Julia, februari 2014

Jo, vi fick ölandsbesök i fredags! Det resulterade som alltid i en lång och härlig myshelg. Julia var extra glad för att bli fotograferad igår, så det blev både inomhus och utomhus i snålblåsten. Tänk, alldeles nyss tog jag bilder av henne när hon var fem veckor (se här) och till hösten börjar hon första klass. Dessutom är hon en av de absolut roligaste kompisarna vi har! Ett rejält totalbryt av gapflabb tills tårarna rinner på både oss och hennes föräldrar kom som ett brev på posten även den här gången. Det barnet har ni puffat bra, Nina & Stoffe ;-)
 
Jag bloggade ju en bild förut idag men här kommer ett gäng till!
 
 
 
 
 
 
 
Det blåååser hår i ansiktet!
 
 
 
 
Julia, februari 2014
 
 

Julia i svartvitt

 
 
Julia från Öland, februari 2014
 
 

Mina brudars tjusiga frisyrer i Motalamagasinet / Östgötatidningen!

De här tre pangbrudarna kan nu beskådas i senaste numret av Motalamagasinet/Östgötatidningen!
 
Klicka här för att bläddra i tidningen.
 
 
 
 Tack Angelica, Minna och Kajsa för att ni ville vara med!
 
 
 
 
 

Cecilia & Mattias, 15 feb 2014

Här kommer en förhandstitt till Cecilia & Mattias, som bara log sig igenom en timmes porträttfotografering i både blåst och kyla i Båstad hamn i lördags. Så söta! Vi hade superkul!
 
 
 
 
 
Cecilia & Mattias, Båstad 15 februari 2014
 
 
 

Mat, böcker och ett par brorsor!

Fotografens vecka har bestått av massor av matbildsredigering, jag har skrivit texter till två olika presentationer (bland annat en bok som jag kommer att medverka lite grann i, den handlar om barnfoto och är skriven av Eva Sjöberg) och layoutat fotoböcker så Wacomplattan glöder!
 
Jag har också hunnit med en liten bit på en onlineworkshop (det är bra att fortbilda sig, och så himla kul), brudparsmöte, klippa mig, och hämta mitt pass så jag kan åka till Rom med min mamma i vår. Troligtvis kommer de att mota mig vid gränsen, för det är nog det fulaste passfotot jag haft. Ha. Det var det ena veckans bu ;-). Jag kan också tillägga att en trasig A/C på en ganska ny italiensk bil kan kosta minst 13 000 kr att laga. Om ni inte redan visste det, menar jag. Köp bara gamla bilar som ni kan laga med typ slägga och svets.
 
I morgon är det bröllop i Båstad, och jag hoppas att nederbörden de förutspår kommer att vara vackra, snälla, lugnt dalande snöflingor, och inte hårt piskande regn eller så. Klänning på pir är önskemålet, och det vore ju roligt om vi lyckas med det.
 
Här kommer en bild från fotoboken jag layoutat idag, där bilderna faktiskt är från 2010: tvillingarna Konrad och Bruno. Så himla söta.
 
 
Bröderna Krznaric, 2010
 
Trevlig helg!
 
/M

Hundkalender 2014, för Tullverket

Jag tänker ganska ofta att mitt jobb nästan är för bra för att vara sant. Ett sånt tillfälle var sent i höstas, när jag fick uppdraget att ta porträtt på några av Tullverkets hundar till deras kalender. Så himla kul!
 
Efter en del pusslande från Tullverkets sida, hade de fått ihop ett gäng hundar på samma plats, tullstationen vid Lernacken på Öresundsbron. Starttiden var såpass sent som 15.30, och vi hade i runda slängar 25 minuter på oss innan det blev mörkt. Hehe. Men det gick bra! Hundarna var grymma på samarbete, även med fotografen!
 
Till sommaren blir det förhoppningsvis ännu en fotografering, med hundarna i arbete. Det ser jag verkligen fram emot.
 
Här är mina sidor i kalendern:
 
 
Och så en presentation av varje hund, såklart!
 
*******
 
JIPPI
 
4 år, Schäfer, tjänstgör på Tullverket i Helsingborg. Uthållig i sitt sökande, och har en stabil och trygg personlighet.
 
 
 
 
 
THEO

7 år, Labrador retriever, tjänstgör på Tullverket i Malmö. Började sin karriär i Tullverket 2009. Pigg, älskar att arbeta, är glad och nöjd.
 
 
 
 
 
FOKUS
 
6 år, Flat coated retriever, tjänstgör på Tullverket i Helsingborg. Är uthållig och markerar tydligt vid sökträff. Mycket glad och social.
 
 
 
 
 
 
BEN
 
3 år, Springer spaniel, tjänstgör på Tullverket i Malmö. Kommer ursprungligen från England, är alltid pigg, glad och ivrig på att få jobba.
 
 
 
 
 
RÖYA
 
3 år, Malinois, tjänstgör på Tullverket i Helsingborg. Är glad, livlig och lyhörd. Söker bra i alla miljöer och är orädd. Älskar att gosa.
 
 
 
 
 
Så där, det var dagens hund-dos! Visst är de fina? ♥
 
 
 

Ett superduper-ALLA HJÄRTANS DAG-erbjudande!

Jag drar till med ett rejält Alla Hjärtans Dag-erbjudande i år:
 
Porträttfotografering 1 tim
inkl
10 st digitala bilder
1 st förstoring 30x45 cm
1 st kalasfin fotobok, tillverkad i Tyskland, 19x19 cm inkl 22 sidor (11 st uppslag)
 
4900 kr (ord pris 8850 kr!)
 
 
 
 
* Vänta inte! Boka senast söndag 16 februari.
 
* Fotograferingsdatum: vardagar under mars, april eller maj 2014.
 
Gäller alla former av fotografering utom bröllop & företag. Kan ej kombineras med andra erbjudanden, och med reservation för fullbokning. Bokningsavgift 500 kr (dras från slutfakturan). Reseersättning 65 kr/mil tillkommer vid resa längre än tre mil, alt. paketpris vid längre sträckor.
 
Mejla mig för mer info och komplett prislista: [email protected]
 
Varmt välkommen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PS. Dessutom har jag utlottning på facebooksidan nu! Jag blev så himla glad när jag fick hundra nya gillare sedan igår, och en massa fantastiska recensioner, att jag var tvungen att fira :-).
 
Läs mer här: fotograf Mette Ottosson på Facebook.
 
 
 
 
 
 

Fredag!

Idag var vi på Väla och köpte bland annat en Apple tv - vilken otroligt bra och prisvärd pryl med nästan oändliga möjligheter. Fotografen gillar. Och snacka om att man blir bortskämdApple Store på Väla! Suverän och extremt trevlig service, sådär skulle det vara i alla butiker. 
 
Dessutom en sväng till Ikea (det tar fasen alltid en evighet där, fast vi bara behövde kolla på fläkt till köket). Tillbaks på jobbet på eftermiddagen hann jag i stort sett bara svara på mejl innan det nu var dags att ta fredag, men...
 
...jag fick också ännu en fotoboksleverans. Måste säga det igen: älskar dem! Så himla glad att jag börjat med detta, det är verkligen en helt fantastisk produkt att leverera.
 
 
 
 
Hoppas ni får en trevlig helg! Här hemma ska vi fortsätta med renoveringen, äta middag med goa kompisar, och så blir det nog lite tv... se ovan :-) Veckan som kommer är fullspäckad med roliga arbetsuppgifter. Ska försöka blogga ordentligt också.
 
Och nästa helg drar bröllopssäsongen 2014 igång! Ska bli superkul! Vi startar med ett båstadbröllop, nära och bra.
 
Allt gott till er mina vänner,
 
/M
 
 
 

Smyckesfotografering: The "Linked-Armoured Beauty" Collection och lite till, av Jenny Kåberg

Jenny beställde några extra bilder från fotograferingen i somras, så de har jag redigerat idag. Så himla snygga! Jag har några av hennes smycken själv, och vill bara ha fler. Älskar dem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här gillar jag extra mycket:
 
 
Tips! Jenny är såklart med på Konstrundan även i år! 18-27 april.
 
 
 

Matfoto, matfoto, matfoto!

Sedan jag kom hem från Spanien har jag mest ägnat mig åt just det: matfotografering. Det ska bli så superkul att kunna visa er sedan! Eva (Gladmage) har lagat och stylat, och vår uppdragsgivare är HemDeli. Hos dem kan ni köpa det godaste av goda: kött, fisk & skaldjur av toppkvalitet. Direkt hem till dörren!
 
Här en bakom kulisserna-bild från i fredags:
 
 
När hela matjobbet är klart ska jag planera in sådant jag behöver fixa innan sommaren, och så har jag möten och nya roliga fotograferingar under våren. Bland annat ett februaribröllop nästa helg! Hoppas det blir vackert, alternativt coolt, väder. Dimman som rullade in i eftermiddags skulle bli häftig bakom ett brudpar.
 
Ha en fin vecka mina vänner!
 
/M
 
 
 
 
 

RSS 2.0