Sad Sunny




Heja hemkommunen!

Kolla, kolla Båstad kommuns förstasida! Jättekul!





Bakom Mette i Sundsvall, 101010

(Bilder: Tim Klint)






Sådan far, sådan dotter...?

Linus har mött sin överman (-flicka).







Söderåsen, september 2010

David & Anna, kids on a mission:




(Sugar Town) Till Linda i Ludvika...

... som är en riktigt god vän för livet. Dessutom väldigt lik snyggingen Zooey Deschanel. Vilken bonus, va?
Sugar Town - här på Spotify, och här på You Tube.


Tror minsann vi får göra en riktigt stylad fotografering med Linda nån gång (eller hur, fru E?), så ska ni få se. Ja-a-a.




Musiktips: Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeros

Jag har kanske tipsat om den här förut, eller så var det bara på Facebook. Men den är så himla, himla bra, att jag bara måste ge er den igen.

Lyssna här på Spotify.




Alla grät i kyrkan den dagen


Sofia & Jacob


Min drömbil

Tänk, bara tänk om...




Örtagården, Ängavallen, 21 aug 2010





Femton miljoner små kunder

Ja, minst så många jobb är det som inte finns på bloggen ännu, av de jag gjort i år. Själv är jag inte speciellt förtjust i bloggar där det hela tiden skrivs att man inte har tid, och hur mycket man ligger efter, och hur många jobb man har framför sig att blogga. Därför tänker jag inte orda ett knyst om det. Överdriva, jag? Vadå, menar du? Nu förstår jag inte.

Istället får ni en vårkonfirmand och hennes mamma, som jag känt ända sedan jag flyttade hit till Båstad 1999:



Vi ses i morgon igen! Nu är det middag & Halv åtta!

/Mette


Family story: Fatima, Johan & Elsa

Fatima var tärna på sin syster Paulinas bröllop som jag fotograferade för några år sedan. I våras sågs vi igen (i deras hus som var en dröm för fotografen, ljuset flödade in) för ett familjeporträtt med hennes Johan och deras lillkaramell Elsa:


















Underbar familj! Hoppas att vi ses snart igen!




Tea överväger om hon vill bli fotograferad




Hej på måndagen med K & M!

Nu har det varit en sådan där trevlig resehelg igen! I fredags var jag i Kungälv och höll kurs för en ny elev, Susanne - i (hör och häpna) grunderna i studiofotografering. Det var minsann inte igår, men jag tyckte det var riktigt roligt både att borsta av kunskaperna, hålla i kursen och blev dessutom sugen själv på att plocka fram blixtarna här hemma. Under skoltiden både i USA och på Gotland jobbade vi ganska mycket i studio, medan jag numera mest använder mig av befintligt ljus. Vi får se om det blir någon session här i ateljén i vinter!

Efter en intensiv kursdag blev jag & Tim bortskämda hos K & M i Göteborg. I januari ska de får en tredje (eller sjätte, om man räknar katterna Allan, Siv & Glenn) familjemedlem så jag passade på att ta några bilder av dem som blivande mamma & pappa. Gööörgulliga är de.












Det råder inga tvivel om att det kommer att komma ut en cool, rolig och godhjärtad liten kompis i januari, K & M är just sådana och dessutom riktigt goda vänner till oss. Varje gång vi setts önskar vi det vore närmre!



Vertigo

Det här bröllopet hade i alla fall inte jag vågat tacka ja till om jag fått förfrågan. Kanske nerifrån, då. I en båt. Aldrig i livet att ni får se mig klängande på en klippa med fem kilo kameror svängande runt öronen. Hehe. Ni fattar.
Men jag hoppas brudparet får göra det. Och jag hoppas att de förutom vigselförrättaren, även får tag i en klättererfaren fotograf, för bilderna skulle ju bli döcoola (tänker jag och låter som Askungen i huvudet medan jag låtsas att jag inte ens skulle vilja våga nåt sånt).
Godkväll!

Sundsvallsresan (en snabbis)

Förra helgen var det dags för Sundsvall! Tur och retur på 2,5 dygn och det inkluderade ett alldeles för kort besök hos Ekströms i Ludvika, en förundersökning av fotoplats, en hotellnatt, ett fantastiskt heldagsbröllop samt 200 mil i bil. Lite trött och yr var jag i måndags morse när jag klev ur bilen kl 07.05 på morgonen efter nio timmars sträckkörning, men ungefär tisdag kväll började jag vakna till igen. Höhö.

Hotellet var skitsnyggt och otroligt god frukost (rummet var ett av de bättre enligt hotellets hemsida... men lite knasigt; ETT fönster (30x50 cm stort och i golvhöjd), en pinnasmal lofttrappa och det konstigaste av allt, EN fåtölj framför tv:n. Ok om det varit ont om plats, men bredvid fåtöljen säkert 10 kvm tom yta. Skumt.) Härligt med badkar i alla fall (det har vi inte här hemma) och sov gjorde man som ett litet barn.

Trappan var bäst i Sundsvall (efter frukosten):



Ha! Det trodde ni väl ändå inte på? Brudparet var såklart det bästa! De får ni se mer av så småningom. Här kommer en liten itsybitsyförhandstitt:



Cia & Mattias - vilken dag! Vilken vigsel, vilken fotosession, vilken mat, vilken fest! Tack. Ni är underbara.


Nu har jag det sådär oförskämt bra igen

Att sitta och sortera och redigera bilder föreställande alla mina goa kunder är en ynnest jag inte kan vara nog lycklig över! Särskilt med en schysst playlist ur högtalarna.

Den här är mest till Malin som saknar mina musiktips, men också till alla er andra som vill ha lite ny musik på onsdagskvällen:

Väldans bra musik 13 oktober 2010

Och vad passar väl bättre än en bild från Gudfadernfesten på Norrviken? Värdinnan håller tal (ett otroligt bra sådant) till sin man, festens huvudperson.



(han har dessutom som tonåring på 70-talet varit med och lagt golvet på bilden)


Bröllopsfotograf Ystad // Kronovalls vinslott: En 2007:a till

Jag går igenom arkiven för att så småningom plocka ihop rätt bilder till hemsidan, och snubblar över en och annan gammal favorit :-)

Jag kan också se att det var poppis med softfilter då, hehe. Det redigerar jag förmodligen om ifall jag använder den på hemsidan - men det är roligt att se vilka trender som funnits genom åren!

Alison & Arek, Kronovalls Vinslott, 2007:





Bröllop/bryllup: Julie & Andreas (Köpenhamn), Grand Hôtel/Mölle kapell

40 minuter innan porträttfotograferingen den 19 juni, öppnade sig himlen i Mölle. Inte ens de modigaste hade vågat sig ut någon längre sekund. Som tur var hade vi hela Grand Hôtel till vårt förfogande, men efter en blixtsnabb visit på tornterrassen höll vi oss i sviten - också för att ingen av gästerna skulle få syn på brudparet i förväg. Det var verkligen inte mycket plats, men som det visade sig väldigt tacksam inredning i sviten och jag tycker knappt det syns att det bara var några få kvadratmeter vi höll oss på!

Julie är danska och Andreas svensk, de bor i Köpenhamn med sin (helt sagolika) dotter Alva. Vigseln i Mölle kapell var något extra. På slutet framfördes helt enligt programmet I'm yours (Jason Mraz) men då överraskades brudparet av att alla gästerna sjöng med i kör. Härligt. Jag gillar det oväntade.

Elegans, är ordet som kännetecknar både brudparet och denna dagen. Och lite oemotståndlig mystik och gemenskap. Definitivt.


































































Nu är det längesen jag frågade i ett inlägg; vilken blev din favoritbild? Skriv gärna i Kommentarsfältet så blir Julie & Andreas glada! Själv tycker jag de är väldigt tjusiga i sviten :-)



I'm mad as hell.

SIGN HERE.

Gmail is (not) c.r.a.p (anymore)!

UPPDATERING: nu fungerar allt igen och jag tror inte något har försvunnit på vägen, men dubbelkolla gärna för säkerhets skull. Tack :-)


Min Googlemail har inte fungerat på flera timmar och jag har inte fått hjälp från supporten. Har du mailat mig eller behöver maila mig, gör det gärna (igen) via Facebook, eller min reservadress [email protected].
Tack! Återkommer med ny info så snart jag vet mer.

Mette

Min goding på jorden

Tim & jag, 6 aug 2009 (10-årsdagen):



Foto: Marie Walther, mwpd.se
Snabbredigering: jag



Posten: can't read or just plain stupid?

Öppen fråga till dig som tar hand om mina paket mellan Stockholm och Båstad: vad tror du texten på breven & paketen betyder?






Svar till [email protected]. Can't wait.


Bröllopsfotograf Skanör // Falsterbo: Tillbakablick, 2007

Cecilia färdigklädd, strax före bröllopet, Skanör/Falsterbo:




Zack (och jag) önskar er en trevlig helg!


Lite stretching på midsommarafton är aldrig fel.


Dagens konfirmand

Kiril, Grevie backar, augusti:




Julklappsbilder? Bara några enstaka datum kvar!

Trots att det faktiskt är 2,5 månad kvar till jul, är det nästan helt fullbokat redan! Vill du vara säker på att få en tid & kunna ge bort bilder i julklapp, är det alltså en god idé att maila mig omedelbums.

Hela oktober samt vecka 47-49 är fullbokade.

Enstaka tider vecka 45, 46 och 50 finns
.

Kan du tänka dig att vänta har jag några tider även vecka 1 & 2 samt i februari. Många ger bort ett presentkort på en barnbarnsförstoring till goa mormor på julafton och så får hon den riktiga bilden lite senare :-)

Självklart är du också alltid välkommen att kolla om det blivit några återbud/flyttade tider. Maila mig gärna på [email protected] för lediga tider, prislista och mer info. Porträtt 2010 startar på 1480 kr.



Här får ni två extremt söta barnbarn från Karlskrona:




The PGB Awards-böckerna

Idag fick jag min beställning på de två böckerna ni kan köpa i annonsen till vänster - superhärliga! Ett bra dokument över dagens fotografi, tycker jag, och spännande bidrag.

Dessutom ett schysst julklappstips för den fotointresserade (kanske på önskelistan?), eller för den delen till vem som helst som gillar bilder.









Dagens Trippel

De är inte bara en riktigt go familj, de har ett snyggt hus också. En och annan perfekt fotomiljö, skulle jag nog vilja påstå.




Tiger Woods & fotograf Mark Pain

Det här var kul.

Roliga familjen

Redigerar familjen Berglund Krznaric... med ett gott gapflabb mellan varven :-)




Thank you mostly

Idag har jag fotograferat grannfamiljen Jenny & Co., fotograferat en annan liten tjej i Margretetorp, hämtat mitt glömda paraply (tack snälla Johan!), handlat fika till bröllopsmötet senare, beställt bilder och skickat iväg en hel massa tackkort. Ganska mycket, tycker jag, klockan är ju ändå bara tre!

Den här goa bunten är nu på väg till Schweiz:




Morgongåva, Caroline G del 2




Bröllop: Emma & Micke, Norrvikens trädgårdar

Micke popped the question till Emma på Cypern förra året, där resan börjat med att alla i familjen blev sjuka - "men när Micke ställde sig på scenen inför 500 personer och friade stort, vackert och ljudligt - ja, då blev semestern inte så pjåkig i alla fall" (citat Emma).

Varmare & goare familj får man leta efter, de är sådär mysiga rakt igenom att man bara vill ta med dem hem och behålla dem :-)










































(Norrvikens trädgårdar, 12 juni 2010)


Vinnaren!

Hoppla, nu hann det bli tisdag innan jag annonserar vinnaren i utlottningen av tidningen från förra veckan, men hoppas du blir glad ändå Mia! Kanske lite inspiration inför nästa år, hehe. Och tack för det nya ordet i min vokabulär (hrm, hrm, jag låtsas att jag minns det utantill).



God måndagförmiddag!

Tack och lov gick resten av lördagen bättre. Jag kände att det kunde blivit en bra slapstickfilm, annars :-)

Idag vill jag påminna om utlottningen av tidningen, och säga hurra vilket fint väder! I ateljén ägnas dagen åt att sortera och redigera.



Senoren, Karlskrona skärgård, 4 september 2010


Tea & äpplet


OK, detta är en fotoblogg, men kom hit Mr Murphy så ska du få dig en tjottablängare mellan lysmaskarna.

Idag måste det vara fredagen den 13:e i lördagstappning. Morgonen börjar med att vår ena katt hostar och på ett sätt som är tecken på att hon behöver maskmedel. Eftersom hon är gudsanäll i alla avseenden utom just när man ska prega ner något i halsen på henne, gör jag slag i saken direkt och kommer undan med bara fyra köttsår på högertummen.

Fem minuter senare spyr hon upp en vessla på hallgolvet när jag sitter och dricker kaffe i soffan. Yummie.

Försöker blogga, det går inte - bloggen är försvunnen från nätet. Tur för blogg.se att den är tillbaks efter bara 20 minuter.

När det är dags för köttfärssås till lunch har pulverbuljongen klumpat sig lite i burken, Mette skakar den och poff - botten på burken går ur och hurra, pulver över både hela mig och hela köket. Hur kan det få plats så mycket pulver i en så liten burk? Aldrig mer Renée Voltaire-buljong, säger jag bara.

Dammsuga, dammsuga, fasenjavisstja, makaronerna kvar på spisen och jajamänsan, häll kokvattnet över andra tummen när du ändå håller på.

När mobilen ringer med vad jag tycker liknar det försäljarnummer som jag vet jagat mig hela veckan svär jag först en ramsa för mig själv över att jag inte kan få vara ifred från försäljare ens på lördagarna och svarar sedan, förmodligen med min allra vänligaste röst, hehe. Och så var det inte alls samma nummer utan goa Selma, vars bröllop jag fotograferade i Halmstad för tre år sedan! Förlåt Selma ;-)

Så nu är jag på jobbet och bävar för att, tja, tex ett datorhaveri eller nåt annat lördagsskoj ska inträffa. Jag menar, det kan väl inte vara slut här?

Som "plåster" en bild från Selma & Mathias bröllop på Svarta Örnshuset 2007:





RSS 2.0