141 000!

Google analytics berättade just för mig att bloggen haft 141 662 besök sedan starten! Det var en trevlig upptäckt så här på Valborg.

För det antalet kronor kan man få en sådan här.

Det är också antalet ord & fraser i denna, eller så många nya sådana här som såldes i USA under fyra dagar i mars.

Ganska många, alltså :-)
Lilli & JonasBröllop: Sofie & Patric, Örenäs slott, 15 aug 2009

Sofie och Patric bokade sitt datum hos mig redan vintern 2008 - så vi hann ha kontakt både en och annan gång innan fotograferingen! Bland annat var vi i Glumslöv tillsammans en augustionsdag för att se ut den perfekta platsen för deras porträtt. Solen stekte och vi hittade en hel massa fina spots. När bröllopslördagen kom... vräkte regnet ner. Men S & P är beundransvärda, de höll humöret på topp, skrattade och pussades, och sken ikapp!

Står regnet på tvären får man ta det som finns till hands, så vi höll till där det gick att vara ute men ändå inne - i en glasad gång mellan slottet och hotellet. Vilken tur att den fanns!

Kolla in så fina de var, Sofies frisyr var otroligt vacker (ja, Patric, din också  förstås :-)):


Allra sist (med deras goda vän som paraplyassistent) vågade vi oss ut i blåsten och regnet för en riktigt härlig bröllopskyss i skydd av slottspelarna:
Tack söta ni för ert goda humör och er underbara utstrålning denna härliga dag! Hoppas att vi ses igen.Kom ihåg: album-rea!

Du kommer väl ihåg albumrean?

Köp två Noci och få ett tredje för halva priset! Maila mig på [email protected] senast kl 15 i morgon fredag (Valborg), sedan går beställningen iväg.

Ordinarie pris för tre album: 1500 kr - nu 1250 kr.

(eller 875 kr om du samtidigt beställer bilder att fylla dem med)Paus i sirapen

Det var bättre förr. Då, när det inte fanns så mycket härligt att välja bland. Nu är huvudet fullt av drop-downs, SEO, alignments och stylegroups - så sirapskalasfullt att jag var tvungen att ta en paus!

För säkerhets skull visar jag inte några skisser på hemsidesbyggandet under vägen... då tycker ni säkert olika allihop och så blir jag förvirrad - igen.

Men roligt är det mellan varven av hårslitande, och jag hoppas jag (och ni) blir nöjd när det är klart.

Hälsningar DSSF (Den Snart Skalliga Fotografen)Ett grönt kylskåp på Öland (dit ska vi snart, hurra!)
Läsarbröllop i höst

I nästa nummer av Bröllopsmagasinet kommer Karin & Henrik att vara med (igen), med en egenhändigt författad artikel på temat Läsarnas bröllop. Det ser vi fram emot.

Fest var det här!
Jag älskar tonfisk...

...men efter dokumentären på tv häromveckan om hur fisket ofta bedrivs blev jag illamående. Nu ska jag bli mer noga med vad jag väljer.

Här kan du ladda ner en liten fiskguide att ha i plånboken. Very handy.


Gammelgäddan Mette plaskar, första dagen på semestern i Spanien (april 2007). Notera de pepparkaksbruna vaderna.


Musik: Stromae - Alors On Danse

Det blir en danslåt idag också, Stromaes Alors on Danse - här på Spotify och här på You Tube.
Dansanta gäster på Anna & Fernandos bröllopsfest på Hovs hallar, 2007
Alternativ: kvällsfotografering

Det blir snabbt helt fullbokat i bröllopskalendern vad gäller lördagar. Om ni däremot kan tänka er en annan veckodag för er porträttfotografering finns det fler möjligheter!

Eva & Andreas fotograferade jag en sen julikväll på stranden, en tid efter bröllopet:
Välkommen att maila mig på [email protected] för mer information och priser!

Bröllopspaketen 2011 startar på 4400 kr.
Miljarders miljarder...minst.

Alltså. Jag vet att jag har hunnit ta en del bilder under åren. Men nu när jag ska välja ihop en schysst hemsidessammansättning... då är det ännu fler. Jag lovar, de har förökat sig. Jag menar, hemsidan ska ju bara innehålla ett ganska litet antal bilder - helst supersäljande, lockande, känsloframkallande och professionellt framvisade sådana.

Idag har jag i alla fall gått igenom nästan alla porträtt och bröllopsbilder från de senaste tre-fyra åren, sorterat ut de jag kan tänka mig, och lagt dem i en särskild mapp uppdelade efter lite olika teman. Nu går ögonen i kors, but I'll be back tomorrow!

Till kvällsmål får ni en rolig liten kille från södra Skåne i repris, som eventuellt blir sockerbagare när han vuxit till sig :-) Eller vad säger du, David?

This week: website-mode

Jag går in i veckan med ett enda mål, innan den är slut ska nya hemsidan vara klar. Kanske hinner den inte upp för publicering (kan ta några dagar) men färdig i min dator ska den vara senast fredag. Den gamla är nämligen gammal. Brottsligt uråldrig, faktiskt. Men snart, så!

Finns du med på den gamla och vill slå en sista kik kan du göra det här.

Timman finns med, en av de allra första bilderna jag tog på honom, i augusti -99:

Musik: Priscilla Ahn - Dream + Tiësto - I am strong

En ljuvlig liten låt i vårsolen, Priscilla Ahns Dream. Klicka här för You Tube-länk och här för Spotify. Är du mer på danshumör kan du lyssna på henne i Tiëstos låt I am strong här på Spotify.


Till det får ni några spanska smågrisar som gillar att ta siesta i flock:

Familjeporträtt: Henrikssons, 2009

Min goda vän Ullis har en bror, och brodern har en familj, och inte vilken familj som helst utan en urgullig! Tänk att få ha ett jobb som består i att träffa trevliga människor i solen och fotografera dem - jag har det bra, jag :-)


Solskenet stod som spön i backen den här augustidagen, platsen är Magnarp (där jag haft en fiskrestaurang med Cicci) och detta är familjen Henriksson:

Moa och Hannes, två riktiga godbitar:

Sommaräng och motsol, och så en fin blond flicka...


Och den här grabben hade ju passat både som Emil och i Vita stenen, eller hur?Men inte så konstigt med sådana snyggingar till föräldrar heller :-)

Pernilla & Fredrik:

Tack hela goa familjen, hoppas att vi ses snart igen!Album, album överallt - valborgserbjudande!

I slutet av veckan ska jag beställa hem en ny omgång album av Noci & Newbury och boxar Havana (se bilder i länkarna). Har du tänkt dig ett album inom det närmaste vore det toppen om du mailar din beställning till mig nu, så kan jag ta det samtidigt. Dessutom ett erbjudande som gäller tom fredag 30 april:


*******************

KÖP 2 ST NOCI-ALBUM OCH FÅ ETT TREDJE FÖR HALVA PRISET!
REAPRIS FÖR TRE ST: 1250 kr (alt. 875 kr)


Ordinarie pris för tre st: 1500 kr (alt. 1050 kr).
Det lägre priset inom parentes gäller om du samtidigt beställer 10x15-bilder för att fylla albumen
.
Albumet Noci har plats för 24 st bilder.

*******************

Kan ej kombineras med andra erbjudanden och kan ej heller utnyttjas för presentkort. Ev. frakt tillkommer enligt postens portotabell.

Kom ihåg att skriva albumfärg, och vilken bild du vill ha till framsidan.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE FLER BILDER.
Beställ via mail till [email protected]!Album: Hudson 200 & Hudson 300

Efter önskemål från återkommande familjeporträttskunder har jag nu tagit hem albumen Hudson 200 och Hudson 300. Numret anger antal bilder (10x15 cm) som får plats.

Här kan du alltså fylla på efter hand från fotograferingarna hos mig genom åren, eller förstås också egna bilder. Ett riktigt släktkrönikealbum!

Maila mig på [email protected] för aktuell albumprislista.


Hudson 300 har plats för 300 bilder (10x15 cm, med tre på varje sida) samt en kvadratisk bild på framsidan:


Albumet på bilden är i färgen platina. Se fler färger längst ner i inlägget.
Och Hudson 200 har alltså plats för 200 bilder (10x15 cm, med två på varje sida) samt en kvadratisk bild på framsidan:


Albumet på bilden är svart. Se fler färger nedan.Hudson-albumen finns i följande färger (mejla mig för aktuella färger, då dessa ofta varierar och en del färger utgår):
1. svart   2. röd   3. sage (utgått)   4. mango (utgått)  5. chartreuse   6. platinum   7. elfenben (utgått)  
8. choklad   9. ocean   10. lake (utgått)

Observera att färgerna på en datorskärm kan avvika något från verkligheten. Leveranstid alla album 2-10 veckor, med reservation för slutförsäljning.

En aprilvecka for förbi

Hoodeli doodeli, veckan har gått snabbt med många roliga grejer; tre brudparsmöten, ett företagsuppdrag för Tussa, en konfirmation & studentfotografering, lämna bokföringen för mars, fått hem nya datorn, skickat iväg fem jobb och nu är det redan fredag!

Detta är konfirmanden (mer hoppas jag kommer senare, har inte frågat ännu :-))
Trevlig helg kära läsare!


Improper Bostonian & Ermenegildo Zegna

While we're on the Boston Theme... The Improper Bostonian is one of the magazines I used to work for when I lived in Boston. So much fun! Every week I shot all kinds of people, events and news for them. It was back in the good old 90's and nothing but analogue negatives.. but I've kept all the magazines:

(the top portrait I had about 30 seconds to shoot, it's Gildo Zegna in a stairway behind a conference hall)Some day (when I retire?) I'll scan all my 15,000 negatives and see what's in there :-)


Dramatik runt vulkanen

Andlöst spännande bilder från Boston Globe:"More from Eyjafjallajökull".

Bröllop: Petra & Alf, Kattvik/Norrviken/Tåstarps kyrka

I somras hade jag full sjå med att vara hemlig, ojojoj. Först var det ju grannarna Helene & Patrik som bokade, sedan var det Malena & André - och sedan blev det ännu svårare! För när Andrés pappa Alf och blivande frun Petra också skulle gifta sig hemligt och jag samtidigt var i full färd med färdigställandet av André och Malenas bilder och hade kontakt med dem massor av gånger, blev det svårt att inte försäga sig... men jag klarade det :-)

Fredagen den 14 augusti var det dags. Petra och Alf är förtjusta i Kattviks hamn utanför Båstad så vi började där:
...och fortsatte till den fina kohagen med tillhörande stenstrand nedanför Norrviken:

Talk about good looks and glow!

Dessutom är de oerhört trevliga, Petra brukar skicka så omtänksamma och gulliga mail till mig, och jag blir alltid lika glad :-)
Ni minns väl barnen i familjen, Annie och Joel? Den här släkten måste ha de vackraste ögonen i hela Tyringe! (fler Spenninge kommer på bloggen snart)
I Tåstarps kyrka blev de man och hustru:
Annie var solist:


Det var så roligt att få vara med! Vi ses igen, härliga ni!


Friends

Vänner är det bästa man kan ha (förutom kärlek då :-). Jag är lyckligt lottad och har många, men några är såklart närmare än andra.

Just idag tänker jag på hur jobbet gett mig några av de mest fantastiska vänskaper man kan önska sig. Ett par-tre brudar (i dubbel bemärkelse) har efter några års envishet blivit oerhört bra på att göra livet fint för fotografen när det är lite tungt mellan varven, och jag tror att ett par-tre stycken till är på god väg att växa dithän, de också.

Så, en stunds tacksamhet här i ateljén, över ynnesten att ha sådana vänner.


Gran Canaria 2009Very important!

Den här kan ni se på SVT Play: Världens konflikter om Israel/Palestina (förklarar alltihop på 30 mycket välgjorda minuter och fick i alla fall mig att se det klarare)

Och den här kan ni se på SVT 1 ikväll: Bananas.

Och som motvikt en fin liten film om vänskap på You Tube: Tara and Bella

*** Som ni ser i kommentarerna nedan om Världens konflikter finns det väl så stor anledning att bilda sig en egen uppfattning om det mesta. Att jag inte är tillräckligt bildad för att kunna se SVT-program på ett kritiskt sätt? Det är mycket möjligt. Jag såg filmen för att jag ville lära mig mer om konflikten, och resultatet blev i alla fall en avhyvling, så kanske bidrar det till att jag letar mer kunskap framöver.***Guldlock

Aprilvädret har invaderat Salomonhög på allvar och nu har det dalat stora snöflingor i ett par timmar! Själv har jag fotograferat, redigerat, sorterat & planerat. Bland annat en mycket spännande privatkurs... men inte som JAG ska hålla, utan som jag själv ska delta i. Kan knappt hålla mig, oj, oj.

Dagens Guldlock är fotograferad i Barcelona i julas. Min goding till brorson, Morris The Lovely:

Family story: Elmér Möllers, 2005-2009

Ingrid & Calle är kompisar med Charlotta & Linus, så den där första sommaren 2005 träffades vi två gånger - på båda parens bröllop. Jag var ganska nybakad som bröllopsfotograf, det var min andra säsong (och första säsongen hade jag tre). Som tur var fick jag redan då bara supersnygga och supertrevliga brudpar :-)

Ingrid & Calle, som blev herr och fru i Torekov:Samma sommar, med godingen Astrid:

2006 var Astrids favoritsysselsättning vattenlek...
2009 har hon hunnit bli så här stor:
Och så har hon fått en lillasyster som heter Märta!Märta vet vad hon vill. Här pågår Projekt Övertalning... snälla Märta vill du inte vara med på några bilder till?

Mormor kan!

Nu kan sommaren komma, ja tack!

Ha en fin måndagkväll,

önskar Mette


Pinhole camera... i munnen! Justin Quinnell

Hur kommer man det här??? Knäppaste jag sett på länge, men kul.

Snart slut på porträttider före semestern!

I år har jag semester 11 juli - 6 augusti, och faktum är att det inte finns så väldigt många tider kvar innan dess! Även augusti börjar fylla upp. Det är tidighetsrekord, tror jag. Bröllopslördagarna går alltid först, men nu även de veckodagar jag gör porträtt. Många av mina stammisar bokar en fotografering om året, och när jag nu hållt på några år så blir det förstås fler och fler. Bra, sa Bill. Härligt, sa Bull.

Har du funderingar på att boka en fotografering, är det alltså bra om du hör av dig omedelbums. Det kan förstås gå senare också, och ibland flyttas uppdrag, men om du vill vara helt säker så maila mig snarast på [email protected].

Porträttpaketen startar på 1480 kr.


Den här glada syskonskaran gav en förstoring till sin pappa i födelsedagspresent i somras. Go' kram, tycker fotografen.

1125

Nej, det inte klockslaget för skollunch... eller året då Inge den yngre mördas "med ond dryck" i Vreta.

Det är antal inlägg jag gjort på bloggen sedan starten för 2,5 år sedan. Wohoo, så många. Om jag i snitt lagt 15 minuter på varje, är det 281 timmar, eller sju heltidsarbetsveckor. Hehe.

Jag gillar att blogga.

Hälsningar statistiknörden
Nättraby, juni 2009
Hästporträtt: Janna ♥ Marwin

Som ni läst tidigare här på bloggen sålde jag min käraste vän Janna förra året. Hon bor nu i Gränum i Blekinge. I somras åkte vi förbi och hälsade på henne, där hon gick på bete med hingsten Marwin.

Jag saknar henne!
Fast hon saknar nog inte mig, och det känns faktiskt bra. Hon har det toppen! Marwin är en riktig snygging, vem hade inte fallit för den här coola killen?

Ägaren Linda var med, här är hon med Marwin:


Visst är de härliga? :-)

Ha en fin söndag, kompisar!Nej, nu jäklar kan jag snart inte vänta längre

Nästa köp blir den här. Jag har så många idéer så jag håller på att spricka!

Drömmen om Italien: Giusy Ferreri "Novembre"

Giusy Ferreris hesa italienska får mig att längta till Medelhavet! Lyssna på TV4:s "Drömmen om Italien"-låt här (Spotify).


Fuengirola, april 2007:
(och så sänder jag en tanke till alla stackare som fastnat på flygplatserna idag pga vulkanmolnet)Thank you mostly - super important!

Bästa läsare.
En liten snabbis-kungörelse om en viktig sak om er. Jag blir

S U P E R D U P E R G L A D

av alla era värmande ord här på bloggen. Så glad att jag nästan flyger!
Så, nu vet ni.

Pöss

Combat Camera i siktet

...nja, inte för mig då. Jag är inte så modig av mig. Min gamla assistent Alex, dock, han har i mördande konkurrens fått besked att han får göra värnplikten som fotograf på Värnpliktsnytt! Wow! Vilken chans och erfarenhet! Han blev utvald som en av fyra, bland 300 sökande. Inte illa. Kanske lärde jag honom något i alla fall, hehe.

GRATTIS ALEX. Du kommer att klara det galant och innan du vet ordet av är du det du drömmer om.

(läs mer i hans lärares blogginlägg här)

Bröllop: Karin & Henrik, 8 aug 2009, Båstad/Norrvikens trädgårdar

Med Karin och Henrik vet jag knappt var jag ska börja. Jag bara älskade dem från första stund, så härliga, öppna, goa, glada, kloka, omtänksamma, empatiska och så kära. De passar varandra som handen i handsken, som pusselbitarna ni alla hört talas om. Jag tycker verkligen att de genast borde flytta till Skåne så att vi kan träffas oftare!

Den 8 augusti stekte solen över Bjärehalvön, och på Torekov hotell blev Karin ännu vackrare med hjälp av sina tärnor och min favoritstylist Michelle Silva (superduktig och trevlig tjej, gör både hår och make-up, maila mig för hennes kontaktuppgifter - och här kan du se tidigare uppdrag vi gjort tillsammans).

Ni vet att jag har svårt även i vanliga fall att hålla antalet bilder lågt från heldagsbröllopen... och värre än värst när jag gillar Karin och Henrik så mycket! Men jag ska göra mitt bästa så att ni inte svimmar av. Prooomise...


Henrik fick ett kort när han vaknade:Du är så söt, Karin!Man kan inte ta miste på att här sitter en Mycket Lycklig och Förväntansfull blivande brud:
Porträtten tog vi på Norrviken. Vi hade bestämt i förväg att Henrik skulle vänta med mig på en speciell plats så att jag kunde fånga hans uttryck när han såg Karin anlända. Ni ser ju... även brudgummen är Mycket Stilig och en Lycklig Man!
Talk about shine...
När de samlat sig lite fotograferade vi en hel massa bilder över nästan hela trädgårdarna.Mariakyrkan i Båstad var proppfull med gäster:
Sen blev det special minsann! Eftersom Danska Glassbaren har en väldigt viktig roll i Hur-Karin-&-Henrik Träffades-historien, tog vi en avstickare efter kyrkan. Eller som brudparet uttryckte sig; "Efter vigseln behöver vi nog en glass!" (Ni förstår att jag gillar dem, va?)
Ja, jisskes som min mormor skulle sagt, så mycket vi skrattade!
Efter förfesten var det dags för den riktiga festen på Norrviken.Världens roligaste kusin Johan var toastmaster, och Drinkbärare när regnet kom...

Era 10:3 stod för hela festen, lika duktiga som alltid!Framför brudparet bord stod en soffa...

...specialinköpt för ändamålet. Fast jag tror att det var meningen att man skulle sitta i den och prata med dem :-)

Även tärnan var kär.Vilken perfekt dag! Kram till er, herr & fru S. Ni är fantastiska.


Knowledge is King

Jag går en bildbehandlingskurs på Jönköpings högskola, den startade i januari 2009 och på torsdag ska allt vara klart. Hur man bär sig åt för att alltid vara i sistaminuten vet jag inte, men denna veckan håller jag på med uppgifterna och har nu slutexaminationen kvar att lämna in. Om du har mailat mig och ännu inte fått svar beror det på detta. Ingen ko på isen.

För övrigt kan jag inget annat än rekommendera kursen. Jag (som jobbat i Photoshop i snart 15 år) har lärt mig massor, särskilt saker som gör bildbearbetningen snabbare och mer effektiv.

Vill du gå den i höst är sista ansökningsdagen 15 april!


Knowledge is King.

Alltmöjligtdagarna

Helgen svooshade förbi med bröllop, Göteborg, Solveigs önskan, fotomässa och idag fotografering, bland annat hos Spenninge-familjen i Tyringe. Solen har strålat och idag har en och annan fräken poppat upp på Fröken Fotografs lilla näsa.

Och nyss har jag beställt Uråsa-bilderna till E & M:


Awkward family photos

Har du inte skrattat idag? Då har jag ett tips som inte kan gå någon (särskilt ingen fotograf) obemärkt förbi:

Awkward family photos


Denna bilden är min favorit so far. Läs bildtexten.

(tack Josefine och Josefines kompis för det roligaste tipset på länge)Bröllop: Catharina & Jimmi (1 aug), Skummeslövs kyrka

Hästtjejen Catharina och mjölkbonden Jimmi driver en gård med 500 (!) kor i Sösdala - och väntar sitt första barn vilken minut som helst. De är ett härligt par, fnittret ligger sällan långt borta och glimten i ögat är konstant!

I somras gifte de sig i Skummeslövs kyrka. På önskelistan stod porträtt i naturen, och de hade hittat några urmysiga platser för fotograferingen.

Vi började i skogen, upp mot Lya utanför Båstad:
Eller rättare sagt, hann knappt börja i skogen... för Catharina grät redan där! Finns det något gulligare än glädjetårar på en bröllopsfotografering?

Vi fick passa på att ta lite alternativa bilder tills tårarna lagt sig...

Plats nummer två låg närmare Östra Karup, precis i skogsbrynet innanför en äng. Fantastiskt ljus, sådant ljus man önskar sig varje lördag! Färgerna i ögon, makeup, blommor och kläder framträder så bra när man hittar the right light! Att C & J är så söta och goa gör inte precis saken sämre:En kvick runda på Riviera-stranden...

... innan vigseln i Skummeslöv:Jag vet inte vem som kom med uppmaningen till den här unge mannen... men det ledde till gapskratt på kyrkbacken!
Alla hästtjejers önsketransport från kyrkan:
Tack herr & fru Andersson! Det var jätteroligt!


Bröllop: Ulrika & Petter (4 juli 2009), Heagården Munka-Ljungby

Ulrika och Petter träffade jag på Wapnö bröllopsmässa, där Ulrika också var som utställare (hon jobbade på tidningen Allt om Bröllop). Den 4 juli gifte de sig, och det var den soligaste dagen på hela sommaren tror jag! Stekhett var det, och träden var invaderade av små "millimetrar" (ni vet de där insekterna som ser ut som millimeterstrecken på en skollinjal) som fullkomligt ösregnade ner på oss - men det brydde Ulrika och Petter sig inte särskilt mycket om :-)

Vi fotograferade på Heagården utanför Munka-Ljungby, en stor härlig gård mitt på ett fält med mängder av fotomiljöer:Tjusiga fru och herr Sörensen:
Barnen Anton och Emily...


...som skojade lite med varandra för att få extra glada bilder:En härlig sommardag med härliga människor - tack Ulrika och Petter!


Hatkärlek

Jag gillar min dator. Jag tycker om att det numera går att framställa bilderna här vid skrivbordet istället för i mörkrummet (även om jag kan sakna det). Vad jag inte gillar lika mycket, är när det krånglar. Till exempel en liten datorkrasch så här på torsdagsmorgonen. Där skulle jag nog kunna använda ordet hata, till och med. Hata är något jag aldrig gör, men idag fick jag en rejäl släng av vansinnet.

Även om jag har backuper på allt, är det ju så mycket enklare att flytta till en ny om den gamla fortfarande fungerar.

Som tur är har vi en god vän som heter Världens Bästa Ola, som hjälpte mig. Han får mitt egendesignade Nobelpris i Rädda-Mette-kategorin, som 2008 gick till Niklas.

Nu är hata-minnet som störtade datorn, snart ett minne blott (ska stampa på det strax), och dessutom en ny dator beställd, som kommer nästa vecka. Tills dess hoppas jag att den här lilla snälla håller sig frisk nu när otyget försvunnit ur dess magge.

Pust.

Tog en bild när jag var nere i helvetet, får ju passa på med tanke på att jag inte är där så ofta:

Hjärtat Mitt: Eva & Thomas Jönsson

Tävlingen Hjärtat Mitt ordnade jag förra vintern, och i somras fotograferade jag vinnarna (nästan alla, har en rolig en kvar).

Eva och Thomas Jönsson i Munka-Ljungby nominerades av sin dotter Josefina. Detta är ett utdrag ur hennes tävlingsbidrag om sin mamma och pappa:

"Sedan vi föddes så har jag och min syster varit de viktigaste i deras liv, på ett så närvarande och helt osjälviskt uppslukande sätt än vad jag tror många andra barn är bortskämda med. De har gjort allt för oss.
...
Mina föräldrar la sina liv åt sidan och levde för oss barn, men utan att för det kväva oss, utan istället bara inspirera oss till att gå vidare i livet som trygga människor.
Så det är väl därför jag inte hittar några kort på mina föräldrar i deras album. De har aldrig ställt sig själva i fokus, det ligger inte riktigt i deras intresse. Men jag vill så gärna ha fina, underbara och härliga fotografier på mina föräldrar som minne framöver och framförallt för att kunna ha dem nära, nu när jag bor 30 mil ifrån dem."

***

Eva och Thomas älskar sin trädgård och jag förstår dem, den är som en gömd oas i villaområdet - fantastiskt välskött och vacker! Jag är så glad att Josefina skickade in sitt bidrag, så att jag fick träffa dessa härliga människor (och vovve). Tack!

Ni ser ju vilka godingar de är:Hoppas att vi ses igen, familjen Jönsson!Angus & Julia Stone - Australien

Nu har Solskensbarnen kommit hem från sin långa resa och börjar det svenska bloggandet med ett välvalt musiktips, tack!

Här lyssnas det nu för fullt på Angus & Julia Stone - och här går det att blanda vilt och bara dra en låt för alla jag hört hittills är bra.

Tex Big Jet Plane (ligger på MySpace-sidan), Just A Boy eller Mango Tree.
(Nessie's tail?)


Nessie från Loch Salomonhög

Godeftermiddagens!

Hoppas ni haft en fin påsk allihop. Det var skönt att vara lite ledig, ha mamma på besök och vara på släktpåskamiddag. Igår fotograferade jag min goa gamla bästis Hanna som väntar barn i juni, superkul! Hon är så söt och fin. Håller som bäst på att stoppa in bilderna i datorn så jag har inte sett dem ännu men det ska bli spännande.

Några jag har tittat på är helgens macroövningar. Är ganska säker på att jag ska köpa ett 100 mm-macro, men tills dess fantiserar jag med mitt 70 mm. Man tager vad man haver. Macro är som en sagovärld, underbar och överraskande.


Knack, knack!

Det knackade på fönstret här i ateljén, och där Tims ansikte brukar synas när han tycker vi ska ta fikapaus, syntes två andra små fräkniga nunor. Inte varje påsk man får så trevligt finbesök från Blåkulla, inte!
Ett utmärkt tillfälle att önska er alla en glad påsk! Jag tar lov och är tillbaka på jobbet på tisdag. Vi ses då kompisar!

/Mette

Victoria, Fanny, Maia och Filip i Magasin Båstad

En liten (men dock!) bild på dessa snygga ungdomar finns i nyaste numret av Magasin Båstad.

Annons för First Camp Torekov, med totalt tre bilder från de roliga fotograferingarna jag gjort med campingen:
Alltid lika roligt att se sina bilder användas i olika sammanhang. Dessutom blev jag sugen på minigolf!RSS 2.0