Företagsporträtt : Ledarpraktikan

Jennie och Pia driver utvecklingskonceptet Ledarpraktikan (Konsten att leda mig själv, mina medarbetare och min verksamhet), och har också skrivit en tillhörande handbok med samma namn.
 
Vid företagsstarten behövde de porträtt att använda i sin marknadsföring. De ville gärna fotograferas utomhus i naturen eftersom de arbetar med landsbygdsutveckling och ledarskapsutbildning för lantbruksrådgivare, så vi träffades på en färggrann oktoberväg för en lite frusen men mycket trevlig fotografering:
 
 
 
 
 
 
 

Skäldervikssommar

Jag klickade just iväg ordern på den här bilden och en till från Skälderviken, i riktigt stort format (1x1,5 meter), till en exilskånska i Hufvudstaden. Där ska de få hänga och lysa upp tillvaron när hon längtar för mycket till sitt Magnarp. Sånt gläder fotografhjärtat extra mycket. Jag får dessutom sommarlängtan och vill stoppa fötterna i det här vattnet. Håll ut, novemberkämpar - bara sju månader till midsommar!
 
 
 
Skälderviken & Kullaberg i fjärran
 
 
 
 
 
Landskapsfoto // naturfoto // Skälderviken // Kullen // Kullaberg // Ängelholm // stranden // sommar // semester // fotograf Mette Ottosson  
 
 

The Roses: fotografering, bomullsbröllop

 
Anna-Karin & Christian, ett år efter bröllopet. Ännu kärare än då, tror jag faktiskt!
 
 
 
 
 
 
Bomullsbröllop // jubileum // fotograf Mette Ottosson // Lund // Båstad // Bjäre

Hotel Skansen = Sveriges lyxigaste kusthotell (World Luxury Hotel Award)

Wow, så roligt! Hotel Skansen har fått utmärkelsen "Sveriges lyxigaste kusthotell" av World Luxury Hotel Award. Nu har ju inte jag varit på alla kusthotell i Sverige... men Skansen ÄR verkligen superlyxigt. Efter att ha haft dem som kund i ungefär ett år nu, vet jag att där lämnas ingenting åt slumpen, allt är på topp in i minsta detalj - verkligen roligt att fotografera!
 
Här kan du läsa en artikel i Helsingborgs Dagblad om utmärkelsen: "Lyx är ett bra bemötande".
 
Och så får jag väl passa på att slänga opp en bild från senaste fotograferingen på Skansen:
 
 
 
(modell: Maria Nielsen, Unique Models Denmark)
 
 
 
 
 
 
Hotellfoto // matfoto // modellfoto // företagsuppdrag // porträtt // hotel photography //
food photography // corporate // business // modeling // portrait // Hotel Skansen // Scandinavian Resort // 
Båstad // Bjäre // Sweden // fotograf Mette Ottosson 
 
 
 
 

En annons till: gåsamiddag på Hotell Riviera!

 
 
Gåsamiddag på Hotell Riviera Strand? Läs mer här.
 
Till vänster modellen Charlotte från Unique Models Danmark,
och till höger Svante och Agnes, två av de fantastiska "busiga barnen"
vi fotograferade på hotellet häromveckan.
 
 
 
 
 
 

Matfoto & hotellfoto, Asian style

Nu börjar bilderna jag fotograferat det här året synas på fler och fler ställen hos Scandinavian Resort-hotellen! Det är alltid lika kul att se dem i sitt rätta element, på plats på hemsidor och i broschyrer. Denna bilden illustrerar just nu asiatiskt julbord på Torekov Hotell. Den här rätten var supergod!
 
 
 
 
 
 
 
Matfoto // hotellfoto // matfotograf // hotellfotograf // Mette Ottosson // Torekov // Båstad // Bjärehalvön // Skåne // Scandinavian Resort 
 
 

Bildspel: familjen Mälarborn (familjefoto Torekov)

I somras åkte jag till Torekov och hade en Speedy Gonzalez-fotografering med familjen Mälarborn ett par timmar. Det blev ett riktigt härligt träningspass för alla vuxna för att håva in de små godbitarna och hysta in dem framför kameran, och superkul hade vi :-)
 
Här kommer bildspelet! Ha volymen på, välj bästa upplösning och fullskärm, och klicka Play!
 
 
 
 
 
 
 
Familjefoto // barnfoto // barnporträtt // fotograf Mette Ottosson // Torekov // Båstad // Bjäre // Skåne
 

Bröllopsfotografering: Hanna & Robin (Krapperups slott & Jonstorps kyrka)

Två fräkniga blonda ungdomar var de för några år sen, när jag fotograferade dem första gången. Ni vet den där sortens människor med en aura av total vänlighet och elegans? Just den. De träffades redan på gymnasiet, och allt jag kan tänka, är att mer rätt kan det nog inte bli. I midsomras gifte de sig, och det var bara füllkomlich überljuvlich alltså. They are such good people.
 
Några bilder har jag visat tidigare, och här kommer bildspelet. Enjoy!
 
Klicka upp i fullskärm, välj bästa upplösning, ha volymen på - PLAY.
 
 
Hanna & Robin, Krapperups slott & Jonstorps kyrka, midsommarafton 2015
 
 
 
Bröllopsfoto // bröllopsfotografering // bröllopsfotograf // Krapperups slott // Jonstorps kyrka // Höganäs // Mölle // Jonstorp // Kullahalvön // Kullaberg// Skåne
 
 

Bröllopsbok in the making & Way Up North

Äntligen mår jag lite bättre efter influensan, tack och lov! Hoppas ni alla slipper den holmgången! Hu. Skönt att vakna med hopp om ett snörvel- och hostfritt liv i alla fall.
 
Idag håller jag på med det sista till Hanna & Robins bröllopsbok, och under tiden lyssnar jag på Storytel-ljudböcker och försöker att koppla loss hjärnan lite grann från allt annat den vill tänka på: förra veckan var jag på Way Up North i Stockholm - en internationell bröllopsfotokonferens med 500 deltagare och tio föreläsare. Jag kunde inte låta bli trots att jag inte var så värst frisk, men jag ångrar det inte en sekund. Det var en på många sätt fullkomligt omtumlande och helt fantastisk upplevelse som jag vill ska processas i lugn och ro i bakhuvudet, samtidigt som jag blir supersugen på att genast sätta igång att förändra delar av mitt arbetsflöde och hur jag jobbar. Vi får se vad det blir av det så småningom! 
 
För övrigt har hösten kommit även till Salomonhög, och det är riktigt skönt med tända ljus och lite burra in sig-känsla i år. Bilder från vardagslivet finns som vanligt på Instagram.
 
 
Hanna & Robin, bröllopsfotografering på Krapperups slott 
 
 
 
 
Fotograf // Mette Ottosson // bröllop // Krapperup // Höganäs // Mölle// Kullahalvön

Ace aka Mårran

Jag var i Grekland och vilade upp mig förra veckan! Nu är jag tillbaka på jobbet, med en halsinfektion. Höhö. Jag dricker Lemsip, öser in vitlök och knaprar Strepsil så det står härliga till. Men det blir sparsamt med bloggande ett tag till :-)
 
Här kommer lundakatten Ace till er så länge! Gapskratt! Love him!
 
 
 
 
 
 
 
Kattfoto // kattporträtt // djurfoto // djurporträtt // fotograf Mette Ottosson // Båstad // Lund
 

The Roses

Bomullsbröllopsfotografering med makarna Rose, det är härliga grejer det :-)
 
 
Anna-Karin & Christian
 
 
 

Familjen Silvryd - rakt in i hjärtat

De överväldigande känslor Maria beskriver i texten i början av bildspelet, går verkligen rakt in i hjärtat. Och snacka om matchning! Oliver är en Silvryd från topp till tå, ett lurigt modelejon med massor av humor så att både han själv och andra kiknar. Jag är så glad för er skull, och för att vi lärt känna er alla tre! ♥
 
Ha volymen på, klicka på bästa upplösning, och gärna fullskärm!
 
 
 
Oliver, Maria & Henrik, 4 juni 2015.
 
 
 
Familjefotografering // familjeporträtt // fotograf Mette Ottosson // Klippan 

Lina & Jonny (bröllop Norrvikens trädgårdar)

Här kommer en första bild till L & J på Seychellerna! Så himla fina är ni! ♥
 
 
Lina & Jonny, 12 september 2015
 
 
 
 
Bröllop // bröllopsfoto // bröllopsfotografering // Norrvikens trädgårdar // Båstad // fotograf Mette Ottosson
 
 

Nu börjar bilderna dyka upp från Hotel Riviera Strand

Som jag berättat tidigare har jag fått ett riktigt mastodontjobb för Scandinavian Resorts, som har tagit en stor del av augustis arbetstimmar. Nu är en del av det färdigt, och bland annat börjar det dyka upp bilder från Riviera Strand, både på hemsidan, Facebook och annonser. Som den här till exempel, visst blir man sugen på att fira fredag där? Wohoo! 
 
(den svartvita bilden tog jag som mycket ung, muehehe)
 
 
 
Än är det inte färdigt, idag jobbar jag söndag för att kunna leverera urvalet från heldagsfotograferingen på Skansen i morgon bitti! Det är omfattande uppdrag men HELT galet roliga. Som vi har skrattat!
 
God söndag,
 
/M
 
 
 
 
 

Familjeporträtt: Malin, Judith & Jenny, Mäsingestrand/Indien

 
Den här fantastiska familjen har jag följt i snart ett decennium. Första gången vi träffades var 2006, Judith var två år. Året efter blev hon storasyster:
 
 
Numera bor de i Indien men på sommarloven fotograferar vi i Mäsingestrand! Detta var tionde gången (och den får man faktiskt gratis hos fotografen, så trogna stammisar bör få rekorderlig belöning :-) 
 
 
 


Rekommendera:


bloglovin

RSS 2.0