Bröllopsfotograf // Wedding photographer Torekov: Hanna & Dominik (Switzerland)

Hanna is from Torekov, Dominik from Switzerland, and they live in Beijing! Becuase of this, Hanna and I have been in touch many times via email and we've met three times during this year and a half, to be fully prepared for the big day.

It's been such a pleasure working with this couple - they are so easy-going and relaxed although they claim they are (were!) a bit suspicious about being photographed through the whole day... I couldn't tell! Hanna and Dominik are the nicest couple and I am so happy for being able to join them on their wedding day.

We started at the hairdresser's and didn't stop shooting until everyone sat down at dinner, and it was fun the whole time in between :-) Like I promised, this post contains a lot of images!When I arrived at Fricks in Båstad in the morning, hair-dresser/makeup-artist Catrin had already started to "make the girls beautiful". Hanna with her nicest hair-do:

Her sister:
And her Maid of Honor:
For being afraid of the camera, I reckon Hanna is doing pretty great :-)
In other words: she's absolutely stunning!
In here a third little family member is hiding for a few more months (that kid will have great parents!)

After all hair and makeup were done, we went on to Torekov for more preparations:

Dominik, not a bit nervous it seems!

...or...?

And his Best Man:
Necessities like handkerchiefs and sun fan being packed:
(am I the only one who thinks she looks a lot like Teri Hatcher?)
For the portraits we walked around the village:

The flags in the harbour  had been hoisted for the wedding couple!

(can you spot them kissing?)

The shed in the harbour hosts old signs from shipwrecks:
The ceremony was taking place in a beautiful spot, a field right by the sea. Before the guests arrived, we snuck down below the field to get a few more portrait shots:

Dominik starting to get excited about the upcoming event:You can tell they are very much in love...
Time to get married!The a cappella singers (who are GREAT by the way! Email me for their contact information!) and the sound manager:


One of my favorites from the day:
And then, time to party! The dinner was held at Torekov Hotell and here are a few details:

Friends and relatives celebrating:


Happiest of them all, guess who...? Hanna and Dominik, who probably continued shining and glowing all night :-)

Thanks guys for an amazing day with lots of fun!Which one is your favorite from the day?

Kompensation som heter duga?

Många är det som väntat på det här bröllopet på bloggen:

Och eftersom ni väntat så tålmodigt och jag dessutom var med brudparet hela dagen, kommer ni att få ett mastodontinlägg idag! Håll ut! Kommer om ett tag!27 GB

...är resultatet från gårdagens fotografering - det är några stycken att sortera ihop till en bra sammansättning det! Det var jätteroligt att få följa Linda och Weng under deras dag och jag ser verkligen fram emot att få jobba med deras bilder så småningom (ja, jag ska inte tjata men ni läsare vet vid det här laget att allt kommer i tur och ordning).

Svar har kommit från Peking och jajamänsan, Hanna och Dominiks bröllop kommer här på bloggen förhoppningsvis idag eller i morgon!

I veckan som kommer har jag också terminens praoelev Ami här, det ska bli spännande att höra vad hon tycker och tänker om foto och kanske kan jag övertala henne till ett gästinlägg här...

Nästa söndag är det bröllopsmässan på Wapnö slott, ni kommer väl till min monter och säger hej? Det vore roligt!

Läjtör alligäjtör...Heldagsbröllop

Nu har jag alldeles nyss skickat iväg Hanna & Dominiks 300 (!) bröllopsbilder från 2 augusti till dem i Peking - det känns toppen, äntligen! Jag inväntar svar från dem om att blogga bilderna, jobbar ett tolvtimmarsbröllop i morgon och på söndag ska jag förmodligen ligga som halvdöd fotograf och vila i soffan... men roligt ska det bli i morgon, världens gulligaste brudpar förstås!

Vad ska ni göra i helgen? Hoppas den blir bra!

Ha det gott,

bästa hälsningar Mette

Trettioåtta!

Nu minsann är vi uppe i över trettioåttatusen besökare! Jösses! Så roligt!

Totalt antal unika besökare hos denna blogg                    38,023

Och häromdagen insåg jag min trista egoism när jag och Tim har firat alla tiotusental tidigare... och skäms lite...

NI LÄSARE
ska såklart också firas, det är ju ni som gör det! Därför kommer jag att lotta ut någonting kul när vi når 40,000 - hurra för er!

Annie's family

Annie called me this spring to book a photoshoot of her gathered family - they usually live in different places in Sweden and New Zealand so there wasn't many days to pick from. In August we managed to meet and it turned out to be a sunny and of course fun morning!

We started out at Hovs Hallar with a group shot of the whole family. They are probably one of the easiest groups I've ever shot. First they sat down in perfect order, and then all of them immediately looked at me smiling at the same time = happy photographer!
Annie, Maia, Gavan, Ulla, Bernt, Ulrika, Liam, Oliver & André


But I wouldn't call them very calm... check them out, jumping like crazy!

Since the sun was quite sharp out in the open, we went on to my special favorite spot in Hov to get nicely lit close-ups. All four kids have the bluest eyes I've seen in a long time!


We had to bribe Maia with lots and lots of... corn!
That kept her in a great mood :-)

Don't you just love freckles?The three cool brothers together:

This last one of Maia is really showing her unbelievably sparkling blue eyes!


Thanks to the whole family for a fun photo shoot, hope to see you all again!
Effektivitetstips!

Kolla in den här sidan för att lära dig kortkommandon i Photoshop! Mycket användbart och sparar maaaassor av tid! Kul är det också att lära sig.

I morgon blir det bildblogg: barn & familjebilder!

Skämmes på mig!

Jag har laddat i evighet för PEACE DAY som jag tänkte skriva om här på bloggen, och så igår 21 september när det är Den Stora Dagen - GLÖMMER jag det! Va? Dåligt...

Peace One Day är en organisation som jobbar för freden, och på att åtminstone en dag om året ska vara fredlig i hela världen. Inte illa va? Jag såg en dokumentär om grundaren Jeremy Gilley för något år sedan - vilken människa, han ger allt. Här i Sverige är dagen uselt uppmärksammad och alla kanske inte kan skylla på glömska... var är media?

Inget annat att göra än att tipsa er om att den finns, läs mer här, och så satsar vi på att sprida den rejält till nästa år, eller hur?

Peace   ;-)

Blekinge i helgen

Så var vi hemma igen efter en helg i Karlskrona och Helena och Carstens sååå fina bröllop, jag är så glad att jag fick vara med! Bilder kommer som vanligt i tur och ordning och därför dröjer det några veckor, men håll ut - de kommer :-)

Hoppas ni haft en bra helg bästa läsare, och särskilt välkomnar jag er sju nya bloggprenumeranter sedan i fredags!

Annonsörsdagen

Strax åker Johanna och jag till Helsingborg och går på Annonsörsdagen - mycket inspirerande och roligt event som återkommer en gång om året.

Hörs i morrn! Ha en fin dag!

/MetteDagens fråga

I Ctrl + A betyder ju A:et All, i Ctrl + C betyder C:et Copy - men vad fasen betyder V:et i Ctrl + V?

Anyone?

Företagsuppdrag: First Camp

Ni minns väl att jag i somras efterlyste barnmodeller till ett uppdrag på campingen i Torekov? First Camp behövde bilder till sin marknadsföring, och nio stycken tappra barnhjältar var med på fotograferingen. Så duktiga de var!

Tilde:
Jack:

Måns:

Agnes:

Oskar:

Rebecka:

Tindra:

Samuel:

Och så två bonuslillebröder som egentligen var för små för att vara med men jag kan ju inte låta bli att fotografera dem:
Eftermiddagen var späckad med aktiviteter! Det fiskades krabbor, badades (Samuel badade nog mest, men jag tror han frös mest också :-)), blåstes såpbubblor, lektes med maskoten Blix och dessutom skrattades det och åts glass så det stod härliga till... Vilken fantastisk dag!Vilka barn! Jag är djupt imponerad av deras engagemang och vilja, tack allihop för en jätterolig dag och hoppas att vi ses igen!

En del av de här bilderna, och några andra, kommer att finnas på campingens hemsida och i deras broschyrer och kataloger. Uppdrag av det här slaget återkommer med jämna mellanrum och ibland behöver vi olika slags modeller så håll ögonen öppna!


Barnporträtt: Axel i Norrvikens trädgårdar

Axel är en skön liten grabb som nyligen flyttat till Singapore med sina föräldrar. Innan de åkte fotograferade vi Axel i Norrvikens trädgårdar. Dagen var mulen och regnig men så härliga färger det blev!
I trädgårdarna finns massor av bra fotoställen. Vi tog skydd för regnet i en fin liten byggnad bakom Villa Abelin:

Mest spännande var nog ändå vattnet:
Axel har lärt sig gå för inte så länge sen, men attans så kvick han redan blivit! Det fanns ju en del att undersöka:

Jag tycker barns nackar är så himla fina:

Men de är rätt goa framifrån också!

Kolla det här kiknande skrattet, han är ju underbar!

När jag och Axels föräldrar till slut kände oss klara och var helt slut och genomvarma av allt spring med Snabba Axel fick han plötsligt totalt glädjefnatt bland blommorna!

Den sista bilden är kanske inte den mest tekniskt korrekta kompositionen med tanke på blommorna han råkat få i ansiktet, men OH så härligt glad Axel är här och det var nu eller aldrig!

Jag önskar hela familjen lycka till i ert nya hemland, och många spännande upplevelser!
PS. Axels föräldrar fick fotograferingen som gåva av goda vänner i form av ett presentkort - maila gärna en förfrågan om du vill ge bort en fotografering. Bra som födelsedagspresent, doppresent, julklapp?

Massor att göra!

Därför är det inte så tätt mellan inläggen just nu. Om du är ny här (eller gammal för den delen) och undrar över något; tänk på att ställa din fråga i det här inlägget! Då deltar du dessutom i utlottningen av en förstoring. Du hjälper också mig att kunna hitta din fråga när jag ska svara vilket annars nästan är en omöjlighet... :-)

Tack, tack!


Bröllopsfotograf Torekov: Linda & Mathias (Hässleholm)

Några gånger om året fotograferar jag hemliga bröllop, och det är något speciellt! När väldigt få personer är med under själva vigseln, blir det högtidligt på ett annat vis än vanligt, och givetvis väldigt hedrande för mig som fotograf att få vara med.

Linda och Mathias vigdes i största hemlighet i Torekovs kyrka, fredagen den 1 augusti. Det var en strålande sommardag!
De enda gästerna i kyrkan var deras dotter Tilda, och så Lindas syster. Systern visste om att hon skulle vara barnvakt den här dagen, men inte varför! Det fick hon veta när Linda ringde henne sju på morgonen och berättade att hon skulle följa med till Torekov. Det tycker jag var en bra plan, för tänk att råka försäga sig!

Vigseln:

Deras miner här är för sköna:

Herr och fru Karlsson!
Något annat som är härligt med hemliga bröllop, är att fotografen får lite mer tid med brudparet! Vi passade på att ta en bild i kyrkan, som man sällan annars hinner - den här trappan jag står i är en av de bästa sakerna med Torekovs kyrka:

Sedan for vi vidare till min nya favoritplats vid soligt väder (när min gamla försvann pga nedhuggna träd, hittade jag en ny precis i närheten, skönt!). Linda och Mathias har varit tillsammans i elva år (eller är det tolv nu, L & M?) och det märks verkligen att de känner varandra väl. För mig verkar de också väldigt ödmjuka inför livet, och uppskattar det! De har en trygghet som liksom är gemensam och en stadig, lugn energi som flödar mellan dem - it must be love ♥

Se vilken fin familj:


Details, details!

När vi varit i skuggan en stund, åkte vi till solen! Hovs hallar visade sig från sin ljusaste sida :-)

Som jag brukar, avslutar jag med ett par favoriter...

Den här sista är så fin, jag tyckte att de skulle blunda men Mathias kunde liksom inte sluta titta på Linda - så gulligt!

Tusen extra tack för att jag fick vara med Linda och Mathias!


Vilken bild tycker du bäst om?

Vilken hjälp!

Nu på morgonen har Maria varit här på ett alldeles för kort men effektiviserat möte! Hon erbjöd mig sin hjälp med superbra och ovärderliga tips inför kurser på distans - tack Maria! Jätteroligt att träffa dig!

Bara en kvar! Passa på!

Jag har TVÅ biljetter kvar i utlottningen i förra inlägget!

Utlottning entrébiljetter Wapnö

Söndagen den 5 oktober är det Fest & BröllopsmässaWapnö slott. Jag finns förstås där, och min monter hittar du i Magasinet, välkommen dit för att säga hej!

Mässan är öppen kl 11-17 med två modevisningar kl 13 och 15.

Så till utlottningen:

 • Jag lottar ut 5 st entrébiljetter till mässan (värde 60 kr/st) enligt devisen "först till kvarn"!
 • Delta genom att skriva "Ja tack!", ditt namn och din e-postadress (visas ej på bloggen) i Kommentarer här nedan.
 • Biljetterna tar jag med till mässan och kommer ut till entrén och lämnar till er på en överenskommen tid.


Lycka till!

Ny toppnotering!

90 prenumeranter på Bloggkoll, så roligt!

Vill du prenumerera på bloggen? Klicka på "Följ bloggen" längst ner i inlägget!

Planerar du bröllop i trakterna?

Håll i så fall utkik i eftermiddag, då kommer jag att ha en utlottning här på bloggen!

Upptäckte att jag missat 45 min av Idol

så nu går jag hem från jobbet för att se sista kvarten i alla fall! Det är MÖRKT ute! Dags att börja elda i Cronspisen hemma nu tror jag :-)

Ha det fint, hörs i morrn...

Sorgligt!

Jag har nästan bestämt mig för att sälja min häst nu. Eller, jag har väl bestämt mig men inte riktigt tagit tag i det. Janna går fortfarande på sommarbete och behöver först ridas ett par veckor innan jag kan sätta ut henne till försäljning. Ledsamt är det, hon är ju världens underbaraste häst! Hon är född här på gården och vi har själva dragit ut henne vid förlossningen, så hon är som en familjemedlem.

Tyvärr kan jag inte riskera att åka av och skada mig igen, jag är för gammal och skröplig (hm) och för beroende av mitt arbete för att det ska funka att ha häst. Jag har inte heller tid att vara i stallet så mycket som jag egentligen både vill och bör. Hu, det Dåliga Samvetet!

Önskar bara att Världens Gulligaste, Snällaste och Bästa Hästägare plötsligt (gärna nu) stod här i dörren och sa "Jag vill ha henne, jag tar henne med en gång!"

Usch. Gråtfärdig. Blir inte bättre av att titta på den här bilden. Önskar nästan att jag inte hade, eller behövde ta heller, några bilder på henne :-(

Har ni sålt en älskling någon gång? Hemskt...

8 - is the magic number?

Ja, vi vet ju alla att kineserna tycker att åtta är ett bra tal! Jag har upptäckt en intressant sak när jag sorterar bilder. Oftare än inte, är det exakt var åttonde bild som blir den jag väljer. Skumt, va? De ligger åtta i varje rad och därför rakt under varandra i bildvisningsprogrammet så det är lätt att upptäcka medan jag sorterar att jag väljer just dem...

Jag är nog lite övernaturlig ändå. Tänk bara på Annelis vingar (läs i kommentarerna)!


/Magiska Mette

240 mail sorterade

Bara 91 st kvar i inboxen...

Nej nu blommar löken!

Två rekord på samma dag!

1) bloggen hade 411 besökare igår (och det är första gången vi når över 400 en "vanlig" dag, dvs när det inte varit nån stor publicering eller annat jippo)

2) och totalt antal unika besökare hos denna blogg sedan starten har nu hoppat upp ytterligare ett femtusen-steg:  35,079 st


H U R R A !

T A C K  alla härliga bloggläsare!


Det firar vi med en bubbelbild från en varm sommarkväll på Öland i juli (vi längtar redan till nästa gång!):


Nu är det mycket!

Ibland är jag på banan och ibland halkar jag av och sladdar lite i sidoleran för att det händer så mycket som behöver tas om hand på direkten-direkten. Då blir det till att jobba (ännu) längre på kvällarna. Tillkommer gör dessutom att jag fullkomligt överväldigas av en massa idéer inuti det snart fullsatta huvudet just nu, och de behöver ju också fångas innan de glöms bort (eller ve och fasa, tänk om man skulle få härdsmälta där uppe på övervåningen!) Roligt är det förstås men just nu är det verkligen full fart i 290 nästan dygnet runt!

Vad har ni för tricks när ni är inspirerade till tusen, för att behålla och genomföra idéerna? Berätta gärna!Man kanske skulle vara katt? Den här fröken (Dia, 9 år) tänker på:

1) mat (hon berättar det högt och ljudligt, därför vet jag)
2) ligga och gosa i soffan under filten med mig på kvällarna
3) jaga möss

Vintertid går nr 3 helt bort (jag lovar, hon är ute max fem minuter för det allra nödvändigaste och sen skriker hon som om svältdöden närmar sig tills vi släpper in henne igen).

Ibland kallar vi henne för miss Miami istället för att hon vickar så förnämt på svansen när hon knallar runt. Det gillar hon.

Nehej, back to work!

/M

Daria Werbowy

När jag bodde i USA plåtade jag för olika agenturer många unga tjejer som önskade sig en karriär inom modellbranschen. Till slut var det inte roligt längre, eftersom jag så ofta såg drömmar gå i kras och otroligt fina, vackra tjejer knäckas av att de inte var tandpetarsmala eller hade allt som agenturen krävde. Därför har jag faktiskt varit helt och hållet ointresserad (nja, nästan i alla fall) av både modefotografi och modeller de senaste tio åren. Stor skillnad jämfört med min tid i USA då man hade stenkoll på alla etablerade, nya och kommande modeller!

Idag "snubblade" jag (något till min förvåning då) över en modell som jag VERKLIGEN hade gillat att fotografera (fast det först var kläderna av Balmain jag såg på den här bloggen av Bellisima - från franska Vogues septembernummer. Kläderna på de två översta bilderna... - me like!)

I alla fall, modellen heter Daria Werbowy och det jag gillar är dels hennes skiftande utseende, att hon är kanonsnygg utan smink och att hon är ett fullblodsproffs som modell och förstås hade varit en dröm att jobba med. Framgångsrika svenska modefotografen Camilla Åkrans (vars egen favoritmodell är Anja Rubik) i New York är bland de som haft äran!

Ibland får även jag en släng av modefoto-sjukan, alltså :-)

God kväll!

Bröllopstorget - marknadsundersökning

God kväll!

Nu är jag hemma efter dagens bröllopsuppdrag - utan en enda droppe regn! Igår var det inget annat än droppar på tvären på väderkartan, så de gissade fel. Igen. Hm.

Jag tänkte höra med er om ni har lust att svara på några frågor? Det gäller sajten Bröllopstorget, som är den största bröllopssajten i Sverige. Om du varit där någon gång, skulle du vilja svara på följande är du jättesnäll?

 1. Har du hittat hit till min blogg/hemsida via Bröllopstorget.se?
 2. Har du kanske hittat hit på annan väg men brukar "hänga" på Bröllopstorget?
 3. Har du någonsin skrivit något i forumet där, i så fall inom vilket ämne?
 4. Om du redan gift dig och brukade vara på BT före bröllopet, har du varit där efteråt? Och har du i så fall skrivit något på forumet då?
Motivera gärna dina svar om du vill.

Detta skulle hjälpa mig mycket inför framtida marknadsföring, så jag blir jätteglad om du har tid att svara.

Tusen tack kompisar!

Oväntat mysigt

Jag gick hem "tidigt" från jobbet idag, redan halv sju! Annars brukar jag alltid bli kvar till åtta-nio på fredagar. Nu har jag precis tänt en massa ljus, gömt värmeflaska under filten och till sist slagit mig ner i soffan framför Golden League på tv - och en ganska oväntad höstmyskänsla infann sig när mörkret faller utanför fönstret.

Jag önskar dig en bra helg!

/Mette

Bröllopsfotograf Bjärehalvön: Anneli & Figge

Anneli och Figge träffade jag första gången för snart ett år sen på bröllopsmässan på Wapnö slott (årets mässa går av stapeln söndagen den 5 oktober - kom gärna dit och säg hej!).

De hade egentligen ett annat datum planerat men eftersom jag redan var bokad då bytte de - det ni! Inte illa! Den 12 juli var det äntligen dags. Plats för porträtten var Bäckdalens handelsträdgård i Hallavara. Anneli är trädgårdsfantast och när solen torkat ut de flesta färgglada blomster i deras egen, hittade vi den här! En ovanlig, men ovanligt mysig plats att fotografera på. (Bra backup eftersom regnet skulle stått som spön i backen - lite senare på eftermiddagen åskade det MASSOR (det var då min dator "brann") så lite tur har man nog ibland :-)

Familjen är en härlig samling personligheter med nära till skratt! Anneli och Melker:

Figge och Ebba:

Ebba var så otroligt fin i sina små änglavingar. Den här bilden kommer att vara favorit i barnkategorin länge:

...och den här...Melker var också en riktig liten charmör, helt på sina egna villkor kunde han plötsligt bli tokglad och sedan kikna av skratt!

Men det är ju det här fina brudparet som är huvudpersonerna för dagen:

Älskar den här bilden - Annelis gröna ögonskugga, färgerna på buketten och rosen i håret, underbar är hon!

Figge inte desto mindre tjusig:

Pussas gillar de...
Efter Bäckdalen for vi vidare ner till Norrebro hamn för att ta bilder vid havet. Här kan man knappt tro att det någon timme senare var kolsvart himmel, blixt och dunder och spöregn, eller hur?

Sista bilden blir en vidvinkelbild med massor av den härliga blå himlen, ett fantastiskt lyckligt brudpar och Bjäres sommarkust i sitt esse!

Guldstjärna till Anneli och Figge från fotografen för det bytta datumet - vilken ära! Jag är så glad att jag fick vara med.


Vilken bild blir din favorit?

Fredagsschema

Nu på förmiddagen var Evelina här och sa hej på sin väg mellan Göteborg och Tingsryd, det var roligt! Hon tog lite albumbilder på Janna, som ju är dotter till hennes häst Poppy.

Resten av dagen är det redigering som gäller här i ateljén, många uppdrag som väntar på att göras klara. I morgon är det bröllop i Båstad, Jenny och Marky gifter sig för andra gången (första var Las Vegas).

Hoppas du får en bra fredag, bästa bloggläsare!

Mitt hjärtegull en fin kväll för några veckor sen:Nej nu sjutton gubbar

är det dags att gå hem! Hörs i morrn kompisar!

Mette

Saker jag vill lära mig

 • html (massor!!!)
 • Flash (ALLT!)
 • göra nyhetsbrev som fungerar perfekt i alla mailklienter
 • miljarder saker i Photoshop, Illustrator och alla Adobes andra program...
 • webshopsteknik
 • alla Adobe-fonters utseende utantill (och några till)

Hm... det tar väl cirka en kvart, kanske.

Vad är DU sugen på att lära dig?

100 kompisar!

Nu har jag 100  kompisar på Facebook! Inte för att jag pratar med alla eller träffar alla stup i kvarten - men det ÄR faktiskt kul att ibland se vad de hittar på i sina Updates.. lite skoj koll, sådär.

Vill du bli kompis med mig på Facebook går du bara in här och söker på Mette Ottosson. Jag är väldigt anonym där (fniss) och har den här profilbilden just nu:
Bilden tog assistenten Alex Gustavsson på mig vid ett bröllop på Österlen förra året. Kolla in hans blogg här! Lite nya inlägg snart, Alex...? Hans hemsidesadress har jag inte men jag vet att den finns :-)

.Motorfrågan

Som ni läst tidigare har det varit frågor om vilka linser som (inte) passar vilka kamerahus, och nu har jag fått ett mycket klart och tydligt svar från min kontakt på Canon:

Det enda som Canon har som inte funkar på både Mark-husen och de mindre är EF-S linser. De passar inte Mark-husen.

Alltså; fritt fram för alla som har suget efter en 50 mm 1.8 att köpa på, funkar utmärkt!Hur det däremot är med Nikons motsvarande, det vet jag inte :-)

Hoaks?

Kanske är det bara blaha att autofokusen på 50 mm 1.8 inte skulle fungera med Canons 400d?

Hm... mysteriet tätnar...

Jag har mailat min kontakt på Canon så vi får se vad hon svarar. Spännande...

Så gulligt av Emelie!

Emelie var här idag på en pratstund, det var lika trevligt som vanligt - hon har många planer och är en idéspruta utan dess like!

Dessutom fick jag världens gulligaste halsband, där man själv får öppna en liten konservburk med en mussla och plocka ut pärlan för att sedan placera den i smycket. Pärlorna har olika färger/betydelse och jag fick LOVE som önskar mig kärlek livet ut. Det ser jag fram emot!

Tack Emelie!


/M (som tycker det är fasen så svårt att ta snygga närbilder på sin egen hals, hehe)

Motorkrångel

Frågan om autofokus i kamerahus/objektiv har varit på tapeten här och jag har inga bra svar!

På Cyberphoto säger de att Canon aldrig haft autofokus i sina hus (tack Madde för mailet) och då undrar jag ju vad som är problemet med att 50 mm 1.8 utan USM endast kan användas med manuell fokus på 400d:n? Rent tekniskt, vad fattas i så fall kameran? Det funkar ju finfint med min Mark II:a och III:a...

Något teknikfreak därute som kan bringa reda i oordningen? Tacksamt! Jag ska maila Canon och kolla också!

Det fabulöst snygga glittret på svt

Jag är kär. Förutom i Tim då, så har jag blivit totalförälskad i det snygga guldglittret som svt har mellan programmen, när de visar tablåer för vad som kommer resten av kvällen... Har ni sett det? Suck...

Om någon vet hur man gör, kan genomföra och dessutom kan applicera det på en ny hemsida som en ("stilla") jpg-bild och som en Flash-animation, är ni muchos välkomna att höra av er till mig för att diskutera bonus :-)

Puff säger det...

...när Emelie skrivit något om mig, och vips så stegrar sig statistiklinjen brant uppåt något hundratal!

Roligt att ni hittat hit, nya Emelies läsare, ni är alltid lika välkomna :-)

Tävling i höst

Det är inte bestämt när ännu, men jag kommer att utlysa en tävling i höst med ett speciellt tema som betyder mycket för mig. Ett litet frö vill jag alltså redan nu så i ditt medvetande; och säger därför:

"Fundera på händelser som gjort ditt liv bättre, små eller stora - men avgörande".

Jag ser redan fram emot tävlingsbidragen, det ska bli jätteroligt!Family story: the Ludvikians

Som ni kanske har märkt har jag en del mycket goda vänner som jag lärt känna genom jobbet - några för att jag har fotograferat deras bröllop. Ett fantastiskt sätt att lära känna någon, vilken härlig start på god vänskap! Ett finfint exempel på detta är Ludvika-familjen Linda, Ola, Frida och Anton. Ni har säkert sett att Linda är flitig på att kommentera här på bloggen, och de vann ju tävlingen "Har-du-en-Mette-på-väggen" med den otroligt roliga bilden på Anton!

I juni var de i sommarstugan i Mellbystrand och kom då förbi med Krya-på-dig-choklad till mig (det var efter ridolyckan).På kortet hade de skrivit "Strandsatt - men inte ensam! Vi tänker på dig" och det var ju så gulligt att jag fortfarande får en klump i halsen när jag tänker på det. Vi var i stugan på fest i slutet av juli också, men det är en helt annan historia... och som tur är ingen kamera med den gången :-) men fantastiskt roligt var det!

Vi fikade, åt jordgubbar och så tog jag några bilder på lillebror Anton som kom till familjen i vintras! Att föräldrarna har humor vet vi ju redan, frågan är om Anton har... (Linda, om du tror att han som tonåring kommer att döda mig för de första två bilderna så tar jag bort dem!)

Så här ser alla barn ut när de får syn på fotografen:

Haha, nä jag bara skojar! Men han är ju obetalbar! Här kommer en till, som jag tycker är så söt - tänk att vara så liten och behöva tampas med snor och dregel i strida strömmar dagarna i ända, att han håller humöret uppe är för mig en gåta!

Som tur är tog vi lite fler :-) Världens skönaste lille kille!Jag tänkte visa några bilder från Linda och Olas bröllop också (2006) - de är tagna utanför Hovs kyrka här på Bjäre. Jag minns hela fotograferingen med en väldigt tydlig känsla - så mycket kärlek och värme i den här familjen!


Den här bilden på Frida och Linda har sedan jag tog den haft en stadig placering på min favoritlista. Den finns i enmeters-storlek här i ateljén och även i headern på bloggen just nu. Jag tror faktiskt det är den somrigaste bild jag någonsin tagit, och jag tycker jättemycket om den:


Tack bästa Ludvika-bor för allt roligt, vi ser fram emot många fler glada kvällar i framtiden!

Puh puh x 377...

Jag får så otroligt mycket mail och jag vet så väl att ni väntar och undrar och längtar efter svar - men det finns inte tid för att svara på studs! Just nu har jag 377 mail i inboxen och skulle behöva sitta i ett par veckor på heltid för att hinna med... bli därför inte ledsna på mig. Jag måste ta befintliga kunder först och särskilt de med aktuella uppdrag/beställningar, men allra först bli klar med bildjobben som väntar! Håll ut!

Kram till er alla, passa på att njuta av det vackra vädret, ni vet vet vad som väntar...


HÖSTMYS såklart! Morgonens observationer från trädgården:


RSS 2.0