PS.

Jag är bara tvungen att säga en sak till: jag älskar mitt jobb. Helt sjukt mycket!

Hälsningar den glada fotografen


Vilken bra dag!

(har inte frågat alla ännu om de vill vara med på bloggen, så ett par är halvanonyma bilder så länge)

Mer sommar än så kan det nog inte bli, strålande sol och stekhett. Jag tog en tur, först till Skälderviken för att fotografera ett ovanligt glatt föräldrapar till Mia som gifter sig 6 augusti, sedan bröllopsmöte med samma Mia och hennes Gareth inför bröllopsfotograferingen.



När vi var klara körde jag vidare till Ransvik på Kullaberg och fotograferade Stéphanie som ska ha barn efter sommaren, och hennes mamma Katta och lillebror Tristan - plus två goa lurviga rackare:









Eftermiddagslunch tog vi på Krapperup (lika goda handskalade räkor som alltid), sedan lämnade jag bilen på service, och nu gör jag dagens backuper och sorterar, med undantag för en liten fotopaus nyss:










Nu vet ni hela min torsdag, och det får bli dagens sista arbetsuppgift. Vilken bra dag det har varit! Vi ses i morrn!




Vissa kvällar är det extra kul att redigera


Anders & his crew, 14 maj 2011



Ett hål i väggen

Före, under och efter - snart har vi fönster på övervåningen i Gamlastallet. Och ny fin väldoftande svart linoljefasad även på den gaveln. Heja Tim!












Fäjö, midsommar 2011





Today I fell in love




Ett riktigt mysigt ögonblick




Vi behöver hjälp! Modeller sökes till Malmö på tisdag förmiddag!

Snabba ryck! På tisdag förmiddag 5 juli mellan ca 10 och 12 ska jag fotografera på First Camp i Malmö.

Vi skulle behöva några goa modeller till detta, gärna mellan 50 och 65 år eller i närheten av det. Ni behöver absolut inte vara professionella modeller eller ha tidigare erfarenhet av att bli fotograferade - men det är viktigt att ni trivs framför kameran (och annars svarar ni nog ändå inte på detta, hehe) och har lätt för att skratta och vara glada.

Ni kan vara par eller goda vänner, syskon eller ensamma - vi blir glada för all hjälp! Ni kommer att bli regisserade av mig, och behöver bara dyka upp i fina sommarkläder.

Inget arvode utgår (TFP - Time for prints), men som tack för er tid får ni bilderna där ni är med, antingen digitala eller som fotografier. Resultatet kommer sedan att användas i campingens marknadsföring.

Kontakta mig via mejl så snart som möjligt[email protected] om du är intresserad. Bifoga en bild på dig/er så ska jag försöka sätta ihop en grupp som passar.

Kom och ha roligt!

/Mette

Bild från First Camp Torekov 2008:





Nu är jag Superwoman med de femton bläckfiskarmarna igen

Som träberg- och dalbanan på Bakken är fotografens sista veckor före semestern - snabba, högljudda, smygtysta, fullspäckade, galna, pyttelite hisnande men vansinnigt roligt svängiga. Är så nöjd med livet och önskar bara lite grann att det också fanns en liten stund att luta sig tillbaka och njuta extra mycket redan nu, men å andra sidan: som jag ska gotta mig på semestern sen!

Inte för att försöka påstå att tiden inte räcker till, utan för att ni ska veta: jag har ungefär 60 uppdrag som jag inte bloggat ännu, från det senaste året. Bear with me, dears! Både ni läsare som väntar på att se andra, och särskilt mycket ni som är med på bilderna - jag är så tacksam för ert tålamod. Jag vill gärna göra egna inlägg om alla, även om det kommer enstaka förhandsbilder först - det är roligare då!

Idag har jag i alla fall varit på vift i stekande sol: först fotograferat goa familjen Volden på Hovs hallar, och sedan fått hemligt besök i Båstad av en långväga tjej som fotograferat morgongåva i trollskog... Hon var superfin och jätteduktig, och kanskekanske får jag visa någon bild här sedan men jag har inte hunnit fråga ännu.

Tills dess, midsommarblomster hos mamma förra veckan:






Publicerat : Jag blir intervjuad + tips/kurs/workshop i trädgårdsfotografering

För några år sedan fotograferade jag åt Anette som har Trädgårdsakademin - trädgårdskurser på distans. I hennes senaste nyhetsbrev kan du läsa en intervju med mig där jag berättar om hur jag driver mitt företag, och lite tips om hur du som hobbyfotograf kan göra när du fotograferar i din trädgård.

Du kan också anmäla ditt intresse för en workshop/kurs i trädgårdsfoto - i Skåne eller kanske Spanien?

Läs intervjun/nyhetsbrevet här.



Eriks blommor




Bröllopsfotograf Krapperups slott : Madeleine & Jojo

Madeleine och Jojo följde jag från förberedelser till brudvals den 18 juni, och jag ska visa mååånga bilder på dem. Jag börjar med denna, eftersom de är så himla söta här:


Madeleine & Jojo, Krapperups slott 18 juni 2011



Oscar & hans mamma


Oscar & Cecilia, Sinarpsdalen juni 2011



I väntan på plantering




Fyra gånger Brodin i Kattvik

Onsdagmorgon i Kattvik med mysfamiljen Brodin:






Tårta à la Taillevent

Bröllopstårta med guld, på Taillevent, Paris:






Family story: C & I 2011, del 1

I förmiddags hämtade jag upp mina goa vänner C & I vid tåget för fotografering vid Rivierastranden. Vi hade superkul, och jag tror det blev vår bästa fotografering så här långt (fjärde gången). En första bild kommer här:



I morgon förmiddag dags för nästa fotouppdrag som jag också längtat efter, med Helena & Carsten och deras lille Holger.

Ha en bra onsdag i solen allihop!

/M.




Sommar vid Emils ruff




Upplopp

Jag råkade räkna ut i morse ungefär vad jag har kvar att göra före semestern (om 2,5 vecka). Moahaha. Tolv uppdrag kvar att fotografera. Cirka 14 000 (!) bilder att sortera. Och på ett ungefär 1500 bilder att redigera. My goodness. Men - viktig poäng - jag känner mig faktiskt inte ett dugg stressad, bara glad och hyperladdad! Dags att vara effektiv, mina vänner.

Tre bilder till från i lördags:











What a day!

Idag har jag varit i väldigt sommarvackra Gärdslöv, som ligger utanför Skurup i södra Skåne, och där Lina bor. Vi har ätit sushilunch och haft helskön kaffeeftermiddag med Lovely Weddings-fotograferna. Vi löser världsproblem (eller ok, fotografproblem...) och det är så inspirerande att snacka jobb med dem!

Kameran stannade hemma idag men här kommer utsikten från bröllopsfesten i lördags:



I morgon jobbar jag här i ateljén och sedan är det locationjobb hela midsommar. Nu ska jag laga min skrivare som just idag bestämt sig för att läcka ut allt bläck på skrivbordet, och mitt tangentbord som verkar ha fått afasi. I'll be back.

Kvällshälsningar, Mette Schwarzenegger




Action: camera: kitchen.

Grand Hôtel, Mölle, igår kväll:





Oscar gillar blomsterängen





Sommarkompisar i Torekov






Laddaladdaladda

Wåhåj, vad det går nu! Faktum är att så här mycket har jag inte njutit av jobbet på ett par år, tror jag. När man överväldigas av känslan "jösses Amalia så roligt det är att få vara fotograf på heltid", ja då är det gött. Ni som mejlar får kanske vänta någon dag extra på svar just de här veckorna, men jag jonglerar på i vanlig ordning.

I morgon är det heldagsbröllop i Mölle med ett brudpar bosatta i Manila, jag hoppas att det inte regnar som det gjorde senast jag var där. Fast... det går faktiskt bra det också.

Nu ska jag sortera klart provbilderna åt Kackel & Surr, där den här goa däkan håller hus:



Ha en go fredag där ute!

/M



Publicerat : Herr & fru Sjölund i "Läsarbröllop" - Bröllopsmagasinet

Karin mejlade nyss och berättade att vi (båda två) missat att hennes berättelse och tips från bröllopet, med mina bilder, publicerats i Bröllopsmagasinet. Vi skickade in materialet förra våren, men den som väntar på något gott...

Klicka här för att läsa artikeln! (råkade länka fel igår men rättat nu!)







Bäck ånnlajn

Sådär, nu är kablarna (efter femton suckar och tolv besvär, kablaskrällen & gammalt hus, jaja) nedgrävda - tack Tim! Internet och telefon är på plats. Därmed kan jag snart skicka provbilder till Maja och till brudparet 4 juni som nog alla tre väntar med spänning.







Six feet under?

Nej, inte så djupt. Men en bit under jord ska både internet- och elkablar, som tidigare hängt i luften här mellan vårt bostadshus och min ateljé. Därför kommer jag att vara utan internet och fast telefon under dagen, dock tillgänglig på mobilen om det är brådskande. Senast i morgon ska allt vara som vanligt igen, fast med tanke på hur snabb Tim är när han jobbar, går det nog fortare än så.


Cykeltim i vår bmx-park.



The kiss - Paris Metro





Barnporträtt: Ella, Elias & Elvin 2011

De här tre godingarna Elvin, Ella & Elias blev upphämtade som stora svartvita canvastavlor idag:









Och några utomhusbilder också, i halvkyliga april:









Stolt storasyster!



Ella & Elias' bilder från förra gången vi sågs, kan du kolla in här.




Dagens fotostudio: hos rödkullorna

I förmiddags fotograferade jag en riktigt go' lundafamilj här nere i Sinarpsdalen. Sämre arbetsmiljö kan man väl ha?








Tina Jansson

Jag brukar lyssna på Sommar i P1 på webben när jag redigerar bilder. Vissa program är bra, vissa är sådär, och vissa är helt enastående. Jill Johnsson till exempel, var fantastisk!

Igår hörde jag så Tina Jansson berätta om sin sjukdom ALS. Eller rättare sagt, hennes syster läste eftersom Tina själv bara kan kommunicera med ögonstyrning. "Lite" perspektiv på livet får man när man hör henne, och att hon dessutom skriver så det träffar rakt i hjärtat är bara en bonus. Vilket språk, och vilka känslor!

Lyssna på Tina Janssons sommarprogram här, och läs hennes blogg här. Ett blogginlägg från förra veckan:

"Tryggt

Mitt i natten spärrades mina ögon upp av den värsta åskknall jag hört i hela mitt liv.
Datorn slocknade framför mig.
Jag blev stum.

Jag kände på andningen.
In ut in ut inget slem.
Men jag vet att det som inte kommer att fungera utan el är inhalation och hostmaskinen.
De kommer jag att behöva om någon timme, om jag lyckas hålla undan paniken, annars tidigare.
Assistenterna lyckas få fram bokstavstavlan och förstå hur man använder den.
Jag säger Mannen.
väck Mannen, jag vill att han ska vara här.

Mannen hade två bra ideer.
Ta el från permobilen till datorn.
Som vi ju gör hela dagarna.
Så kunde jag prata igen!!
Sen gick han till proppskåpet och fällde en jordfelsbrytare,
och så hade vi el igen.


Sååå mjuka var mina lakan när jag somnade om igen...
Trygghet är alltid en människa."

Citat från Tina Janssons blogg, Harpasione


Pappa & dotter B.

Tiden flyger i juni och den närmaste månaden före semestern är det i stort sett 7-dagars arbetsveckor som gäller, förutom på tisdag när jag ska träffa Ullis och få elen omdragen i ateljén.

Idag redigerar jag bröllopsbilder från Paris och Ramlösa. Det har varit en härlig tid nu sedan alla träd och blommor slagit ut, massor av fotograferingar i sommarsverige gör fotografen riktigt bortskämd. Här en bild från Ängalag häromveckan:







Paris, mon amour







Grattis, Sofie!

Idag tar Sofie studenten. Tänk så stor hon blivit, bara häromdagen var jag klasslärare åt henne i tvåan på lågstadiet i Båstad. I onsdags fotograferade vi hennes studentporträtt - och ni ser ju, vilken skönhet hon är!



Stor kram till dig, vännen!





Begränsat antal bröllop resten av året

I år har jag bestämt mig för att boka lite färre bröllop och inte jobba precis varje lördag. De lediga lördagarna just nu + lite mer information kan du se här. Dock alltså så att om två blir bokade på en månad, kommer jag också att ta bort de två som blir över. Som vanligt är det först till kvarn!



En bild från nästa bröllop på blogglistan, Annalena & Johans vigsel i strandskogen nere i Segeltorp.




Bike lanes by Casey Neistat

Det roligaste jag sett på länge, helt underbar. Se den på You Tube här.



En lycklig student





Skolavslutning (bästa tiden på året)



Grattis alla skolbarn! Ha ett underbart sommarlov!




Molly, on a sunny afternoon





Förväntan


Hotel Parc Luxembourg, Paris, 29 april 2011




Uppgraderad

Den "onda axeln" är nu istället diagnosticerad som upphakade revben - och fotografen något mörbultad efter besök hos goa sjukgymnasten, men vid gott mod om bättring framöver. Det där med att inte dra upp axlarna när jag fotograferar/bär väskor är extremsvårt att sluta med, men hög tid att lära om ifall jag inte ska bli totalt på snedden och sluta som krabba.


(First Camp Torekov 2008)

Nu ska jag försöka hålla mig på mattan, eller rättare sagt rakryggad i stolen, gymnastisera lite och inte ha axlarna under öronen trots att jag har sisådär ett par miljarder bilder (jo, minst) att ta hand från de senaste två veckorna.

Å så en schysst 80-talslåt... John Carpenters The End, på Spotify här. Bortse från titeln, jag ska inte ge upp, hehe. Ha en bra dag!




Första bilden från Kackel & Surr

Förmiddagen tillbringade jag i solstekta Höjalt/Skånes Fagerhult och fotograferade höns, bin, ägg, honung och en och annan gårdsbutiksägare. Fler bilder kommer när deras hemsida är klar! Tills dess, godaste äggen på den här sidan ekvatorn:



Gårdsbutiken smygöppnar på lördag, och deras Facebooksida hittar du här.




Tv-inspelning med Mat-Tina

I förmiddags fotograferade jag Tina Nordström som spelar in en ny programserie. Eftersom bilderna ska vara i ett tidningsreportage kan jag inte visa dem riktigt ännu, men här kommer i alla fall en detaljbild från ett riktigt somrigt utekök i Torekov:





Maja (Swedenmodels) in blue

En till på Maja:





Varning.

Om man fotograferar med tunga väskor i kyligt väder många timmar på samma vecka, kan man få fotografåkomman akut muskelinflammation/förslitningsskada i axeln. Och det gör faktiskt ont som f-n. Förlåt, mamma för att jag svär på bloggen, men här behövdes ett kraftuttryck.

Kureras enligt läkarordination med att byta kameraväskeaxel, Panodilknarkande och sjukgymnast(ik). Förhoppningsvis borta väldigt snart eftersom den närmaste månaden fram till semestern är minst sagt knökfullbokad. Någon som provat en sådan här, förresten?

Hälsningar axelhalta LottajagmenarMette, något snedseglad men vid gott mod. Trevlig helg!


Sommar-Tim (min klippa) på Öland




Att säga nej... och ja.

Idag har jag tackat nej till att bli kursledare i foto på ett stort företag i höst, trots att jag egentligen tycker att det skulle vara ett väldigt roligt uppdrag.

Orsaken är ett alldeles för lågt arvode jämfört med min ordinarie prislista, och det trots att jag inte alls ligger i toppen enligt SFF:s prisguide. Det skulle förstås vara väldigt bra marknadsföring (stort internationellt bolag) och dessutom älskar jag att undervisa, men samtidigt tycker jag att företag som detta borde gå i täten för höja fotografens och bildens status, även när det gäller utbildning.

Som egen företagare får man ta alla beslut själv, och efter några år är man ganska klok på sin magkänsla och vet vad man vill göra med sin tid - och jag vill inte jobba för en tredjedel av mitt vanliga arvode :-)



Men jag har också tackat ja idag (det är roligare): till att vara med på ett (litet) hörn när Emelie startar fototidning i höst - halleluja vilken driftighet!

Hoppas ni firar Kristi Himmelsfärd ordentligt nu. Sol, sol, sol!





Barnfotografer.se

Nu finns jag på barnfotografer.se - en riktigt bra samlingssida för oss som gillar att plåta goa ongar! Kolla in sidan här.





You are the one

You are the one
I've been wating for today

(Joshua Radin "Today" here on Spotify or here on YouTube)



Irina & Patrik, pre-wedding portraits in Paris




In Tilda's room





Maja, Swedenmodels

Maja från Höör har nyligen blivit antagen hos Swedenmodels och behövde portfoliobilder att visa upp inför karriärstarten. Förra helgen gjorde hon runwayjobb för Kevin Murphy i Köpenhamn, det är inget dåligt första uppdrag! Inte för att jag blir förvånad, hon är väldigt snygg.

Vi tillbringade tre blåsiga timmar i Båstad i förmiddags, i olika miljöer och outfits för att få ihop så många och "olika" bilder som möjligt. Att vara så duktig som hon var idag på sin allra första fotografering, är beundransvärt. Maja är en naturbegåvning och det ska bli mycket spännande att följa henne framöver.

Här kommer ett par stycken till att börja med:






Fler bilder kommer en annan dag. Nu ska vi fira Tims lillebror som fyller...18!

Ha en skön kväll,

önskar Mette



RSS 2.0