The reasons

Jo, såhär är det. Jag har lovat länge att berätta varför jag bloggat mindre sedan i julas och nu har jag faktiskt kommit till punkten där jag SKA skriva inlägget! Ska försöka fatta mig ganska kort, ändå, av ett par olika anledningar som ni säkert förstår när ni läser.

Förutom det uppenbara att jag haft jobb upp över öronen och att det knappt orkas blogga nåt när man är sjuk precis hela tiden så har det hänt ett par andra saker.

Vår älskade goa världens bästa vän Miranda gick bort före jul, nästan 11 år gammal. Hon har varit hos oss sedan hon var två, sommaren 2001. Hon har varit med mig i stort sett dygnet runt utom när jag varit iväg på uppdrag - annars även här i ateljen med mig varje dag. Tomt visste vi att det skulle bli, men det är verkligen fasligt tomt och tyst.




Sista bilden av oss tillsammans, tagen av mig med mobilkamera på väg till stranden i december


Och inte känns det mindre tomt av att jag sålde min andra ögonsten, Janna, i januari. Hon har flyttat till Gränum utanför Olofström och jag är säker på att hon har det toppen, men tiden efter hon åkt var... ja, som hjärtesorg av grövsta slag. Jag kunde knappt uträtta något för jag bara grät hela tiden och jag ångrade mig minst tvåhundra gånger. Henne har jag själv dragit fram när hennes mamma hade svårt vid förlossningen, och hon var min drömhäst. Ni vet ju varför jag sålde henne, men det gjorde inte mindre ont för det.




Bild från sommarhagen -08


Gissningsvis kan ju jobbstress + femtioelva influensor + hundhimmel + hästflytt tillsammans vara ganska mycket kaka på kaka, eller vad tror ni?

I alla fall tog vi ett väldigt bra beslut, Tim och jag, att göra något riktigt härligt för pengarna vi fick för Janna. Inte köpa brädor, inte målarfärg, inte sommardäck till bilen osv, utan något som verkligen varade och som vi kan tänka tillbaka på när vi blir ledsna. Jag ägnade mig åt internet ganska många timmar innan vi till slut bokade en tvåveckors resa till Gran Canaria. Två saker var extra bra med just den ön: det finns en betongskatepark till Tim, och det finns (nu måste jag kanske vara lite hemlig igen) en eventuell möjlighet för mig att kunna jobba där lite grann. Mer om det får det bli ifall det blir av, inget är planerat men it's an opportunity. Man kan ju inte åka bort i två veckor och BARA skämma bort sig själv, eller hur? Lite jobbmöten och annat får man ta och klämma in :-D




Får nog erkänna att vi längtar tillbaks en del...


Sådär. Det var det. Lite ledsamheter och lite roligheter, alltså. Just nu hoppas jag bara på att bli av med denna sjukan så att jag kan göra som jag vill: jobba järnet!  Säsongen är strax igång på full speed och att ligga efter känns som "been there, done that" och inte precis något jag har lust att göra om.

Längre inlägg om Gran Canaria kommer längre fram! Eller kanske lite då och då.

Ha en fin kväll,

kram M

PS. Ullis! Här får du din fräkenbild som du frågat och längtat efter :-D Pöss!



Kommentarer
Postat av: Eva Hagbjärn

Usch vad mycket tråkigt på en och samma gång. Skönt att ni kunde ta er en långsemester och tänka på annat. Hoppas du är frisk och kry igen.



Kram till er båda

2009-04-06 @ 19:48:05
URL: http://evafromsweden.blogspot.com
Postat av: Eva Hagbjärn

Glömde ju att gratta till alla besökarna.

GRATTIS!

2009-04-06 @ 19:49:03
URL: http://evafromsweden.blogspot.com
Postat av: Cissi

Usch, låter inte roligt alls, hoppas att det vänder så smått nu! En resa till Gran Canaria låter inte helt fel! (och självklart kan man skämma bort sig själv i två veckor om man vill det! ;) )



Tack för att du svarade förresten! Tipset med stor bländare ska jag definitivt testa! Vill ha så mycket himmel som möjligt i bakgrunden, men tyvärr är det lite hus i vägen. Det är svårt att säga vad jag inte är nöjd med, känns lite som om personen i luften blir lite för mörk, framförallt i ansiktet. Hur får du så klara färger i dina bilder? GÅR det att få med en 400D?

Kram

Cissi

2009-04-06 @ 20:26:17
URL: http://faantastic.blogg.se/
Postat av: MICHAELA D

Svar: Okej! Tack för svaret :)

Du gör jättefina bilder :)

2009-04-06 @ 20:35:54
URL: http://michaelaa.webblogg.se/
Postat av: Stina

Skönt att höra att ni har haft det bra och att ni kan börja plåstra om såren. Och ja, fler fräknar åt folket! :)

2009-04-06 @ 20:39:36
URL: http://stinabloom.wordpress.com
Postat av: ellen

Oj, det var en hel del saker som har hänt! Jag hoppas att allting känns bättre nu, det brukar ju göra det med tiden. Men jag vet själv hur svårt det är att ta farväl av djur man älskar..

2009-04-06 @ 20:47:13
URL: http://ellencharlotta.blogg.se/
Postat av: Linda i Ludvika

Fröken fräken. Nu kommer de väl finnas kvar till november får vi hoppas för snart är det SOMMAR!!

2009-04-06 @ 21:08:54
Postat av: Maria H

Det har hänt en hel del i ditt liv på sista tiden. Skönt att se att du är åter. Hoppas att du kan hålla dig frisk nu när det drar i gång på allvar.

Många varma kramar!

2009-04-06 @ 23:19:13
URL: http://miafoto.blogg.se/
Postat av: Vinnarlinda

Fräkenbilden är superfin! Måste vara härligt för Tim att ha så söt flickvän (även om insidan är viktigast).

2009-04-07 @ 07:39:13
Postat av: Karolina

Vet hur det är att förlora kära fyrbenta familjemedlemmar så jag känner med dig! Skönt att ni fått rå om varandra på semester! Det är du värd!



Håller tummarna för en härlig vår och många fina inlägg på din blogg...



KRAM



Karolina

2009-04-07 @ 10:24:33
Postat av: Ullis

Äntligen kommer den avslöjande bilden! :)Fina du, du leder fräkenligan med hästlängder! Kram!



2009-04-07 @ 14:49:45
Postat av: Karin/Bilder bland annat

Hej Mette! Skönt med en resa för att ladda om och trösta sig lite. Ska åka upp till Linköping i helgen, tyvärr av alldeles för lika anledningar. Aldrig lätt det där, livet.

2009-04-07 @ 15:16:21
URL: http://konstbykarin.blogspot.com
Postat av: Ann-Louise

Aj, det var mycket på en gång! Men det där med Kanarieöarna låter spännande, det kanske kompenserar för en del bedrövelser heja heja!

2009-04-07 @ 18:24:28
URL: http://40taggaren.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Usch, att bli av med ett kärt husdjur är verkligen tufft! Det går inte att hoppa över den sorgen...

2009-04-07 @ 20:46:04
Postat av: Emelie

Tråkigt att höra om dina motgångar, minns alltför väl när vi fick säga adjö till vår hund, det var inte alls roligt.

Men kul att du är på gång tillbaka, har saknat dina inlägg!

Snart kommer en bild på min tävlingsvinst oxå, äntligen är den uppe på väggen!

2009-04-07 @ 23:41:56
URL: http://eemeliie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0