Sommarsystrar

 
Norrvikens trädgårdar, augusti 2013
 
 

♥ Vår bästa vän Dia, 1999-2013 ♥

I fredags ringde grannen och hade hittat Dia på fältet här utanför, ihjälkörd av en av skördemaskinerna. Det var inte mycket som var helt på henne, kan jag säga. Fy fan. Stackars, stackars, stackars lilla vännen, så trasig.
 
Vi begravde henne i trädgården mellan fruktträden, med mjukt att ligga på och blommor ovanpå. Och som vi gråtit, saknaden efter hon som varit vår bästa vän i fjorton år är fanimej hemsk.
 
Ni som har haft katt vet ju, och alla som någon gång hälsat på oss vet definitivt vem Dia var. Hon var helt enkelt världens bästa, och världens vackraste. Kompisen som alltid vill ligga i famnen, ihopkrupen i ens armhåla för att spinna som bara hon kunde, som ofta pratade högt och ljudligt med oss om allt möjligt vi ibland förstod, som låg uppe på kakelugnen när vi eldar på vintern, och som alltid, alltid, alltid var nära oss.
 
Nej, detta var ingen rolig helg. Jag hoppas allra mest, av hela mitt hjärta att det gick fort, att hon inte hann bli rädd, och att hon inte hann ha ont. Lilla, lilla älskade vännen. ♥
 
 
 
 
 
 
Och den här knasiga, goa mysbilden tog Alex för några år sedan. Den är guld värd just nu.
 
 
 
 
 
 
 

Barnfotografering Helsingborg : Fi & Oscar

 
September 2013
 
 

Malin & John (bröllopsfotografering Torekov)

I lördags hölls det bröllop vill jag lova. Malin och John är så jädrans (förlåt) söta och goa! Vi tog porträtten i Burensvik, en av Bjäres vackraste platser. Och det är bara en liten bit ner längs vägen från deras gård, helt perfekt. Här är två bilder till att börja med:
 
 
 
 
 
Malin & John, 21 september 2013
 
 
 
 

Familjen Zacho {familjefoto Ängelholm}

En till på goa familjen Zacho - nu är alla deras bilder klara och levererade. Dessutom planerar vi för en ny fotografering redan i vinter, helst i snö och gnistrande sol. Heja skånska vintern, du klarar det!
 
 
 
 
 

Ella! {barnfotografering Tyringe}

 
Ella, september 2013
 
 

Nina & Jón, Nya Älvsborgs fästning {bröllopsfotograf Göteborg}

 
10 augusti 2013
 
 
 
 

Måndagstipset: Gatukonst med Julien Malland

Som ni vet tipsar jag på Facebook varje måndag (ungefär) om något jag gillar. Den här måndagen måste jag dela med mig även här, för er som inte har FB:
 
På Kunskapskanalen går just nu en fransk dokumentärserie som heter Gatukonst. SÅ HIMLA BRA. Tre delar av tretton har visats, Peru, Ukraina och Madagskar. Programledaren är den unge parisiske graffitikonstnären Julien Malland.
 
Kolla in serien på SVT Play här. You'll get some inspiration, let me tell ya'.
 
 
 
 

Lägesrapport!

God torsdag kära ni!
 
Vad händer hos fotografen i september? Lite av varje, kan man säga. Idag har Eva (Gladmage catering) och jag fotograferat mat igen, bilderna kommer i vinternumret av Magasin Båstad. Eva är min idol. Hon är grym på att laga snygg och god mat, och stylingen? F.a.n.t.a.s.t.i.s.k. Vi har verkligen superkul ihop.
 
 
I övrigt är det just nu massor av barn- och familjefotograferingar, igår var jag uppe på åsen i Koarp i närheten av Vallåsen, i tisdags var jag i Tyringe. Flera nya bokningar kom in på studs med erbjudandet i förra veckan - funderar du på att boka kan det vara en god idé att mejla genast!
 
På lördag är det bröllop, i Burensvik (Torekov) där jag fotograferade brudgummens syster när hon gifte sig för fem år sedan: Malin & Jimmy.
 
Och nästa vecka upphämtningsvecka. Sådana får jag lägga in då och då för att alls ha en chans att komma ikapp med sortering och redigering, och en och annan lunch/fika med försummade vänner tex Jenny, Maria & Stina, och så ska vi ha Lovely Weddings-träff.
 
Utöver det ska jag bara hinna måla fönsterkarmar, vänja mig vid ny medicin eftersom vi fortfarande inte fått bukt med mina svajiga nivåer (läs mer om sköldkörteln här och här), kolla ikapp Roomservice med MIJA KINNING på nätet (vilken lycka att upptäcka att min favoritinredare är i tv igen!), och läsa mina nyanlända ex av Good News Magazine (vilken himla bra idé med en goda nyheter-tidning).
 
Tjohej vad det går, skulle jag nog kunna sammanfatta det. Hehe. I love it!
 
Nu är det dags för kaffe och kolla igenom bilderna från igår och idag en första gång. Ha en bra torsdag mina vänner!
 
Yours truly ;-)
 
/M.
 
 
 
 

Matreportage i Magasin Båstad : sommarmat med Gladmage! (företagsuppdrag // matfotografering)

På torsdag ska Eva och jag fotografera nya spännande maträtter inför vinternumret av Magasin Båstad, och jag som inte ens bloggat sommarmaten! Jag skyller på att det var lite att göra där vid midsommar ;-)

Alla mat- och dryckesrecepten kan ni se och läsa i Magasin Båstads sommarnummer på nätet här (bläddra framåt för fler sidor).
Och bilderna kommer här. Ja, jag veeeet det är taskigt att hysta upp färska jordgubbar i september, men ta och ställ till med en sommarfest i höst vet jag! De här bilderna tog vi faktiskt i mars, så det går finfint även off season. OCH! Avsluta partajet med pavlovan på sista bilden - det är den absolut godaste jag någonsin smakat.


Mat & styling: Eva Petersén, Gladmage catering / Båstad
Rekvisita: Agnetha Livijn  (pastellfärgat porslin bild 6, 7 och 8 - tack för lånet!) + privat
Charkprodukter: Lindegrens Bjäre Rödkulla i SinarpsdalenPorträtterbjudande: HÖST-TORSDAGAR!

Gör ett riktigt klipp en torsdag i höst! Snart är det dags för julklappar och vad kan väl vara bättre än att ge bort bilder? Knappast nåt, eller hur? ;-)
 
Följande torsdagar får du kalasrabatt om du bokar porträttfotografering:
 
10 oktober
17 oktober
24 oktober
31 oktober
7 november
 
Observera! Dagsljustider samtliga datum! Kl 10-14 är det bäst ljus och i nödfall kan nog även fram till kl 15 funka bra (iaf i oktober).
 
Och specialpaketet du kan boka är:
 
1 tim fotografering
inkl 4 st digitala bilder
1500 kr
 
(ord pris 1900 kr)
 
 
Gäller endast nybokningar, och alla former av porträtt, men ej bröllop & företagsuppdrag. Kan inte kombineras med andra rabatter/presentkort. Med reservation för fullbokning. Vid längre resa än tre mil tillkommer researvode. Bokningsavgift 500 kr (dras sedan från slutfakturan).
 
Så där ja, då har du ju strax julklapparna avbockade. Mejla mig genast på [email protected] för mer info och lediga tider. Först till kvarn!
 
PS. Tipsa gärna dina vänner!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Produktfotografering: Jenny Kåberg Metalldesign - handmade jewellery

Idag lanserar Jenny sin nya hemsida! Så himla bra och fin den blev! Och extra roligt för mig med alla bilder, förstås.
 
Kolla in hemsidan här: Jenny Kåberg Metalldesign - Jewellery & Metalwork
 
här är några av bilderna vi tagit på hennes kollektioner av ringar, armband, halsband. Allt är förstås handgjort och otroligt snyggt, om "halvpartiska" Mette får säga det själv. Hehe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Familjen Zacho

Ni kanske minns häromveckan när jag skrev att jag skulle fotografera en familj med två barn och tre hästar?
 
Jag kan säga så här: en häst brukar vara klurig att få på bild, särskilt med öronen framåt. Med andra ord ojojoj, så impad jag blev av de här väluppfostrade hästarna. De stod helt stilla, och kollade dessutom lydigt på mig nästan varje gång jag ville. Det kan möjligen ha något med den nyplanterade gräsmattan att göra, där fick de nämligen käka fritt tills det var dags att vifta med ljudprylen (minns inte vad vi använde, något som prasslar brukar funka) så att de tittade upp. Hehe.
 
Och familjen, vilka hjältar! Så himla duktiga. Det är minsann inte det enklaste att le in i kameran alla gånger vill jag lova, speciellt skickligt att göra det samtidigt allihop.
 
Familjen Zacho:
 
 

Och så Felicia och Edith igen:
 
 
 
 
 
 

Sommarlov

 
 
 
Ellie, Elin och Fredrik. Glimminge plantering (somrigare plats finns knappt), augusti 2013.
 
 

Hästliv : Felicia, Edith och de fyrbenta vännerna

 
 
 
Tockarp, augusti 2013
 
 

Goda grannar: Zack & Tony

 
 
 
(2012)
 

Kristina & Robert (bröllopsfotografering Helsingborg)

In love.
 
 
 
Kristina & Robert, 24 aug 2013
 
Ramlösa brunnspark, Helsingborg
 
 
 
 
 

Family story // familjefotografering : familjen Svensson

Här på Salomonhög har vi så många trevliga grannar! Till exempel Helene & Patrik, vilkas bröllop jag fotograferade 2009, och innan dess sonen Isak.
 
I somras tog vi nya familjebilder nere i Sinarpsdalen (en har ni sett förut), fikade på en filt i grönskan och ja, det var "redigt hääälit":
 
 
 
 
 
 
Aron:
 
 
Anton:
 
 
 
 
6 juni 2013
 
 
 

Wedding portrait : Filippa & Derek

Oh, my.
 
Extremely cute, I'd say!
 
 
Filippa & Derek, Margaretehof 17 augusti 2013
 
More images to come!
 
 
 

Family portrait : The Perssons from Charlotte, NC

The Perssons are from Charlotte, North Carolina, but spend their summers here in Båstad.
 
On a perfect day we met for a portrait session. Although still early, it was really hot. The bay was just amazingly blue and so calm. Being from the American South, it was probably more like home and what the family is used to, than like regular Swedish summer (you know the saying, "the best day all year").
 
Such a sweet and easy-going family:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Thank you Elise, Alex, Angie & Anders, it was so much fun to get to know you! Have a great winter in Charlotte, and hope to see you again next time!
 
 
 
 
 

Family story // familjefotografering : familjen Staszewski

070707 stod regnet som spön i backen, det var grått och dimmigt och man såg knappt handen framför sig. Hallå sommaren, skulle man kunnat ropa. Det vet jag, eftersom jag fotograferade Karolina och Barteks bröllopsbilder den dagen. Vi var på Hovs hallar där både juli och utsikten i vanliga fall är långa och ljuva... hehe. Nu spelar ju inte vädret någon större roll, för hujedamej så fint det var ändå!
 
 
 
Sedan dess har de fått först Adrian och sen Olivia - så goa ungar! Vi fotograferade i Rydebäck en sensommardag så strålande att vi knappt vågade tro vår tur. Det var verkligen superkul att träffa dem igen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Adrian, Bartek, Olivia och Karolina - augusti 2013 i Rydebäck
 
 
 
 

Lena från Hawaii

Lena bor med sin man och tre barn på Hawaii. Jag frågade om det är lika härligt som det låter, och hon sa ja. Inte för att jag blev förvånad... till Hawaii skulle jag jättejättejättegärna åka.
 
Wedding photography at cost, anyone?
 
 
 
Lena, SÅ SÖT!
 
 

The O Hermanssons!

Familjen Orsmark Hermansson har blivit fem! Här är första bilden från augustifotograferingen med goa färgglada familjen. Alltid så fulla av skratt, härligt.
 
 
Västra Karup, 13 augusti 2013
 
 
 

Josefina

 
Så snygg! Och tur med både solen och naturcarolafläkten hade vi :-)
 
 

Stolta morfar Ference

 
 
 
 
 
Goa, fina familjen Finyak Gudmundsson. Ni är bäst!
 
 

RSS 2.0