Påminner om rea på förstoringar - beställ senast idag!

Så här på torsdagskvällskvisten påminner jag om att det just nu är rea på förstoringar! Beställ till dig själv eller ge bort som present - sista dagen på rean idag.

Läs mer här.

God kväll från Salomonhög!







Bröllopsfotograf Båstad: Green.










Företagsuppdrag: Trädgårdsfotografering Båstad

Här kommer tre bilder till från trädgårdsdesignern Sams konstnärliga "Veras trädgård"!













Brottsplatsen (CSI Salomonhög)

Vår granne Tillan kom och knackade på och sa att hon hittat Brottsplatsen. Jo, det vill jag lova. Stora hål i marken, sprängd betong, rör som skjutits upp ur jorden, grästuvor som flugit många meter, ett träd som i rena förskräckelsen tappat alla bladen, och ett dödsfall: en liten pippi.

200 meter till vårt sovrum, ungefär hälften av det till Tillans man Hasse som klippte gräset på golfbanan, dubbelt så långt till andra grannen som höll på att packa in barnen i bilen på väg till dagis.

FY. Idag är vi glada för livet. Och detta är ju ändå bara lite grann om man jämför med vad blixten KAN åstadkomma.

Det är inte så lätt att se på en iPhonebild men jag har gjort en utförlig brottsplatsbeskrivning. Höhö.


iPhonefoto: Tim Klint


Vilken jä-a smäll!

Halv åtta i morse for katterna som raketer ut på vinden samtidigt som Tim och jag for upp ur sängen och var påklädda på ett par röda sekunder. Ingen förvarning, inget regn, inget tidigare muller - bara en enda vansinnessmäll när blixten slog ner på ett av fälten här på Salomonhög.

Det är inte första gången, så är det väl när man bor så högt upp under himlen som vi gör. Men inga bränder som tur väl är, inga fräsande eldklot ur kontakterna (som en gång när Tim var liten) och än så länge har vi bara upptäckt att förstärkaren inte funkar, förhoppningsvis en propp.

Och inga hjärtattacker, även om det kändes nära. Puh.

Kolla själva:, helt knäppt:


Källa: DMI

Nu hoppas jag på en lugnare dag på jobbet.




Erbjudande: Sista minuten - studentpresent!

Vi vet alla hur det är: svårt att komma på en bra studentpresent som varar. Om inte hela livet så i alla fall ganska många år. Som sista-minuten-tips kommer därför här ett erbjudande, som jag tycker kan passa bra för alla ungdomar som snart ska flytta hemifrån och behöver tavlor på väggarna:


***Förstoring 30x45 cm
Ord pris 800 kr + frakt

Studentsäsongspris: 700 kr inkl frakt



***Förstoring 50x75 cm
Ord pris 1250 kr + frakt

Studentsäsongspris: 1100 kr inkl frakt




***Förstoring 70x100 cm
Ord pris 1950 kr + frakt

Studentsäsongspris: 1650 kr inkl frakt


Erbjudandet gäller för beställning inkommen senast nu på torsdag (31 maj 2012).

Du kan välja en bild från en fotografering du redan gjort hos mig, eller en bild här från bloggen som du gillar (massor av bilder finns i bildbankskategorin här, bifoga isf länk till inlägget).

Leverans under nästa vecka (v. 23). Betalning per faktura. Du behöver självklart inte ge bort bilden utan kan lika gärna utnyttja erbjudandet för att sedan behålla den själv. Min logga kommer inte att finnas på bilden, istället min signatur i guld. Det ni! Hehe.


Kanske en av de här till kök, vardagsrum, sovrum, tvättstuga, badrum...?















































Företagsporträtt : Jakobsson Bjäremäklaren i Torekov

Härom-onsdagen strilade regnet ner i Torekov, och jag var nästan beredd på att vända och boka ny dag... men mäklare är ett tufft släkte, så vi körde fotograferingen som vi tänkt! I hamnen finns Skjulet, som är perfekt skydd när vädret tänker annorlunda än vi.

Jakobsson Bjäremäklaren
är ett familjebaserat företag startat 1934, ett härligt gäng goa människor allihop!

John Arvid, Maria, Peter, Mariana, Johan & Christine:
























Med Mimmi & Filip i tallskogen (studentporträtt)

Vi slogs med fästingar, mygg och sjokvis av tallpollen. Men snygga blev de, vänta bara. Efter uträttat stordåd:







Studentporträtt : Julia (& Oscar)

En förhandstitt till från Julias studentfotografering. Oscar får vara med!






Stolt så jag nästan spricker, gånger två!

Vilka underbara nyheter som nått mig igår och idag. Först får jag veta att min kusin Ingrid (som praktiserade här i vintras) kommit in på fotoutbildningarna BÅDE på Gamleby och Yrkeshögskolan i Göteborg. Jag skrev det förut på Facebook, men säger det igen: vet ni hur svårt det är att ens komma in på EN av dem?

Gamleby har hon bestämt sig för i alla fall, bästa valet, tycker jag. Ska bli superspännande att se hur hon utvecklas. Grattis, Ingrid!

***

Och sen kom det ännu mer. Min goa vän silversmeden Jenny har också lyckats med något suveränt. Copenhagen Jewellery Fair är Nordens största smyckesmässa. Dit kan man som nykomling skicka ansökan om att få ställa ut, och samtidigt tävla om ett mycket prestigefyllt pris. Och hon blev uttagen! Så himla coolt. Alltså tävlar hon på mässan i augusti om bästa smyckesdesign i Brand New Award, och får dessutom ställa ut under de fyra dagarna, träffa massa branschfolk och bli inspirerad. Galet roligt och jag blir så himla glad för hennes skull. Hurra!









Studenterna F & M





En önskan

Sedan flera år har jag velat åka och fotografera Burning Man i amerikanska öknen (Black Rock City, Nevada). Nu har jag en ny favorit (med mindre sand i kameran, dock kanske ett och annat av övrigt): The Color Run. Färg är ju min grej, kan man säga. Och mer av det än så här, går nog knappast att få. Underbart från början till slut.

Om någon tänker ordna det i Sverige, let me know ASAP. Jag kommer.






Studentpresent : bokmärke

Ni som hängt med ett tag har sett dem tidigare, men nu i stundande syréndoftande examenstider vill jag passa på igen att tipsa om en jättebra studentpresent: Jennys snygga bokmärken!

De är handgjorda efter beställning, kan fås med några personliga ord stämplade på silvret och valfri färg på sidenband. Kontaktuppgifter till Jenny hittar du här.



Fler bilder här och här.

Har jag förresten berättat att Den blomstertid nu kommer är en av de vackraste psalmerna jag vet? Får gåshud varje gång jag hör den. Helst ska det vara barnkör i kyrka, då kan det eventuellt fällas en tår också.




Dagens tips: This Modern Romance

Nä, nu har jag jobbat flera timmar i sträck och varmt som attan är det även inomhus för att jag inte orkar sätta på A/C:n nu när jag ändå strax ska gå hem (och kolla på Halv Åtta och Bygglov). Så därför blir det ingen bloggbild-innan-jag-stänger-av-datorn idag.

Men ett tips:

This Modern Romance - den sajten ska nog kunna hålla er upptagna en stund. Missa absolut inte det här - så snyggt så jag kolar vippen. Jag kanske ska ta och köpa ett Canons 50 mm 1.8 igen bara för att bokehn är så himla, himla mjuk och fin på dem (och använda vid fotograferingar där jag har tid på mig och inte oroa mig för den något opålitliga fokuseringen).

Yep, det var det för idag. God kväll i den exotiska hettan. Och njut. I juni kanske den är puts väck :-)


Abu Hassan (trädgårdsfotografering Båstad)

Abu Hassan måste vara en av de vackraste tulpansorterna som finns. I morse var jag uppe med tuppen för att fotografera en trädgård i Båstad (åt Sam som är trädgårdsdesigner). Snyggt var det! Och jag fullkomligt älskar att fotografera blommor.







Ett kungligt dop

I alla fall för familjen Björn!


Benjamin, 5 maj 2012



Doften av nyavverkad skog


Veronica & Joacim


Skåne i majskrud





Jag saknar dig, busunge.

Morris, min brorson.






Strandbröllop


Veronica & Joacim





Handstand

Förhandskollikollkoll från dagens studentfotografering - varsågod Julia! More to come!





Veronica & Joacim having a laugh








Dop & bröllop, gröna maj välkommen!

Den 5 maj döptes Pelles lillebror Benjamin, och så vigdes Johanna & Joel. Det var en väldigt fin dag, och vädret hade vi verkligen tur med. Regn stod på väderleksrapporten, men solen strålade och det blåste friskt!

En förhandstitt:











Hoppla i galopp & en färgbild

Veckan har varit fullsmockad och nästa är inte sämre.

Jag kan rapportera om tidningspubliceringar, lunchmöten, nyklippt fotograf, morgongåvafotografering med vrålsnygg tjej i nästan lika vrålsnyggt hotellrum, företagsporträtt, studentfotografering, frankensteinstygn som ska plockas bort från vår lilla misses amputerade svans, ett par lunchmöten till, fotokurs, trädgårdsgånganläggning med Timman, kolla nytt ställe inför nästa matfotografering med Eva/Gladmage, sommarbokningarna spöar in och mellan varven försöker jag klå alla mina medspelare i Rumble. Funderar på om det var därför jag hade lite nackspärr i veckan? Från hårdkoncentrerat spelande alltså.

För er som undrat om medicindoshöjningen har börjat kicka in, så tror jag det nu. Långsammare denna gången, men jag håller uppsikt över mig och lovar att gå till doktor Lindqvist om jag behöver.

Nyss mejlade jag iväg provbilderna till Veronica och Joacim. Här kommer en:



Ha en toppenhelg, goa vänner!

/M.



Veronica, 3 maj 2012





"Jag hatar att bli fotograferad", sa brudgummen.

Men...

... antingen drog han en rövare, eller så flög full-i-sjutton i(väg) honom. För det kan väl aldrig ha varit så himla kul att han helt sonika ändrade sig? Jag ser i vilket fall som helst inte till någon kameraskygg äkta man på den här bilden (och det var inte ens min idé!) - hurra!

Heja Veronica och Joacim, vilken kanonrolig fotografering i torsdags!



Hemmeslöv, Båstad 3 maj 2012




Travel photography : Madeira

Portugisernas kärlek till färger, mat och vackra omgivningar vill jag importera till Sverige. Skulle det inte vara ganska mycket roligare här på gråvintern om husen var färgglada? Säger jag, som har ett nymålat svart. Hehe.

































Familjefotografering i Lilla Tjärby (Laholm)

Här är hela Arvids (ni vet han som hade så bråttom) glada familj!

















































Family story // barnporträtt : familjen Khater

Jill och Rachids familj har jag fotograferat sedan äldsta pojken Samy föddes. Mellanbror Adam och nu också pyttelillbrorsan Elias är familjens medlemmar nr fyra och fem. Allihop är världens goaste, både bröder och föräldrar!

































Tips!
Jill lärde jag känna när jag startade upp mitt företag 2004. Hon och hennes pappa har TB List & Ram på Storgatan i Ängelholm (mittemot Systembolaget). De är vansinnigt kreativa och professionella på att tillverka ramar, förgyllningar, speglar och annat spännande. De säljer också konstnärsmaterial. Jag kan verkligen rekommendera dem till hundra procent, så behöver du något i ram- eller konstmaterialväg är det dit du ska :-)




Föräldramys x 2

Arvid hade bråttom ut. Så bråttom att vi fick ställa in den bokade gravidfotograferingen! Fyra timmar senare föddes han, ett par veckor tidigare än det var tänkt. En riktig goding, nu sex veckor gammal:





Tre femtedelar av familjen Larsson i Lilla Tjärby. Fler kommer!





Strax dags för årets första sommarbröllop

Om en liten stund åker jag för att fotografera en hemlig vigsel med ett par som inte är från trakten. Vädret är lika härligt idag! Fåglarna bygger bon som aldrig förr här på gården i år, vi har tom en duva som ligger och ruvar i en av våra popplar. Maj är bästa tiden.


Portugisiska blommor i Carrapateira




Grön premiär & barfotavä'r

Den första fotograferingen i grönska varje vår är så speciell. Att kunna kliva ut i gräset barfota utan att bli kall, det är grejer det. Man blir sprallig själv av att se glada barn skutta omkring i t-shirt och kisa mot solen!

Coola Harry och hans lika sköna bror Olof hade gjort sig extra fina för fotografen:



Fler bilder får jag förhoppningsvis återkomma med, jag glömde som vanligt fråga familjen mitt i fotograferingen om de ville vara med på bloggen - så denna bilden fick jag tjyvblogga ;-)

För övrigt kan jag bara meddela Ludvika och andra random ställen att det både igår och idag är 25 grader varmt, strålande sol, klarblåa himmel och knallgrönt gräs i Skåne.



Funchal fishmarket





RSS 2.0