Mamma och jag.

 
 
Playa del Cura, september 2012.
 
Fotograf: okänd dansk farbror med vana av Hasselblad. Det, ja. Gick ju bra med Canon också.
 
 
 

Bara en liten liten grej till, med många utropstecken.

(jag vågar knappt säga det högt så jag viskar: idag har jag hunnit med alla saker utom en jag skrev på min akuta att-göra-lista i morse! Wow! Har nästan aldrig hänt! Och jag tänkte faktiskt jobba lite till så den sista saken kommer också att kunna bockas av! Wowwowwow på den!)
 
Blog-over and out for the weekend,
 
/M
 
 
 
Kastrup // Hilton Copenhagen Airport Hotel, 4 september 2012
 
 

Boktips

Nu blir det kultursida här igen! Jag vill tipsa om två av min mammas senaste översättningar:
 
Lösen av David Malouf
 
och
 
Migritude av Shailja Patel
 
Jag har själv inte läst dem ännu (jag fyller år snart och sedan är det jul, you know) men är säker på att de är bra för mina litteraturintresserade bloggvänner.
 
***
 
PS. På en vecka i Playa del Cura hann jag läsa alla de här och CajsaStina Åkerströms Du och jag, farsan och Kristina Ohlssons Änglavakter - jag är snabb, eller hur?
 
Allra bäst var Livläkarens besök. Den tog helt andan ur mig.
 
 
 Läs ordentligt i helgen nu, godingar!
 
/M
 
 
 

Bröllopsfotografering Göteborg: Miriam & Mathias

Det är roligt att få följa ett brudpar under deras dag, att få ta miljoner (i alla fall tusentals) bilder, att se skiftningarna mellan känslostämningar från lätt uppspelt till sprillans nygift, hitta nya miljöer, ja...  Efteråt ska alla bilder tas om hand, sorteras, brudparet väljer, jag redigerar. Och så ska det ju bloggas! Från Miriam och Mathias' bröllop förra sommaren blev det 1400 st bilder kvar efter första sorteringen, och drygt 320 st efter några till. Jag skulle gärna visa alla men då får ni sitta här tills i morgon, hehe, så ett 40-tal blir det istället.
 
***
 
Miriam och Mathias visste från början precis vad de ville ha. De beskrev sin bröllopsdag ungefär så här: Vi vill att vår kristna tro ska genomsyra dagen, och vi ska ha en fet fest med god mat och grym livemusik! Och precis så blev det. Kärleken strömmade från alla håll och kanter både i och utanför kyrkan, musikerna gjorde detsamma, och FEST var verkligen den röda tråden från start till mål.
 
M & M ville också lägga ordentligt med tid på porträttfotograferingen och hade massor av planer och idéer. Hurra! Vi började i stan, fortsatte vid sjön, och avslutade i skogen. Fotografen kan inte annat än bli överlycklig över att få spendera en hel dag med två blixterkära, übersnygga människor som dessutom älskar foto. Yeah, säger jag bara. Enjoy!
 
 
1. Ett parkeringhus i Göteborg:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. En industribyggnad nära Göteborgs hamn:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. Haga:
 
 
4. Hagakyrkan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. Öijareds säteri, Mathias' föräldrahem:
 
 
(älskar dessa, världens bästa brudpar klättrar helt sonika upp i ett träd!)
 
 
 
 
 
 
6. John Bauer-skog nära Öijareds golfklubb:
 
 
 
 
7. Fest på Slättens gård, Floda:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aren't they just marvellous?
 
 
 

Anna & Roberth, a quiet moment.

 
 

I trakten av Lund/Malmö (eller på vägen) den 8 oktober? (uppdaterad)

Nu är det dags för en sydskånsk tripp igen. Vill du passa på att bli fotograferad?
 
Måndagen den 8 oktober...
 
...ska jag fotografera i Södra Sandby och har en tid över efteråt, i trakten av Lund/Malmö eller på vägen hemåt - innan det blir mörkt. Jag kommer att vara klar i S. Sandby ungefär klockan 13.30 eller kl 14 som senast.
 
UPPDATERING: efter Södra Sandby kommer jag att fotografera de här två pinglorna, troligtvis i Malmö. Eventuellt finns plats för ytterligare en bokning samma dag: antingen i malmötrakten runt kl 15.30-16 någonting, eller lite senare på vägen hemåt. Vad sägs?
 
Någon av er sydskåningar som vill bli fotograferade den dagen? Priset är som det brukar: startpaket porträtt 1480 kr, och ni får delad resa.
 
För mer info och fullständig prislista, mejla mig på [email protected] - bums, så ingen annan hinner före!
 
 
En god granne får sig en flygtur.
 
 
 

Bröllopsfotografens år, filmtips och mörkerseende

Jag läser det på många andra fotografbloggar: hur tidsbristen råder från påsk till jul. Sommarmånaderna kantas av tätt, tätt skrivna kalenderblad, nästan inga lediga helger med familj och vänner, tidiga morgnar och arbetskvällar ända tills natten faller.
 
När hösten kommer är vi lite trötta kan man säga, även om vi haft semester. Då gäller det att lyfta sig i kragen, älska sitt jobb ännu mer, och se fram emot saker som julrush och myskvällar framför brasan. För lite lugnare blir det trots allt på hösten, när bröllopslördagarna inte är lika många (men ha tålamod även om mejlsvaret inte kommer på studs; jag svarar alltid så snart jag kan - tack!).
 
När vi nu inte vann på Lotto sist heller och därmed inte kan köpa en egen ö i Söderhavet, är ett av mina botemedel mot sketmörkret är bra film. Ja, eller dåliga också, då och då. Hehe. Några av mina favoriter:
 
Det Stora Blå
Cinema Paradiso
Drive
Good Will Hunting
Meet Joe Black
The Thomas Crown Affair (både gamla & nya versionen)
Out of Sight
 
(Jag skulle också kunna ägna varje tv-minut åt gamla polisserier och deckare, no problemas, men de får inte plats här. Jag gillar alla.)
 
Vilka är dina bästa filmer, och har du några oväntade tips åt mig och Tim som sett det mesta som visats i Sverige? Eller tå dina fellow bloggläsare?
 
Tack!
 
 
 
Idag redigerar jag vidare på Anna & Roberths 238 st bröllopsbilder:
 
 
Skogen. 7 juli 2012.
 
 
 

Tuff brud i velourförpackning

Vera. Goding från Göteborg.
 
 
Juli 2012.
 
 
 

Simplicity

 
 
 

Barnporträtt : Li'l G (aka Baby G)

The Gunnar Style:
 
 
 
 
Våra vänners efterlängtade knatte, Angvar Junior, som bara var 12 dagar gammal när vi tog några snabba bilder en grillkväll i somras. Vi ses snart igen!
 
 
 
 

Rebecka in The Japanese Garden

 
Bridesmaid Rebecka.
 
Wedding shoot, September 1st, 2012
 
 
 
 

Synsk, lite till husbehov sådär.

Jag är mottaglig för energier. Förutom att jag kände i kroppen när mormor dog, så vet jag nu att det särskilt gäller elektriska prylar. I natt drömde jag nämligen att mina två externa 6 TB-hårddiskar var fulla. Jag har haft dem sedan i vintras och fyllt på med alla åren av bilder sedan jag startade. 6 TB kan jag tycka skulle räcka rätt länge  och har inte alls hållt koll på utrymmet, men hoppsan vad förvånad jag blev: i morse var jag ju tvungen att kolla min dröm. Jag hade 3 GB kvar.
 
Det mina vänner, kallar jag precision. Thanks, Brain.
 
 
Atlanten, september 2012
 
 
 
 

Bröllopsfotografering, Norrvikens trädgårdar: Sara & Fredrik

Den här mannen påstår på fullt allvar att han "inte är kompis med kameran". Jag försöker verkligen förstå vad han menar, men det går inget vidare. Håhåjaja. Han må ha fört sig själv bakom ljuset, men mig och min kamera lurar han icke. Hehe.
 
 
 
 
Hans nyblivna fru är om möjligt ännu tjusigare. Elegansen!!! What a match. De passar så förträffligt bra ihop.
 
 
 
 
Vi hade så himla roligt på Norrviken i lördags. Jag är i hög grad bortskämd - det kan inte finnas ett roligare yrke än fotograf. Superduperkolossalmycket tack, hela familjen Mölstad Beskow.
 
 
 
 Sara, Josefine & Fredrik - Norrviken 15 september 2012
 
 

Familjen Tapper Andersson...

...med sin ståtliga katt!
 
 
Malmö, aug 2012
 
 
 
 

Family story // barnporträtt : Måns & Marco

 
 
 
Japp, som ni ser har Måns fått en lillebror sedan sist. Bilder från förra fotograferingen kan du se här. Nu har de flyttat till sitt stora vackra hus i Skanör, där ljuset är himla fint. Fler bilder kommer!
 
 
 

Mamma

Min mamma är den snyggaste som finns och jag älskar henne! Bättre mamma kan man inte ha.
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 
 
Här spanar hon ut över Atlanten i Playa del Cura.
 
(...och hon är glad nu fastän jag lovade att hon skulle få godkänna alla bilder jag ville blogga, men ikväll dansar hon Lindyhop och det går helt enkelt inte att fråga. Jätteglad, eller hur lilla mamma? Puss puss!)
 
 
 
 

Bröllopsfotografering Karlskrona: Öhberg Minior

Det borde knappt vara tillåtet att vara så här gullig!
 
 
 
 

Cinna i svartvitt

 
 
 

Hola-la

Helloooooo!
 
Jag är tillbaka! Var har jag varit undrar du (tack till er alla som blev oroliga, det hade ni inte behövt, gullisar) - och det ska jag berätta när jag vidtagit alla akutåtgärder efter en bortavaro (157 mejl osv) men du får en ledtråd:
 
 
 
Nu förstår du kanske att det inte har stått någon ko på isen. Hehe.
 
Fräkniga hälsningar från fotografen
 
 
 
 
 

PAUS!

Jag tar en liten bloggpaus och är tillbaka ganska snart!
 
 
Herr & fru Silverflod, Karlskrona 18 aug
 
 
 
 

Långtbortistan

I hela sju veckor kommer Emma och Jimmy att vara på varsin sida jordklotet, när Jimmy ska jobba i Kina. Jag som längtar efter Tim så fort han kliver utanför dörren, önskar dem båda att tiden går jättejättefort!  Snaaart är han hemma igen.
 
Lite plåster kommer här: en gos-bild.
 
 
 
 
 

Två spelevinkar från Skanör

Det här är Måns och Marco, också kallade Urgulliga Busfrön från Skanör. De kan charma ihjäl vem som helst på ett par sekunder, så akta er när de börjar cykla runt själva i byn, säger jag bara :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så sprillans nygifta det bara är möjligt

Cinna & Hans, dessa underbara människor, alldeles bubbliga av nygiftas-glädje, utanför Grevie kyrka förra lördagen:
 
 
25 aug 2012
 
Fler bilder kommer förstås!
 
 
 
 

Bröllopsfotografering i Västra Karup: Herr & fru Wallin

Nu har Maria & Mange gift sig! Goa vänner, vilken fantastisk dag och hejdundrande kalas ni ordnat. Tack.
 

 
Japanska trädgården, Karupslunds gård, 1 september 2012
 
 
 

RSS 2.0