Hooooosta!

OJ oj så mycket jag ligger efter med bildbloggandet nu, har så mycket att visa! Men: efter hårda bannor från doktorn för att jag fortsatt jobba är jag nu ordinerad sträng vila för att bli frisk från en otroligt envis och otäck hosta/luftrörskatarr, har faktiskt aldrig haft något liknande! Orkar knappt sitta upprätt. Ledsen om ni behöver läsa ett så urtrist inlägg men jag tänkte det är bäst att skriva här så att ni vet vad det beror på om jag inte är så snabb på att mailsvara... Nerbäddning i soffan, dags att vila sig till nya krafter så att jag är fit for fight i god tid före bröllopssäsongen för då finns ingen tid att ligga och dra sig :-)

Tack för er förståelse och hoppas att ingen av er råkar ut för denna förfärliga sjuka!

Hälsningar Mette

Räddar världen

Vid närmare eftertanke måste jag skriva ett alldeles eget inlägg om min favoritbloggare Embryo. Det kan ta några läsningar innan man riktigt fastnar, men väl där kan jag inte sluta läsa om alla dessa underfundiga, glada, ledsamma, kloka, hjärteknipande vänner, ord och äventyr! Det är faktiskt helt omöjligt att beskriva hur bra jag tycker att han är, och jag rekommenderar honom å det varmaste.

Ljus i mörkret

Precis när man börjar tvivla på att det någonsin blir sommar igen kommer blomsterbudet i ösregnet och knackar på med en fantastisk bukett och en hälsning från mamma! Tulpaner är de vackraste blommor jag vet, de kan verkligen lysa upp ett helt rum. Nu pryder de bordet och helt plötsligt blev det sådär mysigt med vintern igen. Tack lilla mamma, du vet när det behövs blommor i "bradagsrummet".image159
image157


Viktigt om mailtillgänglighet!

Min webbmail fungerar fortfarande inte och tills jag fått svar från supporten om vad de tänker göra, ber jag er vara tålmodiga och hjälpa mig att hålla tummarna för att det snart ska vara igång! Normalt sett kommer alla mail ni skriver fram till mig så snart servern fungerar igen, men hör gärna av er igen om ni tycker mitt svar dröjer för länge. Tusen tack för er förståelse!

Bästa hälsningar Mette

Unscheduled maintenance

Jag blir snart tokig! Nu kommer det något ovanligt, Mette avråder: lova mig att ni aldrig anlitar webbhotellet Surftown. Det är det Uslaste av Usla! Ondaste av Onda!

Servrarna är nere stup i kvarten, och flera timmar i sträck är ingen ovanlighet för en helt otillgänglig webmail. De få gånger man får tag i någon på företaget via live chatten "lägger de på i örat" på en när man skriver saker de inte har lust att svara på (spännande ny upplevelse). Mail försvinner helt på väg in i Outlook, och när de lägger om sin drift (utan att förvarna) försvinner alla mail, hela adressboken och alla mappar man döpt till något med å, ä eller ö medan resten är tomma...

GRRR! Sorry svadan, kunde inte låta bli.

Alltså; just nu är servern "running some unscheduled maintenance" vilket betyder att Mette inte kan svara på mail idag heller (igår låg det nere till kl 01 på natten) - vi får alltså höras efter helgen. Tålamod, mina vänner - och ha en riktigt trevlig helg! Lägg stenar i fickorna om ni bor i stormområdet!

Mette

PS. Någon som har egen erfarenhet av Space2u eller kanske annat toppenbra webbhotell att tipsa om? Ska byta omedelbums jag hinner!

Två och ett halvt år

I dagarna har jag gjort en preliminärbokning för 5 juni 2010, det ni! Det kallar jag god planering, och dessutom rekord - heja Höör!

The Tegholm Kids

Före jul fotograferade jag Katarina Tegholms två söner som är ett par mycket härliga och glada brorsor! Vi började inomhus, och Ludwig var nog först lite skeptisk mot fotografen men snart smög sig ett leende fram:


image148


Med en lite gammaldags svartvit variant på bilderna kom fönsterljuset till sin rätt, och den busiga glimten i ögat både Ludwig och storebror Alexander har syns verkligen:


image149


image150


Men de tog fotograferingen på största allvar, och ville gärna visa hur mycket de gillar varann!


image151


image152


I slutet av fotograferingen gick vi till deras koja längst bak i trädgården, som särskilt Alexander är väldigt stolt över! Om det inte syns för att bilden är liten, står det "Alexander är snell" på kojans vägg till höger :-)


image153


image154


Future Heartbreaker nr 1...


image155


... och nr 2:


image156


Tack grabbar, för en jätterolig fotografering och så duktiga ni var! Vad tycker ni om bilderna? Skriv gärna i kommentarsfältet här nedanför!

And the winners are...

Hundratals röster har kommit in till tävlingen och det har varit otroligt jämnt mellan paren hela vägen! Nu är vinnarna klara att presenteras, och de är...

LINDA OCH STEPHEN!image147Hurra, yeepee, grattis grattis och Folkets Jubel!


Jag ser verkligen fram emot att fotografera detta härliga, roliga och mycket värdiga vinnarbrudpar! Vigseln äger rum i april, så håll utkik på bloggen :-)

Tack också till de två andra tävlande paren Annika & Calle och Susanne & Fredrik, väl kämpat!

Nya tävlingar av olika slag kommer att dyka upp med jämna mellanrum, och till hösten gissar jag att det blir en ny bröllopsfototävling för er som gifter er under 2009...Spänningen stiger

Nu är tävlingen avslutad och jag ska strax presentera vilka som vunnit bröllopsfotograferingen. Först vill jag tacka alla som har röstat - det är jätteroligt att så många skickat in! Som jag skrivit tidigare lottar jag också ut en förstoring till en av er som röstat, och vinnaren till denna förstoring är Sven-Erik Vidéen i Eslöv - grattis, ett mail kommer till dig under dagen!

Brevskörd

Jag var borta över helgen och plötsligt har jag 1156 st mail i inboxen! "Tur" att en del är spam, annars hade det varit tufft, men det är många röster från hela världen som vill att just deras brudpar ska vinna tävlingen. Det är så jämnt, så jämnt mellan finalisterna och det blir nog målfoto för att kunna utse vinnaren :-)

Röstningen pågår till och med i morgon tisdag kl 23:59 och vinnaren presenteras på onsdag!

Lägesrapport & god fortsättning!

Oj så många röster det kommer in till tävlingen, roligt! Några har undrat om personnumret - det är för att man inte ska kunna rösta mer än en gång per person och jag kommer givetvis inte att använda det till något utan raderar dem så fort tävlingen är avslutad. Det går bra att bara skriva de sex första, om man inte vill lämna hela. Är man "udsocknes" och inte har ett svenskt personnummer, kan man lämna motsvarande Social Security eller vad landet nu har (om det har).

Här på Salomonhög bygger vi rum på vinden nu under "jullovet" för att inte elda för kråkorna längre! Detta betyder att jag kanske inte är så tillgänglig några dagar framöver. Det tar lååång tid att räta upp saker som byggts för trehundra år sedan, kolla det gamla golvet under reglarna:


image145


Och så hittar man mycket intressant under golvplanken, hehe, katterna behöver skärpa sig lite tycker jag:


image146


Vi hörs igen om några dagar. Mycket god fortsättning på 2008 önskar jag er alla!

RSS 2.0