Det där regnet also known as filosofiska stunden

Regniga dagar får mig alltid att hamna i ett speciellt sinnestillstånd, att känna en sorts längtan och tillfredsställelse på samma gång. Jag är så oerhört tacksam för mitt liv: för Tim, för vår gård, för mitt jobb, för min familj. I morse såg jag först en bild på New York-mäklaren Fredrik Eklunds Instagram som påminde mig så grymt mycket om USA och regniga dagar där, blöta gatstenar och taxibilarnas avlägsna tutande mellan skyskraporna, och de bilder jag själv tog till ett projekt när jag bodde i Boston. Salomonhög är verkligen hemma för mig, men jag har några andra hemma också: Torreby, Nättraby/Karlskrona, Boston/NY, Gran Canaria, och Costa del Sol. Alla platserna betyder mycket för mig och jag kan verkligen längta dit så det känns ända in i hjärtat. Det är en ynnest att ha det så. 
 
Den här låten är precis så det känns att längta till New York. Och här kommer av av de gamla bilderna från bostonprojektet. Det var 1997 och jag gick på världens bästa skola, New England School of Photography. De flesta av bilderna sitter i negativpärmar, men denna hade jag i alla fall digitalt. Svindlande läskigt att det gått snart 20 år, och svindlande skönt att ha utvecklats fotografiskt en hel del sedan dess, hehe.
 
 
 
Vad sägs om en liten kommentar idag? Vad längtar du till?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag längtar efter påsken för då ska jag få hänga med min knäppa fina familj <3 Och jag håller med dig om regniga dagar. Det väcker tankar på ett särskilt vis. Min favorittyp av regniga dagar är de i maj, när träden är tunga av klorfyllfyllda klargröna löv och det känns som att regnet gör världen försommarfin.

Svar: Oh ja, deeet har du rätt i! Det är det bästa regnet!
Fotograf Mette Ottosson

Postat av: Meta Ottosson

Ja, en lång väg sedan du satt i mitt knä och tittade på de svepande vindrutetorkarna i vinjetten till "Arvingarna" 1973, och sedan du fick din första "riktiga" kamera av mig! Jag gillar novemberregn.

Svar: Ja, just det mammi! <3 Det är kanske därför det är så rogivande för mig. Jag gillar också novemberregn, ja jag gillar nästan alla regn utom de som regnar på mina brudpar :-)
Fotograf Mette Ottosson

2015-03-27 @ 08:27:45
Postat av: Malin

ja, och en annan bra sak är att det snart är säsong för den sortens regn :)

Svar: MYCKET bra sagt Malin ;-)
Fotograf Mette Ottosson

Postat av: NinaKatarina

Jag längtar efter mina två veckor på Mallorca :)

2015-04-09 @ 12:38:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0