Barnfotografering // Family Story: Ahlströms på Öland

I januari 2011 fick jag följa med Madde & Johan till Dominikanska republiken (ja, i Karibien, jag vet - jag trodde inte heller mina öron först när de frågade) för att fotografera deras bröllop. Som ni säkert förstår blir man ganska förtjust i så trevligt folk, hehe. Barnen Oscar och Alva var också med och ni kan se alla bilderna här. Hela familjen är så himla härliga och det enda tråkiga med dem är att de bor så långt härifrån, ända uppe på norra Öland. Å andra sidan: jag förstår verkligen att de bor där. Vilket landskap! Helt fantastiskt!
 
Även om det facebookats flitigt, har vi inte träffats sedan Karibien så det blev ett kärt återseende med hela familjen. De är två fler än sist: dottern Lilly och hunden Lasse (självklart världens bästa förkortning av Las Vegas, det förstår ju vem som helst). Plats: först deras gård inbäddad i grönska utanför Böda, och sedan supercoola kalkstenskusten vid Hagskog.
 
På de första bilderna har Lilly på sig en klänning som är hundra år gammal, sydd i New York av Johans släkting (minns jag historien rätt nu, Madde?). Tanken svindlar i alla fall.
 
Och i slutet av fotograferingen, ja då var det tur att vi redan fixat klänningsbytet. Swoosh sa det bara, så låg Lilly i pölen. Men det gick bra ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kära nordölänningar, nu ses vi med lite kortare intervall i fortsättningen tycker jag! Er tur att hälsa på oss...? ;-)
 
 

Familjefotografering vid Alvedsjöbodar (Öland)

Vi har varit på Öland många gånger nu, men det finns fortfarande hur mycket som helst att upptäcka. Alvedsjöbodar var en väldigt trevlig ny bekantskap, faktiskt helt andlöst vackert. Där fotograferade jag en superhärlig familj från Löttorp: Hedda, Moa, och deras föräldrar Sara och Roger. Havet var kav lugnt, med sådär mjuk yta som det bara blir när det är riktigt hett i luften, och gött var det att ligga i gräset. Vattnet däremot var inte lika varmt, tjejerna bara skrynklade ihop ansiktena och kom illa kvickt upp igen :-)
 
Kanonduktiga var ni, hela familjen, det var jättekul!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Freckles

Upptäckte just att söktermen som toppar min blogg denna veckan är "bilder på söta fräkniga människor". Härligt!
 
Skulle bara säga det :-)

Julia, sex och ett halvt

Julia har blivit så stor nu. Vi pratar om vad hon inte vill göra när hon blir stor (jobba på kontor eller snickeri). Hon vet skillnaden mellan hip-hopare (de har mest mössa) och rappare (de har mest keps). Hon hänger gärna med oss vuxna en hel dag, men pausar med LasseMajas detektivbyrå på tv ibland. Bäst av allt är att även hon tycker helgerna är för korta när vi ses.
 
 
Julia, Öland maj 2014
 
(för tidigare bilder, klicka på Family story-kategorin eller börja från början här)
 
 
 

Matfotografering: Asiatisk glasnudelsallad (HemDeli // Gladmage)

Lite glasnudelsallad ikväll kanske? Det här receptet är så grymt gott - som alltid när Eva lagar! Fotografering för HemDeli, receptet hittar du här.
 
 
 
Mat & styling: Gladmage catering
 
 
 
 

Publicerat : intervju och bilder i Eva Sjöbergs bok om barnfoto

Eva Sjöberg och Sanna Lund var på fotokurs hos mig för några år sedan. De var superduktiga redan då, och det har verkligen gått framåt: nu har Eva skrivit en bok som heter Konsten att fotografera ditt barn - inspirerande idéer för dig som vill fånga och bevara de första åren (Pagina förlag). Boken är tänkt för föräldrar med kamera, och som ett komplement till att gå till fotografen. Mängder av tips och kul idéer, både fototekniskt, och hur du kan göra för att låta fotograferingen bli en rolig del av vardagslivet och ditt barns uppväxt.
 
I boken är jag intervjuad om "öppen skugga", ni vet mitt favoritljus när det blir så fint glitter i ögonen på den man fotograferar. Med på bild finns Matteo och Holger.
 
Så här ser boken (omslagsfoto av Eva förstås) ut:
 
 
"Mina" sidor:
 
 
 
 
Och här är bilderna på Matteo och Holger lite större:
 
 
 
 
Boken kan du köpa här på AdLibris, här på Bokus och säkert på fler ställen.
 
Tack Eva för ett roligt samarbete, och tack till familjerna Sablone & Fagö för att ni ville vara med i boken!
 
 
PS. Sanna har också skrivit en bok, om Photoshop! Finns på Moderskeppet. Läs mer här.
 
 

RSS 2.0