Tävling nr 4 av 7: vinn en privatkurs/pick-Mette's-brain! (tävlingen avslutad)

I full fräs firar vi bloggens hundratusen besök med en hel veckas dagliga tävlingar och detta är den fjärde tävlingen av sju!

Nr 4 är också en utlottning, dvs vem som helst kan tävla och vem som helst kan vinna - det enda du behöver göra är att svara på ett par frågor (se nedan).


Vinst nr 4 är en nybörjarkurs (värde ca 1500 kr) hos mig i ateljén. Kursen är helt grundläggande och vi går kort igenom kameran (bländare, slutare, ISO), lite om ljus, samt lite om Photoshop. Tidsåtgång 1-2 tim. Kursvinsten går självklart att utöka om du vill det, pris 750 kr/tim.

eller

en "pick-Mette's brain" som helt enkelt är en träff där jag bjuder på fika här i ateljén och vi pratar foto, och där du/ni kan fråga mig precis vad du vill (tex hur det är att ha eget företag som fotograf, hur jag tänker när jag letar ljus, jag kan visa hur jag jobbar i Photoshop etc).

Vinnaren väljer själv vilken av ovanstående som passar den bäst! Vinsten är giltig i ett år, och dess utformning betyder förstås att du bör kunna ta dig till Båstad för att utnyttja den, alternativt om du bor någonstans där jag kommer att vara det närmaste året. Bor du långt från Båstad eller tom utomlands kanske vi kan Skype-a en cyberfika med webbkamera!

Du kan använda vinsten själv, eller ge bort i present. Är ni tex mamma & dotter kan ni självklart komma tillsammans.


SÅ HÄR TÄVLAR DU:


Fyll i ditt namn och din e-post (e-postadressen visas bara för mig) i Kommentarsfältet nedan.

Och... i rutan för Kommentar gör du följande:

Berätta:

- vilken av de två vinsterna du önskar dig
- varför du vill vinna den
och
-på vilket sätt du skulle använda den, dvs vad vill du lära dig eller fråga mig om?


Vinnaren drar jag på torsdag den 10 september, så tävla på tills dess!

Jag kontaktar sedan vinnaren och bestämmer datum.*************************************************

OBS! TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

*************************************************TIPS 1!

*Har du en egen blogg kan du lägga upp den ÖVERSTA bilden (där det står "Vinn en privatkurs!") på din blogg och länka till detta inlägget, så har du en extra chans i lotteriet!* Glöm inte ange detta i Kommentarer också ;-D


TIPS 2!

Du kan boka privatkurser hos mig i två- eller fyratimmarspass, för en eller flera personer! Maila mig på [email protected] för mer information!


Lycka till kompisar! Nästa tävling kommer i morgon, tisdag.

Kommentarer
Postat av: NinaKatarina

Jag skulle vilja vinna nybörjakursen.

Den skulle jag sen ge till min son som

nyss fått sin första systemkamera.

Kunde du bara lära honom lite av vad du kan

så kommer han ju att bli jätteduktig.....

2009-09-07 @ 15:12:58
Postat av: Linda i Ludvika

Jag vill vinna en pick Mettesbrain för att få komma till Båstad och fika i din vackra atelje och prata om allt möjligt. Jag kommer att bli en mycket klokare människa genom att umgås med dig, så jag kommer definitivt ha nytta av vinsten!

2009-09-07 @ 15:13:27
Postat av: Frida i Ludvika

Jag vill vinna en fotokurs(-fortsättning ;)), för jag vill bli en bättre fotograf. Jag kommer att kunna ta en massa fina kort på blommor, natur och människor och lära mig mer om ljussättning. Min mamma kommer bli glad att få en massa fina foton på sin familj!

2009-09-07 @ 15:15:57
Postat av: Linnea

Om jag vinner skulle jag välja "pick-Mette's brain" och ta med mig min man. Vi är båda fotointresserade och vill gärna bli bättre på porträttfotografering, så vad skulle va mysigare än en frågestund med ett riktigt proffs på området?

Kram!

2009-09-07 @ 15:29:43
URL: http://lillnea.blogspot.com
Postat av: Anna

Har följt din blogg nu ett tag efter tips från bekanta som fick sina tjusiga bröllopsbilder tagna av dig. Deras bilder var väldigt vackra och jag älskade färgerna!Jag skulle jättegärna vilja vinna en pratstund med dig och se hur du arbetar med dina bilder - både innan och efter, men främst efterarbetet.Så med andra ord är jag intresserad av "pick-Mette's brain".

2009-09-07 @ 15:40:05
Postat av: Petra

WOW vilken vinst!! Jag vill jättegärna vinna nybörjarkursen!! Tycker ju att du tar så underbara bilder och vill verkligen lära mig mer.. Jag har helt enkelt inte haft tid att lära mig manunuella inställningar på kameran men vill verkligen! (har inte heller lyckats få plats på nån av dina kurser innan) Älskar att fota men är inte nöjd med de automatiska inställningarna såklart.. och så lägger upp tävligen i min blogg (ikväll när jag e hemma)!

2009-09-07 @ 15:44:35
URL: http://humlan54.blogg.se/
Postat av: Maria

jag önskar mej en "pick-Mette's brain"! för att jag vill utvecklas som fotograf och fråga saker som t.ex. fotolärare inte kan svara på. lite annat än frågor som "vad är bländare, slutartid osv"jag skulle använda mej av kunskapen jag får när jag själv startar mitt fotoföretag. här i svenskfinland finns det knappt några fotografer, vilket gör att familjerna sällan får sina barn/bröllop/evenemang fotograferade, även fastän de skulle vilja!

2009-09-07 @ 15:50:04
URL: http://www.mariamannfolk.com
Postat av: Magdalena

Jag skulle vilja vinna pick Mettes brain....Om jag vann skulle jag vilja få en ny start jag skulle vilja veta hur du vågade ta steget, steget som jag vill men inte vågar.

Hur man börjar tro och satsar på sin dröm.

Jag vill smittas av din kunskap glädje och din kämpar glöd.Kram magdaps självklart har jag länkat till din sida redan men gör det igen;))

2009-09-07 @ 16:04:09
URL: http://magdasinnet.blogspot.com
Postat av: Ingela O.

Jag skulle vilja vinna din fotokurs!

Det skulle jag vilja därför att min man ska köpa en systemkamera och jag är helt novis på det här med bländare, slutare och det andra...jag trycker ju bara på knappen på vår kompaktkamera! :-)

Alltså behöver jag all proffshjälp jag kan få så att också jag kan lära mig hantera vår nya kamera!!!

Vilken lyckovinst att få en kurs hos dig.

2009-09-07 @ 17:04:13
Postat av: Maria Hagbjärn

Helst skulle jag vilja vinna en liten kombination av de båda där du kan lära mig hur jag använder de manuella inställningarna på kameran på bästa sätt, hur jag redigerar mina bilder samtidigt som vi pratar om när/var/hur du tog steget att starta eget och hur du har fått det att växa och bli så bra :)

2009-09-07 @ 17:31:10
Postat av: Johannes Nyberg

Jag skulle välja "pick Mettes brain". Funderar på att starta eget företag inom fotografering och det du fotar är det jag vill fota. Skulle fråga mycket om ljussättning och komposition. Det tycker jag är viktigt, speciellt vid porträttfoto.

Mvh

2009-09-07 @ 17:57:05
URL: http://www.improveme.se/Nyberg
Postat av: Gabbies

Hej! Jag är gärna med!

OM jag vann skulle jag välja "pick Mettes brain" för att ge till min syster som älskar att fota men inte gått någon kurs eller något. Alltså hon e duktig på det men varför inte få massor med tips från ett proffs?Min länk: http://coolatavlingar.blogg.se/2009/september/fotokurs-eller-fragestund.htmlHoppas på tur!Fortsatt trevlig vecka!

Postat av: Eva Hagbjärn

Hej Mette! Jag skulle gärna vilja kombinera båda alternativen. En liten genomgång av min kamera, lite tips och så vidare. Har ju gått på kurs hos dig, men är obotligt dum (dåligt kom-i-håg) när det gäller alla inställningar och vad allt betyder. Behöver med andra ord fräscha upp mitt minne helt enkelt.

Lägger upp bild och text om din tävling lite senare i kväll på en av mina bloggar.Kram Eva

2009-09-07 @ 18:36:00
URL: http://hovdamen.blogspot.com
Postat av: evamar - tävlingsblogg

Jag tror att nån annan som kan komma till Båstad har mer glädje av kursen så jag länkar bara och hoppas att det ger mig god karma :)http://evamar.blogg.se/2009/september/fotokurs-10-september.html

2009-09-07 @ 19:16:54
URL: http://evamar.blogg.se/
Postat av: Karin Bergman

Hej Mette!Jag önskar mig fotokursen!

Framför allt för att jag vill lära mig mer om min kamera, så jag kan använda den på bästa sätt!

Det innehåller bländare, ISO och allt vad det nu heter, som jag aldrig riktigt lär mig.Jag kommer nu göra ett inlägg på min blogg som länkar till detta inlägget!Många kramar.

Karin

2009-09-07 @ 20:20:56
URL: http://bergmankarin.blogg.se/
Postat av: Pauline

Jag skulle gärna vilja vinna "pick-Mette's brain". Älskar dina bilder och framförallt dem underbara färgerna i dina bilder. Så skulle vara underbart att få ställa alla frågor man har. En sak jag skulle fråga om bland annat är hur du tänker när du väljer hur en viss bild ska se ut.Med mig skulle jag ta min lillasyster som är lika intresserad av att lära sig mer som jag!

2009-09-07 @ 20:29:21
URL: http://paulinesfoto.blogg.se/
Postat av: Maria H

Vad glad jag blir av att se att man kan vinna en kurs med dig. Det vore som högsta vinsten om jag vann.

Om jag vinner, så väljer jag "pick-Mette's brain" för att få möjligheten att prata foto, med en av mina största förebilder inom porträttfotografering. Det som jag vill lära mig mer om, är vad man bör tänka på vid porträttfotografering och hur man efterbehandlar foto i Photoshop. Det programmet blir man aldrig fullärd i.Har länkat till tävlingen i min blogg.

http://miafoto.blogg.se/

2009-09-07 @ 22:48:30
URL: http://miafoto.blogg.se/
Postat av: LindaTS

Generös tävlingsvinst, Tack Mette!Tänk vad roligt det skulle vara att få lite ärlig konstruktiv kritik. Om jag skulle ha turen att vinna skulle jag välja "pick-Mette's brain".Jag skulle då vilja visa en del av mina foton och få feedback. Hur kan jag förbättra min "stil".Det skulle bli en spännande fika :)

2009-09-07 @ 23:26:01
URL: http://mitt-i-mossan.blogspot.com/
Postat av: jenny Dyrvold

Jag skulle välja "pick Mettes brain" varianten.

Jag har min "nya" kamera sedan ett är tillbaka, och den är toppen, men jag är usel, så jag behöver lära mig om bildkomposition o trick i kombination med ren kamerakunskap.

Nyttan skulle jag använda till att ta finare bilder på barn familj vänner samt förhoppningsvis i förlängningen på en egen blogg eller företag..

2009-09-08 @ 00:19:29
Postat av: evelina

Hej!

jag skulle välja fotokursen!

För att jag tycker du ta sååå bra kort! och skulle vilja lära mig ett och annat! Men eftersom jag är så himla snäll skulle jag ge bort den till min kära syster som Fyller år den 14:sep och hon älskar att ta kort! Hon skulle uppskatta det till tusen vilja lova!

2009-09-08 @ 02:19:24
Postat av: Karolina

Jag måste ju självklart vara med och tävla om detta! Du är ju verkligen en inspirationskälla och tänk då att få kommer till din atelje för att lära dig ännu mer och få reda på hur du arbetar med dina bilder och ditt företag. jag är själv sugen på att skapa fotoföretag och behöver alla tips i världen. Jag hade valt pick mettes brain :)

2009-09-08 @ 10:27:28
Postat av: Lisa

Hej, jag hade valt Pick Mettes Brain! Då jag är sugen på att starta företag (inom foto o design.. ) och behöver lite tips om redigering, och att prata foto är väldigt roligt och kanske få lite konstruktiv kritik..! Jag har länkat i min blogg!

2009-09-08 @ 20:23:59
URL: http://lisaandersson.blogg.se/
Postat av: Jessica

Åh vilket roligt pris! Jag skulle gärna ha varit med och tävlat men tror tyvärr inte att jag kan komma till Båstad. =/ Så istället tipsar jag om tävlingen och hoppas att någon annan som kan åka får chansen. =)Har länkat till tävlingen i min blogg här: http://jessiestavlingsblogg.blogg.se/2009/september/vinn-en-fotokurs-eller-pick-mette-s-brain.html#commentHa det så bra!

/Jessica

2009-09-08 @ 20:34:57
URL: http://jessiestavlingsblogg.blogg.se/
Postat av: Lillian

Eftersom jag är en riktig kunskapstörstare och vill lära mig mera för att få bättre och bättre bilder och utvecklas som fotograf skulle jag välja "Pick Mettes brain". Helt enkelt ett erbjudande man inte kan motstå. Jag kan baka scones så kan vi sitta och filura i din ateljé och prata foto, ljussättning, trix för att få avslappnade modeller, tips om kompositioner, photoshop m.m. ;-)

2009-09-08 @ 21:01:18
URL: http://lilliansfoto.blogg.se/
Postat av: Lillian

Åsså har jag länkat till tävlingen på min blogg glömde jag att skriva....

2009-09-08 @ 21:03:41
URL: http://lilliansfoto.blogg.se/
Postat av: Mari Yngvesson

Jag vill vinna en nybörjarkurs hos dig! Varför? Jag älskar att ta kort och fick en EOS 450 i födelsedagspresent och vill nu verkligen kunna ta fina kort med den.Jag vill lära mig att ta poträtt och naturbilder!

2009-09-08 @ 21:34:20
Postat av: Ulla

Men denna måste jag ju chansa på också, vilket pris. Då är det bara att hålla tummar o tår, så man har chansen att komma ner till dej. Sitta i lugn o ro och få lite bra tips. Alltså "pick-Mette's brain" skulle jag gärna vinna. Och varför?? Jo jag håller på med scrapbooking och där är ju fotografering ett viktigt element. Så det är massor jag skulle vilja fråga om. Vad som är viktigt att tänka på och små knep.Länkar till.http://ullasalltiallo.blogspot.com/

2009-09-08 @ 22:48:35
URL: http://ullasalltiallo.blogspot.com/
Postat av: Anna

Jag tänkte vinne en pick Mettes brain! Varför? Jo för jag håller på och lär mig varje dag och har en tanke att kunna arbeta med det här i framtiden, och det hade varit perfekt att få prata face to face med en som kan. Och sen var det ett tag sen jag var i Båstad med. Jag skulle fråga dig mycket om hur man startar upp ett eget företag, och sen skulle jag fråga m a s s o r om barnfotografering, eftersom det är bland det absolut roligaste jag vet!2009-09-09 @ 13:06:32
URL: http://mandalaya.se/blog
Postat av: Monika B

Glömde att skriva att vi bor i Göteborg och är mycket i Stugan i Falkenberg,så att ta oss till er ärför att bli fotograferade är Absolut inga problem :)

2009-09-09 @ 13:33:08
Postat av: Eva

Nu har jag bloggat om din tävling. (http://www.kronfalt.se/tavling-hos-mette/) Jag skulle vilja vinna möjligheten att "pick your brain" och prata om hur du tänker när du fotograferar, från start till levererad bild. Eftersom jag själv just startar eget skulle det verkligen kännas som 2 timmar ren räckmacka att få höra om dina erfarenheter och få ta del av dina kunskaper. Dessutom skulle det ju vara så fantastiskt kul! Som jag skriver på min blogg: Tänk vilken vinst – att få ta del av en fantastisk fotografs kunskaper och nörda in sig på foto precis hur mycket man vill!

2009-09-09 @ 17:42:42
URL: http://www.kronfalt.se
Postat av: Emma

OOooh!Jag vill vinna nybörjarkursen. Jag älskar fotografier och tanken med dem - att man kan ta ett ögonblick i livet med sina nära o kära o spara för alltid!! Efter att länge suttit o suktat framför bla din blogg har jag tagit steget. Jag har skaffat mig en systemkamera...nu ska jag bara lära mig att använda den också. Hade varit underbart att få en kurs av dig!! Jag får ju litet dåligt samvete när alla på nåder låter mig leka paparazzi o så blir så få bilder bra! Snälla hjälp mig en bit på väg!

2009-09-09 @ 21:07:05
Postat av: Emelie

Om jag vann skulle jag välja pick-Mette's brain. Jag skulle främst vilja få tips om ljus, om bildkomposition och lite lättare redigeringstips, men även lite om hur det är att starta eget företag.Har även lagt upp på min blogg,

http://eemeliie.blogg.se/2009/september/tavlingar-hos-mette.html

2009-09-09 @ 22:41:56
URL: http://eemeliie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0