We love colors!

Victoria och jag, vi gillar nog färg lika mycket båda två. Varje gång jag kommer hem till dem, möts jag av fantastiska kulörer! Extra härligt, nu på vintern:
 
 
 
Victoria & Malte
 
***
 
Trevlig helg, kompisar!
 
 

Dags att beställa! 2 dec är sista chansen före jul.

Söndag 2 december är sista dagen för bildbeställningar med säker leverans före jul. Det kan gå senare också, men då vågar jag inte lova.
 
Jag håller helt stängt mellan 17 dec och 13 jan den här julen, välbehövlig vila men som kräver lite planering. Nästa leveranstillfälle är med andra ord först i slutet av januari.
 
* Jag påminner också om erbjudandet på förstoringar: två för en! Klicka här för mer info.
 
* Ett annat populärt julklappstips är presentkort, antingen på fotokurs (från 1600 kr) eller porträttfotografering (från 1480 kr). Det brukar vara otroligt uppskattat att få en present som så småningom kan hänga på väggen i många år.
 
Mejla mig om du vill veta mer! [email protected]
 
 
 
Ellen
 
 
 
 

Småtomtar i julskrud

 
 
Ellen & Ludvig
 
 

Ny era

Tack för lång och trogen tjänst, min kära Sony Ericsson från 2009. Nu har jag väntat förgäves på att du ska ge upp självmant... så till sist fick du gå i pension ändå.
 
 
Och välkommen, iPhone 5!
 
Nu kan ni dessutom hitta mig på både på Twitter och Instagram. Jag börjar lite lugnt... och ser hur det går, om jag gillar det. Hej svejs kompisar!
 
 
 
 

JULKLAPPSTIPS: ta en till farmor också!

Nu blir det rea, mina vänner:
 
KÖP EN FÖRSTORING - OCH FÅ EN LIKADAN TILL, GRATIS!
 
Gäller storlek 30x45 cm, på ordinarie fotopapper (ej Fine Art eller canvas)
 
Pris: 800 kr (ord pris 1600 kr)
 
*****
 
För varje 30x45 cm-förstoring du väljer, får du alltså en exakt likadan (samma motiv och samma storlek) på köpet. Du kan välja en bild från en fotografering du gjort, och/eller en bild från bloggens bildbank (ange inläggets URL).
 
Himla bra, eller hur? Nu kan både farmor och mormor få en rejäl julklapp att ha på väggen.
 
 
 
 
 
Alfred & Malte
 
 
*****
 
Erbjudandet gäller endast nybeställningar, och vid ordrar lagda från 23 nov - 1 december 2012. Ev. frakt tillkommer. Betalning via faktura 10 dagar. Ange rabattkod 2ferNov2012.
 
Mejla mig på [email protected] om du har frågor, och/eller för att beställa.
 
Välkommen!
 
 
 
 

Livet är bra gött

När man fredagsmorgontränat, fått sig en god kaffe på sitt roliga jobb, lyssnar på bra musik, har en Tim i sitt hjärta och en helg framför sig, ja då är livet bra gött.
 
Solange - I decided
 
 
Playa del Cura / Gran Canaria, september 2012
 
 
 
 

Bröllopsfotografering Karlskrona: Öhberg & Öhberg

Efter att ha fotograferat familjen Bolin i Viken i förmiddags, sitter jag nu i ateljén och håller jag nu på att redigera och lägga ordrar för fulla muggar inför julen.
 
Bland annat till Jennie & Daniel, Lyckebys stiligaste Öhbergare. Inte konstigt, med tanke på att de är föräldrar till de här flotta grabbarna. Tjusiga familjen, helt enkelt! Mer karlskroniter åt fotografen :-)
 
 
 
Jennie & Daniel
 
 
 
 
 

Frodi och Tjocka Berta

I oktober var jag i Åsa utanför Kungsbacka, för att fotografera hunden Frodi. Hans matte Lena berättade att han var vacker, men jag blev ändå helt tagen! Frodi hade nämligen också en personlighet som gör att man bara vill dognappa honom med sig.
 
Hans mamma är från Island, korsning Border Collie/Isländsk fårhund. Hans pappa är Siberian Husky. En helt suverän blandning, om du frågar mig:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och vem är då Tjocka Berta, undrar du. Här är hon, Frodis vackra kompis, som hette så redan när hon bestämde sig för att flytta in:
 
 
Jag gillar verkligen att fotografera våra vänner djuren. Hundar, katter, hästar - eller någon som vill ha porträtt på sin pippi?
 
 
 
 
 
 

Skaldjur!

Idag kom Hemdeli med vår kvartalsleverans av räkor. Jo, så lyxigt har vi det, fast vi bor långt ute på landet. Stora räkor framkörda till grinden, det ni! Vansinnigt goda är de också. Kolla in deras sortiment och om du kan beställa hem till dig här.
 
Då passar det finfint med en bild från senaste JellyBean-fotograferingen i somras:
 
 
 
Kräftskiva!
 
Produkter/uppdragsgivare/styling: Ingela Benson/JellyBean, matstyling: Eva Petersén/Gladmage.
 
 
 
 

Höst i Södra Sandby

 
 
 

Nina är allt bra på att tindra med ögonen, hon.

 
The Anderssons
 
 
 

Charlie in black & white

 
 
 

EN NÖJD FOTOGRAF.

Det är något med lördagkvällar som gör mig så vansinnigt extranöjd. Jobbveckan klar, ledig kväll, och sovmorgon i morgon. Jajamänsan. Att jag dessutom haft bålekul med Amelias reporter Karin hela dagen idag, gör ju inte tillfredsställelsen mindre. Bilderna kommer i januarinumret!
 
Ha en fin lördagkväll folks,
 
kram Mette
 
 
Här var jag också nöjd, på vår favoritrestaurang MezzaNotte i Fuengirola i april:
 
 
Foto: Timman, så klart.
 
 
 
 

Amelia, Karin & Vilma

Oj, så fort den här veckan gick! Det måste vara min flitiga träning. Tim och jag avslutade den i alla fall med ett besök i Laholm, där vi först valde gravsten (inget roligt jobb men hittade en finfin och det kommer att bli så bra), sen åt vi på ett roligt litet café vid torget, vinkade åt Josefine som gjorde någon fin i håret på salongen, och avslutade med ett besök på Teckningsmuseet. En något knasig utställning var det just nu, men vi hittade trevliga julklappar att köpa med hem till Bjäre!
 
I morgon och på söndag ska jag fotografera för tidningen Amelia, med världens roligaste reporter Karin Widén (eller hennes nya blogg här: Bjutiful.me). Ska bli superkul.
 
Nu avrundar jag med en bild på Vilmisen från Göteborg:
 
 
Jag får lite Tordyveln flyger i skymningen-vibes av den här bilden. Yes?
 
Trevlig helg, allihop!
 
 
 

Nä, nu får ni hjälpa mig!

Snacka om inspirationslös! Det är jag det, just nu. Jag behöver en spark där bak! Kan inte du (ja, du) skriva ditt bästa inspirationstips? Kan vara vad som helst, inom vilket område som helst. Enlighten me!
 
Thanks, sweeties.
 
 
 
 
 
 
 

Min eftermiddag i bild

 
Or not. Hehe. Drömma går ju! Fast faktum är att jag tycker det är ganska mysigt även i november. Jag behöver till exempel inte ha mörkläggningsgardiner för fönstren när jag redigerar, utan det sipprar in lite lagom jämngrått dagsljus. Inte behöver jag ha dåligt samvete för att jag inte får fräknar när jag sitter vid datorn. Inga stränder ropar på mig. Och det är ju väldigt mysigt med stearinljus.
 
Efter väl förrättat dagsvärv (massor med ordrar skickade) är det nu tid att gå hem och inte titta på Bönder och Carina Berg, eftersom några snubbar ska sparka muppboll i flera timmar på den kanalen. Suck. Men jag ska nog hitta nåt annat kul ;-)
 
Good evening, folks!
 
 
 
 
 

En riktigt bra en!

Klicka här för dagens tema valt av Tim!
 
Och klicka här för en speciellt till mig, och här för en annan redigt rolig en jag också fick. Tack Solveig, Jossan och alla andra för goda skratt dagen lång, presenter i överflöd och för att inte tala om de hundratals hälsningar jag fått på Facebook som jag faktiskt svarat på, allihop :-). Tänk att man kan bli så bortskämd bara av att fylla...21... hehe, jag menar halvvägs till 84. Weehoh! Då ska vi rocka järnet på hemmet, flickor och pöjkar.
 
(här är det ingen bild)
 
Nu är det kväll! Vi ses i morrn!
 
 
 
 
 
 

Barnfotograf Karlskrona: Charlie i Torhamn

Jag undrar jag, om ni kan gissa vad coola Charlies pappa jobbar med...
 
:-)
 
 
 
Charlie, Hook & Ladder
 
 
 
 

Allt blir bättre med Tiden

Jo, det har jag hört på tv och det stämmer nog. Just nu väntar jag på att Tiden ska se till att mitt sköldkörtelvärde stabiliserar sig igen. Det går med andra ord lite långsamt här hos fotografen, men tack för att ni orkar vänta på mejlsvar och bilder några dagar extra!
 
Idag har jag haft fullt upp annorstädes: tränat, varit på tuttfotografering, deltagit i en forskningsstudie, träffat Lovely weddings-tjejerna Lisa och Marie och väldigt god sushi, sedan kört hem och packat upp och packat om beställningar: canvas och Fine Art-printar i stora storlekar! Härligt att se dem så.
 
 
 
50x70-canvas, klar att hämtas av Sara & Fredrik
 
 
PS. Tack för alla fina kommentarer ni lämnat den senaste veckan. Jag som är så lättrörd! Ni är underbara.
 
 
 
 
 

9 november

Idag skulle min pappa fyllt 69. Istället knackade polisen på vår dörr en kolsvart söndagkväll förra året, och berättade att min far "hittats avliden i sin husvagn". Jag kunde ta in det, utan betedde mig som om det var något helt väntat. Samtidigt som polisen berättar, ser jag på tv:n hur en häst kollapsar vid ett hinder, mitt i en hopptävling. Den dog, den med.
 
Först efter en stund förstod jag på riktigt vad som hänt, och efter det tog det många veckor innan jag alls kände igen mig själv. Jag blir aldrig densamma som förut, men de här 368 dagarna har åtminstone tagit udden av det värsta.
 
Hela veckan har jag tänkt att jag ska blogga bilder från året som gått: från vårt adjö vid kistan, från Portugal när vi tog hand om hans saker, från urnsättningen. Men nej, det känns för mycket. Jag blir gråtfärdig och trött. Fars dags-reklamen sköljer över mig vart jag än går och november är lång och grå.
 
Det får helt enkelt bli en annan gång, eller kanske inte alls.
 
Ta hand om varandra.
 
Jag och min far (Spotify)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rubinbröllop: Ulla & Sven-Ivan

Josefines goa föräldrar har styrt båtarna i Väderötrafiken i många år. Valet av plats var därför inte särdeles svårt, när vi fotograferade dem tillsammans inför deras jubileum i december. Och rubinbröllop, ja då firar man 40 år som gifta. Tänk vilken dröm att vara så här kära efter så lång tid.
 
Ulla & Sven-Ivan, underbara ni:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fabbe har ni träffat förr:
 
 
 
 
 
 
 
 
Och mer av både dem och Josefine får ni se nästa sommar, när det är dags för bröllop i Varnhem. Längtar redan!
 
 
 
 
 
 

Bröllopsfotografering Karlskrona: Jennie & Daniel

 
 

Min bästa bild någonsin

The Anderssons. Åtminstone en bit av dem.
 
 
Tur jag tog några extra bilder.
 
Hälsningar Mueheheeee-ästerfotografen
 
 
 
 
 

Yawn

Nu har jag jobbat som en stolle hela dagen, dags att knalla hem de tolv metrarna i regnet och ta kväll!
 
 
Sjörövar-Fabbe
 
 

Se upp, alla brudpar!

Nu börjar det nämligen bli riktigt fullbokat nästa säsong!
 
Mejla mig genast ([email protected]) om du vill vara säker på att få ditt datum. Lediga lördagar och mer info hittar du här.
 
Välkommen!
 
 
 
 
 
Emma & Björn
 
 
 

RSS 2.0