Destination wedding photographer: Dominican Republic/the Caribbean

Yes, that's what I'll be able to call myself soon. I have great news: this winter I will be travelling to the Caribbean to shoot a secret wedding! Imagine my happy face when this fantastic opportunity appeared - I almost couldn't believe it.

The wedding will take place at the Hotel Majestic Elegance in Punta Cana. I borrowed this image from their website, so that you can check it out...



Majestic Resorts

One winter season a long time ago (1992) I worked as a stewardess on a sailing boat in the Caribbean, and haven't been back since - so I really look forward to 16 days of fascinating colors, heavenly food and of course the main thing... love all around. I can't wait to shoot this wedding!



En minirapport från semesterland

Oj, oj, oj så härligt det är att vara ledig. Att få vara med Tim hela dagarna, gå och skrota lite hemma, storstädningen är avklarad, sova tills man vaknar av sig själv... snart drar vi igång husrenoveringen och då blir det andra bullar, men än så länge välbehövligt lugnt och skönt. Man blir så lycklig av jordgubbar och en god bok! På söndag kommer den här lilla loppan och hennes föräldrar och hälsar på:


Det blir mysigt det!

Tror jag tar och svalkar mig lite...

...eller vad säger du, Jenny?







Pysen och jag, 1981

Detta är Pysen och jag, vi är uppklädda och har just haft uppvisning eller möjligen varit med på ridlägrets hopptävling på Grönadals ridskola. Min älsklingshäst hette Pluto, men han ville inte hoppa just då, så när det var dags för hinder red jag Pysen som var min nästälsklingshäst.

Pysen ville förresten inte heller alltid hoppa. På en inomhustävling en vinter fick han nog och bakom muren (som var hög nog att gömma honom för publiken) lade han sig helt sonika ner mitt i hopptävlingen. Haha. Vilken skön liten gubbe han var.



Tack för bilden lilla mamma!




Vintage Förslöv







Spara på kamera, slösa på studioljus? F-stoppers.

Här kan ni få lite nya idéer - killen plåtar en hel modefotografering med en iPhone.

(Själv blir jag så vansinnigt sugen på studio igen, någon som vill ge mig högre i tak här i ateljén?)

Muller och dunder

Himlen visade sig från sin galnaste sida i natt, vilken åska! Gårdagens blixtnedslag från danska DMI, hela landet är ju fullkomligt täckt!



Det mullrar och mumlar fortfarande lite då och då där uppe, men jag hoppas på en ostörd arbetsdag vid datorn.
Just nu redigerar jag de sista bilderna från det hemliga bröllopet på midsommarafton:



..och så sitter jag och gläds åt ett uppdrag jag fått till vintern, som jag ska berätta mer om snart. You won't believe it, så härligt är det. Jag måste nypa mig i armen igen.




Ett par dagar till!

Idag började egentligen min semester men eftersom jag har lite kvar att göra finns jag här 1-2 dagar till. Rätt skönt här inne i luftkonditioneringen, faktiskt. Så vet ni :-)






Åskan rullar in

.. så jag tar det säkra före det osäkra och drar strax ur kontakten en stund. Först en bild från gårdagens fantastiska bröllop. Oj, säger jag bara, så fint.

Dessutom mängder av specialspecial - ni ska få se sen (hoppas jag, har inte frågat dem ännu).





Fotopaus

Helene säger att jag får fyrkantiga ögon snart, och det stämmer nog. Så ibland tar jag paus från den fyrkantiga datorskärmen och går ut i friska luften och fixar lite fler fyrkantiga bilder. Jag älskar vår trädgård och önskar jag hade mer tid för den, följer varenda blomma och växt och hur de utvecklas med årstiderna.

Just nu Den Okända Klätterrosen och Krullisarna de som skiner mest. Anneli, Vinnarlinda eller någon annan som har koll kanske kan tala om vad de heter? Fina är de, och skänker världens sommarkänsla.






Go fredag!

/M




Usain Bolt, eller att heta det man gör

Tim och jag brukar häpna över hur många som heter det de gör. Har ni tänkt på det? Vi ska börja samla på namnen, så att vi inte glömmer bort dem.

Usain Bolt.

Bolt på engelska = pil, rusa, skena.

Fredagens eftermiddagsunderhållning

Lyssna på P3 Dokumentär och redigera de här söta små grankottarna:







Men hurra, skulle man kunna säga! Eller...?

Jag vågar inte svära på att det är korrekt, men jag TROR att hela min Outlook just skadat sig själv och därmed kan jag inte komma åt ett endaste mail som befann sig någon annanstans än i inboxen. Arkivfilen plockade ut allt och vill därefter inte kopieras, sparas eller kommas åt.

Effektivt sätt att rensa gamla mail, kan man säga. Men också rätt jobbigt.

De jag inte svarat på finns kvar, så lugn - svar kommer. Men om du är en av de som ska fotograferas framöver, så ber jag om tålamod om jag behöver fråga om saker en extra gång. Tack!

Var det någon som sa Mac...? Nej, jag tänkte väl det. Webbmail var det, ja, just så.

(och ibland önskar jag att jag hade ett jobb som inte krävde datoranvändning...)


Jo, jag tror jag hurra i alla fall - för mig själv som just lyckades få tillbaks dem. Waaaaaah. Vilken pärs. Men bättre för hjärtat nu (som nästan galopperade i Jägersro-fart flera timmar nu på förmiddagen). Puh.

Hej!

Sista chansen!

Om du vill nå mig före semestern är det tajm nu - på måndag försvinner jag i fyra långa härliga veckor! Lite sånt här ska vi ägna oss åt då:



[email protected]

0431-36 20 80

Mer exakt info om datum mm kommer i helgen.



Ljuvligt

Fotografens arbetsmiljö, lördag eftermiddag, 3 juli:






En alldeles vanlig onsdag veckan före semestern

I ateljén råder febril verksamhet, det redigeras, sorteras och skickas beställningar så det står härliga till. Dessutom har jag varit på tur till Dagshög och fotograferat ett himla gulligt brudpar och deras barn. Sol och frisk bris, perfekt.

Nyss skickade jag iväg bilderna från 5 juni, här kommer ett par stycken med blomstertema (syrener istället för ris utanför kyrkan - jättefint!)







Tärnben, juni 2010





Familjeporträtt: Katarina, Olof och Måns

Måns är kompis med Bo, och deras föräldrar är nog också "ganska" goa vänner om jag förstått det hela rätt :-) Katarinas möhippa fotograferade jag i Torekov förra sommaren, och gifte sig med Olof gjorde hon i Kroatien strax därefter!

De bor i en fantastisk lägenhet, massor av stora fönster = fotografen blir extra glad. Platsen är nu Malmö i oktober, fotograferingen nr 2 för eftermiddagen, och familjen nyss hemkommen... så vi började med lite mys:

















Goare "onge" får man ju leta efter:








Supertack båda familjerna för en härlig eftermiddag!







Familjeporträtt: Sanja, Frederik & Bo

Sanja träffade jag första gången på en möhippafotografering i Torekov förra sommaren och sedan bokade hon och möhippans huvudperson Katarina mig för familjeporträtt hemma hos dem i Malmö!

Vi börjar med Sanjas familj, hennes man Frederik och sonen Bo. Det är inte alls ovanligt att det händer både det ena och det andra när fotografen är på besök (eller strax före) och stackars, stackars Bo ramlade och for rakt i parkettgolvet ungefär mellan första och andra bilden... Jag är full av beundran för honom - efter bara några minuter av hjärtskärande gråt, fantastiska föräldrar och tandkontroll så att allt satt kvar, blev han sitt forna hjältejag igen och var suverän som liten fotomodell!
















Jag avslutar med tre av favoriterna...denna på supergulliga familjen är ju given:





Och så de här två. Det är, förstod jag på föräldrarna, nämligen inte var dag en sådan främling som fotografen får sig en slängkyss av Bo. Tack gullis :-) vilken ära!







Hoppas att vi ses igen!



Porträtt : C & hennes I

C & I bor i Lund, i en stor härlig lägenhet mitt i stan. Det är tredje gången jag träffar dem, och det är alltid lika roligt. Det känns som om C och jag känt varandra i en evighet, jag gillar henne jättejättemycket och vi borde faktiskt bo närmare varandra så vi kunde ses på en fika lite då och då :-)















Hoppas ni har en riktigt fin sommar i Lund!




Barnporträtt: Johanna & Mathilda

Di hära ljuvliga små varelserna heter Johanna & Mathilda, och snart fyller de 1 år! Grattis!

Deras ljuvliga föräldrar kan ni se fler bilder av här. Och här kan ni kolla in deras blogg. De är "lite" större (men säkert lika väluppfostrade) nu än i november när vi fotograferade, men vem som är vem hoppas jag att Angelica tittar in och talar om i Kommentarer. Förlåt mig, barn, nästa gång ska jag lära mig :-)












PS. De är också lyckliga mattar till den här fantastiska herrn, som jag fortfarande hoppas ska rymma hem till oss och vilja stanna!



Romantik

Strandhotellet, Mellbystrand, en sen kväll i maj:


Linda & Magnus


Men jag måste ju bara...

...visa den här underbara tjejen vars porträttredigering är min kvällssysselsättning!



Olivia B, 364 dagar gammal



Chick on speed

Det är mitt mellannamn denna veckan. På måndag är det nämligen dags för en go' semester och innan dess ska jag vara färdig med allt jag tänkt så att jag kan viiila och sooola och myyysa!

Idag redigerar jag 2 x morgongåva och familjeporträtt, sorterar bröllop och gör beställningar. I morse hade jag bröllopsmöte med brudparet som gifter sig under bar himmel på onsdag. Jag ska också ta en drive i inboxen så att ni får svar på era mail - där är ett extra spännande just nu som väntar!

Till detta en bild från i lördags - mitt emellan bröllop #1 och bröllop # 2... strax innan jag nästan smälte bort i Barkåkra kyrka (vem har sagt att stenkyrkor är svala...?):





Skriv på listan! (officiell namninsamling mot 7-dagarskarensen)

För att kunna samla ihop fler än de som är medlemmar facebookgruppen (klicka för mer info eller för att bli medlem) finns nu också en officiell namnlista där du kan protestera mot att egenföretagare nu får 7 dagars sjukkarens.

Du kan också hjälpa oss genom att sprida länken till listan, både via Facebook och via mail. Tack för allt stöd och engagemang hittills, fantastiskt!

Skriv på listan här!







Family story: Anna, Jimmy & Olivia

Anna & Jimmy såg ni här på bloggen förra året, och vid Kristi Himmelsfärd var det dags att fira Olivias 1-årsdag! Mysigare kusinbarn får man leta efter (jaja, jag har bara ett, men det är inte ett dugg konstigt med de godingarna till föräldrar):














Och här har ni hennes mormor och morfar (you bet hon älskar dem trots minen :-)) som fajtas om barnbarnets uppmärksamhet:




Till höger min morbror som myntat uttrycket "Man kan knappt tro det är gjort av mänskohänder" (bör sägas på bred blekingska) som vi använder flitigt här hemma när vi renoverar huset :-)

I juli ses vi på Römö!



Porträtt/gravid: Marie & Ronald

Min übergoa fotografkollega Marie och hennes lika trevliga ogifta man Ronald var med Tim och mig på vår 10-årsdag i Helsingör, och i höstas fick jag återgälda med en gravidfotografering.

Ur magen kom Noel, en väldigt efterlängtad liten kille som jag tyvärr inte haft nöjet att träffa ännu men det ser jag verkligen fram emot. Snart är duktiga Marie tillbaka i hetluften igen efter sin mammaledighet, så kolla gärna in på hennes blogg!

Helsingborg var temat, både stad och park. De här två... better match can't be found!








Gissa om jag blev glad när jag fick syn på det här skyltfönstret :-)








Och detta...











Lite fniss hann vi också med ;-)











Tack gullisar, för den härliga förmiddagen och den vansinnigt goda ryska gulaschen!


Dags att boka höstporträtt!

Som jag skrivit tidigare har mina goa kunder börjat bli väldigt duktiga på att boka fotograferingar långt i förväg... och nu börjar nästa lediga tid krypa in i början av oktober.

Vill du boka höstporträtt är det alltså dags att kolla datum nu. Och trots att det är mitt i goaste sommarvärmen är det inte svårt att minnas hur vackra alla träd är även med gula och röda löv. Inlägg med dito kommer strax!



Porträtt: familjen Arvidsson i Båstad

Det är stekhett i Båstad, så här kommer några bilder vi tog i januari. Jessica vann en fotografering här på bloggen i höstas, och mitt i smällkalla vintern tog vi familjeporträtt hemma hos dem. Jag börjar med en av favoritbilderna - eventuellt ett bevis på att jag är synsk? Jessica skrev sedan att det var ett fint porträtt på deras nya familjemedlem, så det var faktiskt väldigt roligt att jag tog bilden just så här utan att veta om det:




De fyra som snart ska bli fem är en himla go, söt och glad familj!





Vilma & Viola:











Jessica & Johan:











Ibland ber fotografen sina modeller om weirda grejer... De hade vääärldens finaste kök. Jag menar det, så gulligt och så vackra färger! "Kan ni inte sitta här på golvet mellan köksbänken och spisen...?"

Voilà. Hemmastudio i mysmiljö och härligt fönsterljus. Ni ser ju:








Hoppas ni också har det bra i båstadvärmen godingar, och att vi ses snart igen!




NEJ TACK till sju dagars sjukkarens! Tidnings- & radiointervju.

De kallar det Trygghetspaketet.

Som en del av er redan märkt startade jag en Facebookgrupp för några veckor sedan, Protestera mot att egenföretagare nu får 7 dagars sjukkarens. Den nya regeln som trädde i kraft 1 juli, innebär att vi som har enskild firma inte får sjuklön förrän åttonde dagen. De försvarar sitt beslut med att vi istället får sänkt egenavgift. Det jag sparar in på den sänka avgiften (några hundralappar) har jag förlorat före lunch första sjukdagen, så NEJ, det är inte rättvist!

Jag undrar vad som hänt om alla anställda plötsligt fick en veckas karens och blev av med 25% av sin månadsinkomst vid influensa...?
Dessutom fem tillfällen per år, innan karensen sänks. Fem veckor utan lön om man ofta är sjuk ett år, det sjunger välfärd, det.

Många av egenföretagarna jobbar redan dubbla arbetsveckor och är ganska trötta och uppgivna inför faktum att vi har svårt att höras när alliansen står och slår sig för bröstet och säger att de är FÖR företagande. Vi är snart 1500 medlemmar i gruppen, vi har bombarderat näringsminister Maud Olofssons Facebook-logg, vi har mailat regeringskansliet. Faktum är att det protesterats på ganska många ställen i landet (Företagarna kräver att regeringen ska backa i beslutet, flera artiklar och radio/tv-inslag har sänts).


Nu är också jag dubbelt intervjuad:


Helsidesartikel i Helsingborgs dagblad här
(ekonomidelen igår)

Inslag Sveriges Radio Malmöhus här
(sändes också igår)


Gå gärna med i Facebookgruppen även om du inte är egenföretagare, för att visa ditt stöd! Vid varje 1000 medlemmar skickar vi mail till Maud Olofsson.

Vi vill också göra någon form av manifestation, men eftersom vi är utspridda över landet har vi inte kommit på hur ännu. Tipsa gärna, antingen här i Kommentarer, på Facebook-gruppens logg, eller i mail till mig [email protected].




Åjo

Detta kan väl duga på lördag, va?


En kloker man, den där Jonas

Jonas Peterson, svensk fotograf i Australien, med ett fantastiskt bildspråk och visdomar som inte går av för hackor:

Finding your voice

RSS 2.0