The do

Fantastic hairstyle by Sassas in Ängelholm:
Produktfotografering: Bookmark this!

Handmade by Jenny Kåberg Metalldesign

Fler bilder kommer!

Trevlig helg,

önskar Mette


Fredagssyssla : redigera färgglada bröllopsbilder.


Jag älskar att få spö

Produktfoto // smyckesfotografering: örhängen av silversmed Jenny Kåberg Karlsson


Sötvattenspärlor och hamrat silver, handmade by Jenny Kåberg Karlsson.

Nu går det så där fort igen

Undrar om det är för att skolstarten sitter i ryggmärgen sedan barnsben, eller varför allting alltid tar sådan fart så här års? Kul är det, i alla fall! Nu är hösten snart fullbokad, så hör av dig genast om du vill bli fotograferad eller ta en kurs: porträtt från 1480 kr, privatkurser från 1600 kr, bröllop från 4400 kr. Mejla mig för mer info på [email protected].

Dagens bild kommer från First Camp-fotografering nummer tre i år, Torekov i augusti:


Lycklig Anton från LudvikaFredagsglitter (favorit i repris)

Det är klart förståeligt att det inte är möjligt (ens om man har alla mohikanerna i kanoten), att komma ihåg varje enskild bild man tagit. Jag har arbetat som fotograf sedan 1995, så hur många rutor jag har lagrade är oöverskådligt. Men... det borde ett antal hundra tusen. Digitalfingret är ju mer skjutglatt nu, än analogfingret var förr!

I vilket fall som helst så hittar jag bilder jag blir glad av, nu när jag kollar igenom arkiven för hemsidesbygget. Den här tycker jag jättemycket om. 1. För att jag fick armbandet av Tim, 2. för att det är fotograferat under vår härliga resa på Gran Canaria, och 3. för att jag verkligen älskar blått:Trevlig helg! Vi ska måla ytterdörrarna (om det inte regnar). BLÅ!

/Mette


Nyckelhål

Mette + ProPhoto = sant.

Jag pillar och flyttar och väljer och sorterar och länkar och fixar och pillar igen och förhandskollar och byter, och utan att avslöja för mycket ser det just nu ut så här på min nya hemsida:Ja, på en liten bit av den alltså. Men den kan lika gärna se annorlunda ut redan i morgon. Jag älskar det, att designa något från början är så jeflans roligt!

Har du designat din blogg eller hemsida själv? Lägg gärna upp din länk i Kommentarsfältet!


Företagsuppdrag: Flamingo Bistro & Bar // First Camp // Torekov

Här kommer en första bild från den nyrenoverade restaurangen Flamingo Bistro & Bar på First Camp Torekov. Kanonmysig, om ni frågar mig. Dit ska Timman och jag nästa säsong, på minigolf och middag.

Vågorna 2012

Det går i vågor. Vissa år bokar brudparen väldigt sent (som för sommaren som gick) och vissa år i mycket god tid. 2012 verkar vara det senare, juli är redan fullt och resten av mina obokade lördagar för högsäsongen börjar redan bli ganska få.

Precis som i år kommer jag bara att ta ett begränsat antal lördagsbröllop nästa säsong. Här kan du se vilka dagar som fortfarande är lediga och få mer information: bröllopsfotografering 2012 // wedding photography 2012.400. Jag slår till med en extrabonus.

Tisdagen har bjudit på stor variation här i ateljén. Från fotoboksgenomgång med Volker via snickra ny hemsida med ProPhoto, till att få klartecken på ett stort roligt uppdrag i Göteborg och ett härligt nytt projekt med en bröllopsbranschskollega i Båstad. En dag att trivas med, helt enkelt.

Dessutom bara 100 gillare kvar innan det blir storutlottning på Facebook! Jag hoppas det inte bara är för att vinna ett album eller en fotografering, som ni är så många som Gillat min facebooksida den senaste veckan (läs mer om tävlingen här), utan att ni stannar kvar även efteråt, kollar bilder och pratar foto. Jag skulle gilla om det blir en interaktiv sida. Jag tänker dels lägga upp lite annat än här på bloggen, och ni får själva gärna skriva till mig på loggen. Medan ni ändå är på Facebook och kollar läget, menar jag *host host*.

Myser gör jag i alla fall, av alla er gillare. Bara namnet är härligt. Hmmm... Nu blev jag på extragott humör. Jag tror faktiskt jag smyger in en extra bonus för att vi nått 400. Vad kan det bli? Något att klia sig i pannan med, kanske? Ja, det tar jag. See you there:

Photographer Mette Ottosson is on Facebook, click here.


Pannkliare, modell stor

Unusual
Måndagsskog

Den här skogen finns på Knuthenborg i Danmark, och är riktigt cool tycker jag. Jag blir ofta fascinerad av former i naturen. De här träden ser ut att vilja omfamna mig, de svajar långsamt i vinden och ropar med vänliga röster "Kom hit!". Inte mig emot. Framtida yrke: flummig trädkramare, kanske?Ja, ja, det är ju ändå måndag, då har man sällan alla mohikanerna i kanoten. Nu tillbaks till bildsortering!
Tips: Spencer Tunick and the Dead Sea

Spencer Tunick är fotografen som specialiserat sig på att fotografera nakna människor. Och inte en åt gången, utan i tusental! Kolla in hemsidan.
Här i DN kan ni läsa om hans senaste istallation i Döda havet.

Viktigt meddelande om mejl/skräppost!

Jag satt nyss och skulle rensa ur min skräppostmapp, och tittade igenom den först - vilket jag verkligen inte gjort på någon regelbunden basis tidigare. Men ve och fasa - där hittar jag både mejl från nya brudpar, nyhetsbrev jag inte fått, mejl från andra i mina kontakter och kommentarer på bloggen. Morr! Så får det ju inte vara!
Jag ska kolla upp om jag behöver ändra något, men tills dess; har du mejlat mig och INTE FÅTT SVAR så betyder det inte att jag struntat i dig, utan att jag inte sett det. Jag svarar på alla mejl. Och kommer att kolla igenom allt i skräpposten innan jag raderar i fortsättningen.
Ok, nu hoppas jag att det inte är fler av er därute som jag ofrivilligt ignorerat... förlåt mig! Hör av er igen!
Kram kram från Mette

Barnporträtt : Äppelknyckar-Elmer

Goare onge får man leta efter. Elmer, kom snart och hälsa på igen!


Bröllopsfotografering Eiffeltornet // Wedding photographer Paris // Tour Eiffel

Vi har ju en läsk som heter Trocadero, men det finns också en plats som heter så - i Paris. Därifrån har man utsikt över Eiffeltornet. Den 30 april hade vi även utsikt över Paris' tjusigaste och sprillans nygifta brudpar, Irina och Patrik:Jag har massor av bilder från parisresan som jag inte visat ännu, kommer snart till en blogg nära dig.

Trevlig helg! Och sprid gärna tävlingen, då blir jag glad och två personer vinnare!

Veckans vackraste par: Ebba & Joy // hästporträtt

Här kommer en bild till från i måndags, när det både regnade och blåste och var svinkallt. Inte för att det syns så särdeles mycket på de här två. Varma och goa, i alla avseenden!


Ebba & Joy
500 gillare? Då blir det utlottning!

Om vi lyckas nå 500 gillare på min företagsfacebook, lottar jag ut ett snyggt album från Kolo (värde 500 kr) OCH en porträttfotografering inkl 4 st bilder (värde 1900 kr).

Klicka här för att vara med: Fotograf / photographer Mette Ottosson

eller läs mer/DELA här.

Tjolahopp, mina kära läsare! Kul ska det bli att se om vi lyckas. Dela gärna med dina vänner!

/Mette

Hästporträtt : Joy, i regn

Cyklonen Katias svans drog in över Skåne igår, men både Ebba och hennes häst Joy var superhjältar i regnet och blåsten. Joy har den där vackra mörkgrå skimmelfärgen jag älskar, och som påminner mig om böckerna Britta och Silver (ni gamla hästtjejer minns väl dem?).

Snacka om att passa bra i svartvitt... Wow, vilken fin häst du har, Ebba!


Agertegs, snart fyra i familjen
Bloggtips: Godnattsaga // My Milk Toof

My Milk Toofs senaste mästerverk - kan behövas i höstförkylningstider. Till Emmy, till exempel! Krya på er, där ute.

Barnfotografering: Wille, i svartvitt


Tylösand, augusti 2011


Företagsfotografering // produktfoto // smyckesfotografering: Jenny Kåberg Karlsson

Jenny, som förutom att hon innehar titeln Bättre Granne Kan Man Inte Få och uppepå det är en hyvens god vän, är även smyckesdesigner & silversmed. Hon håller nu på med sin första egna kollektion. Du kan se hur arbetet fortskrider på hennes blogg här: silversmed Jenny Kåberg Karlsson - jewellery and metalwork.

I augusti fotograferade vi en hennes ringar, en briljantring med hamrad baksida och oregelbunden form i "skålen" (nu slänger jag mig lite tjusigt med uttryck jag inte vet om de stämmer men Jenny får korrigera mig :-).

Så häftig!

Ni kan gilla henne på nystartade facebooksidan också! Klicka här: Jenny Kåberg Metalldesign.
Grattis Helena!

Tidningen Allt om Bröllop är nu utlottad - grattis Helena!

Hoppas den blir bra inspiration inför londonresan, som för övrigt låter kalas. Och så ses vi ju om inte annat på bröllopet nästa år :-)

Fashionable in Tylösand - Wille & Katarina

Ja, jag vet i alla fall vilka jag ska ringa om det vankas "klädfotografering med familjer på strand". Dessutom blir man så varm i hjärtat av de här två att man aldrig vill släppa dem ur sikte.


Utlottning: senaste numret av Allt om Bröllop

Jag får alltid två nummer av Allt om bröllop, och som jag brukar lottar jag ut det ena!

Skriv något torsdagslkul eller fredagstrevligt i Kommentarer om du vill ha den, så drar jag en vinnare i morgon (fredag 9 okt). Glöm inte skriva din mejladress. Lycka till!

/M

Bloggtips igen: Heja Abbe.

Har du inte hittat till Abbes pappa ännu, är det hög tid. Han skriver så bra att jag får rysningar.

Klicka här: Heja Abbe.Ingrid & Bernt

Ett par tjuvkikar har ni fått av Bengtssons förut - här kommer mera!


Som ni ser är de urgoa! Nu var de en liiiten aningens motvilliga att pussas på bloggen... men jag kan inte låta bli att visa min favorit (förlåt mig I & B):
Sedan den här fotograferingen har vi setts igen på Mia & Gareths bröllop, där blev det också en och annan puss! More to come,

/MTösabit med häst i storm... nej tack.

I eftermiddag skulle jag fotografera Ebba och hennes häst Joy, men det är minst sagt blåsigt så vi har skjutit upp det till nästa vecka. Jag som fortfarande har min olycka i färskt minne tycker det var ett väldigt bra beslut. Kraftpaket i storm står bäst inomhus, utan ryttare.

Som plåster för er som längtar efter hästbilder kommer här en annan:


Ebbas kusin Martinas Laurel, en av de vackraste hästar jag sett. 2008.Ett solblekt Tylösand
Albumbeställning på gång

Har du funderat på att beställa album är det ett bra tillfälle idag eller senast i morgon, eftersom jag ska lägga ny order till leverantören!

Alla album kan du se här. De i tyg är amerikanska av härlig kvalitet, och jag gillar dem jättemycket!

Priser från 500 kr - 1400 kr. Mejla mig för komplett prislista!

[email protected]


Bloggtips på humorsidan: The Fat Lady Sings

Så gott som varje inlägg får mig att frusta av skratt, så behöver du uppiggande läsning är det bara att klicka här och läsa: The Fat Lady Sings - Slutet måste fan vara nära.
Bröllop Barkåkra kyrka


Mr & Mrs HortonWedding photographer: Krapperup's castle (Madeleine & Jojo, Manila // Philippines)
Fototips: Brutus Östling bloggar igen

Den fantastiske fågelfotografen Brutus Östling bloggar igen. Läs och titta på bilder på hans blogg på Tidningen FOTO här.

Det här är min bästa fågelbild. Jag ligger i lä.


Pippi i pumpen, 2009. De har tyvärr inte varit här i år, men vi hoppas på nästa sommar.Sådärjanubörjardetliknanåt

Provbilder till tre jobb levererade idag! De lååånga bröllopen är färdigsorterade, så nu blir det andra bullar vad gäller att pricka av to do-listan. Och tänk att jag har en bild som passar rätt bra till det, jojomänsan.

Ha en fin måndagkväll, kompisar! Nu blev ni väl inte sugna på gotte va?


Efter regn kommer solsken

...och efter skyfallet här på förmiddagen kommer solskens-Mia på bloggen:
Någon som har ett vykort kvar?

God måndag!

Jag har fått hem mina nya vykort men de ser inte ut som de ska... och jag skulle behöva ett av de gamla för att visa för tryckeriet. Någon, någon där ute som har ett av vykorten med den hoppande brudgummen kvar, och kan skicka det till mig? Behöver inte vara "oanvänt" så att säga, vi ska bara titta på färgerna och svärtan. Mejla gärna mig så snart du kan, om du har ett! Tack snälla!

[email protected]

Bästa hälsningar Mette


Vilka häftiga moln det var igår!


...och nu blir det grillkväll med grannarna. Tema Danmark. Tjena moss!


Kissing in the sun

Soap bubble blowing

Tillbaks på banan

Veckan är minst sagt full av olika aktiviteter, så när internet lägger av i ett dygn blir det ju inte galej på hjärnkontoret direkt! Nu säger de att det ska vara lagat i alla fall, och jag hoppas att åskan inte kommer tillbaka på den här sidan midsommar. Off I go on continuous adventures!


Jättehemliga presenter


Nätlös

Det är en maska på nätet, eller kanske ett stort hål! Internet har svajat av och till i flera veckor, och sedan igår inget alls. Återkommer! Hälsningar från mobilen/Mette

RSS 2.0