Nä, nu får vi liva opp att lite

Många mailade mig och skrev kommentarer efter gårdagens inlägg om Linda och visst hamnar man i ett visst sinnestillstånd. Vännen i Ludvika sa "och så klagar man över ont i huvudet". Sant.

Nu tror jag i och för sig att det är ganska nyttigt att klaga lite mellan varven, annars uppskattar man förmodligen inte det götta när det är här... men visst är det mycket roligare att ha roligt, om man nu kan? Jag har aldrig förstått det där med dåligt morgonhumör till exempel, jag menar: it's a brand new day! Bara en sån sak!

Dagens textillustration får prima Evelina stå för, för att se henne kan inte göra en något annat än på riktigt gott humör:(Evelinas prima föräldrars bröllop kan du se här)Livet är fanimej satans orättvist

Linda.

/M.

Guldfiskminne? Nej, Facebooksida.

För ett tag sedan skapade jag en Facebooksida - och glömde sedan bort den. Ha! Trots det har fyra personer hittat mig och gillat mig - inte illa. Nu tänkte jag försöka komma ihåg den framöver, lägga upp blogginläggen och kanske ett och annat förhandserbjudande...

Vill du se den? Klicka här.
Wedding photography: Lina & Phil, Norrvikens trädgårdar/Båstad, Aug 14th 2010

Lina and Phil met through a friend in Canada, and have roots and connections all over; Boston, New York, Båstad, Stockholm. You can tell that they have one hundred percent trust in each other as soon as you meet them. For me they are a lot alike - not very loud, sweet, sweet people, and very much in love. A secret hideout and safe haven to each other. A perfect match.

Their day was carefully planned and (despite some heavy rain) turned into a beautiful event at Norrvikens trädgårdar. Enjoy!
Thank you Lina and Phil for a great day (and thank you Ulrika för second shooting)!
Det fy-fy-fyller på, tralala

Nu börjar det bli snårigt i kalendern inför sommaren, så maila mig om du vill boka fotografering eller fotokurs under de varma månaderna! I år har jag inte lika många bröllop som jag brukar (ibland är det ganska skönt med en ledig lördag...) men däremot lämnat plats för fler uppdrag på veckodagarna.

Skriv till mig på [email protected] för mer info och priser!

/Mette


Petra & Viggo, 2010Caesar - Husse, 1-0

Något får mig att tro att det är mest den ena parten i den här kyssen, som njuter till fullo. Eller...?


Blommor x 2

Idag har jag haft kontakt med florister två gånger. Först ringde Sofie och berättade vilken bild hon valt som pris:


Hos familjen Ottosson-Thordstein på Arnö

Och sedan ringde Flower House och undrade om jag tänkte vara hemma idag:Det lönar sig att vara lite snäll, minsann - inte för att det är särskilt svårt när man har så mysiga kunder att vara snäll mot. Men glad blev jag för de ljuvliga tulpanerna, så in i bänkens. Tack så jättemycket, familjen Roth! Visste ni att det är mina favoritblommor?

A very good day, indeed.

Vi hörs i morrn!

/M


Mattan - fotografen, 1-0


Företagsfotografering: Hostal Marbella, hotell i Fuengirola/Spanien

I oktober fick jag det otroligt roliga uppdraget att åka till Fuengirola i Spanien och fotografera ett svenskägt hotell, Hostal Marbella. Det ligger mitt i Fuengirola men bara ett par minuters gångväg från stranden, har supertrevliga ägare och personal, och är dessutom mycket prisvärt. Bra, eller hur?

Fler sådana uppdrag (hotell, jobb i solen eller både och) tackar jag väldigt gärna ja till, så bara skicka mig ett mail om du har en idé!

***

In October I had the fantastic opportunity to go to Fuengirola in southern Spain for a photoshoot at a hotel (owned by a Swedish couple) called Hostal Marbella. It's located in the very center of Fuengirola, and just a couple of minutes' walk from the beach. The owners, the staff and the rates are all great!

I wouldn't mind more of this kind of assignment (hotels, work in a warm climate or both), so please just send me an email if you have anything like that in mind!


***

Here's Hostal Marbella and some surroundings in Fuengirola they also wished for their website, starting with a morning view of the bay:


Roof top terrace:
and the view from it:

Lobby area and atrium:
Happy owners Carola and Stig:Tim and I love Spain, and can't wait until next time!

Hoola bandoola!

Vad har fotografen haft för sig i veckan tro? Jo, hon har varit på en hel bunt full-rulle-fotopartaj minsann. Jag har träffat inte mindre än sex st småkarameller, åtta storkarameller, en prickig romare, en citronsur rabattvakt och två katter som heter Glenn. Det ni. Egentligen tänkte jag blogga en tjuvkik på hela gänget (utom surisen, honom hade jag ingen lust att ta en bild på och hade nog ändå fått en kruka i pallet om jag gjort det), men eftersom det är fredag ska jag gå hem och dricka ett glas vitt istället. Har ni tur kommer det bilder i helgen, annars nästa vecka!

Tills dess en ledtråd (om man nu inte räknar de båda Glennarna) om var jag varit, som kanske någon duktig läsare (tex Solveig) kan gissa rätt på:


Ha en fin fredagkväll allihop!

/MetteNjut av stillheten

Som ni nog märkt har den senaste veckan varit fulltecknad och därför inte så många bilder här på bloggen - det fortsätter lite till. Det är uppdrag, bokningar, kurser, bildbearbetning och så lite byggmöten om ovanvåningen här i ateljén. Riktigt så här proppad är inte min lista på att-göra-saker, men nästan. Hehe.


(från Maria & Daniels bröllopsförberedelser på Haväng/Österlen)

Vi hörs om ett par dagar igen, ha det riktigt gött så länge!

/M


Bildbank/Ur arkivet: Horseback riding

Inlägg som det i tisdags genererar en hel del bläddrande i arkiven. Det är roligt att titta igenom, både att se gamla bilder man gillar och för att se att man faktiskt utvecklats. Mitt uppe i en säsong kan det man just då presterar, kännas stagnerat och samma-samma, men det är nog det som är receptet - att kasta en blick bakåt (och sedan kvickt framåt igen). Jag är min egen hårdaste kritiker :-)

2007 fotograferade jag de här två islandshästarna:Inte utan att man blir lite cowboyish. Veckorna är just nu fyllda av en hel del uppdrag både här och där i landet. Skoj! Nu ska jag sortera bilderna från i onsdags och lyssna på god musik.
Inspiration: Nike från Samotrake/Louvren

Om en och en halv månad ska jag stå på Louvren och andäktigt beundra den vackraste skulptur jag någonsin sett på bild, Nike från Samotrake. Ni som känner mig vet att jag oftare blir inspirerad av målare och skulptörer, än andra fotografer. Skönheten i detaljerna som mejslats ut i marmor ger mig rysningar.

Det känns som om jag ska få träffa en idol, lite fjärilar i magen och längtar jättemycket.

Ledtråd

I fler än en bemärkelse, är detta en ledtråd till vad jag varit på för jobbäventyr idag. Kul var det, och alla var superduktiga! Mer kommer när bilderna är utvalda av min kund. Hoppas ni har en bra onsdag allihop!


Jag gillar mina kunder j.ä.t.t.e.m.y.c.k.e.t.

Nu i vår är det sexton år sedan jag började arbeta som fotograf, och sex år sedan jag startade företaget här i Sverige. Så mycket roligt jag fått vara med om, och så många härliga människor jag fått träffa!

Sex(ton)årsjubileet tänker jag därför fira med några extrabra erbjudanden till alla som anlitat mig som fotograf tidigare. Välj & vraka nedan och hör sedan av er till mig på [email protected] - senast 14 april.Wille, Halmstad

1. PORTRÄTTFOTOGRAFERING

1 tim porträttfotografering (ej bröllop)
8 st bilder (13x18 cm) eller 4 st digitala bilder

1500 kr (ord pris 1900 kr - 2080 kr)

Erbjudandet gäller vid nybokning, senast 14 april. Fotograferingen ska ske under 2011. Bokningsavgift 500 kr, resterande summa vid bildleverans. Ev. reseersättning tillkommer.

Linda & Nigel, Norrviken

2. PAKETPRIS DIGITALA BILDER (gäller även bröllopsbilder)

Köpte du enbart kopior och förstoringar vid er fotografering? Nu får du paketpris på de digitala! Ev. nyredigering ingår.

25 st bilder:    2500 kr (ord pris 250 kr/st)
50 st bilder:    3750 kr (ord pris 150 kr/st)
100 st bilder:  5000 kr (ord pris 75 kr/st)

(du kan även köpa enstaka, pris per styck beroende på antal)

Jag lägger upp en länk med dina provbilder där du kan välja fritt. Bilderna levereras som högupplösta, fullt bearbetade jpg-filer via en zipfilslänk på nätet. Du kan sedan själv framkalla på valfritt labb (jag rekommenderar Crimson). Erbjudandet gäller vid beställning senast 14 april.

Klänning på vift/Trash the dress med Annelie & Johan

3. FÖRSTORINGAR


Tänkte du beställa förstoringar från fotograferingen och så blev det aldrig av? Nu får du extrapris!

20x30 cm: 500 kr (ord pris 600 kr)
30x45 cm: 700 kr (ord pris 800 kr)
70x100 cm: 1600 kr (ord pris 1950 kr)

Jag lägger vid behov upp en länk med dina provbilder där du kan välja fritt. Erbjudandet gäller vid beställning senast 14 april.

Hotellfotografering, Hostal Marbella, Fuengirola/Spanien

4. FÖRETAGSUPPDRAG, bokning av ny fotografering


A. 10 st bilder, inkl 1-2 tim fotografering samt 1-2 tim efterbehandling

Användningsrätt hemsida/internet i 3 år: 3900 kr
(ord pris 4400 kr)

Användningsrätt alla medier i 3 år: 7 900 kr
(ord pris 8800 kr)

Användningsrätt alla medier utan tidsbegränsning: 10 400 kr
(ord pris 11 600 kr)


B. 20 st bilder, inkl 2-3 tim fotografering samt 2-3 tim efterbehandling

Användningsrätt hemsida/internet i 3 år: 5900 kr
(ord pris 6600 kr)

Användningsrätt alla medier i 3 år: 11 800 kr
(ord pris 13200 kr)

Användningsrätt alla medier utan tidsbegränsning: 15 600 kr
(ord pris 17400 kr)

Priserna för företag är exkl moms. Bokningsavgift 1500 kr. Erbjudandet gäller vid nybokning, senast 14 april. Fotograferingen ska ske under 2011.Produktfotografering, Depend Cosmetics5. ALBUM

Ligger bilderna fortfarande i byrålådan och ger dig dåligt samvete? Nu får du 10% på alla album (klicka här för att se bilder och info om albumen):

Newbury: 720 kr
(ord pris 800 - 1400 kr)

Noci: 310 kr
(ord pris 350 - 500 kr)

Hudson: 630 kr/820 kr
(ord pris 700 - 800 kr)

Erbjudandet gäller de färger/storlekar som finns hemma hos leverantören. Leveranstid 2-10 veckor beroende på färg/antal.En Ebba-ängel på ett Hudsonalbum med plats för 300 bilder

Japp, det var det för idag.

Mailadressen igen: [email protected]


Ha en riktigt härlig vårdag,

önskar er glada fotograf Mette som ser fram emot att höra ifrån er!

Family story/barnfotografering: Viggo & Co.

2010 var ett rekordår för mig och en av sakerna jag inte hann med var att blogga alla roliga uppdrag just när jag gjorde dem. Istället kommer de pö om pö nu, men jag är visst inte ensam om att gilla sommarbilder även på vintern...

Familjen Kron Forsling är riktiga stammisar hos mig, och som varje gång jag får träffa en familj igen är det riktigt skoj - ja, jag blir uppåt av blotta tanken! Här kommer 2010 års upplaga av godisbitarna Viggo, Petra och Pelle:
Favorit, favorit, favorit:
Bara en vecka kvar till vårdagjämningen - och sedan går det snabbt åt rätt håll!Tips: Irina Werning/Back to the future

Åhåå, en sådan här idé skulle jag vilja få - och utföra. Så himla rolig! Kolla in fotografen Irina Wernings projekt Back to the future här. Skejtaren är min favorit, så klart.

Söndagshälsningar från Salomonhög i vårsol,

/Mette

Family story/barnfotografering: Lovely Leveaus

Anna & Andreas gifte sig 2008, bilderna från Ramlösa brunnspark och det härliga augustibrudparet kan du se här. Numera är de fyra i familjen, och hemma hos dem är det full fart! Deras hus var perfekt för fotografering en regnig dag i början av maj förra året, massor av ljus från två håll. Ett par högtflygande bilder har jag visat förut, men de grabbarna är helt klart värda att kollas på två gånger.

Bloggen presenterar, Hugo & Oscar med föräldrar:

Tack hela goa familjen, vi ses igen!
Barnporträtt/Family story: Julia, version 2011.1

Jag: Oj, så lik din mamma du är när du gör sådär!

Julia: Nä-e. När jag ska vara lik mamma gör jag så här!


Båda: Fniss, fniss.


(vill du se mer av den goaste tjejen på hela Öland kan du klicka här)


Bröllopsfotografering Laholm: Caroline & Niklas

Den 14 augusti hade jag två bröllop och en praktikant. Vi började i Laholm med att fotografera Caroline och hennes Niklas. De är väldigt kära. Och då menar jag väldigt. Caroline blev så rörd att hon började gråta under fotograferingen, och det är allt gulligt, det.

Vi började vid kraftverket där det fanns fina miljöer:
Stadsdelen Gamleby i Laholm har små stenlagda gator och mysiga hus, så dit begav vi oss för miljöbyte. Och det var där det blev lite känslosamt en stund.Men som ni ser så är Niklas en fena på att peppa Caroline...


...och så var det ju bara glädjetårar - strax log hela hon igen!
Och inte bara hon utan hela fina följet:
Tack för en rolig förmiddag Caroline och Niklas, hoppas att vi ses snart igen!Vinnaren i 200 000-tävlingen

Som ni kunde läsa i måndags slogs det jeklar-i-mig rekord i helgen, med 200 000 besök sedan bloggstart. Det var väldigt roligt att läsa vilka inlägg ni minns mest. Tack till alla som tävlade, och tack för alla gudomligt glädjande ord, om ni visste vad det gör gott för själen. I love you, jag-menar-my-job.

Och nu till det viktigaste. Vinnare av förstoringen blev... (tadaaa)...duktiga floristen Sofie Sollidens blomsterhandel!

Jag gissar att hon önskar sig en förstoring på ett av sina konstverk (för det är hennes brudbuketter), det får vi se när hon svarat. Just den här buketten är från bröllopet Sofie mindes bäst, Hanna & Dominik:Ha en skön torsdagkväll allihop,

yours truly,

Mette


Gravidfotografering: Ann-Louise & hennes bulle i ugnen

Jag fastnade direkt för Ann-Louise's blogg redan första gången jag läste den, för snart tre år sedan. Då väntade hon sitt första barn Charlie. Hon både skriver och fotograferar riktigt, riktigt bra. Nu är bloggen omdöpt till En bulle i ugnen II, och just den bullen skulle vi fotografera i fredags.

Eftersom vi aldrig träffats i verkliga livet var det extra spännande i förväg. Att läsa någons tankar på en blogg varje dag ger mycket fakta, men egentligen vet man aldrig om den som skriver är som man föreställer sig... ni förstår? Som när man läser en bok och har en egen föreställning om hur huvudpersonen är. Jag kan i alla fall säga att om Ann-Louise verkar mysig och härlig på bloggen, så är hon ännu bättre i verkligheten! Och jättesöt. Ni vet en sådan där mjuk och varm människa, som man gillar direkt? Sådan är hon.

Platsen hon valde för fotograferingen heter Svinö och ligger i Kalmar, på fastlandssidan precis innan man kör upp på Ölandsbron. Att påstå att vädret var med oss kanske är att ta i, men för att vara mars var det riktigt varmt. Många som fotograferar säger att det inte finns något bra ljus eller färger på vintern, men där tar jag bestämt strid. Man får bara leta lite mer :-)Precis i början sade hon att hon egentligen tycker det är lite läskigt och stelt att vara på den sidan kameran. Hm. Nog tycker jag precis tvärtom? Hon var kanonduktig.
Broar har alltid fascinerat mig, Ölandsbron inget undantag. Bra passar den dessutom som fond till en randig liten bulle (superbt val av kläder, Ann-Louise):Vinden var snäll och skickade en liten pust i precis rätt ögonblick. Detta är en av mina favoriter:
Vilka färger. Hennes hår och vassen, hennes ögon och himlen, ser ni?
De här sista är mina absoluta gilla-moments från fotograferingen... så himla söt.


Vilken rolig eftermiddag på Svinö
, tack Ann-Louise!

(Gravidporträtt finns att boka från 1480 kr, maila mig för mer info och fullständig prislista.)Tävling eller Att-ge-bort-segern

Hmmm... jag vet att ni är fler än sju personer som läser bloggen. Närmare bestämt mellan tvåhundra och fyrahundra en genomsnittlig dag. Därför påminner jag om utlottningen (och tipsar samtidigt om att oddsen är ganska höga för en vinst när det är få tävlande.. även om det skulle göra mig jätteglad att få meddela någon av de sju nu tävlande att de vunnit :-))

Tävla kan du tom i morgon torsdag kl 16. Alla får delta! Good luck!

Onsdagshälsningar från ett regnigt och blåsigt Salomonhög


Fredagsmys

På väg till Öland förra veckan, fick jag träffa den här härliga magen. Dessutom tillhörde den en riktigt mysig tjej :-)

Barnporträtt/child portrait: Nils from London
Wow-tävling

Wow. Nu ni, bästa läsare, har ni jobbat bra minsann! På min statistiksida kunde jag nyss läsa följande:

  • 200,957 visits

... vilket alltså innebär över två hundra tusen besök sedan jag startade bloggen. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: det går inte att förstå. Men inte blir jag mindre glad för det! Fotograf är ett ensamt jobb mellan varven och att ha bloggläsare som ni, gör hela susen. Tack.
Goda människor ska ha goda belöningar och för att fira att vi nått detta ansenliga tal lottar jag ut en förstoring (30x45 cm, värde 850 kr).


Förstoringen kan väljas från bloggen (tex från denna kategorin) eller från en fotografering vi redan gjort.

TÄVLA SÅ HÄR:

Skriv i Kommentarer vilket inlägg du minns bäst på bloggen och varför (beskriv och/eller länka gärna), senast torsdag 10 mars kl 16.00. Kom ihåg att ange din mailadress!

Lycka till!

Mette-som-dansar-och-ropar-hurra
Ett styck ölandsmonster från igår


Julia, 6 mars 2011Rätt ska vara rätt och inget annat

I detta inlägget klampade tryckfelsnisse in och länkade fel. Aja baja. Men nu har jag rättat, för mammor ska man faktiskt vara extra noga med. Puss till min! Och hoppas att både du och alla andra läsare får en härlig söndagkväll!

Miniature, miniature pool

View from balcony. Early evening. Drink in hand. Freckles on cheeks (and nose, and knees).Nästan så var det också på ön vi besökte i helgen (poolen fattades). We love Öland ♥.
Min längtan palmifierad

Här skulle jag kunna tänka mig att befinna mig igen. På måndag kanske? Ingen som har bröllop på gång i solen nästa vecka och fattas fotograf...?


Majestic Elegance, Punta Cana, Dom rep.Tulips in decay

Världens bästa mamma (nu rätt länkad...) skickade oss ett megastort fång tulpaner häromveckan. Lika vackra som knoppar, utslagna, och som nu, vissnande med värdighet såsom bara tulpaner kan:


What to do with a bröllopsbilaga

Frukosttips. (klick klick)

Publicerat : bröllopsbilagan 2011, Helsingborgs dagblad

Eftersom jag var i palm- och Piña Colada-land i januari kunde jag inte vara med på årets bröllopsmässa i Helsingborg. Som tur är har de en bilaga i Helsingborgs dagblad också, och där kan man hitta en hel massa bilder från mig och Marie även i år! Det är lika roligt varje gång.

Lite nerkortad denna gången, men här har jag snabbfotat uppslagen (och du kan klicka på namnen för att se mer av de medverkande!):Emmy


Julie med flera

M
Maria & Co.


Emma och hennes pappaEra 10:3, bästa kockarna på Bjäre!

Massor av tack till alla som var med!

/MetteVinnare i Lovely Weddings-tävlingen!

Nu är tävlingen avslutad och vinnare blev Mathilda Månsson från Kristianstad, grattis!

Tack alla som tävlade, så roligt att ni ville vara med! Om du inte vann men är sugen på en porträttfotografering ändå är du så klart jättevälkommen att kontakta mig, [email protected].

1 tim fotografering inkl 4 st bilder startar på 1480 kr. Fira livet! Kanske som Annelie & Johan vid sin efter-bröllopet-session...?

/Mette


Annelie & Johan, Trash the dress/Klänning på vift
Ett, två tre. På det fjärde ska det ske... (199 456!)

... jag viskar tyst att det just nu varit 199 456 st besökare här på bloggen sedan starten.

WAAAAAAAAAAAAH!!! Det är ju inte klokt så många! Måste genast fundera ut hur vi ska fira när det tippar över det där 200-strecket. Önskemål, någon? Vad ska vi hitta på?

Kram till er, bästa läsare, som gör min dag - varje dag.

/Mette (bildlös på Tims dator)

Sista dagen att tävla idag! Vinn gratis porträttfotografering!

Ikväll klockan 23:59 går tiden ut för att delta i Lovely Weddings' lanseringstävling! Klicka här för att komma direkt till tävlingen. (OBS! Gäller ej bröllop/morgongåva men alla andra sorters porträtt!)

Ur arkivet Barnporträtt/Family story:


Felicia, 24 timmarMini MacFarlaneZacharyAnthonyFlickorna Cervin
Wedding photographer in Russia?

Nä, i den här delen av Ryssland skulle mina bilder nog inte bli några kioskvältare.

Tack lillebror för tipset :-)

RSS 2.0