A, hjärtebarn. Om sköterskornas betydelse på BIVA i Lund.

Det här är A:A är född med ett komplicerat hjärtfel. Han blev opererad när han var fyra dagar gammal och kommer behöva opereras om vart 5:e till 10:e år, livet ut. Jag frågade hans mamma hur det påverkar dem att specialistsjuksköterskorna i Lund sagt upp sig, nu inför A:s hjärtoperation i år. Hon skrev till mig:


"Vissa människor säger att våra barn är bara till låns. Få förstår vad det egentligen betyder. Få förstår hur det är att pussa sitt barn hej då vid ingången till operationssal och veta, att det kanske är sista gången. Om han hade fötts i ett annat land, hade han inte levt idag. Vi har många att tacka för att han lever, inte minst sjuksköterskorna på Barnintensiven (BIVA) i Lund." 


I hela Sverige finns det bara två avdelningar som tar hand om nyopererade hjärtebarn. Sjukhusledningen sätter barnens liv på spel när de försämrar villkoren för personalen. 33 av 42 specialistsjuksköterskor på BIVA har sagt upp sig. Det kan resultera i att hela barnhjärtkirurgin i Sverige kollapsar.


Hjälp till att rädda BIVA!


http://namninsamling.se/index.php?&nid=7493

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Amy lagerman

Låt sköterskorna vara kvar och rensa hellre bland chefernas löner. Sköterskorna gör till skillnad från administrationen reell nytta. De räddar liv.

2013-03-22 @ 12:29:27
Postat av: Hanna

Har skrivit på. Bra att du tar upp detta! Jag håller med Amy, rensa bland chefernas löner istället.

När ska man i samhället börja värdesätta alla människors arbete och ge dem en bra lön? Sjuksköterskor, lärare, förskollärare, äldreomsorg, ja alla de som har hand om människor. Är inte de oerhört viktiga?

2013-03-22 @ 20:28:54
Postat av: Minna

Det var ett tag sedan jag var inne på bloggen. Det här missade jag helt och hållet! Läste det nu, och blev alldeles tårögd.
Tanken slår mig ganska ofta, hur lyckligt lottad jag är som har två pigga, friska och glada barn! Men jag tycker också att det finns allt fler exempel i samhållet om hur skrämmande fort allt kan ändras, och det är en hel del situationer som kan ändras med de rätta satsningarna!

2013-04-02 @ 15:57:01
Postat av: Mette svarar

Det ordnade sig med sköterskorna! Himla bra!

2013-04-24 @ 14:57:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0