Miriam & Mathias by their lake





Heather + romance




Diamonds are a girl's best friend


Vera


Håll i hatten!

I morse vaknade vi av att det mullrade. Och jag menar mullrade. Från före sju till strax efter åtta var det ett konstant dån, ett rullande, fräsande och knallande vi aldrig hört maken till. Helt utan uppehåll, ungefär som om Tor stönande rullande en enorm vagn med granithjul över kullersten där uppe. Lite läskigt är det ibland, att bo så högt som vi. Men lilla huset (skakade och) gjorde vad det skulle och gömde sig för nedslagen, vilket inte kan ha varit vilken femma som helst:



Jag hade tänkt jobba lite men nu är nästa omgång på väg in, så det blir nog strax till att dra ur alla sladdar igen. Blixtbollar ur elkontakter har skådats förr på Salomonhög!




USB vs. skiva

Om du beställde digitala bilder hos mig, skulle du helst vilja ha dem levererade på ett USB-minne, eller på en skiva? Motivera jättegärna varför.

Tack för hjälpen!


Bröllop 2012: lediga lördagar just nu (uppdaterad 14 sept)

Bröllopskalendern är den som blir först full hos mig, och nu är 2012 snart färdigbokat. Jag tar inte lika många lördagsbröllop som jag gjort tidigare, så vill du vara säker på att få ditt datum är det toppen om du mejlar mig så snart du kan!

Följande lördagar 2012 är fortfarande lediga (uppdaterad 14 sept):

SEPT: 22, 29

OKT: 6, 13, 20, 27
NOV: 3, 10, 17, 24
DEC: 1, 8, 15

Hos mig är det utan undantag den som först frågar, som först får preliminärboka. Jag skickar hem ett brev med prislista, checklista (tips och frågor) och en offert som gäller 10 dagar, det är alltså så lång tid du har på dig att bestämma dig. Finns det redan reserver på samma datum gäller offerten max en vecka.

För att vara först bör du alltså mejla mig omedelbums på [email protected]. Kom ihåg att inkludera vigseldatum, ort/plats och så din postadress (brevet kommer med "snigelpost" för att jag älskar vackert papper).

2012 års bröllopspaket startar på 4400 kr.

Varmt välkommen!




Grattis till herr & fru Froom (bröllopsfotograf Halmstad)

För precis fyra år sedan stod vi på en klippa vid havet utanför Halmstad och såg Karin och Otto gifta sig. Precis lika galna och roliga som då, är de idag. Karin är numera en fullfjädrad bröllopsfotograf som jag beundrar mycket, och hennes hemsida/blogg hittar du här. Eftersom deras bröllopsbilder visst ligger nerpackade i en glömd flyttkartong på landet (vafalls!) får ni se väl se ett par här då...






Grattis!


Shoot Magazine - mission accomplished

Så där, nu är jag klar och har skickat in uppdragen till Emelies första nummer av Shoot Magazine som kommer ut i december. Det ska bli spännande att se i tryck.

Dagen i övrigt består av enveten redigering och slita-mitt-hår-för-att-internet-släpper-med-jämna-mellanrum, helst tre gånger i rad när det är 5% kvar av en 2 GB-uppladdning. Ja, ja, man får tänka på att det finns andra som har det svårare än så.

Lite tårta hade gjort susen för eftermiddagsenergin!


Madeleine & Jojo i Filippinerna, som förhoppningsvis får sina bilder idag (om Dataguden vill och internet håller)




Wedding mood

Snart kommer Tim-familjen på tårta för att fira hans födelsedag i söndags. Tills dess redigerar jag bilder från ett regnigt Boserup och lyssnar på gamla avsnitt av Sommar i P1. Fint som snus (ja, det där vet jag inte var det kom ifrån, haha).

Vad gör ni?






Cool kids

Barn är verkligen bäst på bild när de får göra som de själva vill!


Grand Hôtel, Mölle



Måndag kl 20:55 (Kalkbrenner Time)

Reflektion:

Om man med glädje fortfarande sitter på jobbet måndag kväll strax före nio, då har man allt ett väldigt roligt jobb.

(och så lyssnar man på väldigt bra musik, Paul Kalkbrenners Azure - klicka här för att lyssna på Spotify)





Bröllop Arilds kapell, sommar 2011





Family story: Rosenbloms

I förmiddags var jag på naturtur med familjen Rosenblom (ja, de är lika goa som de heter). Sist vi sågs, 2006:



Och i förmiddags, Anna-Maria & Daniel med Alva (4) och Arvid (snart 2):


















Det var jätteroligt att träffas igen!

Snicksnack

Det har varit fullt upp hos Mette & Tim, två heldagar på Ultrabowl III i Malmö. Solen gassade och nu har jag äntligen både fräknar och bonnabränna (linne & solglasögon). Tog lite tid men bättre sent än aldrig!

Helgens begivenheter plus sol gav mersmak och nu planerar vi för en tripp till Fuengirola, men vi väntar tills det blir riktigt mörkt och slaskigt här hemma. Yes. Då drar vi:


Tim i Fuengirola skatepark i höstas



Tack

Det är faktiskt jag som ska tacka för att jag får vara med om era stora ögonblick i livet! Några kort vi hittade i gömmorna:





Assistenterna

Julia sorterar papper och Oscar håller ställningarna:





Lovely company on a rainy day!


Dagens hjälpreda

Idag kommer Julia och hjälper mig att bringa reda i kaoset. Vi kommer att ägna oss åt vansinnigt tråkiga uppgifter som att sortera papper och rensa i alla högar som samlats här. Då är det skoj att vara två! Har jag riktig tur har hon med sig sin hundvalp också.

*Hoppas hoppas*


Inte en hund, men en duktig dansk humla på Liselunds slott


Guldlock



Michaela


Jack


(Jacks mamma & pappa)



Betydligt bättre, kraschrapport & Little Dragon

Hej igen!

Jag gissar att ni undrade igår vad som var på gång. För att hålla en lång och ganska plågsam historia kort, var det ett minneskort som inte ville lämna ifrån sig bilderna. Hade jag haft nagelbitaretendenser, skulle nog hela armarna varit uppätna nu - men i morse, efter tre olika programnedladdningar (varav ett hela tiden hängde sig, och ett inte ens hittade driven i datorn), 11 timmars räddnings-tickande i datorn och nästan en hjärtattack senare, tror jag nu att allt är som det ska.

Min Räddare i Nöden heter TestDisk -men jag hoppas av hela mitt hjärta att ni aldrig aldrig behöver leta upp det programmet. Fy farao vilken scare, alltså.

Nåväl, lite matt och med en halvjobbig efter-paniken-huvudvärk sitter jag nu och försöker vara effektiv. Jag ska börja med att sluta klaga och återgå till mitt gamla vanliga glada jag! Det kräver en låt, jag tar göteborgsbandet Little Dragons helt suveräna Ritual Union.

*GLAD!*

(sådärja)


Tylösand 16 augusti





Det är inte ofta jag hatar. Eller svär för den delen.

Men idag hatar jag teknik så mycket att jag skulle kunna sparka datorn och allt dess innehåll ut genom dörren och långt utav ända in i *¤&#"/!?(%¤*^¨~!?&%¤*^>¨#.

Behövde bara säga det.

*förlåt*


Barnfotografering Tylösand // Ludvig, anno 2011



(och här kan du bland annat se Ludvig i magen)



Tylösand idag

Wille och Katarina, mitt hjärta svämmar över.






Underbara barn: Rasmus, grabben som inte går av för hackor



(tidigare bilder här)



297

297 prenumeranter på Bloglovin'! För ett år sedan var det bara hälften = it's all good, med andra ord. Välkomna, nyisar!

Vill du också? Klicka bara på den rosa ikonen här nedanför. Lätt som en plätt.





Idag har jag åtta armar, femtioelva bollar och sjuhelsikes många järn

I förmiddags fotograferade jag klanen Gudmundsson i Båstad, ett sant nöje att få träffa fler släktingar till den vettskrämde göteborgaren. Vi klev omkring i knähögt, regnvått gräs (bland annat i vad jag tror är den absolut sista gamla äppelodlingen som finns kvar i centrala Båstad - visste ni att förr var hela dalen, från sjukhemmet ner till vattnet, äppelodling?) men det var uppehåll i skurarna, och både barn och vuxna gjorde sitt allra yttersta för fotografen. Alla var stjärnor!

Till lunch fixade Tim och jag det sista i huset inför kvällens besök, åt utomhus i "värmen" (eeh, men man får ju passa på, vem vet vilken som blir årets sista utomhusmåltid). I ateljén har jag sedan laddat in förmiddagens bilder, beställt vykort (en viss hoppande brudgum och ett lika visst brudpar i vattenbryn), bestämt platser inför morgondagens två familjeporträtt på Tylösand, försökt rodda allt inför campingfotograferingen i Torekov på onsdag, betalat momsen för juni (nä, det är faktiskt inte kul), och ja, nu är det nu.

En av familjerna från klanfotograferingen i morse: Finyak/Gudmundssons!






Mer Holger på äventyr





Finbesök & jubel

I morgon kommer Linda i Ludvika (fotograferad brud, flitig bloggkommenterare och mycket god vän) och hennes Anton på besök, och stannar ända till torsdag. Det ska bli görmysigt. Jag passar därför på att förjobba lite så att jag inte behöver sitta vid datorn jättemycket under veckan.

Så här glad kommer jag att bli när de kliver av planet:



Hurra! Jojomänsan. Ha en bra söndag!




Holger Blue eyes




Barnfotografering: Vera & Rasmus i Ängelholm, första två bilderna

Monika och Tony har två riktiga kalasbarn, som vet hur man gör livet till en fest! Två bilder från gårdagens fotografering hemma hos familjen utanför Ängelholm:









Filmtips: The Notebook

Ikväll på danska TV2 kl 23.20 visas The Notebook, den bästa böla-ögonen-ur-dig-filmen du kan tänka dig. Jäkligt bra, är den (nu svor jag, förlåt mamma).

Till det får ni en bild på Hanna & Robin från 2009. Där var det kärlek så det sprakade i luften:







Familjeporträtt/barnfotografering: på Hovs hallar med familjen Volden

Mari mejlade mig i vintras och bokade sommarfotografering, på deras speciella plats på Hovs hallar (där Melker är döpt, och Mari & Bengan gifte sig). Jag tror att det var fyra gånger vi fick skjuta upp den här fotograferingen innan vi lyckades pricka in en dag utan storm eller ösregn.

Och oj, så fint väder det till sist blev! Havet blev som sammet på bilderna, och flöt ihop med himlen i alla sommardagsblå toner du kan tänka dig.

Melker flirtade flitigt och ni förstår ju att jag smälte som smör i det där solskenet:



























Tack goa Voldenfamiljen! Hoppas att vi ses igen - på första försöket nästa gång :-)





...och sommar-Judith!

Tänk vad vi kommer att längta efter gröngräset i vinter när snön ligger djup. Malins storasyrra Judith, minst lika somrig hon:





Sommar-Malin

Malin, Mäsingestrand i tisdags:







Snabb undersökning - tacksam för din hjälp!

Jag ska trycka nya vykort (två olika motiv) och funderar nu på bildval. Därför en supersnabb undersökning under dagen idag, som jag blir jätteglad om du vill hjälpa mig med!

Vilken ENSKILD bild av alla mina, minns du mest? Tänk fort!

Superthanks!

;-)

Mette

Jag är tillbaka

Jag ville bara säga det - ifall ni inte hunnit märka det, hohoho. Semester var bra men jösses vilket skräpväder. Fräknarna blev inte många och ligga-i-solen-och-läsa-grejen hände inte alltför ofta (två strandbesök på fyra veckor). Nästa år blir det nog en solresa som semesterstart, så att vi säkert har fått lite goa D-vitaminer.

Det bästa på semestern var mammas huskalas (vi firade att det var 35 år sedan hon flyttade dit med mig och lillebrorsan) och Tims och min minitripp till Danmark. Vi hann massor på bara två dagar, och det utan att stressa en enda sekund. Jag kan varmt rekommendera:


Knuthenborg safaripark - 450 hektar djur där man kör runt i sin egen bil




Hotel Saxkjöbing - mysigt nygammalt hotell med egen vinbutik/deli i regi av danska tv-kocken Claus Meyer och väldigt god mat. Tips! I Saksköbing kan man köpa en god flaska Chardonnay för 32 danska kronor, och det beroendeframkallande godiset Ga-Jol granatäpple/lakrits, på Fakta mitt på torget.










Hela ön
Mön som är totalt medelhavsvacker och Möns klint - 800 trappsteg ner till havet (och upp igen), men det var lätt värt det,












(och minsann om jag inte fick syn på öns snyggaste semesterbaksida!)







samt

slottet Liselund - slottsträdgård med vackra byggnader som Tim genast ville flytta in i, och gofika. Hemsidan kan nog behöva ett litet ansiktslyft, dock.







Och alltihop bara tre timmar härifrån Salomonhög! Det kallar jag en bra resa.



Hoppas ni också hade härliga semesterdagar. God kväll från ateljén,

/M.



Företagsfotografering: Kackel & Surr, gårdsbutik

Gårdsbutiken Kackel & Surr har i sommar öppnat i Skånes Fagerhult. Den drivs av ett av mina gamla brudpar och sedan dess även så goa vänner, Ebba & Henke. De säljer grönbetesägg (som är vansinnigt goda) från höns i flyttbara hönshus, honung (har inte hunnit smaka, men säkert minst lika god) från egen bigård och under sommaren nyskördat från trädgården (just nu persilja). Allt ekologiskt odlat!

Idag lanserar de den efterlängtade hemsidan för Kackel & Surr - en gårdsbutik i norra Skåne. Sajten blev riktigt, riktigt snygg. Klicka in för att kolla och Gilla!

Här kommer ett urval av bilder vi tog i juni. Hemsidan är designad av Ebbas bror (om jag minns rätt :-).








Hönshusen som flyttas till nytt gräs varje dag:














De godaste ägg jag någonsin ätit:





Nya, snygga, Henke-tillverkade bikupor:





Ebba i biodlarmundering:





Röken som man puffar lite med om bina är en aning livliga när man ska skatta honungen:














Stolta gårdsbutiksägare:




Det här var ett otroligt roligt uppdrag, fler sådana önskar jag mig. Vet du någon som behöver miljöbilder till sitt företag så tipsa dem gärna! Priser från 4400 kr.

Stort grattis Ebba & Henke, och lycka till med butiken, den kommer att bli en succé! Jag längtar tills vi ses nästa gång.






Bröllopsfotograf Båstad // Bjäre: Annalena & Johan

Annalena och Johan driver ICA Grevie, vår bästa mataffär, precis nedanför backen! Jag blev jätteglad när de bokade mig för sitt bröllop. Dels hade de valt en spännande plats för vigseln, lovade bröllopsklädsel lite utöver det vanliga, och så är de helt enkelt superhärliga människor. Bättre förutsättningar kan man inte ha, och vi fick oss många goa skratt. Tack, A & J!

Det blåste den här lördagen, så att träden knakade och suset nästan överröstade vigselförrättaren Katarina - och det fastän ceremonin flyttades från "vid havet" till "i strandskogen". Men glädjen stod som sagt högt i tak (himlen) och tårar och champagne som spön i backen, så allt var precis som det skulle.

Enjoy!





















































Bröllop // wedding photographer 2011: for Mia & Gareth, in Hong Kong

They live in Manchester, got married in Sweden and now Mia & Gareth are in Hong Kong, the very start of their 3-week honeymoon... and excited to see images from Saturday! Here's a few for you, sweeties:












Have a great trip, Mr and Mrs Horton!




Lite mer sol hade suttit fint

Får man önska sig ett bröllop till i Karibien till vintern? Det vore underbart.



Madeleine, januari 2011
(wedding photographer Punta Cana, Dominican republic)


Semester

(Detta inlägget kommer att stanna överst under sommaren. Tidsinställda inlägg dyker upp här under!)

Jag tar semester och är tillbaka den 10 augusti. Jag ska slappa, läsa pocketböcker, pussa Tim och måla klart huset. Jag har beställt sol också, så det kommer att bli fräknigt och härligt här på Salomonhög.

För dig som planerar bröllop och undrar om ditt datum är ledigt har jag uppdaterat den länken här. Jag kommer att kolla inboxen efter bröllopsförfrågningar 1-2 ggr i veckan. Alla andra mejl svarar jag på när jag är tillbaka i augusti.

Jag önskar dig en härlig sommar!

Mette



Mormors blåa bord (från Landet), där handfatet brukade stå. Alltid
med en Bliwtvål bredvid. Det doftar sommar!





Strul med Bloglovin'?

Snabbfråga; ni som prenumerar på blogginlägg via Bloglovin', har det fungerat senaste veckorna?

Tack ;-)

Bästa hälsningar Mette

Modeller sökes: fotografering i Torekov onsdag 17 augusti - OBS! UPPDATERAT IKVÄLL!

*** OBS! NU HAR VI TJEJER & MAMMOR MED BARN SÅ DET RÄCKER! NÅGON KILLE ELLER PAPPA SOM ÄR INTRESSERAD? MEJLA MIG ENLIGT NEDAN! ***
Som ni kanske sett tidigare här på bloggen gör jag en hel del företagsfotograferingar - jätteroligt! Bland annat för First Camp på olika ställen i Sverige, och nästa onsdag den 17 augusti mellan ca kl 10 och 12, är det dags för en ny omgång i Torekov.

Vi skulle behöva några goa (manliga) modeller till detta. Ni behöver absolut inte vara professionella modeller eller ha tidigare erfarenhet av att bli fotograferade - men det är viktigt att ni trivs framför kameran (och annars svarar ni nog ändå inte på detta, hehe) och har lätt för att skratta och vara glada.

Ålder spelar ingen roll. Vi blir glada för all hjälp! Ni kommer att bli regisserade av mig, och behöver bara dyka upp i fina sommarkläder.

Inget arvode utgår (TFP - Time for prints), men som tack för er tid får ni bilderna där ni är med, antingen digitala eller som fotografier. Resultatet kommer sedan att användas i campingens marknadsföring.

Kontakta mig via mejl så snart som möjligt[email protected] om du är intresserad. Bifoga gärna en bild på dig/er så ska jag försöka sätta ihop en grupp som passar.

Kom och ha roligt!


Malmö camping i juli, med den dagens duktiga modeller! Bilder kommer snart!



Wedding photographer Ängelholm: The Bride

Bröllopsmiddag Klitterhus, 6 augusti:




Roses & a Rolls Royce

Heja, heja för den här placeringen av brudbuketten när du klev in i bilen, Madeleine!



Idag är jag inne på jobbet och planerar de närmaste veckorna, skickar alla pennbeställningar som kommit in och försöker titta ovanför stöket som på något märkligt sätt uppstått under semestern trots att jag (nästan) inte alls varit här. Moahaha. Städning står på schemat nästa vecka!

I morgon blir det bröllopsfotografering i Ängelholm, dottern till de här två snyggingarna gifter sig med sin engelsman. It's gonna be löövli.

God fredag allihop!

/M

Företagsfotografering: Tina Nordström/Tinas sommarkök TV4 - First Camp Sverige Runt

Tidigare i somras fick jag åka till Torekov för att fotografera tv-inspelning och porträtt av Tina Nordström, för en intervju till First Camp-magasinet Sverige Runt (reklambyrå Paff Performance). Jag fotograferade en del stillbildsfoto vid filminspelningar när jag bodde i USA, och det var lika kul och spännande fortfarande!

Tina höll på att spela in tredje avsnittet av Tinas sommarkök, som sänds på TV4 ikväll kl 20, och hon var en pärla - glad och go för fotografering fastän de jobbat dag och natt hela helgen. Kan du inte titta just ikväll, finns det här på TV4 Play i en vecka framöver.

Här kommer några av bilderna:




























Och så här blev resultatet i magasinet:










Ha en fin dag i solen,

/M





Semestersängen

Vi hade riktig tur som hittade Hotell Saxkjøbing på Lolland. God mat, mysiga rum och härlig personal - we'll be back!





RSS 2.0