Summan av kardemumman

Min lysande plan att bara jobba tre dagar i veckan mellan jul och påsk gick i stöpet så det svängde om det. En hel vecka klarade jag det. Den här månaden har jag fått fler uppdrag än någon tidigare februari och det är ju superduperkul, men när man är lite vintertrött och det mesta går lite långsammare än vanligt... you get it. Det känns ju inte helt bra att vara spontanledig ändå, när att-göra-listan växer. Jag övergick därför till att helt enkelt känna mig rejält lyckligt lottad som får ha det här jobbet. Mette ♥ foto = sant.
 
För övrigt vill jag hävda att mars är nästan helt onödig här i Skåne. Alla vet att våren är på gång, men vi måste ändå plågas igenom en hel månad av fortsatt brunska, lera och svinvind, höhö. Tur att jag är positivt inställd till livet i största allmänhet: under mars har jag tänkt ordna med lite sådant som piffa i ateljén, fixa bloggen och hemsidan. Rensa, sortera, städa upp, både i tanken och i verkligheten. Så... kanske den inte är så onödig ändå.
 
Den här bilden får illustrera: inte att jag känner mig vissen, utan att alla stadier av förfall kan vara vackra på sitt sätt, haha. Ni vet att jag älskar tulpaner, och nästan mest när de ser ut så här.
 
 
 
Snart är det vår! Och idag släpptes säsong 3 av House of Cards på Netflix. Se den!
 
Glada hälsningar, Eder Fotograf
 
 
 
 

Wild life photography

En trevlig sida av hotelljobbet jag skrev om i måndags är att jag får göra vilda djur-fotograferingar! Som den här grymt söta och väldigt vilda sälen nere vid Kallbadhuset till exempel :-)
 
 
 
Båstad, februari 2015
 
 
 
Vilda djur // Djurfotografering // Företagsfoto

Klara & Rickard, Playa de las Canteras, Gran Canaria (wedding photography)

Atlantens vågbrus, en ljummen solnedgång på stranden och ett brudpar som Klara & Rickard... ni förstår att fotografen blir lycklig!
 
 
Playa del las Canteras (Las Palmas, Gran Canaria) 12 nov 2014
 
 
 
Bröllop // Bröllopsfoto // Destination wedding photography // Fotografía de la boda

Företagsfoto: Kristinedals träningscenter, Göteborg

I oktober var jag i Göteborg flera gånger och fotograferade både företag och familjer. Det är nästan det bästa med mitt jobb, omväxlingen! Jag älskar det.
 
Som jag skrev igår använder företagen ofta bilder i spridda skurar, så det får bli även min melodi. Den här bilden är från Kristinedals träningscenter, där jag fotograferade för andra gången (den första kan du se här). Lika skoj nu som då! Och som ni vet är jag minst sagt förtjust i färgglada saker, gissa om jag gillar de här nyckelskåpen :-)
 
 
Kristinedals träningscenter, Göteborg
oktober 2014
 
 
 
Företagsfoto // träning // gym // simhall

Hotelljobb!

I höstas fick jag ett superspännande uppdrag: nyfotografering av Hotel Skansen, Torekov Hotell och så småningom Riviera Strand! Det är ett jobb som kommer att pågå kontinuerligt, och är verkligen jätteroligt. Hittills har vi fotograferat julbilder, vinterbilder, lite mat & drinkar, och så en (bråk)del av alla vackra interiörer och detaljer på hotellen. Jag ser verkligen fram emot detta samarbetet även framöver!
 
Eftersom de använder bilderna pö om pö och inte har hunnit publicera så många av dem ännu kan jag inte visa allt på samma gång, men lovar att lägga upp efterhand när det är fritt fram. Här några bilder från Restaurang Sand i november:
 
 
 
 
Hotel Skansen / Restaurang Sand, Båstad
 
 
 
 
 
Matfoto // Matfotograf // Hotellfoto
 
 

Klara & Rickard (bröllop // wedding Gran Canaria)

Jag redigerar bilder från Gran Canaria-bröllopet och drömmer mig tillbaka till värmen - det var en fantastisk vecka med de här två! När alla bilderna är klara blir det lååångt blogginlägg.
 
I am editing the images from the Gran Canaria wedding, longing back to that lovely sunny week with those two! When all the images are done, I'll write a really long blog post, promise!
 
 
 
Klara & Rickard at Meliá Tamarindos in San Agustín, 12 november 2014
 
 
 
 
Bröllopsfotografering // Svenska kyrkan // Wedding photography // Fotografía de la boda // Gran Canaria

Om ungefär fem veckor vet Pia-Maria och Gustaf...

...vem som döljer sig härinne! Dagens gravidfotografering gjorde vi i bitande men lyckligtvis vindstilla kyla (jag säger bara wow för de blivande föräldrarnas förmåga att vara både urtjusiga och jätteglada - utan jackor!), i en vacker tallskog i Furulund norr om Lund.
 
Och fotografen blir också extra glad för en så här finklädd och färgglad mage!
 
 
Fler bilder kommer! Tills dess kan ni se ett par bilder från Pia-Maria och Gustafs bröllop här, och här.
 
 
 
 
Gravidfotografering // Pregnancy shoot // Familjefoto // Furulund // Lund // Fotograf Mette Ottosson
 

Bomullsbröllop: Cecilia & Mattias

Idag för ett år sedan fick nästipparna på oss nästan isbeläggning när vi fotograferade nere i Båstad hamn. Vindarna kylde typ genom märg, ben och själ - men oj, så duktiga Cecilia och Mattias var på att inte visa det!
 
Grattis på bomullsbröllopsdagen, godingar! Hoppas ni har det mysigt idag, och mycket varmare än sist :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cecilia & Mattias, Båstad 15 feb 2014
 
 
 
Bröllop // bröllopsfotografering // Båstad
 

Min lillkusin Anna...

...väntar sitt andra barn, ja typ vilken minut som helst nu är det dags! Vi fotograferade i Karlskrona häromveckan och nu längtar alla efter att släktens grönaste gröngöling ska komma till världen - den har nämligen helt missat att den skulle dyka ut för sisådär tio dagar sen.
 
Fast hon är allt väldigt vacker med sin gravidmage, Anna! Kram, vännen! ♥
 
 
 
Anna, januari 2015
 
 
Gravidfotografering // Karlskrona
 
 

Salomonhög och planeten Venus

I går kväll tog jag den här bilden över Salomonhög och planeten Venus (vit prick, hehe). Den må se liten ut, men är nästan lika stor som jorden!
 
 
På Venus' yta är det 500 grader varmt, men den är sjusärdeles bildskön om jag får säga det! Här en närbild från Wikipedia, cool eller hur?
 
 
"Venus Earth Comparison". Licensierad under Public Domain via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Venus_Earth_Comparison.png#mediaviewer/File:Venus_Earth_Comparison.png
 
 

Hotties

Ikväll redigerar jag beställda bröllopsbilder och som de själva skulle sagt: di är rasandes granna, dissa tvau! Hästproffset Linda och hockeyproffset Marcus, a perfect match. Och vilka hjältar, här stod regnet som spön i backen! Provade ett par svartvita varianter bara på kul och det passar dem ju finfint tycker jag. Finns hundratals fler bilder, dyker förmodligen upp ett gäng på en blogg nära dig i sinom tid!
 
 
 
 
Bröllopsfotografering // Sölvesborgs slott // Blekinge
 

RSS 2.0