Årets bild 2009

Kolla in vinnarna här! Vad tycker ni, någon ni gillar extra mycket?

Många är bra, men jag undrar som vanligt om det är färre kvinnor som jobbar som pressfotografer, färre som skickar in bidrag till tävlingen, eller bara färre som vinner? En (1) kvinnlig pristagare av ett fyrtiotal totalt. Håhåjaja.

Tangentbord med afasi

Jag som är så noga att undvika stavfel har haft lite bråttom idag när jag bloggat, haha, men skyller på tangentbordet som glappar om man har armen för USB-riktningen... Rättat nu i alla fall!

Ha en bra helg!

Auktion "Desert Horse"

Storstädning i ateljén medför en del fynd och en del sortering! Den här bilden låg inpackad i sitt papper undangömd under ett bord och det är ju synd. Bättre att den får hänga i någons hem eller kanske på jobbet? Själv har jag redan en dubblett hemma på hallväggen.

Bilden är tagen i USA och heter "Desert Horse" även om det egentligen är en galoppbana... Den är också publicerad i en stor amerikansk fotobok som heter "Boston - History in the Making" från Towery Publishing (1998).

Storlek: själva bilden är 25x37 cm, passepartouten 44 x 55,5 cm. Säljes i befintligt skick (utan ram) till högstbjudande. Utropspris 200 kr (värde ca 1100 kr). Hämtas här i ateljén eller skickas mot fraktkostnad. Betalning via faktura eller kontant vid avhämtning. Budet är bindande!

Auktionen stängs på måndag 2 mars kl 17.15!

Delta i auktionen genom att skriva namn, epostadress (visas bara för mig) samt ditt bud i Kommentarsfältet. Jag ska försöka hålla det så uppdaterat som jag kan under helgen.


Välkommen!

Gästbloggare: Filip

Japp, så var det dags för veckans praoelev Filip att gästblogga. Filip är Tims lillebror som ni redan vet men jag tror inte han fåttt några fördelar av det, haha, snarare tvärtom! Han har varit till stor hjälp i veckan och jag hoppas att han lärt sig mycket. Han är väldigt duktig på att fotografera och jag tvivlar inte det minsta på att han kommer att arbeta som fotograf i framtiden om det är den banan han fortsätter på. Dessutom är han snabblärd som tusan, jag visar något en enda gång och sen kan han det. Toppen!


Namn:
Filip Klint

Ålder/skola: 15/Strandängsskolan

Det bästa jag vet: cykla BMX, fotografera, lyssna på musik.

Det värsta jag vet:
när saker går sönder.

På fritiden:
brukar jag BMX:a, åka skimboard, åka snowboard, kolla på film, lyssna på musik, sova, sitta vid datorn, hänga med mina homies.

Därför ville jag prao hos Mette:
för jag känner henne och jag ville praoa hos en bra fotograf.

Den här veckan har vi... redigerat bilder, tagit bilder, städat, skojat, ätit.

Den här veckan har jag lärt mig... redigera bättre, ta bättre foton och massa annat som jag inte kommer på just nu.

Om jag fick skriva ett alldeles eget inlägg här på Mettes blogg skulle jag skriva om: fred på jorden....... nej. om hur kul extremsporter är.

Idag har jag: varit med när Mette fotograferat en familj.

Om tio år...
är jag förhoppningsvis fotograf.

Det här vill jag också säga:
tack för jag fick praoa hos dig Mette. Hej då.


Porträttbilden blir ett självporträtt den här gången, som Filip tog när jag skickade ut honom på ett enmans-mini-fotomaraton igår. Spegeln sitter på hans sköna, gamla, något trötta men väldigt fina Suzuki K50-moppe:

Här kommer lite fler moppebilder han tog, visst är de fina? Ni kan se hela hans fotomara på den nystartade bloggen (som han tror att han inte kommer att använda men om ni hjälper mig att peppa och kommentarpeppra honom så kanske...? :-))
Tusen tack för en rolig vecka Filip, jättekul att ha dig här så mycket! Tack också för all hjälp :-D


Röra och luktegott

Någon som känner igen fenomenet börja-storstäda-och-plötsligt-ser-det-sju-resor-värre-ut-än-det-gjorde-från-början? Jösses vad man samlar på sig. Man måste ju ta fram allting för att kunna ta bort, liksom. Detta är bara en liten del av min långa arbetsbänk här i ateljén. Förhoppningsvis kan jag visa en bild av hela plejset sen när det är klart. Eventuellt dröjer det ett tag, hm. Tur att jag har bästa prao:n som hjälper mig, tack Filip!

För er som inte behöver storstäda kan jag tipsa om Freeport-gallerian i Kungsbacka, en outlet som heter duga. Vi svängde in där i söndags på väg hem från Göteborg och det resulterade i bland annat två parfymer som var så oförskämt billiga och stod där på hyllan och ropade åt mig "Ta med mig hem!" Jag är en parfymoman.Wedding // bröllopsfotograf Ängelholm: Linda & Weng Yen, part 3

(English? You can translate this post with Google Translate. Thank you!)


Tredje och näst sista (jo) delen av bröllopet, del 1 hittar du här och del 2 här.

Efter kyrkan (som ni ser är väldigt fin i sen eftermiddagssol) var det porträttdags! Strax intill kyrkan ligger en liten sjö där jag fotograferat tidigare (Kristina & Patrik i somras, se bilderna här) och som var precis lika fin nu. De som äger bryggan är så snälla som låter oss vara där, och alltid lika trevliga!

Idag får bilderna tala för sig själva och dessutom på svenska :-D eftersom jag har ont om tid!

Vi åkte vidare till Margeretetorps Gästgifveri för att ta några bilder vid bäcken i skogen:
Där hölls också bröllopsfesten! Gästgiveriet har nyligen byggt till en stor flygel för större sällskap. Här kommer bilder på betydligt mindre saker - detaljer från mingel och början av middagen:

Sista delen kommer inom några dagar, och det blir en specialare!

Ha det fint,

hälsningar Mette & prao-Filip i städhucklen

Tjoff sa det ba'

och så var den dagen slut! Först ett långt säljsamtal med en leverantör och sen gick det i ett. I morgon står redigering, möte, prao-vägledning och en mycket välbehövlig storstädning på schemat. Hårtofsen på ända, förkläde och dammvippa? Förmodligen :-)

Hinner jag blir det fortsättning på Linda & Weng också. Effektivisering är nyckelordet.

Ha en bra kväll!

Musiktips upphöjt till...femtioelva?

Fastnat! Underbart! Upptäck själva här:

Blandbandseliten.


(tips från Karin)

Truddilutt & fanfar!

Totalt antal besök hos denna blogg:      70,002

På tonåringsvis måste jag säga att det känns heeelt sjuuukt roligt. En snöbild på det!


PS. När vi når sjuttiofem har jag lovat att lotta ut något igen so keep it up :-DOm bara ett litet tag...

... kanske det blir en jämn och finfin siffra här?


Totalt antal besök hos denna blogg alldeles nyss       69,886
Helgrapport

I fredags var jag, Tim och alltid lika roliga Solveig på fotomässan i Göteborg. Seminarierna var bäst, och mest bäst var Mattias från Moderskeppet.

På själva mässan fastnade jag bara för ett ljustält, och Tim Flachs hästbilder förstås. Hans Strand och Pieter ten Hoopen hade också några bilder i galleriet man kunde tänka sig att ha på väggen...(fast då får vi skaffa större väggar).

Lördag och söndag drällde vi runt lite här och där i snöstormen innan det var dags för hemfärd. Mysigast var fika med utsikt över älven!

Helgen var kamerafri så någon bild från Göteborg blir det inte. Istället en jämförelse från Öland. Juli och januari... vilken gillar du mest?

Wedding // bröllopsfotograf Ängelholm: Linda & Weng Yen, part 2

Part 2 of Linda and Weng Yen's wedding will be the ceremony! (you can find part 1 here)

Weng calls the church "The Giraffe Church" - great name! Usually, it's called Tåstarps kyrka:

And here he is, the handsome groom, welcoming the guests:
The groom's parents:

And finally, here comes the bride and her father!

These expressions are just great - bubbling with happiness!


Weng's checking that I got the kiss immortalized :-)


I just love rice-throwing images... (although the Asian part of the wedding guests found it a bit strange, they did really good!)
And this post I end with a lovely grandmother's hug:

Next part = next week!

I'm off for Gothenburg and the Photo Trade Fair!

Have a great weekend,

/M


PS. I might check here for comments anyway ;-)

Kamerafri med Peter Wahlbeck

En kamerafri kväll blev det igår trots att vi var flera fotografer i sällskapet. På The Tivolis nya scen Cirkus var det stand up comedy. Jösses som vi skrattade. Tårarna rann. Bäst var Peter Wahlbeck och Fritte Fritzson, och den väldigt goda tapastallriken (maten på den alltså).

Rekommenderas!


Narnia?
Testar PollDaddy

Nu ska vi se om det funkar. Det här har jag planerat för länge men glömt bort ett tag, tills jag själv tipsade om det igår.

Frågan är alltså vad du tycker skulle vara roligast att vinna när jag har bloggtävling. Jag blir jätteglad om du röstar! Tack!
På tssdag, på tssdag

Spännande! På tisdag kommer en säljare från en av mina leverantörer och ska visa produkter som jag funderar på att ha i webshopen. Jag ska under våren "bara" få ihop allt med ny hemsida, bloggen, shop och enkla sätt att navigera däremellan... har jag tänkt i alla fall. Kanske får jag börja i liten skala, det är nog bäst.

Nästa vecka har jag en prao också. Oj, vad du kommer att få jobba, lillebrorsan :-)

Wedding // bröllopsfotograf Ängelholm: Linda & Weng Yen, part 1

Alright, take a deeeeep breath 'cause there are a few long posts ahead :-)

Since the first time Linda e-mailed me, I felt like she was a good old friend. She's Swedish and grew up in Skåne. Weng Yen is from Klang in Malaysia, they met in Amsterdam and now live in Sydney, Australia - so I guess you already figured out why this post is in English :-)

Anyway, when we finally met in September it was all fun, both Linda and Weng Yen are so easy going and relaxed! Though it was a long day (about 13 hours of shooting) it didn't seem like that at all, but more like hanging out with friends and a camera :-)

On their wedding day, I followed Lindas preparations. We started out at Larsson & Lange in Ängelholm, for hair and make up. You know they always look lovely to begin with :-DLinda was a great looking bride, very stylish!

For the first part of the day, Linda wore a Cheong Sam (Chinese dress). Earrings to match...

...and then we left for the tea ceremony at Linda's father's house. This is a Chinese tradition where the younger serve the older tea, and they also exchange gifts and small red envelopes (Ang Paw) with money for good fortune.

Linda and Weng Yen serving tea:(So that's what's going on in this image from yesterday's post)

After the tea ceremony Linda, her sister Sara, and her sister-in-law Sue Ann (whom you've seen before in this post!) went downstairs to prepare for the church ceremony.Out of one dress and into another...And this post I will end with sweet great looking Sara, Linda's youngest sister and Bridesmaid!

There is more to come... I'll be back later today or tomorrow!

Vårkänslor & Ai ai ai

Solen strålar ute och även om det är flera minusgrader fick jag världens vårkänslor! Här kommer en glad solskenslåt till er:

Vanessa da Mata

Lite senare kommer det bröllopsbilder!

Mastodontmastodont ahead...

Oj oj, om ni bara visste vad som väntar. Next up är nämligen ett bröllop där jag var med från frisör till fest inklusive lite specialceremoni, och dessutom en porträttfotografering på stranden ett par dagar efter bröllopet. Som ni förstår måste jag dela upp inlägget i några olika, annars blir det nog en hel mil långt. Ska sortera så mycket jag kan... men har flera hundra bilder att välja mellan.

Tyvärr så är blogg.se just nu slöare än en soffe-pära. Och då går det ju inte an att försöka smälla upp en hel mängd bilder. Jag får helt enkelt återkomma i morgon.

Så länge får ni en förhandstitt! Någon som kan gissa vad som egentligen händer här...? (det har med bröllop att göra men är inte så vanligt i Sverige)
Ami på Wapnö slott

I höstas var det bröllopsmässa på Wapnö slott utanför Halmstad. Just den veckan praoade Ami hos mig, och vi passade på att fotografera henne där på slottet. Hon är dansare och tränar nästan varje dag i veckan, trots att hon bara går i nian. Utmärkt tema tyckte Ami och jag, sminkade henne tillsammans och sen körde vi så det rök. Här kommer ett urval.


En av salarna har en blå kakelugn och en knallgul stol. Härliga färger!
En annan i matt grön ton och med glasskåp. Min bildfavorit (en av dem):
Det fanns starkare gröna väggar också, miljöerna och möjligheterna att variera tog aldrig slut! Vi fotograferade i över två timmar och tidne bra försvann...

Balettskor är nog det vackraste man kan ha på fötterna. Jag kan vara lite partisk i frågan eftersom jag själv dansade balett i sex år när jag var liten, och drömde om att få börja dansa i tåspetsskor... (Vi hade en inte-så-snäll lärarinna från Ungern. Alla barnen grät efter varje lektion, och därför nådde jag aldrig till nästa nivå, utan slutade. Tänk att man ändå höll ut i sex år?)
Det krävs förstås uppvärmning innan man kan gå upp sådär. En hel del fnitter och fniss hann vi också när dansaren skulle hålla balansen tillräckligt länge tills fotografen hunnit ta en massa bilder...

Jag har nyss lärt mig hur man gör en bildanimation (på Hanna B:s blogg, klicka här för att läsa om det) i Photoshop och det blev lite kul här ;-)


Men hon klarade det finfint!

Utanför mot slottsträdgården finns en fantastisk terrass och en bassäng som förstås var oemotståndliga...
Och så en annan favorit på slutet. Jag tycker det är fascinerande med skiftningen där i tonåren, här ser du vuxen ut Ami! Så tjusig och elegant :-)


Tack bästa Ami för modellandet, så roligt det var och så duktig du är!


Visst är hon en riktig pingla? Vilken bild är din favorit? Skriv gärna i Kommentarsfältet!


Mette svarar del 20

När jag hinner svarar jag ibland på era frågor om foto. Ställer frågor gör du genom att klicka HÄR (annars kan jag inte hålla reda på dem). Svarar gör jag i kategorin "Mette svarar" så kolla där först - kanske har jag redan svarat på det du undrar.Helena:

Hej Mette! Jag skulle bli jätteglad om du ville skriva lite om vad du gör för att förbereda dina bilder för utskrift. Tänker speciellt på skärpa, bildupplösning, bildstorlek, färgrymd, icc-profiler och sådant.


Svar:


Hej Helena!

Jag är inte den mest avancerade fotografen vad gäller preprint... snarare tvärtom, tror jag! Jag fotograferar i RAW men konverterar sedan till jpg, sRGB, 300 px. När ett labb eller tryckeri vill ha bilderna i sin egen ICC-profil brukar de få göra det åt mig - det händer inte så ofta. Skärper bilden gör jag på olika sätt beroende på medium - dagstidningstryck kan man fräsa på med både i färg, kontrast och skärpa, medan det i veckotidningstryck krävs lite andra justeringar. För de som finlirar med sånt här har jag nog just hädat, haha, men det är så här jag gör och för mig funkar det utmärkt!
Eva:


Hej Mette! Jag har läst igenom alla dina "Mette svarar" (19 st hittills, puh! Det tog en stund! Men vad kul det var! =), men inte hittat så mycket om back up. Jag har förstått att du har flera olika hårddiskar hemma, men de måste ju bli fulla ganska snabbt ändå? Raderar du hårddiskarna efter ett tag, eller köper du nya? Vet du någon service på nätet som man kan använda som back up? Tack på förhand!

Svar:

Hej Eva!

Jag lagrar efter ett eget system som jag tycker funkar bra. Först lägger jag alla bilder på två olika externa hårddiskar (original och redigerade bilder separerade) samt bränner dem på DVD som en extra backup. Det blir ca 1 TB per år, men jag delar upp det på 2x2 st 500 GB-diskar eftersom det känns bättre ur säkerhetssynpunkt. Jag har också en extern hårddisk där jag samlar alla redigerade bilder från tidgare år, för att inte behöva plocka fram olika diskar eller åka till bankfacket när jag behöver äldre bilder.

Jag raderar ingenting utan sparar allt för framtida bruk, både för min egen och mina kunders skull.

Jag vet att det finns nätbaserade lagringstjänster, men tills de blir mer "ekonomiska" för oss som har stora mängder bilder kör jag vidare på detta :-)Bilden: tappra Emma G när vi fotograferade hennes mage mitt i smällkalla vintern för några år sen!Maria H:

Hur får du fram dina siffror på besökare till din blogg? Via blogg.se ser man inte så mycket....


Svar:


Jag registrerade mig på Bloggtoppen (väldigt enkel tjänst) och lite senare på Google Analytics (mer utförlig och där det finns mängder med information att hämta om besökare, referenssidor, kartöversikter mm).Sanna:

Heej! Du borde helt klart vara rätt person för min fråga. Jag letar efter en systemkamera för att fotografera smycken i närbild. Jag vet inte alls vad jag ska leta efter i den här djungeln. Vad rekommenderar du?

Svar:

Det du ska leta efter är ett makroobjektiv, som är viktigare än vilken kamera du väljer. Med ett makro kan du komma mycket närmare ett motiv än annars. Alla Canons och Nikons systemkameror tycker jag är att rekommendera, sedan kan du välja själv efter tycke, smak och plånbok. Gå in i en fotobutik, kläm och känn och fråga!Marie Walther:


Jag älskar barnporträtt! Barn blir alltid fina, oberoende vilket humör de är på:) Du har fångat dessa tre så himla fint! Vad är det som är blått i bakgrunden i Sonjas bild? 50 mm är underbar! Önskar jag också hade den finare varianten. Kram!

Svar:


Vi fotograferade i den stora fantastiska galjonssalen på Marinmuseum i Karlskrona med glas från golv till tak på tre sidor. Från ena hållet föll solljuset (i Sonjas ansikte) och från andra hållet det skuggiga ljuset från baksidan av byggnaden. Så den blå bakgrunden är egentligen bara skuggljus, ur fokus mot ett trägolv. Lite förstärkt mättnad i Photoshop också.Anna:


En liten fråga... hur behåller du dom fantasiska färgerna när du sparar ner för webben? Tycker att mina tappar så mycket.

Svar:


Som jag skrev lite högre upp kör jag genomgående i sRGB (nej, förtala mig inte nu alla teknikproffs). När jag ska lägga upp bilder på bloggen drar jag på extra mättnad (10 eller 20 steg) samt "poffar" bilden lite etxra med ett eget makro i Photoshop som ökar kontrasten och skärper med hjälp av Högpass. Sedan sparar jag ner den via "Spara för webben" bara.Sessan:


Hur gör man sådana sk ramar som du har runt dina bilder?


Svar:

Via Bild - Canvasstorlek i Photoshop.Jennie:


Hej! Har kikat in här ikväll för första gången! Googlade pga att mina vinterbilder får ett sådant hemskt blå sken att kände mig tvungen att söka anledningen till det! Men du som proffs kanske vet?! Jag äe en glad amatör som fotar ofta och gärna! Kika gärna in på min blogg om du vill! Trevlig blogg du har- hit kommer jag åter! Hälsar Jennie från Stockholm

Om Barnporträtt/portrait: Matthew: Vilka underbara bilder du tagit! Ljuset i bilderna, stora bländaren och det naturliga sättet familjen har är otroligt! Vilket objektiv har du använt och vilken kamera har du? Vilket bländartal och brännvid? Sorry för alla frågor! Jag är verkligen intresserad av andras fotografier - det finns mycket att lära! Hälsar Jennie D


Svar:

Det blå skenet beror dels på skuggljus som är blått (särskilt vid skymning som kallas den blå timmen), hur snön reflekterar ljus och dels på att kameran ofta underexponerar när det är mycket snö. Du kan justera detta med vitbalansen i kameran eller efteråt i Photoshop om du fotograferar i RAW. Själv tycker jag det kan vara ganska fint, särskilt om man kan få huvudmotivet "rätt" och bakgrunden blå.

Vid porträttfotografering använder jag nästan uteslutande mitt fasta 50 mm 1.2 på någon av de största bländarna (1.2, 1.4 eller 1.8). Kan vara klurigt när det är snabba ben på barnen men när skärpan sitter blir det så härligt!Sådärja, det var dagens svarsskörd. Hoppas ni lärde er något!


Lyckligt lottad

Jag verkligen ÄLSKAR mitt jobb. Att få komma hit varje morgon är en ynnest, och jag önskar att alla kunde få vara så nöjda! Hoppas du också får en glad dag på ditt jobb, i skolan, hemma, eller vad du nu hittar på.

Du kan alltid glädjas åt min mobilsignalslåt, Twelfth Street Rag, i banjoversion med några goa gubbar här (kolla inte för noga på högraste gubbens brallor bara).

Återkommer senare idag!

PS. Besöksrapport

Ni är några som undrar hur långt vi kommit i besöksstatistiken. Jojomänsan. Snart är det faktiskt sjuttiotusen - från 55 länder! Detta sedan bloggen startades för drygt ett år sen, det är verkligen roligt.

Totalt antal unika besökare hos denna blogg alldeles nyss               67,658

När vi når sjuttiofem ska jag lotta ut nåt finfint till er igen :-)Tack för att ni förgyller mina dagar bästa läsare,

/Mette

Alla Hjärtans Erbjudande

Specialkampanj vid bokning senast fredag kl tio! Ge bort en fotografering till din älskling eller någon annan du tycker om. Du kan vara med själv eller helt ge bort själva fotograferingen. Din tonåring kanske behöver lite uppmuntran? Eller din fru, din fästman, din syster, din bästabästa kompis? Visst skulle både mormor och farmor bli glada för bilder på barnbarnet... Alla är välkomna ♥~~~~~~~~~~~~~~~~


ALLA-HJÄRTANS-PRESENT

1 tim porträttfotografering (kan vara tex par-, barn-, gravid-, familje-, syskon-, kompis- eller husdjursporträtt)
4 st bilder (13x18 cm)

900 kr
(ord pris 1280 kr)


~~~~~~~~~~~~~~~~~


Beställning
: ska ske senast fredag 13 februari kl 10.00. Maila mig på [email protected] eller ring 0431-36 20 80. Du får ett presentkort via mail och betalar bokningsavgift 750 kr via faktura.

Fotografering: utförs senast 30 april (med ev. undantag för utlandsboende etc). Datum bokas gärna i samband med beställningen och annars så snart ni kan.

Övrigt:
reseersättning ingår upp till fem mil, därefter 65 kr/mil. Går bra att dela med fler om ni själva eller jag kan få in fler bokningar i samma område. Allahjärtanspresenten gäller endast nybokningar och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

VARMT VÄLKOMMEN!Här kommer några finfina tjejer från vinterns fotograferingar som kommer på bloggen så småningom:


Hearts

I morgon kommer ett fotoerbjudande med hjärt-tema för att pigga upp i vinterkylan.

Håll utkik då!Tills dess en bild från Öland för en månad sen:Dagens bästa afrikaner

Amadou & Mariams låt Sabali.

Höj volymen!

Pöss å gokväll,

/M

Nä nu är det jag som blir rörd!

För vilka otroligt gulliga kommentarer ni har skrivit i de två förra inläggen! Hela dagen lyser klarare :-)

Tack alla vänliga, goa, härliga läsare för att ni tar er tid att skriva tillbaka till mig, det är värt precis allt.

Stor kram från Mette

Bröllopsfotograf Karlskrona: Helena & Carsten (Köpenhamn)

Min syssling Helena bor med sin Carsten i Köpenhamn, där de båda arbetar som läkare. Jag har inte träffat henne på många år så det var extra roligt att åka till min gamla hemstad Karlskrona för att fotografera bröllopet den 20 september. De här bilderna ligger mig extra varmt om hjärtat - Helena, Carsten och resten av släkten är så härliga plus att staden är extra fin på sommaren när jag i vanliga fall nästan aldrig har möjlighet att åka dit... (fast nu till sommaren blir det faktiskt minst två bröllopsuppdrag där hemma, kul!)

Håll i er för nu blir det mastodontinlägg... har så många favoriter här och så var det ju ett tag sen ni fick se några nya bilder!


Fotograferingen startade vid vigseln i Amiralitetskyrkan (Ulrica Pia) som är Sveriges största träkyrka, invigd 1685. Färgerna både exteriört och interiöst är fantastiska.
Framme vid altaret stod Carsten och väntade på Helena och hennes pappa, lite nervöst tror jag minsann...

Solisten sjöng en Ave Maria uppifrån läktaren som gav gåshud och inte bara fotografen fick gråten i halsen...


Herr och fru Fagö-Olsen!Tim överraskade mig genom att ha fotograferat i smyg med reservkameran och så bra det blev:

Till och med jag fastnade på bild :-)

Vi skulle vidare till Brändaholm och fotografera porträtt. Helena och Carsten for i sin egen lilla mahognybåt, den är så fin:Väl framme hade vi fått tillgång till en pytteliten trädgård med underbara äppelträd:
Sköna Helena:


Och Stilige Carlo:Tror att vi hittade Sveriges minsta (och finaste) dansbana...

Efter fotograferingen kom gästerna med skärgårdsbåten Wittus och hämtade oss för transport mot festen. Det serverades tårta, champagne och så hann vi med lite familjebilder.
...och en och annan fnissig hemlis...?
Från Fisktorget blev det minitåg till Sjöofficersmässen:


Min gulliga mamma fastnade också på bild:

Sen var det fest!Tusen tack Helena och Carsten för en underbar dag, så roligt att få vara med!


Som jag skrev i början har jag så många bilder från det här bröllopet som jag tycker om... Men vilken bild är din favorit? Skriv gärna i kommentarsfältet!


Wedding // bröllopsfotograf Båstad: Jenny and Mark

I am going to let the images mainly speak for themselves here on the blog for a while now - I am WAY behind on photoblogging and in order to find the time to publish these posts at all, a bit less text is necessary.

But of course I need to tell you a few things :-)

Jenny and Mark is a crazy fun couple who first got married in Vegas, dressed up to their teeth in costumes! On September 6th, Båstad was the location for their Swedish wedding ceremony. The church was Mariakyrkan and the venue for portraits and dinner party was Norrvikens trädgårdar.

Jenny is Swedish and Mark British and from what I know also have a lot of friends all over the world (hence this post in English). This year, due to education and work, Jenny lives in the UK and Mark in America. I know they miss each other a lot... Hopefully this post will make them feel good and remember this fun day :-)

Here we go, enjoy!

Mariakyrkan:

And then off to Norrviken where the guests were provided with some yummy-looking drinks:

A lot of guests!

Family group shot:

Jenny and Mark went with me alone for a while, to photograph the portraits.
We shot the last images without Jenny's veil. Her hairdresser had done a beautiful job, definately among of the most stylish I've seen!

(and I really like this moment:)
I round off with one of my favorites, where Jenny looks like a sculpture:

Thank you guys for a fun assignment! I hope we meet again!

Which one is your favorite? Feel free to write in "Kommentarer"!
Vilket gäng

Solveig kontrade med en utmaning tillbaks som satte snurr på hjärnkontoret direkt. I mitt huvud blev det genast personerna bakom konsten som skulle få följa med mig till en öde ö, snarare än deras verk. Fyra kategorier och såhär blev det:

1. Konst:

John Singer Sargent. Makalös, tröttnar aldrig på honom. Och Edgar Degas, både för bilderna och skulpturerna. Skulle vilja iaktta dem för att se hur de bär sig åt, och tror att de är ganska belevade gentlemän vid en middag på den öde stranden.

2.Litteratur:


Svenska Marianne Fredriksson för att jag tror på allt hon sade och skulle lita blint på henne i varje situation, och australiensiske Tim Winton för att han skrivit den bästa boken som finns, Dirt Music. Båda kan säkert berätta historier för att fördriva kvällarna vid elden.

3.Film:


Le Grand Bleu från -88 men då vill jag ta med mig både huvudpersonerna (Enzo, Jacques och Enzos lillebror Roberto) för att det skulle bli hysteriskt roligt och regissören Luc Besson för att det ju är han som uppfunnit dem. Tror dessutom de kan vara bra att ha på en öde ö, dykare som de är. Jag kan nästan hela filmens repliker utantill så jag hoppas de har bonusmaterial med sig, hehe.

4. Musik:


Brittiska popgruppen James /som tyvärr inte finns längre) för att de nog kan musiscera med vad som helst plus att jag lyssnade på dem varje dag i flera år utan att tröttna, och Madonna för att hon nog kan hitta på en massa hyss, sätta fart på vem som helst och för att hon är tjej... det blev så mycket killar annars :-)

En utmaning som inte riktas till någon särskild alltså, men skriv gärna vad eller vem du hade valt i kommentarsfältet om du får lust!

City of Ember

Miss Effektiv, det är jag det. Idag har jag hunnit massor! I morgon blir det frisören hela förmiddagen (nä nä, inget nytt, bara slingor) och sen redigering på eftermiddagen. Kanske kanske hinner jag blogga lite bilder, annars blir det på fredag.

Nu, äntligen, är det 100% roligt att jobba igen. Stress är inte bra för själen. När jag är stressad är min hjärna bakochvänd. Jag går och lägger mig, läser tills ögonen håller på att trilla igen, släcker, lägger huvudet på kudden. Och då: rivstart! Och jag menar inte lilla Fiat 500-starten, utan Formel 1. Det hinner inte ens börja puttra innan det mullrar igång i högsta hastighet med ett tjong, man kan tro att min skalle är generatorn i City of Ember eftersom den tror att Klockan Släckt är samma sak som NuSkaJagTänkaPåAlltJagNågonsinTänktPå PlusLiteNyttJagNogKanKommaPåOchDetBådeSkitfortOchSamtidigt.

Som sagt, skönt att det är någorlunda borta för den här gången. Hehe. Älskar ju att vakna och känna att det blir en rolig dag!

Ha det fint så hörs vi snart,

/M

Bild nr 6

Tack Hanna B för den roliga utmaningen:

  • Gå in i mappen mina bilder
  • Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
  • Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
  • Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade


Det blev en bild från Diana & Bengts bröllop den 6 december (fler bilder kommer på bloggen så småningom). Regnet föll i mängd den där lördagförmiddagen i Pålsjö skog:


Jag utmanar:

Solveig
Karin
Marie
Myltan
Sarah
Mysmasken


Ha en fin kväll!

/M

Boktips

Läsvärd, tänkvärd, väl värd att ha:

100 sidor om hur du vinner tid av Stefan Ekberg.

Host host

Pausknapp intryckt. Sjukan har inte gett med sig riktigt än, men jag hoppas den flyger sin kos illa kvickt. Bort bort!


/M

RSS 2.0