Helgen...

...blir spännande. Jag har gjort lite knappfunktionsjusteringar på kameran och hoppas att fingret håller. Får nog tvillingköra med pek- och långfinger ihoptejpade för säkerhets skull. På schemat står helsköna paret Malin & Tobbes bröllop i Karlskrona, och en tjej som heter Ellen ska assistera. Därefter en av andraprisvinnarna från Hjärtat Mitt-tävlingen, Johan med familj. Söndag hoppas jag hinna träffa mitt nya kusinbarn och på hemvägen besöka Janna i Gränum där det i veckan också fötts ett nytillskott i flocken (hur ska jag kunna låta bli att fotografera ett alldeles nyfött föl...?) Faktum är att Janna nu går i samma hage som sin "kille" Marwin...vilket alltså kan resultera att hon blir mamma nästa sommar. Själv håller jag allra mest tummarna att hon inte ska flytta till Karlstad. Eller ja, ena tummen då :-D

Nähä, nu är vänsterhanden trött av allt detta skrivande. Bäst att vila inför morgondagen. Vi hörs nästa vecka kompisar, ha en bra helg!

/Mette

Musiktips?

Någon som har en bra Spotify-lista att dela med sig av? Tipsa gärna i kommentarsfältet! Gärna sån där glaaaad-musik!

Grattis, världens bästa mamma!

Hurra för min lilla mamma som fyller år idag:





Puss & kram tillbaks till dig!




(Foto: Lena Turesson 1995)


Och lite vinkvink från mobilkameran!





Sträva sträva

Kolla in den här som växt på tvären på Gran Canaria, nära vulkankratern. Envis, va?





Nästan lika envis känner jag mig när jag försöker lära vänsterhanden att använda nya Wacom-plattan. Går i nödfall men ack så sakta, och så får man ju ont på andra ställen, haha! Bättre att vila och uthärda, fräser och väser frustrerade Mette till sig själv. Med ett leende förstås ;-)

Hej hej!

Tack

Ni ÄR så himla gulliga där ute, tusen tack för alla omtänksamma kommentarer och mail angående förra inlägget! Tänk att en blogg kan bli som en god vän och att bloggens läsare faktiskt känns som riktiga vänner fast-lite-på-avstånd bara, det trodde jag aldrig när jag började. Och alla tålmodiga kunder: guldmedalj till er.

Stor kram och ha en fin dag!






Otippat paket: ett styck sketet pekfinger

Jag brukar få lite ont i ryggen efter några timmars fotograferande med kameraremmen runt nacken. När Jessica och Becker visade sig köra helt utan nackrem, blev jag jätteglad av idén som kändes som en otrolig befrielse. Alltså, utan rem har det varit ett par veckor nu. Men - förra veckans många och långa uppdrag (sisådär femtusen bilder) med kameran i högernäven istället gav oväntad utdelning...i form av en överansträngd hand och inflammation i knogar och pekfinger! Dagens läkarbesök resulterade i FÖRBUD att använda handen om jag ska bli bra. Den har nu fått metallskena och är inlindad i ett stort vitt (och närmast omöjligt att använda vid datorn) gasbindepaket. FF som i Fruktansvärt Frustrerad = Mette idag. Jag käkar flitigt medicinen och avser ha det ur mitt liv till lördagens bröllop för då åker bandaget av oavsett hur det känns :-)

(Känns förutom rätt onödigt, även högst fånigt att få "avtryckarfinger". Hehe. Musarm, det hade liksom varit något rejält :-D men nä, jag ska nog bara vara glad att det inte är värre. Huvudet upp och fötterna ner, som min mamma brukar säga, så ordnar det sig!)

Jag hoppas på er förståelse att det nu blir lite fördröjningar i bildleveranser och mailsvar, men ska försöka meddela mig till er det gäller så snart jag kan. Alla fotograferingar körs som bokat.

Ha det gott bästa läsare så hörs vi om inte annat nästa vecka!

Bröllopsfotograf Landskrona: Wioletta & Kjell

Förra sensommaren fick jag ett mail från en Camilla i Linköping. Hon undrade om en bröllopsfotografering i oktober 2008. Det som var ovanligt var den här raden: Det är inte mitt eget bröllop utan min brors och tanken är att de ska få detta i bröllopspresent utav mig. Tänk, vilken present! Jag blev jätteglad och när Camilla sedan bokade såg jag verkligen fram emot att träffa dem.

Brodern Kjell gifte sig med sin Wioletta i Sofia Albertina i Landskrona, en stor kyrka med fantastiskt vacker interiör!





Camilla och familjen före ceremonin...





...och Kjell...





...och så kom söta Wioletta och hennes pappa:

















Don't you just love a good rice-throwing moment?





Wioletta och Kjell är verkligen otroligt söta och gulliga och så finfina tillsammans. Vi var på två ställen för porträtten, först i parken i Landskrona:














Sedan ute vid havet:








Det här är nog min favorit, speglingen i biltaket, vinden i slöjan, skymningsljuset och så de där två... kan det bli mer romantiskt?






Tack Wioletta, Kjell och inte minst Camilla för ett roligt uppdrag!


Vilken bild tycker du mest om? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Bröllopsfotograf Ängelholm: Heidi & Kalle

Den 18 oktober 2008 gifte sig Heidi och Kalle. Då hade Heidi och jag redan haft mailkontakt i över ett år, de hade hunnit med att bo i Mexico ett tag och vi hade också växlat många funderingar kring fotoplats, regnalternativ och konstnärskap (Heidi är keramiker). När dagen kom var miljön vid Rönne å vald, solen strålade och det var en så vacker höstdag som man någonsin kunde önska sig!

Sonen Max var med, i full fart:





Höstlöven låg i sina finaste färger som ett täcke på marken och gjorde verkligen sitt bästa för att skina ikapp med brudparet :-D








Men det gick ju inte förstås... Både Heidi och Kalle sken som solar och fotograferingen gick nästan av sig självt!

Supersnyggingar:























Det här är en favorit, älskar deras ansiktsuttryck:





Herr och fru Zentio:





Tack bästa Heidi och Kalle för den roliga fotograferingen!


Vilken bild gillar du mest? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Hej & hå

Helgen försvann som i ett nafs, så roligt jag har haft! Jobb mest hela tiden, tre fantastiska brudpar och en möhippa. Just nu försöker jag amatör-kurera mitt stackars högra pekfinger som inte alls vill arbeta utan skriker högt i protest mot allt avtryckarknappande och datormusande. Hur kan en så liten kroppsdel ha så mycket att säga till om? Man använder det till nästan allt, kan jag berätta. Jag ska i alla fall beställa en Wacom-platta den här veckan för att blidka fingret, och har önskebeställt fingriga övningar från kompisen/sjukgymnasten Ullis. Hade det funkat skulle jag hållt tummarna för att det snart går över, moahahaha! * tänker voodootankar om smärtlindring*

Strax kommer det inte mindre än TVÅ höstbröllop här. Jo, det är faktiskt där jag ligger rent tidsmässigt. Har... *försöker räkna* ...15 st uppdrag från 2008 och 25 st från 2009 som jag ännu inte bloggat. En dum liten tanke smög sig in och hoppades NÄSTAN att inte alla vill vara med, hehe, nädå, klart jag vill ha med alla! Det är ju en av de roligaste sakerna med varje uppdrag, att få blogga bilderna.

Nu vet ni hur det ligger till i alla fall. Har funderat på om jag ska vända ordningen lite och börja blogga de nya vartefter de görs, och försöka hinna ikapp med resten under tiden. Annars kommer jag ju kanske att vara bakom :-D hur länge som helst! Men jag har inte bestämt mig ännu.

Nåja, vi får se. Jag börjar med två, kommer strax!

Make your own luck

Jo, så är det! Jag körde hemifrån i morse och glömde ta med mig solglasögonen. De har jag nästan alltid på mig när jag kör bil. Fyra mil senare insåg jag att jag lade dem i väskan igår, vilket jag faktiskt aldrig gör annars. Och väskan hade jag med mig! Kändes ungefär som vingummipåsen häromdagen. Jag bara fixar tur åt mig själv, liksom. Hehe. Sen satt jag och flinade glatt i flera kilometer. Mer av sånt!

Idag har jag fotograferat Elin och Björn i Ransvik på Kullaberg. Solen strålade som aldrig förr och det var ljuvligt varmt! De var så duktiga och söta, Elin är gravid med bara tio veckor kvar och var en riktig hjälte. Tjuvkik i full klänningsfart nerför en backe kommer här:





Efter vigseln passade jag på att äta väldigt god fisksoppelunch på Ellens Café, med havet precis nedanför brusande i stora, härliga mörkblå vågor. Vilken njutning!

Faktum är att hela dagen idag varit tursam. När jag kom hem såg himlen nämligen ut så här och började strax ösa ur sig regn i hinkvis plus ett par riktiga åskknallar (och det hade inte varit lika kul i Ransvik):





Nu är det dags att packa och förbereda för morgondagen, två bröllop och en möhippa!

Ha en fin fredagkväll (filntips ikväll: svt24 kl 21.30 13:e våningen)

/Mette

Ja tack

Fick just mail att den här studion går att hyra. Jodå, hade jag kunnat tänka mig. men näää... för långt till New York. Eller?

Väntar bara på Plötsligt Händer Det. Hehe.

Medan jag väntar kör flera hundra mopeder förbi utanför ateljén. Det är Bjäre Moppers Kristi Himmelfärdsrally. Långsamt går det och många är de, flera timmar har de hållt på nu. Dock för snabba för att jag ska hinna ut med kameran - sitta och vakta vid grinden går ju inte för sig :-)





En god gärning

Alltså, den här bloggen måste ni kolla in. Och delta i! Bästa idén jag hört på länge.

En god gärning.

Jamie Lidell

Tack Jossan för tipset om Jamie! Nu är jag helt fast.

Här får ni "A Little Bit of Feel Good" - jädrans bra. Så ska det vara, livet - A Big Bit of Feel Good. Yeah.




Dagen idag

Morgonen började med frukostsällskap av min söta lilla mamma som är och hälsar på! Mysigt. Ute stod luften liksom stilla av förväntan, det var tyst och lite darrande, och det annalkande åskvädret mullrade i fjärran. Tur har man ibland och det passerade långt härifrån, tycker inte om att ha datorn igång när det blixtochdundrar, trots åskskyddet.

Strax ska jag iväg för att fotografera mäklarna på Stigbertils i Båstad, sedan redigering/sortering resten av eftermiddagen innan jag och Johanna beger oss till Norrviken för Båstad turisms sommarkickoff. Bra och roligt att träffa alla lokala företagare, så att vi kommer ihåg varandra!

Ni är några som undrar över jobben jag gjort under hösten/vintern, och som ännu inte dykt upp här på bloggen. Tanken/önskan/planen är att allt kommer i sinom tid. En vacker dag rasslar det till och brakar in!

Tjenixen & ha en fin dag!

Nu ligger 400:an på Blocket

Så om du funderat på den lilla sötisen men inte bestämt dig förrän nu är det dags att ringa mig på momangen :-)

0431-36 20 80




Cinema Paradiso

Det finns en film som ligger mig så varmt om hjärtat att jag knappt kan beskriva det, Cinema Paradiso (Guiseppe Tornatore, 1988). Den handlar om en siciliansk biograf, om kärleken till film och kärlek mellan människor och jag lovar dej, jag gråter inte utan stortjuter varje gång jag ser den. Och om jag fick välja en film av alla filmer jag sett, som JAG hade kunnat göra, vore det denna. Då hade jag varit stoltare än stoltast.

Om du har sett filmen redan och tyckte om den (går det att inte...?) kan du klicka här för Scenen Du Aldrig Glömmer. (OBS! Titta inte om du tänkt se filmen!)

Har du inte sett filmen så gör det, helst genast. Och under tiden får du finaste soundtracklåten här: Ennio Morricones "Love Theme".

Näe, nu måste jag hämta näsduken...

Det finns bara en sort

Ni vet när man är så där godissugen att det bara knyter sig i smaklökarna? Och inget skulle kännas bättre än en påse Bassett's Winegums eftersom livet skulle bli helt underbart då? Och man helt plötsligt inser att man ju faktiskt köpte en sån häromdagen? Och att man glömt äta upp den?

Jösses Amalia så bra det blev nu. Mumsmumsmums.

Jessica & Becker

On Tuesday and Wednesday , I went to Gothenburg for the so-looked-forward-to-days with Jessica Claire and Becker, two of America's most popular wedding photographers. I could go on forever on all the things useful from those two days, but I'll just boil it down to super-inspiring, a-billion-ideas-boosting, and a hard kick in the butt to get on with things that's been stored in piles and shelves too long!

(Thank you Jenny Blad & Scandinavian Photo for the opportunity and Roger Tåli & Canon for letting us try all those great lenses! And a great bunch of goodgoin!'s to all the fellow photographers there, it was so much fun to finally meet you.
)

For those of you who haven't already seen a million varieties (at the other attenders' blogs) of this sweet modeling couple Angelica and Alex, here's a few. We started out in the streets of Gothenburg and went on to Gunnebo castle. Let me just show you first what it looked like, fifteen shooters, one couple... It was definitely a new experience not getting neither full attention or free angles :-)





One could always try new ideas, like shooting through Jessica's arm... but no.





Instead a lot of fast shooting for details and the other photographers took place:








Jessica using the faboulous 200 mm 2.0 which many of us borrowed from Canon:





Me shooting Becker, casually shooting all of us:





Karin Linde
brought her Lensbaby:





Jenny Sandberg was even more sweet, fun and cute than you could imagine from her blog. She's assisting me at a wedding now in June, looking forward to that. We might talk a bit about pens... since she seems to be even more of a pen-fetischist than me, hehe.





(PS. There's only ONE thing wrong in this image...any guesses?)


Gunnebo castle was perfect. And had a lot going on, garden workers everywhere.





Colorful photographers...?





Actually, I did get some images of the models as well... those of you who follow me, know that I am always looking for that natural, unguarded and unposed moment. Tricky with professional models who are great at working constantly, but I got a few of each!






















I'll end this post with Jessica showing the models how to... ;-)





Thanks, y'all, it was fun!

(I also went home with a long list of blogs to check out - it'll be a challenge not to get stuck at that for the next few days.)

Great day

What a fantastic day it's been! I'll blog a longer post with images later this week when I'm back home, but right now I am just filled with energy and inspiration from today's seminar and workshop with Jessica, the models and all the fellow photographers.

PS. She might be available for an extra workshop tomorrow afternoon, please call Scandinavian Photo ASAP in the morning if interested (031-706 83 30, ask for Jenny Blad).  2400 kr - it's worth it!




Cat Power - The Greatest

Idag har jag fått rysningar igen. Höj volymen:

Cat Power - The Greatest


Tänk att kunna sjunga sådär... det hade jag gillat.

Ha nu ett par fina dagar kompisar!

/M


PS. Ullis, du kommer att älska henne!

Händelserik vecka!

I morgon upp kl 04 för att hämta upp Marie och fortsätta till Göteborg för seminarium och workshop med Jessica Claire, onsdag lämna kameran på Canon, seminarium med Becker, lunchmöte med Petra, hämta kameran på Canon, köra hem till Båstad, förbereda torsdag/fredag. Torsdag undervisning på gymnasiet + tre möten, fredag privatlektion nr 2 med Pernilla + ett möte, lördag bröllop med Sanna och Daniel i Höganäs!

Life is good :-D


Och ur den här lilla "maggen" har det idag kommit en Olivia! Grattis! Hurra hurra!





My Mama Said...

... att när hon kom hem efter en vecka i Barcelona och läste alla mina lagrade inlägg via Bloglovin'...

...så skriver jag i nästan varje inlägg att jag är stressad. Äh, skit också! Det ÄR jag ju, men det ska ju inte ni behöva lyssna på hela tiden. Jag är ju glad, nöjd och har roligt i stort sett hela tiden. Ska fokusera på det här i bloggen istället, lovar. Stop whining, girl!

I morgon bitti är det dags att kliva upp vid femsnåret för att vid sju köra till Köpenhamn och så småningom fotografera Anna & Eriks bröllop. Det ser jag verkligen fram emot, älskar Danmark och brudparet är världens gulligaste! Det ska bli spännande att vara med på en heldansk vigselceremoni också, det är första gången.

Nästa vecka blir det Göteborg och seminarium/workshop med Jessica Claire och Becker. Dessutom ska kameran in på snabbservice hos Canon RCC för andra gången i vår, trots (eller pga) justering i april skjuter den snett med autofokusen ibland på riktigt korta skärpedjup vilket resulterar i onödigt många extrabilder för att jag ska vara på säkra sidan. Tur jag ändå ska till Mölndal!

Här kommer Lenny K och sjunger titelraden för dig.


TREVLIG HELG ALLIHOP!


Andningspaus med Mickey Rourke

Nu drar vi på bio! Ska sponsra båstadbion lite. The Wrestler, blir det.

Hörs i morrn!

Säljes: Canon 400 D med tillbehör - PRISSÄNKT!

Tim säljer sin Canon 400 D, han lånar ändå mina kameror och vi ska köpa en liten får-plats-i-fickan-kompaktis istället!




Detta ingår:


* Canon 400 D med inbyggd blixt, 10,1 megapixel
* Kitobjektiv 18-55 mm f/3.5 - 5.6 inkl UV-filter
* Canon EF 50 mm 1.8 II objektiv (stooor bländare, finemang för kort skärpedjup) inkl UV-filter
* 2 st NB-2LH-batterier original
* Batterigrepp BG-E3 med plats för antingen två st NB-2LH-batterier eller sex st AA-batterier
* Laddare

* 2 st 1 GB (mycket välanvända) Compact Flash Extreme II minneskort får du på köpet om du vill.




(batterigreppet är inte med på bilden, foto: Canon)





Det är inte den allra nyaste modellen från Canon (köpt 2007) men en utmärkt första utrustning för dig som vill lära dig eller tex som reservkamera för dig som börjat lite med bröllop och har en förstakamera en klass upp. Du kan fotografera i jpg och/eller RAW. Kameran har gått väldigt sparsamt och är i mycket fint skick. Nypris på allt ovanstående var runt elvatusen kr. 50 mm-objektivets nypris är 1400 kr.

Säljes endast som paket, för 5 400 kr eller högstbjudande.

Hämtas här eller skickas mot frakt och förskottsbetalning.

Ring mig för mer info! Tel 0431-36 20 80.

"Min" duktiga tjej!

Nu är hon ju inte min längre, Janna... fast eftersom hon föddes här kommer jag alltid att vara mammig med henne. I morgon är det faktiskt precis ett år sedan hon bockade av mig. Slutat rida har jag i alla fall, som ett första steg mot säkerheten. Det trodde jag aldrig! Min devis från barnsben att jag ska rida hela livet och dö när jag sitter på hästryggen, har plötsligt fått en annan (coh definitivt inte lika mysig) innebörd. Nåväl. Det där får man väl anse som ett avslutat kapitel nu.

I alla fall! Det här är anledningen till inlägget: den här bilden kom på mobilen, första gången framför en vagn! Visst är hon fin? Hon ser ut som om hon väntat hela livet på att just få dra Linda. Det gläder mig för båda deras skull. Dessutom kanske, kanske ska Janna få bli mamma framöver... spännande!

(Fotograf okänd men gissningsvis Lindas hästskötare)




Ha det gott i gränumsskogen Janna, Linda och alla kompisarna!

Karin & Dick har fått en Clara!

Det kom ett mail från England:

Our daughter, Clara Mary Thyselius Schumacher was born 29 April 2009 at 11.27 am in the midwife led Bloomsbury Birthing Centre at University College Hospital London, weighing 3660 grams/8 pounds 1 ounce, 50 cm long/20 inches.


Stort grattis!
Hurra, hurra!

Karin och Dick gifte sig i juli 2007. Lite av varje hände den där dagen, kan man säga. Regnet stod verkligen som (breda) spön i backen, hinkvis snarare. Frisören var klar mer än en timme försent (hjälp!) så jag kom blixtrande, vattensladdande och dyblöt till Kvistofta kyrka samtidigt som Karin någon minut före vigseln, höll på att råka låsa in bilnycklarna i bilen, GLÖMDE att mobiltelefonen låg i fickan som dessutom började ringa under klockringningen (jösses vilken tur att det inte var senare, men kyrkvaktmästaren och jag fick oss en lätt paniskt fnissanfall)... Även solen har sina fläckar :-)

Men sen var det rena rama skrattfesten resten av dagen! Det är en dag jag gärna tänker tillbaka på, glädjen var så varm och stark och genuin bland brudpar och gäster och det är roligt att vi hållt kontakten sedan dess.

















Mottagningen hölls på Sofiero, inbäddat i grönska, om än lite immigt :-)











Återigen grattis och ha enfin fin sommar hela familjen!

PS. Karin är operasångerska, hennes hemsida hittar ni här!



Poff

Jo, så lät det när dagen försvann! Privatkurs med svenska Pernilla som annars bor i Singapore, möte, bildleverans, telefonsamtal, mail, mail, mail, och nu strax klar med mastodontjobbet att sortera ner 2 700 bilder till ungefär 250 st. Och det var bara från ETT bröllop i slutet av april :-) Nu ska de bara snabbkollas, provbildsmärkas, laddas upp till servern och länkas iväg till England! Det får bli i morgon, tar nästan en hel dag.

Dags för kvällsmat och tv-soffa! Eller sängbok? Lee Childs suveräna Gisslan ligger och längtar efter mig på nattduksbordet, det känner jag på mig.

Hej på er, hörs i morrn!

Color fascination & Sébastien Tellier

Ni minns väl tokfransen Sébastien Tellier från Eurovisionsschlagerfestivalen häromåret? Hans låt La Ritournelle passar så bra att lyssna på när det regnar. Och det gör det här idag, inte så lite heller. Visst finns det vädermusik? (tipsa gärna om du har en bra regnlåt eller sollåt för den delen)

Till det får ni en abstraktion. Ha en fin dag!






Hur var helgen?

Min var toppen! Massor av jobb, två bröllop och oförskämt bra väder. På väg hem i lördags kväll passade jag på att fotografera det vackraste trädet på hela Bjäre (kontra gärna om du vet ett finare!), nere i Sinarpsdalen. Jag har tänkt göra det i sisådär tio år, ja ända sedan jag flyttade hit och fick se det första gången. På något sätt har det bara aldrig blivit av. Ett Äntligen! är alltså på sin plats.





Och inte nog med det, precis ovanför trädet lite åt höger (jag vet, det syns inte alls på trädbilden) var himlen skööön:





Nu väntar ett par djävulusiskt (förlåt) hektiska veckor... tusentals bilder ska sorteras, redigeras och skickas, flera nya uppdrag i veckan, möten, luncher, privatkurser (intresserad av intensivkurs? Skicka ett mail till [email protected]), bröllop i Köpenhamn, seminarium i Göteborg, undervisning på gymnasiet, och så förstås det vanliga hemmajobbet med papper, blogg, samtal, mail...

Med andra ord (och precis som vanligt), ha tålamod om det dröjer med mailsvar är ni jättegulliga! Hur jag än gör så har jag nästan jämt ett 80-tal obesvarade i inboxen. Målet är att kunna tömma den varje dag, det vore en dröm men är säkert även en utopi.

Som Stort och smått skulle sagt: * drömmer mig bort *

... en halvsekund eller så :-D

Ha det gott kompisar, en fin veckostart önskar jag er!

/M

Dagens bästa The Gossip

The Gossip - Heavy Cross.

As always... höj volymen!

(och har du missat deras Standing in the way of control hittar du den här)

RSS 2.0