heter (hjälp mig Jane & Adam!) men han är en mycket stilig dalmatiner. Bestämda åsikter om hur bilden ska se ut har han också, Herr Dalmatiner, och det finns ju inget bättre än när det händer grejer som fångar personligheterna både hos människor och djur!


Snacka-på-bild...

Pussas-på-bild...

Gosa-på-bild...

och till sist: titta-bara-lite-bredvid-kameran-på-bild!

Tack hela familjen Beckman Högel, hoppas att vi ses igen!


Vilken bild är din favorit? Skriv gärna i kommentarsfältet!
Family story: Nordstedts i Göteborg

Marina & Patrik gifte sig vid Haväng på Österlen i juni 2007. Vilket par! Så snygga, och passar så bra ihop :-)

De hade en mycket speciell ringceremoni, som jag tror kommer från hemtrakterna i Norrland. De i familjen som satt längst fram hade ett långt sidenband på marken framför sig som gick hela vägen längs främsta stolsraden. Ringarna träddes på i ena änden, och fördes sedan långamt över till den andra och under vägen höll varje gäst i ringarna och tänke en tyst önskning till brudparet. Det var vackert och jag ryser faktiskt fortfarande när jag tänker på det. Där var en äldre herre (var det din morfar/farfar Patrik?) som så innerligt kramade ringarna i sin hand och tittade på brudparet med sådan känsla - huamig, äldre farbröder kan få mig att gråta så jag knappt kan sluta.

Här kommer några bilder från bröllopet. Vackrare plats får man leta efter:
Här kommer ringarna:
Och den hjärtknipande lilla farfarn/morfarn (och Patriks söta syster tärnan):

En vanlig dag på jobbet för en österlensk vigselförrättare...? Sämre kan man ha det.(vem behöver en studio när det finns sådana här bakgrunder?)

Så här såg Marina & Patriks tackkort ut, med tre olika bilder:

Och så måste jag visa tårtdekorationen som var ovanligt romantisk:

I höstas fick jag den mycket trevliga chansen att träffa dem igen, den här gången i Göteborg. Anledningen hette Leo och var då ungefär 10 månader gammal, om jag minns rätt? Dundersöt är han i alla fall!
Solveig som har fotograferat barn i studio i många år var med och assisterade. Min vilda gissning är att det är därför Leo ser obeskrivligt glad och lycklig ut på alla bilder (Solveig, du är en klippa! Och ni andra, titta in på hennes blogg - hon är helskön!) Här ryckte hon in med fullt artilleri av Leos leksaker som hjälpmedel:

Resten var en barnlek ;-)
Hela gänget:

Tack goa familjen, så roligt det var att träffa er och hoppas att vi ses snart igen!

Härliga de är, eller hur? Skriv gärna en rad i Kommentarsfältet!Ella & Elias i Ängelholm

Samma dag som jag fotograferade Adela hade jag också varit hos familjen Henriksson i Ängelholm. Syskonparet Elias (16 mån) och Ella (5 år) var så goa mot varandra, kramades gärna och Ella var riktigt fin storasyster-hjälp när Elias blev lite blyg!

Det var bara ett par novemberplusgrader och regnet stod som spön i backen så vi höll oss inomhus i barnens rum och i dörröppningen till terrassen (fast där var det kallt, brrr...).

Söta Ella funderar på sin säng:
Elias, kanske en aning skeptisk mot fotografen fortfarande...

...men mamma lockade fram jättefnisset så Elias fullkomligt bröt ihop av skratt:

Och alla farhågor som bortblåsta!

Gull-ungar!

Hoppas ni har det bra hela familjen!Adela i Höör

Den här lilla godingen borde vara drygt ett år nu - när vi fotograferade i november -08 var hon fem månader. Underbar tjej som bor med sina föräldrar i ett stort härligt hus utanför Höör. Ljusinsläppet från de stora fönstren i sovrummet på övervåningen var toppen:

(ni ser att det går utmärkt att fotografera porträtt även under den mörka årstiden när man har så duktiga objektiv  - ni vet hur mycket jag älskar min 50 mm 1.2...)

Pappa-mys, en av mina all-time-pappa-favoriter:

I köket hade de svart-och vitrutigt golv och svarta skåpsluckor, härlig bakgrund:

...eller håller du inte med, Adela?

Jodå ;-)

Mamma-mys i köket:

Vi avslutade med utomhusbilder, de hade ett knallgult barrträd i trädgården (någon av er vet säkert vad det är för sort...?) som blev hur snyggt som helst på bild.

Kolla in Söta Familjen:

Trädet passade extra bra ihop med getingmössan!

Hoppas allt är bra med er, Susanna och familjen!

Invigning av Salomonhögs bmx-park!

I lördags var det dags för invigning av bmx-parken som nu finns i vår hage. Förutom ramper även några rejäla hopp varav det ena kallas Tvåtusenkronorslandningen - det är nämligen dyrt med jord...

Jag hade varit på Magdalena och Gustavs bröllop - fantastiskt bröllop med två helt underbara människor - och vädret var sådär perfekt som det bara kan vara i augusti. Väl hemma vid halv sex-tiden där grabbarna redan varit i full gång flera timmar och precis satt igång att grilla:

Efter korv-energi-kicken flög de raskt vidare. Tim:

Fredrik:

Den här gillar jag extra mycket på Tim:

Jag tog inte så många bilder eftersom jag var ganska trött i fokuseringsögat efter bröllopets 1100 bilder men gissar att det blir ett och annat ytterligare tillfälle till både hopp- och slå-en-rejäl-rova-i-marken-bilder framöver...

Kvällens yngste deltagare var grannpojken Zack, åtta veckor gammal. Detta var den enda sekunden på hela kvällen som han var trött, till mamma superduktiga silversmeden Jennys förtvivlan:

Jag ser fram emot fler kvällar i parken :-D

Ha en fin dag!

/M

Fredag med lagom kaxiga Lily Allen

Glöm inte höja volymen, här finns det extrasköna bakgrundsinstrument du inte får missa.

Lily Allen: "Not fair" eller här på Spotify!

Dagens bästa Tim

Världens Bästa Ogifta Man (min!) fyller 34 idag! Hurra, hurra & grattis!

Här förevisar han nya bmx-parken i vår hage för min bror och brorson Morris (Morris svooshar nu när man frågar "Vad gör Tim?" och visar med händerna hur blixterfort det går!)

Det generade fnisset på bilden betyder "Oj, jag blev trött"...(det var en väldigt kort förevisning)

Ha en bra dag!

/M

PS. Fler bilder på sötloppan Morris som snart fyller två, kommer senare!

Har du tråkigt?

Då kan du ta en titt här:

Arga lappen

(denna blev genast en av mina favoriter)


(extra insatt för stackars sjuka Ann-Louise)

Wedding: Anna & Guy, April 18th 2009

Swedish Anna and British Guy live in the UK but decided to get married in Sweden and beautiful Mölle kapell. I seriously doubted that I could fulfill their wishes on "nice photos in a park" since the wedding took place on April 18th... but that date woke us all up with beaming sunlight and probably the first really warm day of Spring!

True to British tradition, the couple's first sight of each other were to be in church so that's the starting point for the shoot:

Yellow was the theme:
And the chapel was gradually filling up with happy guests:
One handsome groom anxiously awaiting at the altar...

...for his beautiful bride:
My favourite of the day (Guy, what did you really whisper to her above?):Getting in to the fine old car, next stop Sofiero slottspark (where by the way, the entrance staff always are remarkably nice to all wedding couples!)Anna & Guy are a perfect match:

Romantic cuff links with their names and date (might be a bit small on this image but it's there!):

Guy and the boys:

Anna's dress and the whole party in nice back light going through the park:

The dinner was held at Jacob Hansens hus in Helsingborg (fantastic half-timbered brick, built in 1641!). The courtyard is definitely made for wedding receptions with happy couples...

...and really cool looking guests:


The dining room and table settings will complete this post:


Thank you Anna & Guy for letting me be a part of your Day, you looked "smashing" :-D
Hope to see you again in the future!


Which image do you like the best? You are most welcome to write a comment in "Kommentarer", preferably in English please, so that Guy and the foreign guests can read them as well - thank you!

Dagens bästa VV Brown

Dags för veckans favoritlåt:

VV Browns "Shark in the water".

Tralala. Bra låt att jobba till.

Saturday night fever?

Lite disco hade minsann inte suttit fel. Fast jag är en Aning för Utmattad under fötterna för att det skulle funka, haha! 

Dagen började med jämngrått ösregn och fotografering vid Örenäs slott (heja, heja goa söta Sofie och Patric för ert goda humör!) för att gå vidare med vigsel, porträtt och fest (i lite mulet halvdugg) med snyggingarna Maria och Rasmus i Båstad/Margretetorp och nu till sist en fin solnedgång när jag körde hem. Är det möjligen april redan?

Blöt, trött, hungrig men NÖJD fotograf - har haft så roligt idag! Nu blir det friidrott på tv. Ha det gott kompisar!

/M

Tjuvkik på hemlisen

Dagens superfina hemliga bröllop får en liten minivisning här (mer kommer senare):


Petra Klang & Alf Spenninge

Tåstarps kyrka
14 augusti 2009


Två styck tidningsvinst, vassego

Vinnarna i utlottningen av Allt om Bröllop-tidningen blev

Jenny Sandberg som också är bröllopsfotograf (jätteduktig med skön, egen stil, kolla in hennes blogg)

och

Marie, vars pojkvän nyss friade till henne i Central Park!


Hoppas ni får glädje av den lilla tidningen (jag mailar er för postadress)!

Fredag

Förmiddagsjobb redigering, eftermiddagsjobb hemlig bröllopsfotografering! Härlig fredag.

Delta gärna i tidningsutlottningen, vinnare drar jag ikväll!

Dagens bild blir på Pølsa, ni vet vår skygga lilla stallmisse som visar sig sällan men alltid är otroligt gosig. Jag tror hon och jag blir lika glada för att se varandra:

Ha en fin fredag!


Tretusenniohundrafemtionio

Jomen. Så få besök är det kvar tills vi når HUNDRATUSEN sedan bloggen startade. Tjo! Fasen så roligt det ska bli. Nu ska jag fundera ut fler sätt att fira det på, med er förstås!


Ha en bra torsdagkväll kompisar,

/M

Bröllop: Lisa & Conny 28 mars 2009

Lisa och Conny är båda från Dalarna, bosatta i Stockholm men är ofta på familjens ställe i Torekov. Bjäre är perfekt för bröllop tyckte de - och visst är det. De har varit tillsammans i 11 år och längtat länge efter bröllopet, förväntan och glädjen rådde det inga tvivel om!

Vi började på Agardhsgatan, Båstads mest betagande lilla gata (där min släkt varit bosatt minst sedan 1800-talet. 1870 brann Båstad köping och 2/3 av bebyggelsen förstördes, men Agardhsgatan med sina fina gamla trähus klarade sig!):

...och fortsatte sedan ner till havet. Vi hade tur med vädret, en strålande vårdag i slutet av mars som vid vattnet nästan kändes som försommar:
Så söta de är i den här bildserien:


Ringarna i solen som faktiskt värmde:

Fast liiite kyligt var det ändå...så vi var på hotell Skansen också för att ta lite porträtt utan röda nästippar!
Gullisar:

Lite mys i soffan innan det var dags för...

...Mariakyrkan:

Supertack för att jag fick följa er, bästa herr & fru Widén!

Visst är de ursöta? Skriv gärna något i Kommentarsfältet!Hoppla

Räknade just ut hur många obloggade uppdrag jag har på lilla (?) listan.

Resultat: 49 st

och flera nya kommer varje vecka.

Har en ny veckoarbetsplan som jag hoppas ska fungera så att det inte svämmar över, varken på skrivbordet, i datorn eller i Mettes hjärnvindlingar.

En höst med mycket bilder alltså!

Le love

Hittade just en underbar blogg. Behöver inte säga mer:

Le Love


Utlottning: Allt Om Bröllop Special

Jag fick ett två ex av den här tidningen och då kan jag väl dela med mig :-)

Vill du vara med i utlottningen? Skriv ditt namn och mailadress i Kommentarsfältet.

Skriv också gärna en rad om något speciellt du ser fram emot på din bröllopsdag! Frivilligt men hade varit kul!

Utlottningen är öppen för alla som vill. På fredag 14 aug drar jag två vinnare. Tidningen kommer sedan med posten.
First Camp Torekov 2009

För tredje året fotograferade jag i sommar åt First Camp på campingen i Torekov (se förra årets bilder här). Det är definitivt ett av mina favorituppdrag. Roligt företag att jobba med, kul att leta modeller och så att få fotografera soliga dagar vid havet - inte dumt alls :-)

I år önskade de sig tonåringar på bilderna och jag letade bland mina gamla elever för att hitta dessa snyggaste snygga hjältar som gjorde ett helt fantastiskt jobb! Ingen av dem hade någon erfarenhet av den här sortens uppdrag, men oj så imponerade vi blev av deras insats.

Fanny:

Victoria:

Maia:

Filip:

...och Oscar:
(när jag upptäckte allihop har såna härliga sommarfräknar strösslade över solbrännan blev jag superglad, det är så fint!)

På bildschemat stod campingaktiviteter och som de aktiverade sig! Volleyboll, badminton, cykling, fotboll...


Men också lite skönt "häng" - i restaurangen, vid havet, spela kort i gräset...


Vi avslutade med det som blev mina absoluta favoritbilder - ett kvällsdopp i havet!
Tusen tack Bästa Modeller för ert engagemang - så himla fina ni är och så roligt vi hade!

Visst var de duktiga? Vilken blir din favorit? Skriv gärna i Kommentarsfältet!

Bildredigerings-musik

Vad lyssnar du på när du jobbar med bilder? Jag har en hel massa olika favoriter. Oftast något lugnt som Katie Melua eller Alicia Keys, men ibland även schysst instrumental dansmusik som den här: Aaron av Paul Kalkbrenner (soundtrack till filmen Berlin Calling).

Har du Spotify hittar du den här.

Dagens redigering är förutom First Camps valda bilder (inlägg här) en heeel massa bröllops- och porträttbilder!

Tele 2... grr.

Meddelande: Min fasta telefon har varit ur funktion sedan onsdagen den 29 juli. Fem dagar skulle de ta på sig att laga den men ännu inte klart... lite drygt när det är en företagstelefon, kan jag tycka! Speciellt när Tele2 har så usel täckning här att jag bara kan prata i mobilen om jag hänger ut genom antingen badrumsfönstret eller det ena fönstret här i ateljén. Ni skulle se mig, hehe :-)

Det går fortfarande att ringa det fasta numret, det kopplas direkt vidare till mobilen - men kan alltså vara lite robotbrus på "ledningen". Mail är bäst! Meddelar så snart det är fixat.

 

Sista-minuten, södern på onsdag?

På onsdag 12 aug har jag ett uppdrag i Malmö kl 8.30 och undrar om någon mer är intresserad av fotografering i trakterna samma dag? Antingen i Malmö/Lund med omnejd ca kl 11, eller någonstans i kringelikrokarna längs med vägen hem (mellan Malmö och Båstad) något senare.

Möjliga fotograferingar är tex barnporträtt, familj, husdjur, parporträtt... eller något annat roligt du kommer på! 

Maila mig så snart du kan för prislista ([email protected]), eller ring på 0431-36 20 80.

/Mette

Kick-off!

I morgon börjar höstsäsongen i full fart! Detta illustrerar jag med det roligaste bröllopsklippet jag sett. Jag lovar, bästa brudpar - ni FÅR göra så här :-) och annars får jag nog göra det själv om vi gifter oss. Underbart, man blir supersuperglad i hela kroppen.

Klicka här!

Ha det gott kompisar, nu rullar vi igång del två av 2009!

RSS 2.0