Bröllopsfotograf Helsingborg // Arild (katolska kapellet): Lina & Riccardo

I helgen har jag skickat iväg den sista delen av Lina och Riccardos beställning, från deras bröllop den 22 september. Paret Franzini är underbara och varma människor och jag är jätteglad att jag lärt känna dem. Riccardo kommer från en by nära Como-sjön i Italien, och de letade länge innan de hittade rätt ställe för just dem att gifta sig; katolska kapellet i Arild. Kapellet ligger inbäddat i grönska högt uppe på en kulle med milsvid utsikt över Skälderviken, och byggdes på 1920-talet av konstnärinnan Gisela Trapp. Fasaden är en mindre kopia av Arilds kapell som ligger nere i byn och har fantastiska väggmålningar av just Gisela Trapp, som illustrerat legenden om Arild. Det katolska kapellet är nog det minsta jag har varit i men med god hjälp av vaktmästaren Sverker Johansson som förberedde allt, fick alla Lina & Riccardos gäster sittplats och härlig stämning blev det!


image32


image34


Lina och hennes pappa anländer till kapellet:


image35


De första sekunderna vid altaret:


image36


Ceremonin utfördes av en präst från katolska församlingen i Helsingborg:


image37


Brudparet strålar av lycka och Riccardo är verkligen en tvättäkta italienare, jag älskar den här gesten!


image38Klippt ur en italiensk film?


image39


Lina visar ringen:


image41


En av mina favoriter, Lina och Riccardo på väg mot brudskålen (fransk champagne "direktimporterad" av Riccardos mamma!):


image42


Kapellvaktmästaren Sverker som är en guldgruva när det gäller både historien om Arilds kapell och i stort sett alla praktiska lösningar gällande bröllop i kapellet, ville visa oss en plats för fotograferingen. Den heter egentligen Snoga-lien (uttalas på skånska liksom i två ord och betoning på o:et och i:et) men Sverker är så förtjust i området att han kallar det Snogalien (ett ord, med betoning på a:et). Man kan inte annat än hålla med, det är som hämtat ur en saga!


image43


Härligt motljus i den sena septembereftermiddagen:


image44


Bröllopsfesten hölls på Sofiero slott, så vi åkte dit för att fotografera i de vackra trädgårdarna också. Linas mycket välgjorda och vackra frisyr:


image45De här två bilderna är mina absoluta favoriter, Lina och Riccardo är otroligt söta ihop och man inte annat än gilla dem. Tack gulliga ni för ett roligt uppdrag!


image46


image47


Kommentarer
Postat av: Lina & Riccardo

Vilken tur vi hade som fick dig som bröllopsfotograf, Mette! Vi är sååå nöjda med alla foton, det märks verkligen att du älskar det du gör. Vi är också mycket tacksamma och stolta över att du ville ha med oss i din blogg. Kul att läsa att du också njöt av dagen och platsen (Snogalien). Din blogg är jätte härlig, det är roligt att se på alla vackra foton. Det ska bli roligt att följa utvecklingen av den. Ciao ciao

2007-12-09 @ 21:43:19
Postat av: Emelie

Wow, älskar motsolsbilden!

2007-12-10 @ 14:37:11
URL: http://emelieohlsson.blogg.se
Postat av: Christine

Vilka vackra bilder. Du är verkligen en duktig fotograf! :-)

2007-12-10 @ 22:13:53
URL: http://chrisse.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0