Bröllop: Ida & Fredrik, Tjurkö & Marinmuseum, Karlskrona 27 juni

Äntligen! Ida och Fredrik skulle välja mååånga bilder... 220 st blev det till slut. Så därför tog de lite tid på sig. Men nu har jag precis skickat iväg hela paketet till dem, och hoppas att de kommer att återuppleva sommaren och sin bröllopsdag precis som jag gjort de senaste veckorna när jag jobbat med bilderna.

Jag var med från frisören till festen, så det finns som sagt en del att försöka välja mellan. Puh. Jag försökte begränsa mig,och här kommer i alla fall ett "axplock" (ehm...).

För att inte bli alltför översvallande kan jag kort säga att det här upplägget (utomhusvigsel på en klippa vid havet, båttur i skärgården, middag på Marinmuseum) skulle jag lätt kunna tänka mig för mitt eget bröllop. Det var en otroligt fin dag med alla ingredienser man bara kan önska sig. Ni kommer också att se att Ida & Fredrik är ett par man inte kan låta bli att påverkas av, söta som få, tajta som få, och med härlig släkt och goa vänner i mängd.

Let's go.

Ida och två av hennes vänner gjorde sig i ordning på Qarma i Karlskrona:





























Karlskrona är min uppväxtstad, Stumholmen en kär gammal plats, och det var precis så fint som bara Stumholmen kan vara. Att Fredrik som stod och väntade på Marinmuseum blev helt full i gråt så att resten av oss följde efter, gjorde inte dagen mindre härlig:

















Sedan styrde vi kosan mot Tjurkö, där vigseln skulle äga rum. Först ytterligare några porträttmiljöer (ni förstår hur effektiva vi var, va?):






















Deras goding till dotter, Julia:






Klippan de valt för sin ceremoni ligger precis vid Idas familjs sommarställe på ön. Jag tror hon är som jag, den längtan man har till Karlskrona skärgård går inte ur hur länge man än bott därifrån...














Och hade man inte börjat gråta tidigare var det dags här:





Med finbil till skärgårdsbåten Södern II som tuffade in oss mot stan igen...














(Idas pappa var nog den som log mest av alla:)





...där det blev mingel på bryggan och middag i fantastiska Galjonshallen. Där är så vackert att man blir andlös!


























Det var väl inte så många bilder...?


Ett minne för livet, även för fotografen. Tack Ida & Fredrik, och alla som ordnat allt så fint!





Skriv gärna något till dem i Kommentarsfältet!

Den här allén...

...skulle vara snygg hemma hos oss!


Torekov, juli 2009


9% ökning

Äh, det blir visst ett inlägg till idag, för jag upptäckte något: jag tror att ni gillar min nya bloggdesign mycket bättre än den gamla (det gör ju jag också).

Ni har nämligen varit stadiga 166 st prenumeranter i många månader, men sedan jag gjorde om designen häromveckan har det ökat till över 180. Ni gör mig glad, tack!



Ida & Fredriks bröllopsfest, Marinmuseums brygga, Karlskrona

Vill du prenumerera via Bloglovin' är det bara att klicka här eller på ikonen "Följ bloggen" längst ner i inlägget.



Family story: familjen Hansson 2009

Charlotta & Linus är brudparet på hoppbilden, som nog är den som synts på flest ställen av alla mina bilder. Deras dotter Josefine har ni också träffat förut (samma inlägg).

Här några av de nyaste bilderna, som vi tog i Torekov i somras:









Jag har sagt det förut men säger det igen; det är så roligt att få följa "mina" familjer genom livet. Fast jag vet att tiden går blir jag alltid överraskad över hur stora barnen blivit, och det är lika kul varje gång att se hur deras personligheter vuxit fram.

:-)

Det var allt för idag! Ha en fin måndagkväll,

/M.



Kom ihåg: PÅSKREA!

Beställ senast Annandag påsk och få påskpris på förstoringar!

Klicka här för att se hela inlägget.






Depend Cosmetic del 3

Här är senaste lackgänget samlat, before this:




Fotograferat av mig, redigerat av Sam.

Tidigare inlägg om Depend hittar du här och här.



Craig David - One more lie (Standing in the shadows)

God fredag!

Här på Salomonhög är det lika härligt varmt som igår och det vårspritter i benen! Det blir en danslåt idag. Tim är svag för Craig Davids låtar så denna är till honom. Den blir garanterat en radioplåga i sommar, bäst att lyssna nu innan man tröttnar.

Craig David: One more lie (Standing in the shadows of love) (Spotify)

Gillar du samplingen kan du lyssna på Motown-originalet från 1966 med Four Tops här. Den är det bästa i låten.




Kaffet får följa med utomhus idag också.


Lördagarna just nu

Nu har jag uppdaterat årets lediga bröllopslördagar, klicka här!


Fredrik Westin, 27 juni 2009:




35 grader i blomlådan

Vid lunch idag slog jag ett öga på termometern som ligger i blomlådan och steker sig, och jag hickade till: 35 grader i blomlådan! 16 grader i skuggan! Och på lördag natt sommartid och nästa vecka påsklov. Kaffet kunde jag dricka utomhus i kortärmat i eftermiddags. Bättre än så här kan det knappt bli, eller hur?

Tralala, sjunger den glada fotografen.




Puerto de la Aldea, Gran Canaria


Tips 2: Jessica Lindgren

Jag måste tipsa er om min nya idol, fotografen Jessica Lindgren. Allt hon gör är snyggt. Bilderna, bloggens utformning, retuschen... det är så oerhört rent och vackert. Kolla in här och skriv något till henne!

Tips: Kenneth Sortland Myklebust, Flour - walk with me

9-11 april anordnas fotomässan i Göteborg.

Jag var inne på hemsidan och där såg jag en riktigt häftig bild, med en blå man täckt av mjöl. Ingenstans på sajten stod fotografens namn att finna så jag fick vara Sherlock Ottosson, och maila arrangörerna för att fråga. Han heter Kenneth Sortland Myklebust, är norrman, och utställningen Flour - Walk with me visas på mässan.

Du kan se bilderna här (uppdaterat länken till en med större bilder).

(Kanske förstod arrangörerna piken också, fastän den var fin.)



Ro (Ida & Fredrik)

Denna bilden får mig att sakna Karlskrona. Sommaren på Stumholmen, måsarna mellan husen på Ronnebygatan i gryning, solen i Mjövik, trädglittret vi red igenom på ridlägren som barn, havet.

Ida & Fredrik, 27 juni 2009 på Tjurkö:









Påskrea på förstoringar!

Beställ en 30x45 cm förstoring eller större, senast Annandag påsk (5 april) och få påskpris:


30x45 cm: 700 kr (ord pris 800 kr)

50x75 cm: 1000 kr (ord pris 1150 kr)

70x100 cm: 1550 kr (ord pris 1750 kr)


Priserna gäller för redan fotograferade färgbilder på matt fotopapper (svartvitt tillägg 100 kr/bild). Beställ från en fotografering du gjort hos mig, från bildbanken eller andra bilder publicerade här på bloggen.

Frakt tillkommer enligt postens portotabell.

Kan ej kombineras med andra paketpriser/rabatterbjudanden. Kan ej heller köpas för redan utfärdade presentkort.






Ruskväder

Jag tycker bäst om att gå till jobbet när det regnar. Eller i alla fall att vara på jobbet. Det låter så härligt med regndropparna mot plåttaket där uppe, och det är skönt att kunna vara inomhus, mysa med en kopp kaffe och bra musik.

Har just packat och skickat ett par förstoringar från bröllopstävlingen höstas. 30x45 cm är en bra storlek, jag gillar stora bilder. Det var också en regnig bröllopsdag, men med goa människor är vilken dag som helst varm!


Jessica & Jonas vid Torpa Stenhus, ett par mil från Borås:




Depend Cosmetic del 2

I fredags stod jag i studion nästan hela dagen och hällde nagellack. Jo, jag lovar! Depend önskade sig kreativa, säljande bilder (förutom de rena produktbilderna) så vi körde fristil :-). Tim fick assistera för de var minst sagt hala, de små rackarna.

Här vet de inte vad som väntar...





Freeeeestajling!























Yeah Yeah Yeahs - Heads Will Roll

Tänkte egentligen blogga nagellacken från igår men nej, det är ju lördag. Så jag tar istället ledigt, lite trött efter en seeeen och mycket rolig middag hos Jenny & Sam igår - istället får ni en låt med min nya favoritgrupp (tack Jenny!). Här ska lyssnas!

Yeah Yeah Yeahs: Heads Will Roll

Som motvikt till första textraden "Off, off, off with head!" är det bäst jag ger er en snäll hemmabild :-)





Lackförgiftning

Waaaah, vilket roligt, svårt, galet och härligt uppdrag! Nu doftar hela ateljén av nagellack, och jag hann precis få undan det sista av blixtar och lack innan jag har bröllopsmöte strax. Puh :-)

Dagens resultat är ändå rätt mycket stolthet, med tanke på hur länge jag varit vettskrämd för mina studioblixtar, hehe. Fånigt.

Ateljén andas ut efter röran...





Båstads kommun

Båstads kommun har just lanserat sin nya nätportal och jag kommer att bidra med 19 st bilder!

Håll utkik efter dessa så småningom, både på webbplatsen och i annat marknadsföringsmaterial från kommunen:




(bilden ovan är en skärmdump)

Det ska bli spännande att se hur de använder bilderna. Tack Rebecka för ett roligt samarbete, och alla goa kunder som ville vara med!




Paloma Faith, New York

Lyssna på denna sköna låten på Spotify:

New York, med coola Paloma Faith.

Låten är från albumet Do you want the truth or something beautiful? som är riktigt bra.

God lyssning!

The milky way, jag menar street

I morse när vi slog upp våra blågröna var det vitt. Ute alltså. Helvitt! Gick man ända fram till fönstret kunde man se asfalten på vägen nedanför om man ansträngde sig (och nej, vi bor inte i en skyskrapa). Dimman låg som mjölk överallt.

Inte för att jag längtar efter vårfloden, ett lagom skutt till grönskan däremot, skulle sitta fint. Tills dess gläds vi åt att sommartiden börjar om en vecka!





Depend Cosmetic

Genom Sam har jag nu fått i uppdrag att fotografera produktbilder åt Depend Cosmetic. När man väl börjar tänka på det varumärket... så upptäcker man att det finns nästan överallt: Åhléns, Kicks, Lindex, H&M - you name it! Väldigt roligt, tycker fotografen.

Första testuppdraget var 11 st minilack:





(fotograferade av mig, bildredigering av Sam)

De har 60 olika nyanser av minilack och i morgon fotograferar jag ytterligare 11 st. Då ska det bli lite kreativa varianter också. Fortsättning följer!



Veterinär Tegholm i Stallboken

I årets Stallboken har veterinär Katarina en helsidesannons med bilder vi tagit under flera år:




Nu har jag ju inga hästapållar längre, men bättre hästveterinär får man leta efter. Jag kan verkligen rekommendera Katarina - hon är snabb, professionell, trygg och trevlig - och är det något hon inte kan tar hon kvickt reda på det.

I vår har vi ännu en fotografering inbokad, fler bilder på gång alltså!

PS. Rea på Stallboken just nu!



Annons i Paus Ombord

Hotel Paletten har nu annons i nya Paus Ombord, så här kan det alltså se ut när mina kunder använder bilderna i en annons:



Inte varje dag man delar uppslag med Mauro Scocco :-)


Featured in Bröllopsmagasinet

I senaste numret av Bröllopsmagasinet kan ni läsa en artikel om bröllop i Norrvikens trädgårdar, Flowerhouse Båstad, och mig. Mina snälla brudpar ville gärna vara med på bild också!







Numret finns i butik nu och fram till oktober.



Fjäril, crawl eller rygg?

Jag har lovat mig själv att sluta blogga om att tiden går snabbt och inte räcker till, så nu gör jag inte det. Det hör ni väl? Inteinteinteinte. Jag är Ronja Rövardotter som aktar mig i skogen.

"Vad gör jag, om jag ramlar i älven?"
"Simmar!"
"Ja, då så!"

Nåväl, veckan rymmer roliga saker! Papperix-korten har kommit och vilken pappersfantast gillar inte den här synen?




Dubbelvikta kort i helvitt, passar tex till inbjudnings- eller tackkort
. Maila mig ([email protected]) för priser och leveranstider!



Företagsuppdrag: Best Western Hotel Paletten

I februari var jag på Hotel Paletten i Ängelholm och tog en hel massa bilder till deras nya hemsida. De har renoverat en del av hotellet och ville ha bilder därifrån, men som visade känsla, mer än beskrivande bilder.

Jätteroligt uppdrag, och trevliga, roliga personer att samarbeta med!

Här är ett urval av bilderna från fotograferingen, först receptionen/lobbyn:







Frukostbuffé:




Lunch som var supergod, och som serveras alla vardagar (klicka här för att komma till Bistro & Bar-sidan):










De ansvariga i personalen:



De har en liten avdelning med massagesäng och bastu i källaren, som vi illustrerade med den här bilden:




Till sist ett av de nya hotellrummen, mysigt eller hur? (här råkade vi faktiskt missa lite skrynklor på sängen när vi tog bilderna, så jag fick "bädda" i Photoshop efteråt, ny erfarenhet men roligt att lära sig något nytt!)





Snart finns bilderna på hotellets hemsida!




Pick up slack

Efter ett par dagars tvärstopp (dunderförkylning-nummer-två-på-tre-veckor-stoppet) är jag nu på jobbet, enkom för att svara på så många som möjligt av de 72 (!) mail som kommit in sedan i fredags. Och de 30 som redan fanns i inboxen. "Ska bara" göra detta lilla blogginlägget först :-)

Hoppas ni har det bra allihop där ute i vårsolen!




(Uråsa 6 mars)


Into the wild

Jag visste det. Vi har haft den hemma länge, men jag har dragit mig för att se den. Oerhört sorglig och skar i hjärtat, men också finare än finast, filmen "Into the Wild" som bygger på den sanna historien om Chris McCandless. Emile Hirsch och alla de andra skådespelarna, Sean Penns regi, och filmmusiken (klicka för länk till Spotify)... oh. Eddie Vedder har liksom alla andra inblandade gjort en fantastisk insats för en film som sitter hårt kvar mitt hjärta.

Vår egen wilderness, långt från Alaska:







To read or not to read


Jag älskar att läsa. Böcker är min oas. Ser du mig ligga i soffan med näsan i en bok vet du att jag har det bra! Detta (den nedre raden) är min hylla med en del av de godbitar som väntar på att bli lästa:





På övre raden längst till vänster kan du skymta min favoritbok, Dirt Music av Tim Winton. Den ska bli film med Colin Farrell och Rachel Weisz i huvudrollerna, sägs det. Det ska bli spännande. Tills dess roar jag mig med ovanstående rad :-)


Kristi Himmelsfärd i Blekinge

Torsdag 13 maj - söndag 16 maj 2010 kommer jag att vara i Karlskrona med omnejd, passa på att boka tid för fotografering!

Denna helgen ingår reseersättning i alla paket. Självklart går det bra med ett stopp på vägen från/till Båstad också, om du inte bor i Karlskrona.

Exempel på fotograferingar du kan boka (klicka på länkarna för att se bilder):
... eller någon annan idé?

Maila mig på [email protected] för hela prislistan och lediga tider! Prispaket från 1480 kr.



















Tack Nina!

Nina Groznik här på Blogg Esse's support är min nya idol. Stort tack för all (ovärderlig och galet snabb) hjälp med bloggen!

En virtuell tårta till dig Nina, att dela med kollegorna - ni är toppen!






Ny kostym

Nu har bloggen äntligen fått ny kostym, bara några millimetrar som ska justeras här och där, sen är den klar. Det är roligt att kunna lägga upp större bilder! Och så är jag glad för min nya logotype. Några gamla trotjänare till headerbilder har lämnat oss men kommer att finnas på hemsidan sedan.

Om det inte ser annorlunda ut hos dig ännu, kan du prova att uppdatera sidan.

Gamla bloggen (dec 2007 - mars 2010):





Nya bloggen:




Just i skrivande stund har bildramarna försvunnit men de ska snart vara tillbaks.

Hoppas ni får roligt här på bloggen med nya kostymen!



En helg i Smauland

I lördags bar det av mot Uråsa söder om Växjö, där jag fotograferade först Evelina & pojkvännen Marcus och sedan Evelinas stallkompis Jennie med urgulliga hästen Paddington. På kvällen var det kalajs på bygdegården i Tävelsås! När vi körde hem såg vi tre enorma älgar. Vi avrundade med söndagsmiddag (Snapphanestek!) i Knislinge tillsammans med Tims kusin Simon. En väldigt trevlig helg med andra ord.

Stallet i Uråsa:










Evelina och Poppy på väg in från hagen:







Läs mer om livet på Gran Canaria

Via Facebook hittade jag Anna & Staffan som flyttade till Gran Canaria förra året. Anna arbetar i Svenska kyrkan i San Agustin och Staffan trollar! (tror att han ska vara med i Talang i TV4 i vår).

Ni vet att det är en dröm jag har att kunna bo i solen på vintern, så jag fastnade direkt. Kan knappt tänka mig något härligare än att få vara i värmen och fotografera brudpar vintertid (även om det inte alltid är stekhett där heller så är chansen i alla fall ganska mycket större).

Otroligt spännande att läsa om svenskar som lever drömmen. Själv känner mig lite som Askungen som sitter här och suckar, hehe. Vad är väl ett bröllop på Gran Canaria...? (alldeles underbart)

Bild från GC såklart (se fler här), på väg uppför Berrazalesdalen där vi hittade den gamla flaskfabriken vi genast ville flytta in i. Tänk om detta var vägen hem:





Och detta var vår lilla koja:





Drömmen lever vidare!


Kort och kortdesign

Jag håller på att göra klart Kristin och Gustavs inbjudningskort. De gifter sig den 5 juni i år, här i Båstad. Det är första gången jag designar inbjudningar på beställning, men det är roligt! Efter att ha skickat sina grundläggande önskemål fick de några alternativ att välja på med olika framsidor och inlagor. Ungefär så här kommer deras inbjudningar att se ut när de skickas till gästerna nästa vecka:





Kristin och Gustav valde ett jättefint litet pärlhjärta som dekoration på framsidan. Detta var de andra två alternativen:









Det var faktiskt inte bara roligt, utan jätteroligt att göra dem!

Dessutom en nyhet:


jag kommer nu också att ha ett mindre sortiment av Papperix' snygga kort & kuvert till försäljning. I första hand vita, i A6/C6-storlek, men övriga färger och storlekar finns som beställningsvara.

Perfekt till inbjudningskort och tackkort för bröllop, student, dop eller födelsedagar. Själv använder jag dem även till julkort och presentkort.

Maila mig på [email protected] för mer information och priser.



Jo, det är ommöblering på gång

Men just idag är "min" webbdesigner ledig, så det dröjer lite till innan allt är klart. Jag kan lite html, men inte så mycket som jag skulle vilja.

Bää!




Family story: Lindelöfs 2009

Ullis och Peter har ni träffat många gånger här på bloggen nu, men deras goa Edvin är ganska färsk. Han föddes i maj förra året, en oerhört efterlängtad liten kille som dessutom visade sig vara en riktigt trevlig prick :-) Hur rolig han tyckte fotografen var, är en helt annan femma... för Edvin somnade nästan medelbart vi träffades.

Några vakna bilder fick vi:








Sedan kom John Blund:











Edvins morfar arbetar med hockeylaget Rögle. Den här sista bilden är till honom (Edvin mitt i bästa Charles M. Schulz-vrålet):





Sportintresserad...?

:-)

Undersökning om musik på hemsidor

Vad tycker du? Bra eller dåligt med musik/spelare som går igång när du klickar in på fotografers hemsidor?

Du kan välja ett färdigt svar, fylla i efter "Other" om du vill lägga till något, eller både och. Tack för din hjälp!




Dagens Jason Derülo & Kesha

Idag lyssnar jag på Jason Derülos (feat. Kesha) Whatcha Say - får lust att öppna fönstret och släppa ut musiken i solvädret men får nog vänta ett par veckor till om jag inte ska frysa ihjäl på kuppen.

Lyssna på den här på Spotify.

Se den här på You Tube.


(förresten får ni Keshas bästa också, Tik Tok: här på Spotify)

A scent of honey, honey?

Nä... men det doftar vår! Jovisst, solen strålar och trots snön anar jag att det kanske blir sommar i år också. Gött. Förra mars bodde vi två veckor i Playa del Cura, gjorde oss snygga här:





Och drack drinkar bredvid den här:





Hoppas solen skiner också på dig idag!

/M

Uppdatering årets lediga lördagar

Nu är våren strax här och då brukar det bli fart under galoscherna på årets brudpar.

Följande lördagar 2010 är fortfarande obokade (uppdaterad 2 mars 2010):

MARS: 20
APRIL: 17, 24
MAJ: 8, 29
JUNI, JULI, AUG FULLT utom 12 juni på eftermiddagen/kvällen (prel bokat)
SEPT: 11, 18, 25
OKT: 9 (preliminärbokad), 16, 23, 30
NOV: 6, 20, 27
DEC: 4, 11, 18

2011: nästa års säsong börjar också fylla upp, så kolla gärna redan nu!

Hos mig är det utan undantag den som först frågar, som först får preliminärboka. Jag skickar hem ett brev med prislista, checklista (tips och frågor) och en offert som brukar gälla ca 10 dagar, det är alltså så lång tid du har på dig att bestämma dig. Finns det redan reserver på samma datum gäller offerten en vecka.

För att vara först bör du alltså maila mig omedelbums ([email protected]). Kom ihåg att inkludera vigseldatum, ort/plats och så din postadress (brevet kommer med "snigelpost").

2010 års bröllopspaket startar på 4300 kr.

Varmt välkommen!




Lutande bordet på Tjurkö, Ida & Fredriks bröllop i Karlskrona 27 juni 2009


Family story: Dyrvolds 2009

Familjen Dyrvold är urhärliga och jag har fotograferat varje sommar i flera år, när de kommer hem till Sverige från Korea. Se tidigare år här. Vi träffas alltid en augustikväll i deras hus vid havet, där livet är ett önskeliv: stranden, vattnet, solen, brunbrända barn och föräldrar. Supermys, helt enkelt!

Detta är 2009 års upplaga av sommarparadiset:





Judith:




Malin:












Ha det fint familjen, vi ses 10 augusti!

/Mette



Måndag på högen

På Salomonhög är fotografen äntligen frisk, och har nu kommit till jobbet! På schemat:


Lite roligt (bokföring & sortering):





Och jätteroligt (att redigera den inkomna beställningen på 220 st bilder åt Ida & Fredrik):







World Press Photo/Pietro Masturzo

Vinnarna är utsedda för 2009 års World Press Photo, se alla bilderna här.

Allra mest (10,000 euro och en Canonutrustning) vann italienaren Pietro Masturzo för sin bild. "The picture depicts women shouting in protest from a rooftop in Tehran on 24 June".

Juryn hade ett hästjobb, de bedömde 101 960 st bilder från 5 847 fotografer. På två veckor!

Här kan du se bilder från 50 år av tävlingen
, mellan 1955 och (28 dec) 2004. Fy farao, så mycket sorg och elände, kolla inte om du inte vill bli ledsen. Men viktigt.

Ha en fin måndagkväll!

RSS 2.0