Porträtt: Anna, Jimmy & magen

Min kusin Anna och hennes Jimmy är numera stolta föräldrar till en liten Olivia! Hon föddes i maj, och månaden innan kom de hit ända från Karlskrona för att bli fotograferade. Här kan vi tala om tur med vädret - det var bara 1 april men vilken vårsol och riktigt skön värme. Beställt var strandbilder so off we went to Ängelsbäck...


Jag börjar med en av favoriterna. Så mycket ömhet i denna bilden:





Anna hade en fantastisk poncho på sig som gjorde hela dagen än mer färgglad:





Strandgräs är vasst och eländigt men blir himla bra bakgrund för bilder :-)








Magen i ensamt majestät:





Och söta Anna, tänk att min lilla kusin är mamma!








Vi plågade dem ordentligt med reflexskärmen...





...för att få med den knallblå himlen, och så duktiga de var! Sötisar, mitt i allt skratt och fniss:





Ännu en favorit från inne i strandskogen:








Annas mamma Eva var också med så vi övertalade henne till ett par bilder trots (milda) protester, och det blev rätt mysigt ändå, eller hur?








Till sist ett par bilder på mini-Olivia, som här bara var några veckor gammal:








Vi ses alltför sällan, släkten i Karlskrona och jag - längtar ofta till våra släktkalas på mormor och morfars tid och saknar er allihop!

Anna har redan nu bokat ettårsfotografering av Olivia i maj och det ser jag verkligen fram emot. Dessutom kan Tim och jag äntligen vara med på släktkalas för första gången på flera år - härligt!


Vilken bild blir din favorit? Skriv gärna i Kommentarer!



Porträtt: Marie och hennes familj

För ungefär ett år sedan utlyste jag tävlingen Hjärtat Mitt och fick in mängder med bidrag!

Det här är ett utdrag ur Linneas motivering för vännen Marie:

"Marie gör hela tiden små, men väldigt viktiga, saker för mig. Vi träffas inte så ofta på riktigt utan mest över nätet, men hon tar sig alltid tid att lyssna när jag har det jobbigt. Och eftersom vi är ganska lika varandra förstår hon mig bättre än någon annan och har mycket tänkvärt att dela med sig av. Och dela med sig gör hon mer än gärna; av tankar, erfarenheter och choklad bland annat. Hon berättar när hon tycker man gör något bra - och plötsligt känner man sig värdefull. Under det halvår jag känt Marie har jag växt och blivit starkare, jag har hittat någon jag kan känna igen mig i och har fått en underbar vän. 

Alla vänliga människor som gör något för andra är värda uppskattning. Om inte Marie vinner så har jag i alla fall blivit uppmärksam på hur mycket hon betyder för mig och påmind om att berätta det för henne oftare. Tack!"


I februari fotograferade jag Marie och henns urmysiga familj här i Båstad. De var precis så som Linnea beskrivit dem :-)

En riktigt kall vinterdag var det, så vi snodde lite tid inne på hotell Skansen...

Goa storasyster Agnes:








Och lillebror Tage som först inte alls tyckte att fotografera var någon jättekul idé...





... så jag fick smygfotografera honom lite :-)





Vi tog vädertjuren vid hornen och begav oss utomhus med risk för röda-näsor-på-direkten...men alla var superhjältar och hade roligt trots kylan!











Pappa & Agnes:





Och mamma Marie med Tage:





Marie är suverän på att scrappa och du kan hitta hennes hemsida här. Hennes layouter med bilderna vi tog hittar ni i ett tidigare inlägg, klicka här.

Tack Linnea, och tack hela familjen Marie!



En man som kan sina pedaler, Dub FX

Börja med att höja volymen!

Och kolla sedan in Dub FX feat. Mr Woodnote's Flow.

Jag blir imponerad av hur han loopar och samplar sin egen röst. Dessutom blir jag galet danssugen - en storstadsklubbkväll hade inte suttit fel.

Klant... (uppdaterad)

Halloj, halloj, jag skulle bara ta bort standardinlägget om tävlingen och hoppsan som det blev... ska försöka fixa det. Behöver du kategorierna mm får du bara bläddra ner, lååååångt ner.

Hej så länge,

/M

Uppdatering: Tack Nina på Blogg Esse för hjälpen! Fantastiskt att ni alltid är så snabba!

Tjena alla monsterdiggare (uppdaterad)

Det finns en del underliga figurer här på Salomonhög. För ett par år sedan knackade jultomten på fönstret och vinkade när vi satt vid julaftonsmiddagen och när vi förskräckta men glada öppnade dörren hörde vi bara hur han älgade iväg med stora språng längs vägen.

I morse kände jag mig lite halvdeppig, och funderade på om jag skulle ringa och be någon liva upp mig lite. Snacka om att få svar på tal. När jag klev utanför dörren på väg till jobbet har Mystiska Folket varit framme igen - där låg en avhuggen dinosauriehand med klor och... ett huvud!!!





Och jag som är så spökrädd, hur ska det gå i natt sen? Tur jag har gediget beskydd i Gammelfasan Dia:





(bortser från att hon även går under namnet Miss Miami efter sin andra personlighet)


Uppdatering: Tim har nu rapporterat att när han gick upp i morse satt skylten på grinden, huvudet låg på gårdsplanen och handen hängde på skeppsklockan på staketet - synd att jag inte fick fånga det med kameran.

Belöning
på 10 spänn utlyses härmed till den som kan lämna ledtråd som avslöjar Monsterdiggarna. Promise. Vi har några lurifaxar i åtanke, men här i trakten har varenda kotte en räv bakom örat och särskilt i vår bekantskapskrets och by. Hehe. Men det vore kul att få tacka de uppfinningsrika för en glad morgon!

Häslningar Salomonhögs Detektivbyrå






Temper Trap

I morse sade nyhetsuppläsaren på danska P3 att "hvis du elsker regn och gråvejr blir det en fantastisk dag" och sedan spelade de Temper Traps riktigt sköna låt "Sweet disposition" (You Tube).
Mer danskt tänk framöver.
Själv fotograferar jag Marie, magen och Ronald, förmodligen i fantastiskt gråväder :-) Ha en fin dag!

Fotograf José Luis Rodríguez

Tänk, tänk, tänk... att få en sån här bild:

The storybook wolf

Frida of the Corn (+ 1 st behind-the-scenes)

Som utlovat kommer Frida del 2 här på direkten. I somras kom hon och Linda hit och hälsade på ett par dagar (alltför kort - saknar er!). Frida älskar att fotografera och är himla duktig och intresserad så jag hade lite specialfotokurs med henne. Vi letade ljus och provfotograferade lite här i trädgården:





Hur vi hamnade i majsfältet vet jag inte riktigt... men oj, vilket skönt ljus vi hittade där - bästa på hela dagen!


Så här såg vi ut från vägen... (fotot har Linda tagit):




(såg ni oss? Hehe)


I alla fall, så här blev bilderna - rätt oväntade! För inte ser det ut som Salomonhög en halvmulen dag i juli - snarare en regnskogsdjungel i Karibien:

















(idag skördade de majsen här ute på fältet men jag hoppas verkligen att det blir samma gröda nästa år. Ytterligare en tjej fick faktiskt modella i ännu högre majs lite senare i september, ser fram emot att visa er de bilderna också.)


Tack Världens Bästa Frida, du är toppen! Hoppas att vi ses snart igen.


Visst var det en cool miljö? Skriv gärna något i Kommentarsfältet!




Family story: the Ludvikians del 2

Jag tror ni har bra koll på att Linda i Ludvika är en flitig kommentator här på bloggen. Som jag skrivit tidigare har hon blivit en av mina bästa vänner under de här åren som gått sedan hennes och Olas bröllop (kolla det förra inlägget här). I år har jag dessutom till och med fått fotografera en familjemedlem två gånger! Fast de sommarbilderna får ett eget inlägg (alldeles strax).

Det här är Världens Bästa Linda:





Och det här är hennes härliga familj:





Japp, det var en sån där skön eländigt mörk skånsk vinterdag, och vi fick nödfotografera här hemma hos oss istället för utomhus. Jag hade stor nytta av mitt favoritobjektiv (50 mm 1.2) vill jag lova (och jodå, de tittade in i kameran allihop samtidigt också men denna var så härlig och visar hur det ofta är på familjefotograferingar, hehe)

Anton (som snorat i ett eget inlägg någonstans men som jag inte kan hitta nu) var pigg och glad, trots att han nyss vaknat:














Pappa och son, inte ett dugg lika...





Mamma och dotter, inte heller den minsta likhet... :-)





Frida är en riktig snygging (hon kommer strax i ett inlägg till). Jag gillar verkligen henne på de här två bilderna, med fortfarande-barn-men-snart-tonåring i blicken och så hennes lite hemliga aura... Du är så söt, Frida!








Jo, åldrar fascinerar mig och det är så spännande att se hur förändringen sker i människor just i övergången mellan barn-tonåring och tonåring-vuxen.

Det var dagens Ludvikianer, snart Frida själv alltså!




Måste prioritera

Hej alla goa läsare,

tack för era härliga mail och kommentarer om era fotobloggar, med kamerafrågor, och era undringar om olika saker när ni startar företag. Jag är jättesmickrad över att ni frågar mig, men jag hinner inte svara. Vad jag har för utrustning, tips om objektiv, prissättning, avtal & Photoshop, "kan inte du titta på min blogg och säga vad du tycker"-vädjan är tyvärr sådant jag inte har möjlighet att hjälpa er med.

Mycket hittar ni i kategorin "Mette svarar" och är det något annat ni undrar över (som inte redan finns i svaren, läs gärna noga där först) så ställ frågan i det här inlägget så svarar jag när jag får möjlighet. Det kan dröja, så fråga inget akut :-)

Tips på andra sajter där ni kan hitta all möjlig hjälp:

Moderskeppet

Fotosidan

Svenska Fotografers Förbund

Designa din blogg



Detta skriver jag absolut inte för att ni ska bli ledsna, utan för att tiden rinner ifrån mig, och för att jag jobbar alldeles för mycket för att det ska vara nyttigt för mig. Jag måste prioritera mina uppdrag. Hoppas ni förstår! Jag vill gärna finnas kvar här även nästa år :-)

Ha en fin måndagkväll,

/M



Syskonen Cool Eyes: Annie & Joel

Mettes uppgift för kvällen är redigering och de här bilderna är fotograferade vid snyggingarna Petra & Alfs bröllop som kommer i sin helhet på bloggen så småningom. Men jag måste faktiskt dela med mig lite till redan nu... de har nämligen också så himla coola barn! Jag är helt fascinerad av kidsens ögon och då får de ett eget mini-inlägg.











Häftiga, eller hur? Hoppas att det syns även här på bloggen, där bilderna blir ganska små. I Tyringe, mina damer och herrar, kommer tonårsflickorna och -pojkarna nog snart att samlas i flockvis utanför familjen S's hus och spana på syskonen (om de inte redan gör det) :-)

Himla gulliga är de också, hela familjen!

Bröllop: Elin & Björn 22 maj 2009

Minns du Elins härliga klänning på väg mot havet från i somras?



Läs det inlägget här!

Elin gifte sig med sin Björn en majfredag i Ransvik på Kullaberg, gravid med tio veckor kvar var hon och oj, så vacker. Det här paret är som stitch and glue - otroligt tajta. Glödde av förväntan gjorde de, denna soliga försommardag.

Vi började fotografera uppe i skogsbacken, och jag minns att Björn tittade lite suspekt på mig när jag föreslog att de skulle gå på asfaltvägen först istället för inne i själva skogen, men jag tror att de gillade resultatet. Det gör jag! Det blev en skön kontrast:








Sedan traskade vi in en bit i skogen (över några snåriga och taggiga buskar som de båda klarade galant i sina fina kläder) till det fina, mjuka ljuset bland träden:





Vi skrattade i stort sett hela tiden, alla tre - man kan inte annat en sån härlig dag.








Mycket tjusig och stolt blivande brudgum...





...och brud:








Ni vet ju att jag brukar fotografera när brudparet håller varandra i handen. Den här bilden (tillsammans med Lilli & Jonas' som håller handen här) är en sådan toppfavorit för mig att jag blir jätteglad varje gång jag tittar på den:








För att komma till klippan där vi skulle fotografera var vi tvungna till ytterligare terrängforcering... Jag visste inte hur de skulle gilla det med tanke på barnet i magen men det var bara glada leenden nu också, Elin sparkade av sig skorna och sedan var det full fart upp och ut på klippan:








Kolla själva så glad och nöjd:





Det var en rolig eftermiddag med ett himla sött par - tack gulliga ni!





Vilken bild gillar du bäst? Skriv gärna i Kommentarsfältet!

(Elin och Björn, jag hann gå hem innan jag fick iväg mailet till er, men länk kommer under helgen :-))





Sams nya bröllopsfilms-sajt

Jag har ju tipsat om duktiga filmaren Sam Hansson tidigare. NU har han fixat en helt ny sajt enbart för sina bröllopsfilmer (han filmar annat också, och har en produktionsbyrå för alla möjliga tjänster inom tryck mm): brollopsfilm.nu som blev väldigt bra tycker jag.

Sam är mycket trevlig, och den jag jobbat som absolut snabbast förstått hur att arbeta diskret, noggrant och professionellt på bröllop. En medfödd talang, tror jag :-)


OBS! Om du anger bokningskoden "Mette" när du bokar Sam för ditt bröllop, får du lite rabatt. Bra, va? Läs mer här.

Bock!

Nu kan jag bocka av från dagens lista:

* prickat av och packat åtta beställningar, skickas i morgon
* sorterat två jobb, ett större och ett mindre, text-märkt, laddat upp och mailat provbilder till de glada tålmodiga
* skickat 19 mail (och då tvingade jag mig själv att hålla dem nere i antal)
* bloggat två (kortkorta) inlägg
* skickat en offert
* skurit bort grå kanter på hundra bilder där Crimson missat
* fakturerat, bokfört och betalat egna fakturor
* lagat min skrivare som jag köpte år 2000 och som fortfarande är min favorit
* pratat med två supertrevliga kunder i telefon
* bränt och backupat de två senaste uppdragen

Idag tycker till och med JAG att jag hunnit massor! Klappar mig på själv på axeln och går hem.

Hej hej och god kväll!



Roligt flera gånger om

Det är alltid lika kul att se bröllopsannonserna i tidningen. Många tidningar publicerar dem även på nätet, vilket är tur - annars hade Mette fått bli en flitig kund i Pressbyrån.

Här är helgens publicering av världens bästa Karin & Henrik i Svenska Dagbladet. Extra roligt att de valt en lite ovanlig bild i annonsen - och visst får man känslan av glädje och bröllopsyra? Henrik vann även delat förstapris i tävlingen Hjärtat mitt förra året, nominerad av Karin. Fasen, jag blir glad bara av att tänka på det här härliga paret!

Dessutom har jag idag pratat med Vinnar-Jessica i telefon och kan knappt vänta tills jag får fotografera dem den 14 november :-)





Ha en fin måndag allihop!

Fotografen-på-gott-humör


Sov for satan mand

Dagens Nephew (väldigt bra danskt band för er som inte upptäckt dem än):

Sov for satan mand (Spotify) eller samma låt live på You Tube här.

Bäst kvalité på Spotify förstås men kan gissa att de är ett coolt band att se live (dock undrar jag om inte Baggarna hade sagt att han var lite sur här och där, som f.ö. måste vara världens fulaste uttryck).

Hej hej,

/M

Down to...

... 53 mail i inboxen. Nu får det räcka med mail för idag. Dags att ge sig på nästa uppgift, redigering! Just nu håller jag på med ett företagsuppdrag åt Liskon Redovisning - snart på en hemsida nära dig :-)




Ha en trevlig helg kompisar!

/M






Mamma!

Du är bäst! Även annars, men särskilt idag, för att du förstår vad som gör mig glad och för att du så osjälviskt vill mig så väl. Lav jo!




Puss & kram,

Sol-i-hjärta



Alltså

Nu är det lite stressigt igen alltså... tyckte jag höll på att komma på banan igen men det har bara vällt in allt möjligt akut och nästan-akut förutom det som redan väntar, och då kan man lätt bli lite andfådd!

Bara en sån sak som att jag har 130 st obesvarade mail i inboxen, 687 st beställda bilder att redigera, och 10 296 st bilder att gå igenom och sortera ner till hanterbara provbildsalbum. Waaaah. Det där var inte bara lite dumt att räkna ut. Å andra sidan; ännu ingen finanskris i sikte (peppar, peppar) för ensamföretagaren att oroa sig för.

Nåja, inte mycket annat att göra än att i stadig takt andas vidare och beta av allting efter hand. Jag hoppas att ni är tålmodiga, kära vänner, jag skyndar mig så mycket jag kan. Bra att bloggen finns, så att jag i alla fall kan ge ett livstecken ifrån mig då och då, eller?


Dagens bild:

Detta är min (ja, hon var i min ägo ända tills i januari men kommer alltid att vara min i hjärtat) Jannas nya kille - vilken snygging, va? Honom hade jag också fallit för om jag var hon. Marwin är namnet på den stilige unge mannen:








God dag & tjuvkik från Höjalt

Vilken dag! En av de vackraste höstdagar jag sett tror jag. När jag satt i bilen på väg till Höjalt utanför Skånes Fagerhult för ett av dagens uppdrag, kände jag mig sådär otroligt nöjd över att få ha det här yrket - köra runt och träffa roliga familjer i fantastiskt väder kan nog göra vem som helst på gott humör.

Här kommer en liten tjuvkik från dagens ena uppdrag, hos familjen Altvik (de har varit med förut, Ebba & Henke är faktiskt mitt pionjärbrudpar från 2004 och var först av alla i den numera runt 150-stycken-till-antalet skaran av brudpar jag fotograferat. Läs mer om det fina (och fotografhjärtattacksframkallande) bröllopet här!)


Ibland får man en sån där skön "mellanbild" - när barnen pausar från att sitta stilla och titta i kameran och istället skriker av skratt för att man lurat dem med något! Vilken glädjefaktor :-)




Clara & Vera

Tack för en härlig eftermiddag & väldigt god middag hela familjen, så roligt att träffa er igen!





Dagens Swagger

Musiktipset idag är en ny Snoop-favorit:

Swagger Rich feat. Warren G. och Snoop Dogg

Låten är från ett skatefilmssoundtrack (klicka här för alla låtarna) - har inte sett filmen men den heter Extremely Sorry.

Turn it up...

Recension canvas

God eftermiddag!

Jag fick mail från canvasframkallning.se som undrade om jag ville få en gratis canvas mot en recension på bloggen. Jajamänsan. Motivet var mina favoritblommor som jag har på brevpappret just nu, och canvasen var finfin! Första exemplaret jag fick hade de dock monterat snett, det var lite mer vitt på ena sidan men när jag mailade dem om det fick jag genast en ny.

Så här ser den ut:





(det enda jag i övrigt skulle kunna önska är att fraktbolaget de valt även hade möjlighet till utkörning så man slapp hämta på ett utlämningsställe 7 km härifrån... :-) som företagare har jag så ont om tid att fara omkring och hämta på alla olika ställen och är mycket tacksam för vår lantbrevbärare som fixar allt sånt.)


Tack till canvasframkallning.se! Tavlan hänger snart på en vägg nära mig!


Vinnarna i bröllopstävlingen 2009! Hurra för brudparet & alla som röstat!

Äntligen!

Jag ber att stolt få presentera vinnarna i bröllopstävlingen 2009:


JESSICA & JONAS

(brudpar C)





Redan första kvällen ledde de med osannolika 72% av rösterna - vilket i och för sig gick ner till 48% när röstningen var avgjord (tvåan och trean nafsade dem i hälarna) - och har inte en enda gång blivit av med sin ledning. Ett alldeles rättvist vinnarpar med andra ord! Jag har mailat er (till Fridas adress).

Stort GRATTIS till brudparet (och ett litet grattis till mig som ska få träffa dem, redan den 14 november)!


Jag vill också tacka brudpar A och B för mycket god tävlan (de har fått erbjudande om tröstpris som jag hoppas att de nappar på - då får ni nämligen se även dem här på bloggen framöver :-) - som ni vet önskar jag att jag kunde låta alla vinna men hoppas att ett litet plåster kan vara till uppmuntran. Jag har mailat er också!



Nästa tack går till alla som röstat: helt otroligt så duktiga ni varit, och så kul att läsa era kommentarer! Totalt 766 personer har röstat, toppen! Hoppas att ni kommer tillbaka hit till bloggen även i fortsättningen, det skulle glädja mig.

Vinnaren i utlottningen av en förstoring (18x24 cm) som tack för god röstning blev Elin Lindwall Rydén, som kan välja en förstoring härifrån bloggen, eller (om hon känner vinnarbrudparet) en från bröllopet, att behålla själv eller ge bort. Mail skickat till dig Elin!


Sådär. Det var roligt, det :-)

Ha en fin kväll allihop!

Mette




Spänningen är olidlig...

...för lite senare idag kommer jag att presentera vinnarna i bröllopstävlingen! Det var väldigt spännande, men de som vann har faktiskt lett från första till sista stund så det får man nog anse som rättvist :-)

Tvåan och trean kommer att få ett extrabra erbjudande om de inte blivit alltför ledsna utan skulle vilja boka mig i alla fall.

Först har jag bara lite andra deadlines jag behöver hinna med. Vi hörs senare!






888!

Såg just att jag skrivit 888 st inlägg på bloggen sedan start december 2007. Oj! Många.
Hälsningar statistik-junkien

Upplopp!

Målraka, upplopp, slutspurt! Sista chansen att rösta i bröllopstävlingen är ikväll klockan 23:59!


NAGELBITARSPÄNNANDE.



Saturday Beat Fever med Electric Feel

Rycker det lite i dansbenen på lördagen? Till helgstädningen kanske, eller uppladdning inför kvällen? Här en remix på några år gamla låten Electric Feel (Justice Remix) på Spotify.
Här är volymen på max och sprängningsvarning på högtalarna.
Ha en bra danslördag!

Medan jag väntar...

...på de sista minutrarna av bilduppladdning till servern så att Petra & Pelle ska få sina provbilder, smiter jag in på bloggen och lägger upp en tjuvtittsbild!




Petras bukett, bröllopssviten på Hotell Skansen 29 aug 2009


Jag vill också berätta att det är oerhört spännande i bröllopstävlingen just nu, de båda brudparen som ligger på andra och tredje plats i röstningsstatistiken knappar in och jag tror att det blir en rysare in i det sista på söndag kväll... Så rösta på!

Jag vill dessutom säga varmt välkommen till dig som är ny läsare här på bloggen, ni är så många som tittat in och röstat & kommenterat de senaste dagarna och jag hoppas att ni kommer tillbaka även efter tävlingens slut. Berätta gärna med era nya ögon om det är något ni gillar eller något ni saknar, så att vi gamla Mettes fotoblogg-rävar inte blir hemmablinda. Tack ;-)

(och det gäller förstås er som hängt här länge också!)




Nobelpris till CCD:n!

CCD-sensorns uppfinnare Willard Sterling Boyle och George Elwood Smith får Nobelpris i fysik! Hurra! Läs mer här.

Irving Penn

Fantastiske fotografen Irving Penn gick bort igår, 92 år gammal. Läs mer här.



Dagens Ken

Musiktipset idag blir Ken Rings Nu måste vi dra (Spotify) eller video här - skön beat och lite annorlunda. Och uppåt blir man!


Bröllop: Sanna & Daniel 16 maj 2009

Nu får ni förbereda er på ett långt inlägg igen... Jag blir så fäst vid mina brudpar för de är himla härliga allihop! Sanna och Daniel är verkligen inget undantag, utan tvärtom ett av de par jag kommer att komma ihåg som störtroliga, helsköna, och glödande av värme både mot varandra och sin omgivning. Dessutom är detta en av de fotograferingar där vi skrattade från början till slut! Dagen var underbar, även för mig.

Vi började i Strandbaden norr om Höganäs. Nere vid havet fanns en strandäng med tusentals små lila blommor (art, någon?) som gjorde sig väldigt snyggt mot det ännu snyggare brudparet:





Festligheterna började redan här, kan man säga. Det tog inte många sekunder förrän både brudpar, tärna och bestman visade sig från sina allra bästa sidor. Spelevinkar är nog bara förnamnet :-)





Vi for vidare till Krapperups slott, som är en av de finaste och mest varierande fotomiljöer jag vet här i nordvästra Skåne. Dessutom fri entré till trädgårdarna vilket alltid är uppskattat. Vi tjuvstartade lite redan utanför slottet, på andra sidan vägen där ett knallgult rapsfält blev kuliss:








Och väl inne i trädgårdarna kunde vi knappt sluta fotografera... miljöerna tar liksom inte slut.





Tur att vi hade gott om tid på oss för maaaassor av puss- och mysbilder:














Ni vet hur jag skriver i alla bröllopsinlägg att brudparen är så himla snygga - och de är ju det! Man kan väl knappt glänsa mer än på sin bröllopsdag? Kolla:












Jag tror dessutom att de hade valt sina allra snyggaste kompisar till tärna och best man :-)








För att inte tala om roligaste och mest tok-laddade...











Till sist blev vi i alla fall klara med porträtten, och helt utmattad av skratt var det dags för färd mot Väsby kyrka och vigseln:








Jag kan lova er att tårarna fullkomligt flödade, överallt snyftades och snörvlades det, både i kyrkan och efteråt på kyrkbacken. Här Sannas föräldrar (mamma Carina med näsduken arbetar på Helsingborgs dagblads privatannonsavdelning och vi har mailat många gånger de senaste åren med bröllopsannonser som tema - äntligen fick jag träffa henne!):





Stundens allvar överväldigade nog även brudparet:








Vilken nöjd präst!








Jag önskar herr och fru Strandell all lycka och hoppas att vi ses igen - det var en otroligt rolig dag jag kommer att minnas länge!


Vilken bild gillar du bäst? Skriv gärna i Kommentarsfältet!




Mellantids-statistik

Igår tror jag det blev endagsbesöksrekord här på bloggen, 600 prick! Jag blir jätteglad att så många tittar in.

Ställningen i tävlingen ser just nu ut så här, men jag avslöjar förstås inte vilket brudpar som är vilken stapel...





En ganska klar ledning för ett av paren ända sedan start, men jag kan också avslöja att de andra knappar in... ledningen var nämligen hela 72% första dagen!

Det ska verkligen bli spännande att se vart jag ska fara för att fotografera vinsten i höst/vinter.

Fortsätt rösta tills på söndag 11 okt kl 23:59!


Nu går det undan

Jag sa häromveckan att det kanske kommer att märkas lite finanskris-efterdyningar även här på Bjäre, eftersom bokningarna för 2010 har kommit in lite senare än vanligt. Men tji fick jag... Just nu har jag bara TVÅ lördagar mellan första maj och sista augusti som är helt lediga, dvs varken bokade eller preliminärbokade. Så glad jag blir! Ett tips alltså, till er som fortfarande funderar på datum: hör av er omedelbums!

/M


Wow, sa fotografen

På bara ett halvt dygn sedan jag publicerade finalisterna har det redan kommit in 255 st röster i bröllopstävlingen - wow, så härligt. Heja, heja, rösta på :-)

Själv har jag tre fotouppdrag idag, och är bara hemma på mellanlandning en stund. Två av dem är gamla bekanta faktiskt, i morse fotograferade jag Anna och hennes pojkvän (det fick han i 25-årspresent) och i eftermiddag blir det familjen Skillhammar vars bröllopsbilder jag tog i en knallgrön nyutslagen bokskog för ett par år sedan.

Ni vet hur mycket jag gillar att återkommande få fotografera mina goa kunder, men jag vill säga det en gång till: det är så roligt att träffas igen och se hur ni förändras, och fundera ut hur jag ska förnya och ta annorlunda bilder varje gång!

En tjuvkik i dubbel bemärkelse på Anna & Pierre, från ett blåsigt, skitkallt men soligt & vackert Hovs hallar i förmiddags:





Det är så gött med parporträtt - "vardagskärlek" (det där lät trist men ni fattar vad jag menar - bradags-kärlek är mer passande som ordsnickraren Embryo skulle sagt) är minst lika mysigt att fotografera som bröllop! Jag blir så glad av människor som tycker om varandra :-)


Porträttfotograferingar går även att köpa som presentkort, pris från 1280 kr! Bra som födelsedagspresent, jubileumspresent (ettårig bröllopsdag?) eller julklapp (hint, hint :-) kanske?

Maila mig på [email protected] för fullständig prislista och lediga datum!





Alicias ryska maskeradbröllop

Ge mig ett sånt hääääär bröllop!


(fotograferat av en av mina absoluta favoritfotografer Alicia Swedenborg som är helt grym på ljus, förnyelse och galet snygga kompositioner!)


Ingen som har planer på destination weddings? Ring mig, jag lovar extrabra paketpris :-)





Hello hello 2

Hej igen på kvällskvisten,
tänkte först att jag skulle hålla kommentarerna hemliga under röstningen för att undvika trams och taktikröstning i tävlingen - men jag litar på er och att ni är snälla mot varandra. Alltså; fritt fram att tala om vem du röstat på.
Däremot håller jag själva ställningen i tävlingen Suuuperhemlig ända tills på måndag! Många kommentarsröster på ett brudpar betyder kanske inte att det är just de som vunnit eftersom inte alla som röstat skrivit i Kommentarer, så spänningen blir på topp ända tills det är avgjort! Kanske får ni en liten hint under veckan, i form av ett diagram eller så :-)
Rösta på nu, allt vad ni orkar! Heja heja och lycka till!

Bloggen proudly presents: de tre finalisterna! ***OBS - tävlingen avslutad!***

***OBS - tävlingen avslutad!***


Efter många om och men och alla *%&¤#:s kval på jorden (och tvivel om jag ska vara jury fler gånger, hehe) kan jag nu presentera de tre finalisterna i bröllopstävlingen!

Först vill jag bara börja med att tacka alla enormt goa, härliga, fina, söta brudpar som tävlat. Ni har lyst upp mina dagar med era historier och jag är så glad att ni ville vara med – jag har skrattat, gråtit och jublat över era bidrag! Jag känner mig mycket hedrad att ni velat delta i min tävling.

Jag har mailat alla som skickat in bidrag - har du inte fått det så hör av dig till mig på [email protected]. Alla deltagare som inte nådde finalen men bokar en fotografering kommer att få en bonus i sitt paket (värde 475 kr), som tröstpris och tack för god tävlingsanda!

Nu direkt vidare till finalisterna... Röstar gör ni längst ner i inlägget.



****************

BRUDPAR A: CECILIA & ANDERS, KARLSKRONA






Cecilia och Anders' bidrag:

(insänt av Cecilia)

Hej!
Jag vill anmäla oss själva till din underbara tävling, vad kan vara en bättre vinst än just fotografering där hela den förhoppningsvis underbara dagen kan fås i vackra bilder man alltid kan titta på för att sedan minnas sig tillbaka?
Vi är ett par som träffades 2003 och har två små söta barn och en låång förlovning bakom oss. Nu tyckte min fästman att det var dags att gifta sig och inte "bara" vara förlovade och en solig och fin dag efter att hela familjen hade varit ute och plockat svamp så föll han på knä. Jag höll på att sätta min kantarellsmörgås i halsen när han plockade fram en rosa plastring vår dotter fått utav doktorn en gång när hon var duktig för att sedan sätta den på mitt finger och fråga om jag ville bli hans fru.

Jag blev nog väldigt chockad för en stund efter när rodnaden hade lagt sig så frågade jag honom: Svarade jag ja?
Haha, visst gjorde jag det och nu är alla förberedelser i full gång. Vi har gått från vår planering med 20 gäster till 45... oops. Men gud vad jag längtar nu för varje dag som går, jag har hittat den finaste klänning du nånsin kan tänka dig och bara jag tänker på att få bära den med alla våra nära & kära så pirrar det i kroppen.

Det vi känner är att det är viktigt att förmedla våran känsla på denna speciella dag och jag tycker du har gjort ett MYCKET bra jobb när jag tittade på förra vinnaren för jag vill inte ha opersonliga bilder. Och sedan är det ju redan som du kanske vet, riktigt dyrt med allt man vill ha till denna dag så självklart hade man blivit överlycklig för en sådan underlättning för en själv.
Min kompis tyckte jag skulle motivera vårat svar genom att skriva att vi är fattiga småbarnsföräldrar som har förlorat våra pekfingrar så att vi inte kan fota själva! ;)



****************

BRUDPAR B: SANDRA & JONAS, HALMSTAD





Sandra & Jonas' bidrag:


(insänt av Sandra)

Hej!

Ja, vi börjar en kväll på Mårtenssons (bar och disco i Halmstad) sommaren 2003. Nossebroaren Jonas var nere ifrån Göteborg på en killhelg då ett vad utbyttes mellan grabbarna. Precis då kom jag förbi och Jonas var snabb på att hugga tag i mig och bjuda på en drink. Han vann vadet, försten med en ”brud” till baren vinner. Vad han inte visste då var att jag skulle bli hans brud... på riktigt.

Trots 3 år med studier utomlands och distansförhållande så växte vår kärlek starkare. Jag brukar säga till alla som frågar hur vi klarade av de tre åren att "det är viktigt att också få sakna varandra, få tid att verkligen uppskatta det man har och ta vara på den tiden man spenderar ihop". Jag tror att det har gjort att vi idag njuter av det vi har tillsammans på ett annat sätt, gör galna saker ihop, reser mycket och nu planerar vår bröllopsdag och fest.

Tävlingar tillhör vår vardag:

 

2003 sten, sax, påse - om romantisk middag ute (nyförälskade)

2004 Golftävling – full storm, ensam på banan, på Skånska slätten om en korv och öl i pausen

2005 Las Vegas - mest pengar kvar efter 1 timme = oavgjort – tom plånbok

2006 Race ensam genom hela Paris – försten från frukostbordet till Eiffeltornet – vann vin

2007 Sing Star – Fyra bugg och en coca cola vs. Beautiful day

2008 Yatzy tävling på Rhodos – förlust bruden = surf-lektion till brudgum och disk i en vecka

2009 sten, sax, påse - om att klippa gräsmattan och tvätten (välkommen in i villalivet)

 

95% av alla vad och alla tävlingar har brudgummen vunnit (man kanske har lagt sig någon gång men det behöver du inte säg till honom)

Bästa priset för en vunnen tävling måste ju vara vadet han gjorde en sommarkväll 2003, dock var det en winwin, tycker jag. Det bästa priset jag nu kan tänka mig i en tävling är ett minne för livet i form av fotografier från vår bröllopsdag från dig.

 

Som du säkert förstått så gillar vi tävlingar. Eftersom jag är en dålig forlorare :-) vilket brudgummen har fått erfara, så har det även resulterat i en hel del fjäsk från min sida, för att få extra poäng eller en andra chans. Och med det sagt så vill jag bara, innan jag ger min motivering, säga att din blogg är är otroligt inspirerande och ligger självklart som favorit. Man blir alltid glad av att läsa den och få smygtitta på dina bilder. Vi ser det som ett stort privilegium att bli fotad av ett fullblodsproffs då dina foton är helt fantastiska och unika. Självklart så kommer du och dina foton att bli exponerade på vår eminenta hemsida. Du kan till och med få plats på startsidan. :-)

Jag är inte så mycket för att motivera till min egen vinst, alla är vinnare en sån här dag, kan låta klyschigt men det är ju den största dagen i livet och är så för alla. Det jag vet är att, vi är mycket för humor och att ha roligt. Det kommer blir en superrolig dag, vi gillar nya saker och exprementerar gärna med positioner, platser etc.

Jag tror helt enkelt att vi kommer att ha riktigt kul dag ihop med mycket skratt och galna ideer, det är min motivering.

 


****************

BRUDPAR C: JESSICA & JONAS, DALSJÖFORS





Jessica & Jonas' bidrag:

(insänt av brudens tärna Frida)

Hej Mette.
Här kommer min lilla tävlingsmedverkan. Hoppas att det biter på dig.
Jag är Jessicas tärna och bästa vän och skulle vilja ge henne denna nomineringen. J & J har varit ihop många år men de har varit förlovade sen deras dotter Selma låg i magen för 3 år sedan. I våras skulle deras andra dotter Astrid födas. Men någonting hände i magen och Astrid dog i vecka 38. Jessica och Jonas har haft världens jobbigaste sommar men har börjat ta sig tillbaka. De är ett underbart och spontant par och kom för några veckor sedan på att de ska gifta sig i november.

De behöver något som lyser upp deras höst som har en överliggande risk att bli ganska tung annars. Jag vill göra allt för att hjälpa dem få ett fantastiskt bröllop och jag tror verkligen att en grym bröllopsfotograf vore grädden på moset.



****************


Det var de tre tävlande i finalen. Visst är de fina?
Nu är det dags för er läsare att rösta! Klicka på A, B eller C i röstningsrutan här nedanför.

OBS! Du kan sprida tävlingen genom att klicka på "Share this" i röstningsrutan, och följa instruktionerna.

Om du vill vara med i utlottningen om en valfri förstoring som tack för din röst, kan du också skriva en kommentar + fylla i din e-postadress i Kommentarsfältet längst ner i inlägget. ***OBS! UPPDATERING!  Ställningen tänker jag hålla hemlig tills tävlingen är avgjord.*** En röst per dator/IP-nummer gäller!

Röstningen pågår till på söndag 11 oktober kl 23:59.

Vinnarna presenteras på måndag den 12 oktober. Lycka till bästa brudpar!


***OBS - tävlingen avslutad!***


 





***OBS! UPPDATERING! Ställningen håller jag hemlig tills tävlingen är avgjord. Men skriv gärna att du röstat, så att du kan delta i utlottningen (läs mer längre upp). Det går också bra att skriva vilket brudpar som är din favorit :-) ***



Lägesrapport från juryn

Juryn i Bröllopstävlingen överlägger och överlägger och tror nu att de tre finalisterna har utkristalliserats... en nattsömn till på det hoppas jag räcker, och kan nästan lova att de tre kommer att presenteras i morgon tisdag. Håll utkik!

(Vill du vara säker på att få veta direkt kan du alltid prenumerera på inläggen genom Bloglovin' - bara klicka på "Följ bloggen" längst ner i inlägget)


Ha en toppenbra måndagkväll kompisar!


Min bästis Nina

Nina och jag har som jag skrivit tidigare, känt varandra sedan början av 80-talet (ja, det var förstås långt innan vi föddes för ingen av oss är ens i nääärheten av så gamla). Nuförtiden bor hon på Öland med sin man Stoffe och sin dotter Julia. Julia har ni sett tidigare här, och att Nina numera är gift blev en överraskning för oss allihop i april men firades desto mer i juli!

Jag har fotograferat dem flera gånger genom åren. Av någon anledning blir det i intensiva femminuterspass för det mesta - fast det funkar ju det också. Som tur är fick jag ge dem en porträttfotografering i efter-bröllopspresent, så de lär komma tillbaka här på bloggen.

Här kommer i alla fall ett urval från de senaste åren. Saknar er, ölänningar, vi ses alldeles för sällan!

Vi börjar med magen, fotograferad hemma hos Nina och Stoffe på Öland en kväll sommaren 2007. Detta är faktiskt en av mina absoluta favorit-gravid-bilder ever, ljuset var något att minnas:











I september 2007 föddes Julia (se fler bilder här):





I januari 2008 var hela familjen på besök här hos oss på Framsidan. Vi spelade Galenpanna och tog lite bilder :-)











På sommaren 2008 for vi till Öland, bodde i friggeboden, hade sommarlov och tog lite bilder...















I januari 2009 var det dags för finbesök borta på Baksidan igen, vi tillbringade en del av Trettonhelgen i Narnia (jo, det kändes så...). Vi trotsade kylan (det var SVINkallt!) och gav oss iväg på grillutflykt:











(kan ni skilja på Tims fingrar och de skinnfria varmkorvarna...? Nä, inte jag heller)





De övriga, mycket tappra deltagarna:














Ännu en favoritbild, en av de på Julia jag gillar allra mest!





Som tur är blir det sommar igen och i juli firade vi familjen Schilbachs aprilbröllop. Det var ett riktigt kalas och Mette tog inte fram kameran på riktigt förrän dagen efter. När Julias såpbubblor åkte fram på söndageftermiddagen, föreslog jag några tackkortsbilder... och detta blev resultatet:





Vi passade på att fotografera lite till när kameran ändå hängde om halsen:





Familjen Pussmun?





Julia är den mest verbala 2-åring jag någonsin träffat. Att föra en konversation med henne är verkligen spännande! Men... icke desto mindre är hon full av bus:











Några kontrastrikt svartvita bilder också:














Och till sist, en trött och gosig Julia vid frukost på dagen för vår avfärd:





Att sätta ord på hur uppskattad en bästa vän är, går knappt - men alla ni som har en vet hur oslagbart det är.

Och Nina; TACK för alla år av Superpolarskap!
Hoppas att vi hittar tid att ses snart igen.


Vilken bild gillar du mest? Skriv gärna i Kommentarsfältet!





Hemma efter en härlig dag

Hemma i värmen efter en stormig dag på Wapnö bröllopsmässa - härliga lokaler men inte så isolerade :-) så det blåste tom ner skyltar inomhus med stormen utifrån.
Det var ovanligt mycket folk på mässan i år vilket resulterade i extra många förfrågningar inför nästa säsong, jätteskoj! Tack alla trevliga brudpar för de roliga pratstunderna. Alla prislistor skickar jag nu i veckan.
Dessutom ska jag ju publicera de tre finalisterna i bröllopstävlingen här på bloggen. Jag är fortfarande "bara" nere på fem stycken... det är tajt och så svårt att välja! Ska sova på saken och hoppas vakna upp med tre kristallklara kandidater (yeah right :-))
Ha en fin söndagkväll allihop, så hörs vi i morgon,
Mette

Varje minut...

... han inte är i närheten, saknar jag honom! Världens Bästa Ogifta Man överträffar alla förväntningar jag någonsin haft på kärlek.

Ville bara säga det, en torsdag som den här.








Tävlingstiden är avslutad

Nu har tävlingstiden gått ut och jag ska ta itu med det enormt roliga och enormt svåra arbetet att välja ut tre finalister, varav ni sedan ska få rösta fram en vinnare under nästa vecka.

Lite statistik kan ni få:


  • Bidragen som kommit in gäller bröllop från södraste Skåne till nordligaste Norrland, och dessutom både  från öst, mitten och väst däremellan!
  • Ungefär hälften av alla bidrag gällde redan bokade datum, vilket i och för sig var tur för då blir det inte lika svårt (och för er som undrar så är det omöjligt att i förväg tala om vilka datum som ev. redan är bokade eftersom det kan ändra sig åt båda håll). Men... det är också alltid lika trist att inte kunna överväga en superb motivering för att datumet inte är tillgängligt.
  • Hela 25% av alla bidrag gällde samma datum, den 29 maj.
  • Bidrag har kommit från brudar, brudgummar, mammor, tärnor och kompisar. Ett brudpar har till och med nominerats två ggr, av båda mammorna!
  • De flesta hittade tävlingen på Bröllopstorget men har även googlat efter fotografer, blivit tipsade av kompisar, på Facebook eller i mitt mailutskick.

Sådärja, nu vet ni det. Spännande är det, vill jag lova!

Domaren återgår till bedömningsarbetet ;-D


RSS 2.0