Hästaspöke vs. hunnalucka

Hmm... när jag sitter i jobbar här i ateljén är det vägg i vägg med vårt stall. Det har inte bott någon häst här på ett par år nu, men jag svär att det låter som om en av dem står i spiltan närmast fönstret och drar lite i gramskaftet för då snurrar den fastskruvade järnringen i spiltväggen så att det hörs in hit. Tyckte faktiskt jag hörde ett mums också, hmmm. Hoppas det inte är gamla Polly som vill säga till mig att inte sälja Janna...

Vid närmare eftertanke är det nog hundluckan där ute som står och slår lite i vinden. Kan inte bestämma mig för om jag föredrar den första eller den andra förklaringen.

Nåväl. Öva lite på skånskan, får ni i alla fall :-)

Hälsningar Blekingskan, utvandrad till Bjäre

Kommentarer
Postat av: S a r a

Jag tror på det första ;)

2008-11-18 @ 18:46:33
URL: http://saaramarklund.blogg.se/
Postat av: Linda i Ludvika

Alltså skånska är verkligen inte ett lätt språk att förstå! Ibland säger jag VA? till min man skåningen och förra veckan vände sig min dotter mot mig och sa: -Mamma, vad säger han??? Maken tränar för fullt med bäbisen för att han ska prata skånska när han väl börjar prata....RRRån, Chex (kex uttalas med k på närkingska), tåRRta.... : )

2008-11-18 @ 21:16:39
Postat av: evelina

Jag tror på det första... kanske var Poppy med som ville att du ska ha hennes dotter kvar.. ni passar ju sååå bra ihop =)

2008-11-19 @ 20:15:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0